Ja sam i dalje tu :)
Mi isto zadnjih par dana losije spavamo, ne znam do ceg je.. mislim da ga najvise muci probava. Svaki put nakon hranjenna (dojenje ili dohrana, svejedno je) krenu grcevi i plakanje.. Nadam se da ce ga brzo proci, jako ga je tesko gledati kako se muci kad to krene.. kids colic 0-9 nam bas dosta pomazu.
Po noci je dosta nemiran, lupa rukicama, i slicno - citala sam da to isto ukazuje na probleme s probavom, sto ima smisla jer uvijek ide spavati nakon hranjenja.
Sad sam se vec navikla na njegov ritam jednog kakanja u 2 dana, ali sigurna sam da mu u totalu to ne olaksava pricu s crijevima..
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Jutro cure, bas nam je zatisje.
Meliako su to zvukovi kao hroptanje, moja je imala. 2 put sam isla kod pedijatra koja je rekla da je to sve ok. Bebe proizvode te zivotinjske zvukove (tako ih je nazvala) i to ce proci kad hrskavica otvrdne.
Thinkpurplesuper da ste malo bili na moru. Bas sam se nadala sa ce morski zrak godit bebici pa ce bolje spavat.
Nemoj zaboravit frescopad za cijepljenje i 🤞🤞da prodje bez temperature.
Jel starija krenula u obrt?
Da, tako nesto, hroptanje i sta ja znam sta sve ne 😂 i meni je pedijatrica rekla da je normalno ali opet, kako znati kada je normalno, tj do koje granice je normalno? 😅 Iako po danu to ne radi toliko cesto 😊
Sta je to frescopad? Jel to za nakon cijepljenja?
To su neki gel oblozi koji se stave na mjesto uboda nakon cijepljenja. Ja sam ih odmah tamo nosila da sestra zalijepi. I izvlace temperaturu, mogu i za glavobolju se stavit. Korisna stvarcica. 4 ih je u paketu al je jedan prerezan dosta za dvije nozice.
Odlicno, kupiti cu ih 😊 hvala
Thinkpurple - baš mi je žao što se toliko mučite. Zvuči uzasno. Mi svako malo imamo takve dane i znam da smo onda na rubu živčanog sloma, ali ipak imamo i ok dana izmedju. S probavom sve isto, po noći nemirno spavanje uz povremena grčenja i izvijanja. Netko je spominjao zvukove- naš beban otkad je dosao tijekom noći stenje, puše, jauče. Budi se povremeno s vriskom ko da je imao noćnu moru. Ja spavam s cepicima u usima pored njega, jer inače ne bih ni 10 min zaspala. Sada prelazi sa preNANa na NAN i užasno je stalno živčan i gladan. Neki dan je popodne 2h neutješno urlao, vec sam razmisljala dal da ga vodim pedijatru (jer nisu bili grčevi), pa smo ga na kraju nekako smirili. Onda je muž guglao, ima neki pojam "purple baby", čini mi se da je točno to bilo.
Sad pokušavamo uvesti rutinu s večernjim usoavljivanjem, imamo neki chicco mobile koji svira klasiku i to upalim i nunam ga da ga naučim da mu je to hint za spavanje. Nemas uspije, nekad ne. I skoro je skroz prestao sisati, dodje i samo licka bradavicu, ne da mu se vuc. A ja se ne stignem izdajati jer je stalno na rukama. Poludit ću.
Mislim da nas ovdje sve rjeđe ima jer svi imaju pune ruke posla 😊
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Ja sam inace taman obavila ginekoloski pregled, i dijagnoza je prolaps straznje vaginalne stijenke i malo spustena maternica (za to se samo nadamo da je posljedica tezeg poroda i da ce se povuci s vremenom). Dobila sam neke vjezbe za raditi. S druge strane, od prekjucer nemam nikakvog iscjetka, kao da su lohije gotove, i danas mi gin vidi na uzv da imam ostatke nekakvog tkiva u maternici, pa me poslala na vadenje krvi, kks i crp da vidimo postoji li neka upala. Vjerojatno cu morat na preglede u bolnicu da mi prate to ciscenje i tkivo, smanjuje li se itd. Zasto jednostavno kad moze biti komplicirano :D
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Zenice i ja sam tu... sto neko rece pune nam ruke posla pa se rijedje javljamo.
Ova moja se doslovno po danu ne skida sa dojke. Same smo pa je potesko sad je počela i u kolicima plakati pa guram kolica i nosim nju dok se ne smiri pa vratim i tako...kad muz dodje malo je bolje preuzme poprilično..
Noćna rutina nam je malo bolja...kupanje ,igranje na podlozi hranjenje ..sve se završi do 21h i onda spava ili do 24h ili do 01. Pa onda dojenje opet i na sat budjenje..tacno mislim da joj mlijeko moje nije dovoljno jako... znaci nemoguće da je ne zasiti bar za sat ipo spavanja...totalno je prešla kod nas u krevet.. period od 02 do 05 je ja spavam ona doji i spava promeskolji se kad sika ispadne. Sve sam pokusala i da sjedeci dojim ali nista sve isto...
Ja juce obavila ginekoloski sve ok... bice lohija jos..nema ciklusa jos..
Vjezbe jos ne smijem..brzo hodanje moze ostalo jos nista. Sto se tice kg jos sam 3kg u plusu i stomaka i.a malo iznad reza specifično manji mi stomak dok sedim a veci kad stojim🤣😂 valjda tako poslije sekcije..
10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗
Ja skoro svaki dan pogledam jel se koja od Vas javila 🤗
Moj bebac je tu jedan od mladih pa u nekim stvarima kasnim za Vama. Mi još nismo ni prvi pregled pedijatra imali.
Trenutno preko dana ne spavaaaa. Ako i spava moram mu pustiti white noise. Čim ugasim on se budi. Tako da sam sad naručila neki uređaj da mu šumi jer ne mogu do mobitela od njega.
Meni su otišle sve kile i trbuh se skoro skroz povukao. Danas sam bas probala traperice koje sam nosila prije trudnoće i taman su mi. Ali opet prva trudnoća pa sve možda i ide malo brže. I mene zanima jeste di provjerile dijastazu.
U vezi zvukova- i moj hropce i cvili i svašta nešto 😂 nekad se bas prepadnem
Pozdrav drage zene, i ja sam jos tu. Ne znam jel se oformila whatsapp grupa ali meni je ovaj forum cisto oke ako ste vi ostale za.
Kod nas je situacija dobra, ne mogu se pozaliti na bebicu jer je stvarno dobra. Jedino se isto kao i svi ocito muci s probavom pa se tako par puta na dan bas unervozi, izvija se, stenje, napinje. Malo kmeci ili bas zaplace... onda prođe pa opet dođe i tako. Nije strasno. Preko dana spava krace intervale, po noci zna odspavat i 4 sata, 4,5h tako da je to super jer se i mi naspavamo pa je sve lakse. Jedino je dosta budna navecer pa se umiri tek oko ponoci ali necu se zaliti. Inace vec lamata rukama, nogama, skuzila je da ima ruke, trpa ih u usta... kad je budna gleda po sobi, gleda nas... onda joj maoo pokazujemo crno bijelu slikovnicu, opcinjena je tim slikama. Ostalo je sve stvarno oke, iskljucivo dojim.
.
Ja sam isto ok.. svakim danom mi je sve bolje s rezom, konci su mi otpali, hemeroidi su mi se smirili. Jedino sam dobila neku alergijsku reakciju na ne znam na sta! Krenulo mi je prvo kao osip, pa mi se pogorsao dermatitis koji sam imala od prije na dlanovima i onda ki se kroz dva dana bas pogorsalo jako. Po nogama imam kao neke plikove, po prsima tockice, dermatitis sad i na laktu i na koljenu. Krenulo me svrbiti, a jutros mi natekle usnice pa sam se bas uplasila i otisla na hitnu. Dali su mi samo neku kremu posto dojim (inace bi mi dali injekcije i odmah bi proslo) a ovako kao nesto blaze. Ugl... bas sam si jadna s tim sad. Nikad u zivotu nisam imala nikakve alergije i ne znam jednostavno na sta bi moglo biti. Jedino smp imali Chicco omeksivac za bebu pa potrosili i kupili Frogg onaj isto za bebe. Ne znam jel moguce da mi je od toga. To je jedina promjena. I jela sam kupine... tak da sad ugl moram izbaciti iz prehrane sve sto bi mi moglo stvarati alergiju i mazat se s kremom pa cemo vidjet.
.
Sto se tice kila, imala sam srece. Ja sam dobila malo kila sve skupa i sve mi je otislo, cak imam osjecaj da sam se jos ispuhala nekak, bas si mrsavo izgledam. Trbuh mi je jedino jos onako mekan nekak.. Meni su dijastazu provjerili u rodilistu, fizijatrica mi pokazala i neke vjezbe za trbuh. Rekla mi je da mi je mala dijastaza pa nisam morala kupovati steznik. A to se moze provjeriti tako da legnete na leđa i dignete glavu, kao neki blagi trbusnjak i popipate si trbuh - misice. I osjetot cete "rupu"... ovisno naravno kolika je
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Thinkpurple hvala ti :)
Meni su isto u bolnici pogledali za dijastazu, rekli da je sve ok.
Ostale mi 3 kg od 20 koliko sam dobila, ali nekako mi je bas trbuh jos “napuhnut”, i nemrem vratiti zarucnicki i vjencani prsten 😅 a i tenisice su mi sve nekako premale
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
vanilla moguće da je na kupine. Znam bas dosta žena kojima su se pojavile alergije nakon trudnoće (ne konkretno na kupine)
Jel stavljate bebice u baby gym? Moj je još mali ali tako malo spava preko dana da ne znam vise sta da radim s njim. Zao mi ga da samo lezi jadan i gleda u prazno 😂 a opet znam da mu vid još nije oštar i da je pitanje sta će vidjeti u baby gymu.
Ja ne znam di da idem za tu dijastazu. Nisam steznik stavljala. Ne znam je može biti kakve štete ako ga stavim?
Petrica ni ja ne mogu vratiti prstenje. Nadam se da će se to vratiti na staro 😂
Sortiraj odgovore
Najstariji