Budni prozori svaka čast Vama koji to uspijete. Ja ne mogu nikako. Možda nam treba još koji tjedan. Nemamo nikakvu rutinu nažalost. Jedina rutina nam je ujutro u 7 buđenje i onda nema spavanja do negdje 9. A meni bi bas dobro došlo da još ta dva sata odspavamo :(
Probava je i kod nas veliki problem. Naprezanje, cvili, pa kreće vrištanje. Pokušavamo s masažom trbuščića. Od kapi svako jutro bio gaia. I kad ga krene bolit onda kids colic kapi. Ne znam sta bi rekla za njih, nekad djeluju iste sekunde a nekad uopće ne.
A na trbuscic stavljam 2-3 puta na dan po par minuta. I to ako je dobre volje. Nama je patronažna rekla da čim pupak padne da se može stavljati na trbuscic.
Imam 5min pa da odgovorim kako se sjetim cega.
Ruzica je mislim pitala za trzaje u snu? Kod nas je S (dvojajcana) s jako izrazenim Morom i to su bile muke, swaddlanje, vriska usred noci, trzaji pa se splasi pa od straha opet trzaji pa tako u krug. Sad je vec bolje. Toliko da su vec 3 noci u svojoj sobi svaka u svom kreveticu, u ljetnim vrecama, slobodnih ruku i ok je. M i E su jako mirne, zadnjih par dana je E u par navrata imala isto Morov ali bas se splasila neceg, malko sam ju uzela i zaspala je natrag. Drugog trzanja nema.
Nisam mislila da ce tako brzo u svoju sobu, do sada su bile s nama u sobi, u jednom kreveticu, poprijeko jedna pokraj drugw, no sad su vec velike, krajnje dvije se lupaju rukama o krevetic, a ruke lete svuda, po licima, u ustima i sl 😂
Ne znam tko je pitao za uspavljivanje, ja evo s jednojajcanima, M i E, nemam nikakvog problema. Vecernje hranjenje, spustim u krevetic, dam dudu ako treba, ako ne ne, i gotove su. Ako zaspu s dudom, brzo ju pljunu i ne traze ju cijelu noc.
Sa S je malo problematicnije, pisala sam vec. Prije dok su bili grcevi uspavljivanje je trajalo i trajalo i trajalo i trajalo...sve metode. Otkako smo promijenili AD, ljepse kaka, ljepse spava, malo manje vristi. Njoj je proije 22h rano, blize 23 zaspe recimo.
Njeno hranjenje ili oduzim ili dam jedno extra - manje ml, dam 2/3, podrignem i ostatak dam u kreveticu i tako zaspe. To nam je recept zadnjih 2 tjedna i funkcionira..jednom dok ju uspavamo potegne noc, budjenje im je oko 7-8 ujutro, a izmedju toga bude jednom ili dvaput.
Budne prozore ne pratimo, ne znamo ili ne mozemo primjeniti..
Lohije 5 tjedana, nakon 6 tjedana kontrola, par dana nakon kontrole menga koja je trajala 15 dana, od cega prvih 7 dana oooobilno obilno.
Kupanje svaki drugi dan navecer prije hranjenja (ne budimo ih nocu, pa ovisno kad se probude ujutro, racunamo od tada svaka 3h hranjenje), obicno je to oko 20 ili 21h, samo s vodom za sada..
Cijepljenje obavile u subotu, S standard vriska pa je muz isao s njom vani u park, ja ostala s njih dvije, isto vriska al cim sam pomazila zaspale. S ima malo crvenila i nije mi dala noge taknut, vristala, pa sam joj dala cepic. Temperaturu nisu imale. Spavale sub i ned izmedju hranjenja non stop, cak i S 😍...danas je vec po starom
.
Pojma nemam sta je jos bila rijec..
Flekica cestitam! 🤗
.
Ako smo sve mame tu, jel ostajemo na ovoj temi, ili se selimo nekamo, ili je netko za neki whatsapp...?
37 👩❤️👨 33 🌠 5/2020 biokemijska
🧔 teratozoospermija, 👩🏼🦰 zacepljen jajovod
9/2021 AIH ❌️
2/2022 Gonal, 2 folikula, 1 js ❌️
10/2022 Menopur, 7 folikula, 7js, 6 blastocista
5.11. ET 2 blastice, 4 ❄️ 🥰 6dnt + 🤞🍀
Beta 21.11. 4607 ✨️ 23.11. 8613 ✨️ UZV 5.12. ✨️ 6+4 ❤️❤️❤️ 16.6.2023. 💖💖💖
I veuano za ovo gdje su po danu..dobro pitanje.
Ja maknem sve jastuke s kutne i stavim njihove jastuke i tamo ih legnem ujutro, stavim crnobijelu harmoniku, neke zvecke i tak. Pa je malo gugutanja, malo vjezbica, okretanja na trbuh, dizanja glavice...
Imam dva Stokke bouncera pa dok se neka unervozi ide tam, malo pronjisemo, tak se znaju uspavat.
U medjuvremenu ako je neka budna malo se druskamo, nosimo, pricamo..
Babygym i podlogu (casmatino imamo) jos nisam pocela koristiti..
Setnje kolicima i voznju u autu za sad obozavaju pa i to ubacimo negdje, neku setnjicu
Danas nismo jer je neka pljuscina sastavila
9/2021 AIH ❌️
Cvit vi to super hendlate,barem na ekranu 🤦♀️. Nadam se da ste inače dobro. Jel imate kakve kontrole na koje morate ići? Makar su one rođene u terminu za trojke.
👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
2010-2 biokemijske trudnoće
2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
22-2 AIH -
01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙
Na dane mislim da smo ok,na dane da mozemo puno bolje..imamo kontrolne uzv srca, uzv mozga, ortopeda i uzv kukova..idemo na fizikalnu, cekamo neuropedijatra...
Za sad je bilo sve ok, nadam se da ce bit i dalje..
Kak su tvoji borci, ima sta novo?
9/2021 AIH ❌️
Bas ste se sve raspisale. Ja sam par puta natipkala pa mi starija dode pa ispocetka😅. Starija je bas zadnje dane puna tantruma, valjda sad dozivljava dolazak seke iako je proslo vec neko vrijeme, sve sta kazes NE ona luda. Srecom dobro jede i spava pa tu nemam brige, samo se nosit s dernjavom ako joj nesto nije po gustu, ako je zadovoljna onda sve super🙉. Iako se trudim bavit s njom dok manja spava. I tata je jos doma i bake su dolazile i bas se s njom bavile i vodile ju van.
Kupanje svaki treci dan s bademovim uljem i vodom, ne znoji se, jos se peruta pa ju ne zelim isusit.
Budni prozori- trudim se nakon max sata da zaspe, ali to jednostavno nekad nije moguce, imamo bas problema s kakanjem i dok to ne prode il se ne smiri bar malo, necemo moc pazit. A to traje cijeli dan. Nekad spava 2 il 3 sata pa podoji i opet tako, nekad ju 2 sata muci dok se ne iskaka il ne isprdi ili klone od napinjanja. Najvise ju kakanje muci kroz noc i jutro, tokom dana kaka pa je nesto bolje. Nema grceve zasad, bas se napinje i tiska. Dajem bio gaia, sab simplex, ja pijem probiotik i ne jedem mlijecno, nadam se da ce sta pomoc. I nikako uhvatit ritam, sve ovisi jel se iskakala. Stariju je to isto mucilo, al ne toliko pa smo imali super ritam sve do regresije, a i kasnije je bila dobar spavac. Nadam se da ce mladu bar prije to sve proci, seki je pocelo kasnije, al je i trajalo pa negdje do 3ipo mj skoro.
Rutina- Zasad ide lec u 22, plan je od negdje 2.mj da ide kao seka oko 19-19:30, presvlacenje pelene, pidama, vreca, dojenje, a kasnije prebacivanje dojenja na pocetak rutine da ne poveze sa uspavljivanjem.
Mislim da cemo ju ljuljati, tako smo i stariju tj mijenjali smo da ne poveze iskljucivo jedan nacin uspavljivanja pa da se kasnije sama moze uspavati.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
MamaPa meni je jedan sav pukao i tu se rana razdvojila, al stvarno je bolje s 14 dana kad otpadnu savovi, jos malo izdrzi, trebalo bi bit bolje iz dana u dan, ja normalno sjedim. Ako nije bolje, mozda nesto ne stima s ranom, pogledaj kako ti izgleda ili zovi gin. Ja sam ju jednom dnevno prskala s octeniseptom, a iza svakog odlaska na wc se operem s peri bocicom, uloske mijenjam barem svaka 2h il cesce, svakako svaki odlazak na wc.
Thinkpurple jesi li ti pitala za tjemenicu? Moja jos nema; al starija je imala bas uzasnu zbog atopijskog, svaki dan sam uljila glavu drzala kapicu par sati pa cistila tjemenicu i na kraju opet malo nauljila, najgorim mi se pokazao sampon od mustele jer je bio preagresivan i previse bi isusio glavu i jos vise potakao lojnice na lucenje.
Vanilla moja mala spava vecinu vremena, ako je budna muci je probava pa ju tjesimo tj lezi na nama. Il ju presvlacim pa dojim. To racunam kao tummy time jer kljuca glavom i trazi sisu😅. Sad cu je malo vise stavljat na podlogu bar iza presvlacenja minuticu tu i tamo. Kad bude veca i budnija, pokazivat cu joj crno bijele slike i da ih prati ocima i davat lopticu tj nesto vece da sake ispruzi i na trbuh i to je to za pocetak, nista pametno. I pricat s njom.
Karamela i meni je sve isto kao i vama. Najgore su te muke po kakanju. Nadam se da ce ih brzo to proci. Sa starijom sam stalno googleala i istrazivala o tome, proucavala, a sad jednostavno znam da treba cekati i nadat se najboljemu😅. Iako dajem kapi, sab simplex, easycol laktazu, bio gaiu, podrigujem, ne jedem mlijecno, al dok ona to ne nauci, dzabe sve😅.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Pozdrav svim curama i cestitke novim mamama 🎉
MomI, pitala si za starije, za boostanje imuniteta. Mi smo koristili Imunoglukan, nikakve koristi. Eto da znas sto ne valja :)
MamaPa, prvi put sam imala dosta bolan epi rez, jos mi je med. sestra rekla da ce to zarasti za 3,4 dana... A prestalo je boljeti tek 13i dan. Ne moram ni govoriti da sam mislila da nesto ne valja. Bitno je da je rana uvijek nakon mokrenja oprana, posusis ju, a navecer je i octenisept dobro naspricati.
Moja djevojcica se cijepila, temperaturu nije imala, ali je pocela bolno stenjati nekih 6 sati nakon cijepiva pa sam joj dala 2/3 cepica kako mi je doktorica i rekla jer su je ocito ubodi boljeli.
Uspavljivanje, za sada je kraljica samouspavljivanja. Oko pola 8,8 krecemo kupanje. Kupam je u vodi svaki san, nekad preskocim ako nije bilo milion stupnjeva pa je samo prebrisem. Nakon toga papanje u sobi, ugaseno svijetlo, samo nocna lampa radi. I kad se nasisa, pomazimo se i stavim je u njezin krevetic, zaspi sama kroz par minuta. Vidim i preko dana da je smeta nosenje ili prica ako zeli spavati. Najvise joj odgovara da je se pusti na miru.
Imali smo skok s 3 mjeseca, trajala je nervoza 2,3 dana, sad se vec vratila u normalu.
Ja sam za da se prebacimo na wapp, ako ste za, ostavim ja mail adresu pa mi posaljete brojeve mobitela pa kad se skupimo, napravim grupu.
Na dane mislim da smo ok,na dane da mozemo puno bolje..imamo kontrolne uzv srca, uzv mozga, ortopeda i uzv kukova..idemo na fizikalnu, cekamo neuropedijatra…
Za sad je bilo sve ok, nadam se da ce bit i dalje..
Kak su tvoji borci, ima sta novo?
Čekamo da curka završi s antibiotikom da moze sliknuti opet nogicu i da ortoped pogleda (ne može ju izravnati). Svaki dan je sve bolje ali desni kuk nije isti kao i lijevi pa žele isključiti to kao uzrok a i može biti posljedica dugotrajnih antibiotika. On je jučer dobio + od oftalmologa nakon injekcija u oko i kapi ( bila je priča o operaciji u inozemstvu). Oboje čekaju gastroenterologa koji će odlučiti o tijeku liječenja doma (jetrene probe su pomozi bože,naravno priča se o operaciji).
Luuuuda sam lagano. Što smo bliže izlasku tako se povećava broj sranja. Od jučer su u toplom krevetiću i izašli su iz izolacije , kaže sestra da su malo u šoku jer čuju drugu djecu ali i jedno drugo.
Flašu savladavaju polako,za njega se čak mislilo da će sa sondom doma ali očito mu je samo više vremena trebalo. Počet ću normabele trošit na dnevnoj bazi .
👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
2010-2 biokemijske trudnoće
2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
22-2 AIH -
01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙
Cvit mene zanima kako je to odjednom imati troje djece? 😊 Koliko sam upratila i koliko vidim u potpisu one su vam prve. I jedno je velika promjena u životu, pogotovo kad je prvo, a tek trojee..
.
Robin, ja sam isto za whatsapp grupu. I zahvaljujem na antipreporuci 😄
.
I ja imam aplikaciju, ali Baby Daybook i odlično mi je to iako sam mislila da su takve stvari bezveze. Povezani smo muž i ja, oboje unosimo hranjenja, prematanja, šetnje, spavanja i ostalo.. Stvarno dobro dođe, barem meni. 🙂
L 💝 2013. | and in this world, she is my world |
V 💙 2023. | we made a wish and you came true |
Sortiraj odgovore
Najstariji