Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mom.I
    07. Rujan 2023. 08:59

Thinkpurple, i kod V samo nošenje prema naprijed dolazi u obzir, ako ga slučajno polegnem za uspavljivanje, odmah izvija se i nema šanse da tako bude, a nije mi uopće pala na pamet nosiljka. Mogla bih i sama pitat pedijatra na idućem pregledu, uzv kukova smo odradili i sve je bilo u redu. Sad se nosimo dok mi ruke ne utrnu 😅
    Baš sam jučer, kad sam rekla da se voli nosit, uz izraz lica sa zgražanjem dobila savjet da ga ne smijem na to učit, pa kad sam rekla da ne mogu ostavit dijete da plače, rečeno mi je da nek plače, ali na ruke ga učit ne smijem 🤯🙄 
    Možda te starija iznenadi i bude imala više razumijevanja kad ostanete vas tri same. Kako je s vrtićem/obrtom, želi ići ili bi rađe ostala s vama? 

ZZTop, blago vama s takvom bebom, bar se nekom posrećilo vezano za to. 😄

Baš su od danas pelene u lidlu 1+1 gratis 😊

L 💝 2013. | and in this world, she is my world |
    V 💙 2023. | we made a wish and you came true |

• cordis00
    07. Rujan 2023. 12:44

Bok cure evo da se i ja javim malo. Vidim svi mucimo istu muku otprilike. Moja ce u ned imati tocno mjesec dana, danas smo obavili prvi sistematski, 4970g i 57.5 cm, dobro je napredovala, cvrsta je, dosta glavicu kontrolira. Koza je hidrirana zasad, kod prve je vec na prvom pregledu bila suha, jos ima pristice, ali evo nema naznaka atopijskog, nadamo se da ce tako i ostat.
    Vidim da ste vi vec prosle i cijepljenje, najgore ste izvukle, jos se strpite malo i bit ce bolje😊.
    Za guzu- meni je patronazna rekla kad dode osip, da su to gljivice i da se maze sa canestenom i stvarno je tako i bilo s prvom, imala je mozda 2,3 puta ukupno crvenu guzu, na prve naznake bi namazala i za dan kao nova, uz to bi sudokrem koristila ta dva dana i vratila se na mustela vitaminsku.
    Pristici- moja ih ima i dalje, ali manje, ja ih ne tretiram, ne perem jer bi ju isusila, ne mazem jer bi ju namastila pa bi zacepila pore.
    Spavanje- dok se kakanje ne izregulira, naprezat ce se, pomirili smo se da je tako, po noci odvali najcesce 4 sata i onda svaka 2 sata budenje za dojenje, smiri se vecinom na sisi i nastavi, nekad ne pa ju moram uzeti, obicno kad je nemirna noc bude do jutra takva i onda se dosta iskaka pa produzi. U kolicima voli spavati. Po danu je cesto po rukama ili u marami, jako sam zadovoljna sa ergobaby maramom i odmah zaspe u njoj, vecinom je mirna i rijetko place osim kad ju muci probava tj kakanje, najnemirniji period bude navecer oko 19-21 kad se dosta napreze i muci.
    Vrtic- starija je krenila s uhodavanjem, place cijelo vrijeme😩, na mene se ljuti pa me ignorira, ja se trudim oko nje dosta, ali tako je kako je, nadamo se da ce se uspjet prilagodit, da necemo morat prekinut. Teta inzistira da ide na pola, da ju pokupim sta prije iz vrtica jer je kao to bolje za nju. Vidit cemo situaciju iza uhodavanja pa odlucit sta cemo kako cemo. Seku je super prihvatila, samo eto, meni jos zamjera sta sam bila/jesam manje dostupna nego prije. 

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

MareiKate
    07. Rujan 2023. 14:55

Povremeno pročitam pa samo savjet oko nošenja. Beba na naprijed se ne bi trebala nositi dok se ne posjedne, a ni tada nije idealno (previše podražaja). Moja na rukama isto samo naprijed hoće, ali u marami bez beda prema meni. Naravno ne stavljam ju kad joj je vrijeme za bit budna nego za spavanje. Tipa nahranim ju i uspavan i polegnem, probudi se za par mi uta (naravno) i onda ju stavim u maramu. Malo posiki i nastavi spavati. I mogla bi tako cijeli dan biti , doslovno ali vadim ju čim obavim što sam trebala (tipa kuhanje ručka)

Ally007
    07. Rujan 2023. 15:27

Ps. Thinkpurple - zaboravih ti odgovoriti. Čujem ja bebača skoro sve i preko čepića za uši, imam baš lagan san. Ovo je više da me baš svaki kme ne probudi ako slučajno dublje zaspim. Makar mi se u zadnje vrijeme čini da sam paralelno u REM fazi, tj sanjam i njega nunam po guzi jednom rukom. Mislila bih da sam budna cijelo vrijeme, ali se ipak sjetim da sam sanjala nešto. Počela sam ga za večernje spavanje (od 8 ili 9 do ponoći) probat odnositi iz dnevne sobe (di je dosad spavao pored nas na kauču) u spavaću sobu u njegov krevetić, kao da stvori naviku. Nekad uspije, a nekad toliko kenjka ili se probudi plačući iz sna da mi ga je ipak lakše stavit kod nas u sobu da se ne moram stalno dizati. Kad smo kod nemajki, mozda sam i ja takva, ali mi se cini da bi mi bilo idealno da imam jedan dan u tjednu da se malo odmorim od njega i resetiram i napunim baterije za sljedeće dane. Znam da nista od toga, naravno. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Mia2023
    07. Rujan 2023. 19:12

Ally o tome sam i ja razmisljala. Ovako sam kao zombi 🤦 Znaci jedva stignem se okupati i pojesti nesto. 
    Danas sam se vagala i imam jos +2kg, ugodno me iznenadilo. 
    Jel moguće da je kod nas vec skok u razvoju? Danas je cijeliii dan na sisi, znaci doslovno svakih sat, sat i pol trazi i onda se nasisava fuul dugo, stalno place i nista ne spava. Znaci sise mi otpale 😅

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

Pahuljka
    07. Rujan 2023. 19:47

Da se i mi javimo kao prezivjeli iz skoka u 5 nedjelji 🙏🏽
    Trajalo je 10 dana i 10 dana smo bili zombiji i nosali, nunali, pokisavali uspavat ali nista nije uspijevalo. Brzo smo odustali pa smo joj samo pruzali mazenje i ljubav i odrekli se naseg zivota i sna tih par dana. I Bogu hvala da je iza nas jer sam doslovno bila na izmaku snaga, ustvari oboje. Znala je spavati samo po 5h u 24h nevjerovatno i nezdravk zvuci ali eto nije da nismo ljuljali do iznemoglosti. Sad ponovo imamo zivot i “drugo” dijete, spava po 3x dnevno, znatno raspolozenije, predvidivije i naspavano dijete 🤣 Ocito sad sve nadoknadjuje. Za sve koje su trenutno u beznadju u kojem sam i ja bila 24h tih 10 dana evo da kazem da ce proc i da ce se sve nadoknadit. Usudjujem se rec da mi sad bude zao kad tako dugo spava jer brijem da propustamo zajednicke momente 😂😂 Luda, jesam, hvala 😂

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

• ružica
    07. Rujan 2023. 21:58

Ja pijem kolagen Yasenka ali za kosu.
    Zene, koliko vase bebe spavanu sve skupa po danu? Moj spava 2 ipo 3 sata svaki dan od 12 ili 13 sati, i jedno spavanje od 10 ili 15 min oko 17:00. I to je to do navecer. Kad vam idu spavati?

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• cordis00
    07. Rujan 2023. 22:05

Thinkpurple, ima yasenka nekoliko kolagena, jedan od njih smije uz dojenje, nisam sigurna koji, ja sam inace prije pila zeleni od 10000 pa pola mjerice, duze traje, cesto imaju 2+1, stvarno sam se bila oporavila i kosa mi je prestala ispadat.
    —-
    Meni je to bio najveci sok nakon prvog poroda, sta cijelu trudnocu znas da dobivas bebu i veselis se i onda prodes porod, kakav god da bio, tezak je svaki i osjecas se tako umorno i iznemoglo jer je i kraj trudnoce bio naporan i onda skuzis ono sta ti nitko nije rekao- a to je da onaj tren kad rodis, da si mama 24/7 i da nema odmora ni od poroda, a kamoli ikoji drugi dan. Ni noc ni vikend, to vise ne postoji kad imas malu bebu. I guras jer moras.😅

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Cvit
    07. Rujan 2023. 23:36

Tu sam i ja. Otvorena za wa, al dodjem i tu svakako virnut pa mogu tu i tamo nesto natipkati.
    Kod nas je veselo
    Jednojajcane su mila djeca, tu i tamo se oglase kad su bas gladne, inace su skroz mirne. Spavaju kroz dan izmedju hranjenja (imamo ritam svaka 3h), pa bilo to 15min drijemka ili sat vremena. Navecer oko 21 ih nakon hranjenja spustim u krevetic i to je to. Same se uspavaju, ne zele niti dudu.
    Dvojajcana je zahtjevna, na drugom AD nema grceve al svejedno jako place dok treba stisnut kakat, svega se plasi, pa place, uspavljivanje je SF...no jednom dok zaspe dobra je, potegne noc.
    Bude se cca oko 1-2 pa oko 4-5, a ustajem ih u 8.
    Za sad nam to funkcionira.
    Nakon ustajanja idu na podlogu, tummy time, malo vjezbice s crnobijelim rekvizitima, zvecke, otvaranje saka, i sl.
    Isli smo sad ove dane i ujutro i predvecer u setnju kolicima, sve tri vole, a S kad isto krene histerizirat ubacim ju u kolica i ajmo. Smiri se tako.
    Kupanje isto vole.
    Osip zasad nemaju *kuckuc
    Sta ste jos pisale, uopce mi mozak ne radi 😂 kile - dobila 18, skinula 14. Noga isto broj veca, pa strasno 🤯
    Malo mi je lakse kad cujem da nisam jedina, al evo vec razmisljam di cu sa svom obucom.
    Lightblue ima li novosti? Jesi uspjela vidjet malene?

37 👩‍❤️‍👨 33 🌠 5/2020 biokemijska
    🧔 teratozoospermija, 👩🏼‍🦰 zacepljen jajovod
    9/2021 AIH ❌️
    2/2022 Gonal, 2 folikula, 1 js ❌️
    10/2022 Menopur, 7 folikula, 7js, 6 blastocista
    5.11. ET 2 blastice, 4 ❄️ 🥰 6dnt + 🤞🍀
    Beta 21.11. 4607 ✨️ 23.11. 8613 ✨️ UZV 5.12. ✨️ 6+4 ❤️❤️❤️ 16.6.2023. 💖💖💖

Lightblue
    08. Rujan 2023. 18:40

Cvit

Tu sam i ja. Otvorena za wa, al dodjem i tu svakako virnut pa mogu tu i tamo nesto natipkati.
    Kod nas je veselo
    Jednojajcane su mila djeca, tu i tamo se oglase kad su bas gladne, inace su skroz mirne. Spavaju kroz dan izmedju hranjenja (imamo ritam svaka 3h), pa bilo to 15min drijemka ili sat vremena. Navecer oko 21 ih nakon hranjenja spustim u krevetic i to je to. Same se uspavaju, ne zele niti dudu.
    Dvojajcana je zahtjevna, na drugom AD nema grceve al svejedno jako place dok treba stisnut kakat, svega se plasi, pa place, uspavljivanje je SF…no jednom dok zaspe dobra je, potegne noc.
    Bude se cca oko 1-2 pa oko 4-5, a ustajem ih u 8.
    Za sad nam to funkcionira.
    Nakon ustajanja idu na podlogu, tummy time, malo vjezbice s crnobijelim rekvizitima, zvecke, otvaranje saka, i sl.
    Isli smo sad ove dane i ujutro i predvecer u setnju kolicima, sve tri vole, a S kad isto krene histerizirat ubacim ju u kolica i ajmo. Smiri se tako.
    Kupanje isto vole.
    Osip zasad nemaju *kuckuc
    Sta ste jos pisale, uopce mi mozak ne radi 😂 kile - dobila 18, skinula 14. Noga isto broj veca, pa strasno 🤯
    Malo mi je lakse kad cujem da nisam jedina, al evo vec razmisljam di cu sa svom obucom.
    Lightblue ima li novosti? Jesi uspjela vidjet malene?

Mi se hranimo od nedjelje i polako spremamo za doma. Za sada je plan u srijedu ako sve kontrole dobro prođu.
    Kad si već na vezi ako može info kako si ti pripremu ad riješila,baby breeza ili grijač flašice. Dvije frendice su imale breezu i obje su na servisu završile. Malo sam izvan svega po tom pitanju. Flašice sam uzela od tommie tippie anti collic.

👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
    👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
    2010-2 biokemijske trudnoće
    2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
    2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
    22-2 AIH -
    01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.