Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ružica
    28. Kolovoz 2023. 11:39

Pozdrav cure, čestitke svim novim mamicama, ljubite i grlite svoje malisane. 
    Pitanje za sve mame, ali bi voljela cuti i od LightBlue i Cvit, spavaju li vase bebe mirno. Moj mali je duze ostao u bolnici radi konvulzija koje su nekakvi trzaji ruku i nogu. On u snu ima i dalje dosta trzajeva (ne pricam o Moro refleksu) i sada ja jednostavno ne znam sto je normalno a sto ne..... kako Vasi spavaju mirno ili isto ima trzajeva?

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Lightblue
    28. Kolovoz 2023. 13:39

Ružica ja bih ti rado odgovorila ali moji još nisu doma. Koliko vidim po snimkama koje dr šalje ona se više trza u snu ako misliš na to.

👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
    👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
    2010-2 biokemijske trudnoće
    2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
    2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
    22-2 AIH -
    01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙

Takica
    28. Kolovoz 2023. 17:02

Pridruzujem se klubu 😁
    Svi smo tu negdje. Ja primjetim Moroov refleks al samo na zvuk a to moze biti i nešto minimalno ili samo moje pomijeranje. Sad imamo novost ..kad zavrsi dojenje lijepo glavicom ide prema meni i namesti se da spava na sisi.. ne stignem ni vratiti siku u grudnjak ili spavacicu... tako spavam 🤣
    Jos uvijek pokušavam razaznati da li ima razlike u plaču tipa da li je glad ili nervoza.. za sad mi ne ide bas pa svaki put ide sika u usta. 
    Bili u savjetovalistu dobili cijeli kilogram za mjesec dana, sve ostalo uredno..odložili vakcinu dok pupak ne otpadne...gledali su previjali rekli sve radimo kako treba da samo tako nastavimo previjati. Kod nekih beba je jednostavno deblji nema naznaka ni za granulom ni za infekciju  jeeej 😊
    Moja nema sanse da ce biti do 6 mjeseci u kolijevci... znaci to se vrti, prevrće sa ledja na bok... u vazduhu kao da se odguruje nogicom pa se sve ljulja...
    Sutra UZV kukova pa cemo vidjeti da nije u kakvom hipertonusu mada se meni ne cini ali pitacu? 
    Koristite li vi električnu onu ljulju...ja cekam kukice pa cu onda...valjalo bi mi da ima.20 min mira za jelo, tuširanje...same smo evo vec 2 nedelja..nekad mislim da je od 8 h koliko muz radi ona 7 na siki...

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

Takica
    28. Kolovoz 2023. 17:17

E da curenje mlijeka... 
    Meni to ne curi previše ali se zan ponekad desiti kad dojim da iz druge curka pa stavim sakupljač i ne bude tu previše... jer vrlo brzo zavrsi jednu pa prelazi na drugu siku...
    Kazem vam stalno siki po danu.. noc bome sastavi 3-4 sata pogotovo prvi san..kupanje u 8 hranjenje i spava od oko 9 pola 10 pa narednih 3-4 h. eto savjet pedijarice da je i dalje budim za dojenje po noći... ne smije preko 3h... sta cu...

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

• Petrica_92
    29. Kolovoz 2023. 00:14

Bok svima :)
    Ja sam usla u neki mood pokusavanja slaganja rutine, pa sam htjela vidjeti s vama koliko cesto kupate svoje bebice?
    Imam u svom okruzenju jako puno razlicitih informacija od pedijatara i patronaznih sestara - od toga da se bebe kupaju svaki dan, svaka 2 dana, 2 puta tjedno. Samo s vodom, sa samponom, i tako dalje 😂 Iskusne mame, sto ste vi prakticirale?

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

Pahuljka
    29. Kolovoz 2023. 08:36

belinda09

Petrica nisam iskusna al kako svako kaze drugacije ja sam izabrala kako nam pase - kupanje 2 puta tjedno, samo s vodom i bademovim uljem. Poslije promasiram s jos malo bademovog i to je to.
    Vecernja rutina je (kupanje), masaza, pelena, pidjama, hranjenje u zamracenom i u 8 u krevetic s dudom. Za sad funkcionira super🤞🤞
    —-
    Jel se nekom blizi cijepljenje? Cure koje ste bile kako je proslo?

Koja je vasa tajna za samouspavljivanje ? Kako ste krenuli i nakon koliko je uspjelo ? 😊 

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

mom.I
    29. Kolovoz 2023. 09:32

Petrica, mi se kupamo vise manje svaki dan i nastojimo da je to uvijek u isto vrijeme. Nekad nam se dogodi da zaspe kad je vrijeme kupanja, pa tad preskocimo. Kupamo se samo u vodi i ponekad dodamo hippovo ulje. Ne koristimo nikakve sampone niti kreme za sad.
    .
    Belinda, evo mi smo prije tjedan dana obavili cijepljenje, dva u nogice i popio je protiv rote. Tri dana nakon toga mu je temperatura rasla i padala i rasla i padala.. on je bio dobre volje i lijepo je jeo pa je bar nama bilo lakše jer vidimo da se ne muči i da je oke. Crvenila na mjestima uboda nije bilo, ali smo po preporuci patronazne stavili frescopad obloge preko noci. Rekla nam je da cepice koristimo tek kad temperatura bude preko 38.5, ali nije bilo potrebe.
    .
    Vidim da nas dosta ima bebe nespavalice. V od kako se rodio je stvarno puno budan, jos u bolnici je znao promatrati oko sebe po sat vremena, s cca mjesec dana bi bio budan po 7 sati u komdu i tako nam je i dalje.. On spava po 15 min-pola sata, par puta u danu (ako se to uopće može nazvati spavanje 😅) i bas nekad bude tesko, ne toliko zbog toga sto ne stignem nista drugo, nego zato sto nakon nekog vremena ne znam vise cime ga zabaviti.
    Srecom, preko noci prvo spavanje bude 5-6 sati u komadu, a nakon toga se budi svaka 2 sata i oko 7-8 'ustajemo'.
    Zadnjih nekoliko dana je poceo zezat s jelom, nikako da popije bocicu kako treba, nego povuce par puta, pa gura bocu van, pa gricka sisac ili ga jezikom gura lijevo desno i uz to sve se toliko baca i mase i rukama i nogama i glavom da i to malo sto popije na kraju bljucne van. I tako ja to pravim i bacam, a ako napravim malo on bas tad odluci lijepo pojest, kad napravim jos on opet malo probrljavi i tako se cijeli dan vrtimo u tom zacaranom krugu.
    .
    Mame sa starijom djecom, imate li preporuku za neki proizvod za jacanje imuniteta?
    Kako nam pocinje skola, a sa skolom dolaze i razno razne prehlade, bolesti i svasta nesto drugo, uzela bih nesto za kcer da nas bar nesto zaobiđe od toga sad kad je tu mala beba.
    .
    - Pocela sam pisati kad je V zaspao i probudio se prije nego sam ja napisala do kraja. Toliko o spavanju 😂

L 💝 2013. | and in this world, she is my world |
    V 💙 2023. | we made a wish and you came true |

mom.I
    29. Kolovoz 2023. 10:49

belinda09

Mom.I. Hvala ti na iskustvu cijepljenja. Jesi mjerila temp u guzi- odnosno dal u guzi ide temp do 38.5? Moram priznat da me malo frka te temperature i mjerenja i cepica tako da se nadam da ce proc bar bez cepica.

Da, do 38.5 u guzi. Priznajem, nismo tako mjerili nego u uhu. Razlika je oko 0.5° i da nam je doslo do te razlike izmjerili bi i tako. Znam da se bebama mjeri rektalno i da je to najpreciznije, ali strah je prevladao. 

L 💝 2013. | and in this world, she is my world |
    V 💙 2023. | we made a wish and you came true |

Afrodita06
    29. Kolovoz 2023. 13:14

Hej žene!
    Pravim vas redovno ali slabo sudjelujem iz jednostavnog razloga, kod nas se teško što može pratiti po nekim pravilima. Mi smo doslovno posložili sebe kako njima i nama najviše odgovara. Nema kod nas budnij prozora, spava se kad se spava. 
    Naša "rutina" je:
    U 8kupanje (jer je ljeto), pola 9 papica i krevet, uspavljivanje je u vidu vrati dudu kad ispadne nekom iz usta, nema nošanja, nunkanja, i sličnih stvari. Spavaju do ili 3 ujutro ili 5 ujutro, neznam još uvijek što utječe na to ali evo tako je zadnjih par dana. Nakon hranjenja opet spavanje do 7 ili 8 ujutro, presvučemo se i nahranimo i opet do 10 ili 11 h spavaju. Poslije toga igranjac (babygym, Babybjorn, šetnja, vožnja), papica i hranjenje oko 1 i opet spavanje do 5 i onda su budni uz koje drijemanja do 8.
    E sad nije to tako bajno kao što izgleda, sinoć su se obojica budila milion puta, u stilu počne plakati ali su im oči zatvorene, ispada im duda, vratiš dudu i za 20 min opet ista stvar. Imaju noći kad krenu spavati s dudom, zaspu, duda ispadne i do jutra je ne trebaju. Djelovalo mi je kao da previše spavaju ali realno kad gledam ako ih sama hranim to potraje i po sat vremena, dok se presvučemo i obojicu nahranim a oni su taj period budni cijelo vrijeme. 
    Do kad će ovako biti ne znam, da li išta tu možemo popraviti ni to ne znam. Samo znam da budem li ja pratila sve smjernice oko beba s njima dvojicom nebi stigla ni na wc a kamoli nešto drugo.

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

• gluglu
    29. Kolovoz 2023. 13:19

Flekica čestitam 🍀
    MareiKate za curenje mlijeka meni pomaze rucna izdajalica imaš hakkaa, a ima i na aliexpressu, sluzi kao sakupljac mlijeka i u početku mi je znala do 60ml skupiti na drugoj samo dok beba siki...

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;4;96/st/20230809/dt/6/n//k/6213/age.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.