Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mia2023
    26. Kolovoz 2023. 11:09

Meli ja ti iskreno ne brojim pelene. Mokrih ima stvarno puno, a za kakicu u pocetku je kakio sto na sat, svaki put skoro dok bi jeo haha, a evo sad se to polako počelo smanjivati i jučer i za sada i danas još nije kakio 😕
    Thinkpurple joj drago mi je da su uspjeli tvoji malo uskočiti jer vidim da vam je stvarno teško. Ja sam koma samo sa svojom nespavalicom pa ovo ne mogu ni zamisliti. Nadam se da će biti bolje ❤️
    .
    Mi smo jučer imali prvo kupanje i mali je baaaaš uživao, tako je bio miran i opušten. Ja sam mislila da će biti vrisak, ali baš mu je godilo. Jedino se mučimo s nespavanjem danju. Lijepo ga uspavaš, spustiš, spava 2min i već je budan i tako možeš 100 puta 😕 A bed mi ga je već sad stavljat u maramu, premali mi je još za to, a ruke će nam otpasti 😮

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

Mia2023
    26. Kolovoz 2023. 11:12

Cordiso i mi se još ljuštimo na dlanovima i stopalima i imamo par prištića. Znači mlijeko može izazvati kolike? To nisam znala, ja ga redovno konzumiram 😮
    Kad inače krenu grčevi, oko prvog mjeseca ili ranije?

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

• cordis00
    26. Kolovoz 2023. 14:13

Mia2023

Cordiso i mi se još ljuštimo na dlanovima i stopalima i imamo par prištića. Znači mlijeko može izazvati kolike? To nisam znala, ja ga redovno konzumiram 😮
    Kad inače krenu grčevi, oko prvog mjeseca ili ranije?

Kazu oko 2. tjedna iako je to individualno. Navodno laktoza zbog losije probavljivosti tj manjka enzima na pocetku radi plinove sta pogorsava kolike. Moja prva nije imala kolike pa nemam iskustva, nema ni ova zasad, al se malo napuhuje i smeta ju to kakanje tj ne zna kako kakati i zato joj dam par puta dnevno sab simplex i laktazu, a sad jel ista pomaze, ne znam. Znam da bude bolje kad se konacno isprdi/iskaka i onda zaspe. Pomogne i dojenje jer se onda opusti, ali to opet vodi nekad prejedanju pa bljuckanju😅. Ja sam sad prestala jesti mlijeko/mlijecno, ako skuzim da pomaze, necu jest prva 3 mj, ako ostane isto, a ne dobije kolike, vratit cu u prehranu.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Takica
    26. Kolovoz 2023. 20:02

E zene moje...
    Mi muku mucimo sa neotpadnutim pupcanikom....
    Evo proslo mjesec dana. Rana uredna al je tu.. u ponedeljak opet savjetovaliste jer bi trebala drugu dozu vakcine za B hepatitis al vidjecemo s obzirom da je pupak jos tu... prvo pregled pa onda ćemo vidjeti..
    Kod nas kad je gladna teška vriska da se zacrveni i onda je moram podići da se smiri pa onda hranjenje .drama quin 🙃 al uspjevamo sve za sad. 
    Neku noc se vratili iz šetnje oko 8 ,pa kupanje pa hranjenje... ja zaboravim naviti sat.. spavala od 22.30 do 04.30.. i tad se samo promeskoljila...mene kap kad nije strefila kako sam pustila toliko bez dojenja. Sinoc je jedva probudila opet za dojenje.. do kad.da je budim iskusne zene? Pedijatrica kaze na 2h a ona je dobila oko 700 gr od.poroda fino napreduje... zao mi kad useceri onako...stisne usta kao mis mali. Znam za mogicnost hipoglikemije al kontam trebalo bi bas da je izgladnim da do toga dodje.. ne znam nisam pametna...
    I dalje smo na svaki kmek na sisi bočica povremeno 1-2 dnevno 60ml.  Jos nismo prešli 4kg.
    Izdajalicom nakon dojenja jedva 30ml. Ne forsiram.izdajanje kad bude oko 10-12 .podoja u 24 h. Kad bude manje izdajacu.. 
    Thinkpurple draga moja ide li na bolje? Citam da je starija malo bolja sa spavanjem. 
    Pahuljka kako drugarica? 
    Ostale cure grlim 🤗🤗🤗

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

• gluglu
    27. Kolovoz 2023. 04:13

Mame da li bebama dajete D vit..
    Nama je na otpusnom pismu napisana preporuka da dajemo, ali nam je patronazna rekla da nije obavezno da dajemo da ga do skoro u bolnici nisu davali kao preporuku i da su u zadnje vrijeme opet počeli da pišu da se uzima..🤔

Meli18
    27. Kolovoz 2023. 07:53

gluglu

Mame da li bebama dajete D vit..
    Nama je na otpusnom pismu napisana preporuka da dajemo, ali nam je patronazna rekla da nije obavezno da dajemo da ga do skoro u bolnici nisu davali kao preporuku i da su u zadnje vrijeme opet počeli da pišu da se uzima..🤔

Mi smo joj par dana dali d3+k1. Danas cu preskociti i onda cu vidjeti da li cu opet nastaviti ili ne.. meni je pedijatrica rekla da se taj babytol d3+k1 daje do 3.mj zivota... 🙄 mozda cu kupiti samo D3, sad kad prode ljeto...

Pahuljka
    27. Kolovoz 2023. 12:48

Takica

E zene moje…
    Mi muku mucimo sa neotpadnutim pupcanikom….
    Evo proslo mjesec dana. Rana uredna al je tu.. u ponedeljak opet savjetovaliste jer bi trebala drugu dozu vakcine za B hepatitis al vidjecemo s obzirom da je pupak jos tu… prvo pregled pa onda ćemo vidjeti..
    Kod nas kad je gladna teška vriska da se zacrveni i onda je moram podići da se smiri pa onda hranjenje .drama quin 🙃 al uspjevamo sve za sad.
    Neku noc se vratili iz šetnje oko 8 ,pa kupanje pa hranjenje… ja zaboravim naviti sat.. spavala od 22.30 do 04.30.. i tad se samo promeskoljila…mene kap kad nije strefila kako sam pustila toliko bez dojenja. Sinoc je jedva probudila opet za dojenje.. do kad.da je budim iskusne zene? Pedijatrica kaze na 2h a ona je dobila oko 700 gr od.poroda fino napreduje… zao mi kad useceri onako…stisne usta kao mis mali. Znam za mogicnost hipoglikemije al kontam trebalo bi bas da je izgladnim da do toga dodje.. ne znam nisam pametna…
    I dalje smo na svaki kmek na sisi bočica povremeno 1-2 dnevno 60ml. Jos nismo prešli 4kg.
    Izdajalicom nakon dojenja jedva 30ml. Ne forsiram.izdajanje kad bude oko 10-12 .podoja u 24 h. Kad bude manje izdajacu..
    Thinkpurple draga moja ide li na bolje? Citam da je starija malo bolja sa spavanjem.
    Pahuljka kako drugarica?
    Ostale cure grlim 🤗🤗🤗

Drugarice nase 🙋🏼‍♀️
    Pratimo se u mililitar dobrane 😂 Samo blago tebi kad moras navijat alarm za budjenje, moj alarm ima 3,200g i poprilicno je glasan kad ogladni 😂 A poslije zaspat teska muka. Ne znam kako ostali nakon tog nocnog podoja ili dohrane, u nasem slucaju oboje, bas tesko utvrdi. To nekad zna trajati i sat i po, u polu snu je ali cim spustim razbudi se. 
    Prati li neko budne prozore ? Ima li ko da dijeli muku s tim i da ne funkcionise bas ? Ili ja ne znam potrefiti. Za njen uzrast od 5-7 nedjelja pise 60-75min, ona ne moze zaspat ni nakon 60 ni nakon 75 min, i onda je sve teze i teze i to se oduzi na 2h uspavljivanja 🤷‍♀️ Neki savjet ? 

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Karamela22
    27. Kolovoz 2023. 14:16

Pratim budne prozore ali uzalud. Nekad zaspe za 5 min, evo jučer je bio 3 sata u komadu budan. Ne znam jel postoji kakav skok između 2-3 tjedna jer jučer je bio kaos od dana. I nakon noćnog podoja ga od prvog dana nikako ne mogu uspavati opet. 

Takica
    27. Kolovoz 2023. 14:27

Pahuljka

Takica

E zene moje…
    Evo proslo mjesec dana. Rana uredna al je tu.. u ponedeljak opet savjetovaliste jer bi trebala drugu dozu vakcine za B hepatitis al vidjecemo s obzirom da je pupak jos tu… prvo pregled pa onda ćemo vidjeti..
    Kod 

Drugarice nase 🙋🏼‍♀️
    Pratimo se u mililitar dobrane 😂 Samo blago tebi kad moras navijat alarm za budjenje, moj alarm ima 3,200g i poprilicno je glasan kad ogladni 😂 A poslije zaspat teska muka. Ne znam kako ostali nakon tog nocnog podoja ili dohrane, u nasem slucaju oboje, bas tesko utvrdi. To nekad zna trajati i sat i po, u polu snu je ali cim spustim razbudi se.
    Prati li neko budne prozore ? Ima li ko da dijeli muku s tim i da ne funkcionise bas ? Ili ja ne znam potrefiti. Za njen uzrast od 5-7 nedjelja pise 60-75min, ona ne moze zaspat ni nakon 60 ni nakon 75 min, i onda je sve teze i teze i to se oduzi na 2h uspavljivanja 🤷‍♀️ Neki savjet ?

Šetnja? Kupanje? Nasa poslije svežeg vazduha bas fino zaspe😏 i voli kupanja, koji obavljamo kontrolisano zbog pupka....al kad god je stavim na siku moze jesti...cudi me da nismo prešli 5kg . Stalno imam osjećaj da je konekcija uspostavljena🙃
    Mozda je i žedna ko zna... ono sto znam da voli je voda... kako ne koristimo vlažne maramice perem je toplom vodom i blaznicama a poslije stolice pod vodu u umivaonik 🤣 to obozava. I često nakon šetnje je malo osvjezim pod vodom.  
    Moja se uspavljuje na boku..skoro svaki podoj zaspi, a kad bas nece da spava malo probam bok pa cuvam rukice na grudima i hoce dudu tad kratko inace je samo frljacne.  I to Mam dudu. Dobila sam neke Njemačke njima ni da pridje.  Kazem ja drama queen👸

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

Takica
    27. Kolovoz 2023. 14:33

Queen_21

Pahuljka

Takica

E zene moje…
    Kod nas kad je gladna teška vriska da se zacrveni i onda je moram podići da se smiri pa onda 

Drugarice nase 🙋🏼‍♀️

Prvi mjesec je tako,dok ne uhvati ritam spavanja,ja svog sina hranim nocu u tisini bez svijetla,izmedu jela ga presvucem i nastavim sa hranjenjem .
    Polako,doci ce sve na svoje.Jos je ona malena i sve joj je novo,po danu ju navikavaj na ,,buku,,..Nocu na tisinu,da tako shvati kada je vrijeme spavanja.
    Imas aplikaciju na play store sa zvukovima za bebu,pa joj to pusti po danu.

Ja samo pronalazim bijeli šum i zvuk usisivača. Na you tube znam pustiti neke uspavanke na neki Mozart for baby i tako nesto ..Moze pun naziv aplikacije.
    E da jako joj je interesantna crno bijela knjiga😍🥰 
    Kod moje jos izrazen Moroov refleks pa je i dalje ipak u tišini uspavljujem i dan i noć.  
    Po noći je van sobe upaljena lampa sa led svijetlom.. nikad ne spava u potpunom mraku.. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.