Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lemon
    24. Kolovoz 2023. 21:31

Flekica

Nikky i MamaPa čestitaaaam!
    Sad mislim da sam sluzbeno zadnjaMoj se ne da. Primio se za rebra i ne spusta se tako da i dalje uzivam u zgaravici i refluksu.I dalje otvorena samo 1 cm, a njegova glavica je i dalje visoko i ne spusta se u zdjelicu.
    Ako se nista ne dogodi do vikenda, u subotu sam na induciranom. Ima neka od vas iskustva s indukcijom praskovima na Sv. Duhu? Ja se lagano i psihicki pripremam na potencijalni carski.

Moje iskustvo sa indukcijom tamo je ok, jedino jako iscrpi. I znam da su svi dosadni koji govore da se treba ranije naspavati ali eto ja nisam i bila sam na izmaku snage. Vec sam ležala na odjelu i rečeno mi je taj dan da navečer krećemo, i trebala sam cijeli dan spavati ali eto ja sam hodala I radila vježbe za trbuh jer sam bila preuzbudena za spavanje  😁
    Prašak piješ svaka 2h, mislim da je 8 doza max. Ja sam primila 7 i to traje dugo vremenski pa sam bila iscrpljena jer barem ja nisam mogla između spavati. Nakon 1,5h od svake doze sam tražila da me skinu sa ctg i išla sam na wc i bila na lopti. Tek nakon 4.doze sam osjećala neke trudove, a prije te zadnje doze bila je vizita i probušen vodenjak na neka 4cm i sve omekšano i dobar nalaz kako su rekli. Meni su odmah krenuli trudovi na 5 min nakon toga dosta bolni pa ide klistir (htjela sam ga) i tusirsla sam se dugo toplom vodom i tek onda sam išla u radaonu. Odmah sam dobila infuziju zbog umora, a babice i sestra bas dobra podrška cijelo vrijeme. Dugo sam čekala epidur., i kada sam ju dočekala za 1h je već bio izgon. Taman nam je u predradaoni bila mlads sestra koja je svima zajedno objašnjavala postupak, traži da ti sve netko kaže. E da, ako prašak ništa ne otvori ide gel, 2x svakih 6h i onda drip. 
    Ja sam dripa malo dobila nakon epid, ali sam već prije praska bila otvorena 2cm i nestao cerviks, beba jako nisko. Meni su pomogle one vježbe iz grupe Prirodan porod. 
    Vremenski je od prvog praska do rođenja prošlo 19h.

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

MareiKate
    24. Kolovoz 2023. 21:31

Lightblue

Anilokinsve stoji kako ti je Cvit napisala. Neonatologija u Vinogradskoj je odlična i ako naiđu na problem nije ih sram pitat druge bolnice. Imaju moto da je više glava pametnije. Trenutno ako si doma tj vanjska posjeta na razini cijele bolnice je zabrana ali dok ti rodiš ukinut će je. Moji su na intenzivi od 5.6 i planiraju ih kroz dva tjedna prebaciti u postintenzivu.
    Sad pitanje za majke: da li znate privatno dječjeg fizijatra ili ortopeda u Zg?
    Curka ne može nogicu izravnati i taj kuk je malo drugačiji? Sve je još u fazi promatranja ali da se majka pripremi tj istraži opcije?

Za fizijatra sam dobila preporuku za polikliniku Doko, jer se preko HZZO dugo čeka, a navodno ta Doko radi i u KBC sestre milosrdnice pa su rekli da se probam s njom dogovoriti da obavim pregled privatno a vježbe ako će trebati da na uputnicu preko nje se program... Nisam još zvala ali moram.
    Ortoped - prvu sam vodila kod Željko Markovac, tada (2019.) je bio vrlo hvaljen i puno sportaša je išlo njemu... Nemam friskije informacije 

Lightblue
    24. Kolovoz 2023. 22:23

MareiKate

Lightblue

Anilokinsve stoji kako ti je Cvit napisala. Neonatologija u Vinogradskoj je odlična i ako naiđu na problem nije ih sram pitat druge bolnice. Imaju moto da je više glava pametnije. Trenutno ako si doma tj vanjska posjeta na razini cijele bolnice je zabrana ali dok ti rodiš ukinut će je. Moji su na intenzivi od 5.6 i planiraju ih kroz dva tjedna prebaciti u postintenzivu.
    Sad pitanje za majke: da li znate privatno dječjeg fizijatra ili ortopeda u Zg?
    Curka ne može nogicu izravnati i taj kuk je malo drugačiji? Sve je još u fazi promatranja ali da se majka pripremi tj istraži opcije?

Za fizijatra sam dobila preporuku za polikliniku Doko, jer se preko HZZO dugo čeka, a navodno ta Doko radi i u KBC sestre milosrdnice pa su rekli da se probam s njom dogovoriti da obavim pregled privatno a vježbe ako će trebati da na uputnicu preko nje se program… Nisam još zvala ali moram.
    Ortoped - prvu sam vodila kod Željko Markovac, tada (2019.) je bio vrlo hvaljen i puno sportaša je išlo njemu… Nemam friskije informacije

U Doko sam išla s prvim i nisu me baš oduševili. Sve super, sjajno a na kraju je ispalo da nisam vježbala s djetetom. A mlada mama nije znala da treba čitati misli jer ako ti netko kaže da je sve ok i tako svaka dva mjeseca onda neke extra vježbice ne radiš. Zapravo mi je sestra pokazala vježbe koje je ona radila s nećakom i to nas je spasilo a da sam njih slušala bilo bi svega.

👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
    👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
    2010-2 biokemijske trudnoće
    2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
    2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
    22-2 AIH -
    01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙

Flekica
    24. Kolovoz 2023. 23:35

Lemon

Flekica

Nikky i MamaPa čestitaaaam!
    Sad mislim da sam sluzbeno zadnjaMoj se ne da. Primio se za rebra i ne spusta se tako da i dalje uzivam u zgaravici i refluksu.I dalje otvorena samo 1 cm, a njegova glavica je i dalje visoko i ne spusta se u zdjelicu.
    Ako se nista ne dogodi do vikenda, u subotu sam na induciranom. Ima neka od vas iskustva s indukcijom praskovima na Sv. Duhu? Ja se lagano i psihicki pripremam na potencijalni carski.

Moje iskustvo sa indukcijom tamo je ok, jedino jako iscrpi. I znam da su svi dosadni koji govore da se treba ranije naspavati ali eto ja nisam i bila sam na izmaku snage. Vec sam ležala na odjelu i rečeno mi je taj dan da navečer krećemo, i trebala sam cijeli dan spavati ali eto ja sam hodala I radila vježbe za trbuh jer sam bila preuzbudena za spavanje 😁
    Prašak piješ svaka 2h, mislim da je 8 doza max. Ja sam primila 7 i to traje dugo vremenski pa sam bila iscrpljena jer barem ja nisam mogla između spavati. Nakon 1,5h od svake doze sam tražila da me skinu sa ctg i išla sam na wc i bila na lopti. Tek nakon 4.doze sam osjećala neke trudove, a prije te zadnje doze bila je vizita i probušen vodenjak na neka 4cm i sve omekšano i dobar nalaz kako su rekli. Meni su odmah krenuli trudovi na 5 min nakon toga dosta bolni pa ide klistir (htjela sam ga) i tusirsla sam se dugo toplom vodom i tek onda sam išla u radaonu. Odmah sam dobila infuziju zbog umora, a babice i sestra bas dobra podrška cijelo vrijeme. Dugo sam čekala epidur., i kada sam ju dočekala za 1h je već bio izgon. Taman nam je u predradaoni bila mlads sestra koja je svima zajedno objašnjavala postupak, traži da ti sve netko kaže. E da, ako prašak ništa ne otvori ide gel, 2x svakih 6h i onda drip.
    Ja sam dripa malo dobila nakon epid, ali sam već prije praska bila otvorena 2cm i nestao cerviks, beba jako nisko. Meni su pomogle one vježbe iz grupe Prirodan porod.
    Vremenski je od prvog praska do rođenja prošlo 19h.

Hvala puno! ❤️ Mislim da ce kod mene ipak ici nesto sporije jer se malac drzi skroz gore unatoc svim vjezbama i metodama. Ali vidjet cemo. Dakle, puno odmora jer ce dan biti dug! 😀

👩 1987. - AMH 10,38 pmol, hashimoto, 12/21 lpsc ex desni jajovod i veci dio jajnika, 🧑 1987. - normozoospermia
    04/22 prvi IVF postupak, 225 Ovaleap, Cetrotide, Ovitrelle -> 4 🥚, sve oplođene 05/05/22 ET dvije blastice , 0 smrzlica, beta 0, 12/2022 spontana trudnoca ❤️, otp 18/08/2023 it's a boy!

Meli18
    25. Kolovoz 2023. 09:58

Thinkpurple kako mi je zao citati sve to i iskreno se nadam da ce ici na bolje.. mislim, mora..
    Mozda nisam procitala, jeste bili kod pedijatrice, jel dajes i dohranu ili? Jel dobiva na tezini?
    Mi smo jucer bili na HMP jer nas je patronazna uplasila zbog tog "hematoma" sto mala ima od poroda (vjv.je zapela u por.kanalu), kao da mozda nju to boli.. k mi tesko ju uspavljujemo, nece spavati bas..samo po sat vremena u komadu..rijetko kad 2.. iako po noci uspije 2-2 i pol... 
    I nista, kao sve je u redu sa malom, napravili pretrage a za to sto joj je natecena glava od poroda su rekli fa se proci, trebati ce vremena, naravno, ali ce proci...i mislim da vec sad je puno bolje..

Lightblue
    25. Kolovoz 2023. 14:28

Znači ovo dvoje će me izludit prije nego dođu doma. Nije dosta što M zeza s kostima i kukom mora i B s očima. Ima promjene na mrežnici i danas je dobio prve injekcije za to. Pa će dr vidjet ima li koristi. Kosa mi stoji uspravno a živci pucaju sto na sat. Mužu neću ni govorit o ovome jer će i on izluditi. Neka barem jedno bude normalno.  šta ne može doći vrijeme da dr kaže:Mama oni su odlično,možete doma a ne svaki tjedan novo sranje ali doslovno

👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
    👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
    2010-2 biokemijske trudnoće
    2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
    2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
    22-2 AIH -
    01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙

Lemon
    25. Kolovoz 2023. 14:53

Flekica znaš da pravila nema 😁 Bez obzira na stanje može ti i prašak pomoći i to već 3,4 doza. Samo pozitivno i sa mantrom da će sve proći i da ti to možeš i doslovno drugi dan sve zaboravimo koliko je teško bilo. Ja kada sam mislila da više ne mogu došla je epiduralna, a isto tako bi izdržala i još jer koja je druga opcija? 😄
    Sretno! 

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

SAYuRI
    25. Kolovoz 2023. 15:42

thinkpurple

Queen jucer i danas je moj tata uzeo godisnji pa je jucer bio s mojom mamom kod nas, pa su nosili malenu i zabavljali vecu naizmjence a muz i ja smo odmarali, danas ce (nadam se htjet) starija ic kod njih pa da opet muz i ja imamo malo predaha od animacije starije barem.
    Beba i dalje ne spava, samo na rukama po 15 min, odbija sisu i bocu. Uspijem ju nahranit samo u nekom polusnu 5-6x dnevno al ne pojede kako je inace jela. Sad vec tjedan dana traje taj strajk dojenja i totalna nervoza. 🥺

Da joj nije malo sada konfuzija sise i bocice poslije svega? Mozda je zbunjena kad sta ide i kako ide. Hajde se odlucite za jedno i drzite se toga par dana koliko god da je nerovozna. Moguce da malena ima poteskoce da svari laktozu ili proteine, probaj Novalac Allernova AR od formula. Kad dajete bocu jel AD ili tvoje mlijeko? 

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

lalaland1991
    25. Kolovoz 2023. 21:15

Lightblue da sam na tvom mjestu, mozda bih imala i opciju dobrog privatnog fizioterapeuta koji se bavi bebama.
    Raspitivala sam se kod svog fizioterapeuta (imala sam 2 teze operacije koljena pa me na kraju fizio.spasio, a ne ni fizijatar ni ortoped) za jednu frendicu ciji mali nikako da prohoda, pa sam dobila ime Ivan Franjčec (zg). Eto ako zatreba.
    PS i Biljkoljupka je sherala javno na instacu svoju pricu s prerano rođenim djetetom, znam da je pricala i kome su sve isli za vjezbice i sl.

09/23 stigla naša ljubav ❤️
    07/24 FET x
    09/24 FET x
    11/24 Stimulacija, ET 15.11.+smrzlić

• cordis00
    26. Kolovoz 2023. 09:42

Thinkpurple bas mi je drago procitat da su tvoji malo uskocili, nadam se da je starija onda htjela kod njih ic kad se malo navikla bit s njima. Meni je mama ostala par dana iza poroda, odvela bi malu u park i bome je isto trazila kuci brzo. Zao mi je sta mala zeza, nadam se da je neka faza. Mozda i je zbunjena kako kaze Sayuri, a da nabavis onaj sistem sa cjevcicom koji se lijepi kraj bradavice, zaboravila sam kako se zove, cisto da ima odmah dotok mlijeka pa da krene odmah vuc? Ne znam jel bi to pomoglo, nisam koristila, al znam da postoji. Moja se unervozi ako oce odmah sisu i ocekuje isti tren da krene mlijeko, a doslovno mora povuc par puta da krene i onda uzme pa pljune bradavicu i tako par puta dok ne krene zapravo sisat.
    —-
    Mi sad idemo obicno skupa rano ujutro u park, srecom su noci u zg-u bile ok, dovoljno rashlade da se ujutro izide inace bi cijeli dan proveli zatvoreni, za izludit. Bas jedva cekam da zahladi.
    Duda- moja nikako da prihvati, odustala sam od nuk silikonskih, uzela sam bibs obicne i narucila anatomske pa ih cekam, oboje kaucuk, obicne malo bolje hoce, al isto brzo pljune. Nas muce problemi s kakanjem, napinjanje i stenjanje, krenilo je ranije nego starijoj, nadam se da ce onda i prije naucit kakat. I to traje po cijeli dan, gore bude predvecer, spustamo se onda u prizemlje da ne budi stariju. Dajem joj sab simplex i laktazu, ne znam jel ista pomaze, od neki dan ne jedem mlijeko i mlijecno jer mi je tako prijateljica savjetovala da izbacim zbog secera (njena mala je imala stravicne kolike) pa cu pricekat 10ak dana da vidim jel ima kakve razlike, ako bude sve isto vratim u prehranu.
    Mala i dalje ima taj osip od rodenja, al je dosta bolje, samo tockice i kao aknice, nije toliko crvena, malo joj se peruta koza na sakama, stopalima i trbuhu (otpao pupak pa perem sa octeniseptom to podrucje pa mozda i zato), ja se nadam da nece bit atopijski kod nje🙉.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.