Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Marttina
    13. Studeni 2022. 21:49

samooo.ja

Ne razumijem mišljenje da ako nisi imao u obitelji kromosomopatije da nisi rizičan, evo ja sam primjer, prva trudnoca mi je zavrsila lose u 30tt jer do tada nisu na uz vidjeli nepravilnosti u razvoju i dg nespojivu sa zivotom, nuhalni, sve mjere ok do 28tt. Nemam puno godina, niti 30 tada nisam imala, nikakvih bolesti u obitelji ni ja ni muz, pa eto dogodila nam se ta tragedija. Nakon toga sam rodila zdravo dijete, radila sam qualified, sada opet imam plus i ako trudnoca bude napredovala ok opet cu raditi qualified. U svojoj okolini poznajem slučaj gdje se beba rodila sa downom i tek nakon mjesec dana po rođenju su shvatili da ima downa.

Točno tako. Niti u mojoj niti u dečkovoj obitelji nema kromosomskih grešaka. I eto nama se desila. Ja sam imala 32, on 29. I ne smatram da sam onda bila stara, isto tako mislim i sada s 35. Može se desit i parovima u dvadesetim. Tako da je to osobni odabir. Takva ti je sudbina i to je to..

👱🏼‍♀️ 35 hormoni, papa, brisevi ✔ AMH 26,4
    👨 32 4mj asthenonecrozoospermia ➡️ 8mj normozoospermia
    1. IVF Petrova 🔜 9mj Menopur 225 + Orgalutran 0,25 + Ovitrelle 250 ➡️ 8🥚 ➡️ 26.9. ET 1 blastocista, 2 🐧🐧 ➡️ 06.10. ➕
    BETA 14 dnt 671.46; 16 dnt 1378.47
    1.ult 18.10. 5+5 😍🤰
    2.ult 6+4 💙

Flowerson 🌸
    13. Studeni 2022. 21:57

Rosie, potpisujem sve. Uvijek postoji šansa da nešto krene po zlu, svatko treba napravit kako osjeća i to je to... 

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

• Marttina
    13. Studeni 2022. 22:56

samooo.ja

Marttina

samooo.ja

Ne razumijem mišljenje da ako nisi imao u obitelji kromosomopatije da nisi rizičan, evo ja sam primjer, prva trudnoca mi je zavrsila lose u 30tt jer do tada nisu na uz vidjeli nepravilnosti u razvoju i dg nespojivu sa zivotom, nuhalni, sve mjere ok do 28tt. Nemam puno godina, niti 30 tada nisam imala, nikakvih bolesti u obitelji ni ja ni muz, pa eto dogodila nam se ta tragedija. Nakon toga sam rodila zdravo dijete, radila sam qualified, sada opet imam plus i ako trudnoca bude napredovala ok opet cu raditi qualified. U svojoj okolini poznajem slučaj gdje se beba rodila sa downom i tek nakon mjesec dana po rođenju su shvatili da ima downa.

Točno tako. Niti u mojoj niti u dečkovoj obitelji nema kromosomskih grešaka. I eto nama se desila. Ja sam imala 32, on 29. I ne smatram da sam onda bila stara, isto tako mislim i sada s 35. Može se desit i parovima u dvadesetim. Tako da je to osobni odabir. Takva ti je sudbina i to je to..

Želim ti sve najbolje u trenutnoj trudnoći🤍🤍🤍

Hvala ti!! I ja tebi i neka sve bude kako treba! ❤❤

👱🏼‍♀️ 35 hormoni, papa, brisevi ✔ AMH 26,4
    👨 32 4mj asthenonecrozoospermia ➡️ 8mj normozoospermia
    1. IVF Petrova 🔜 9mj Menopur 225 + Orgalutran 0,25 + Ovitrelle 250 ➡️ 8🥚 ➡️ 26.9. ET 1 blastocista, 2 🐧🐧 ➡️ 06.10. ➕
    BETA 14 dnt 671.46; 16 dnt 1378.47
    1.ult 18.10. 5+5 😍🤰
    2.ult 6+4 💙

SAYuRI
    13. Studeni 2022. 23:17

Flowerson

A to će se vidjet u nekom trenutku na uzv, mene isto spol zanima 😃

Ali ja nemrem cekati do 18-19 tjedna 😅😅

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

SAYuRI
    13. Studeni 2022. 23:20

Ima li neko od vas da ima toddlera, naime moja curica je upravo napunila 1 godinu pa me sada malo frka kako cu sa dizanjem, nosanjem i slicno.. ima li neko praktican savjet? Izmedju sina i nje mi je razlika 8 godina a sada ce biti godina i po 🫣

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

• Robin_Daggers
    13. Studeni 2022. 23:39

Flowerson

Robin_Daggers, sve ispod 10 je podnošljivo, u nekim zemljama ni ne daju terapiju za to u trudnoći, pisali smo baš na ovoj temi na ranijim stranicama. Kad kreces s terapijom i koji dozu si dobila?

Ovo je zbilja utjesno za cuti 🥰
    Sutra idem po nalaz i po terapiju, tek cu sutra saznati dozu.

• Robin_Daggers
    13. Studeni 2022. 23:40

rosie0111

Marttina

rosie0111

Marttina otkud ti da treba izbjegavati seks ako je trudnoća uredna? Meni moja gin nije rekla ništa slično i evo prakticiram redovno i nemam nikakvih loših nuspojava 😄

Eto meni moja u prošloj da je bolje ne prva 3mj, pa kasnije da se može. Bakterije i svašta.. Očito ovisi o doktoru. Na humanoj mi je naglasila da ne prakticiramo i na hitnoj prošli tjedan me pitala ako smo imali odnose i naglasila da ne prakticiramo dok ne dođemo u sigurne tjedne.
    Ti naravno radiš što oćeš i kako hoćeš. Ako ti nitko ništa nije rekao onda imaj odnose. Nama se nije problem strpit, niti nam je trenutno do toga.. dugo smo na ovo čekali (2 godine).. mi to drugačije sredimo 😁

Sluzni čep štiti bebu od infekcija, razumijem da netko ne želi ili ako ti doktor tako kaže, onda normalno da nećeš, isto kod ivf… Ali ne postoje sigurni tjedni za to ako je trudnoća u redu i ne može se naštetiti bebi 🙂
    Lucija91 dobrodošla i sretno 🤗
    Robin_Daggers kao što je napisala Flowerson za tsh tolerancija varira od zemlje do zemlje, puno bitniji su ti hormoni t3 i t4 te anti tpo, jesi to vadila?

Jesam, oni su u granicama normale.

rosie0111
    14. Studeni 2022. 08:19

Robin_Daggers znači tsh uopće nije hormon štitnjače, njega luči hipofiza da bi regulirala hormone t3 i t4 i držala ih u granicama. Ukoliko je tsh povišen, hipofiza radi pod stresom i daje se nadomjestak hormona (za svaki slučaj). Znači štetu kod ploda ne uzrokuje visok tsh, nego se on smanjuje preventivno da ne bi došlo do poremećaja u radu t3 i t4 hormona koji mogu uzrokovati štetu plodu. Tako da mislim da nisi kasno krenula s terapijom i da je najveća šansa da sve bude u redu. Samo se čuvaj stresa 😉

JanoševEla
    14. Studeni 2022. 09:50

Dobro jutro cure 😊 ! 
    Nadam se da ste dobro svi ♥️ , vidim da ste pričali o testovima u trudnoči ja sam u prvom radila samo probir za down sidrom , nije me ginekolog slao na ništa drugo tako da ću i u ovoj raditi samo što mi kaže.

Ja imam ultrazvuk 17.tog 😊 , može li mi neko reći kad ste vidjele plod i srce da kuca ? Ja ću tad bit 5+4 i ginekolog je rekao da možda tad još neče biti ploda da se ne brinem i da če me opet onda za 7 dana naručiti. Ja sam baš nestrpljiva 🙈

• Memi
    14. Studeni 2022. 10:09

Jutro , ja sam u 2 t vidjela i čula otkucaje sa 6+0 kod privatnika, tako i sad u ovoj idem po aplikaciji sa 6+3 tek 28.11. Onda poslije 2-3 dana idem kod soc.posto me ona uvijek isprepada..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.