Uzimam utrogestan od početka jer sam MPO trudnica…
Hvala cure na podršci …nadam se da će biti ok svima.
Bok curke, evo vidim da pricate o NIPT testovima, ja sam radila qualified. Iskreno, misljenja sam da je bolje platit nego se izlagat ovim invazivnim testovima kao sto je amnio, sanse za pobacaj su vece nego oni pisu i osobno sigurnije je izvadit krv i provjerit nesto iz krvi pa onda ako nedaj Boze test bude los to radit. Iako qualified i nifty znam da su pouzdani 99.99% zato i jesu skupi, odakle vam info da su nepouzdani? Nepouzdan je kombinirani test, samo 60% tocnosti i cesto da lazne rezultate zato sam ja njega priskocila i odmah isla na qualified. Znam, skupo je, ali iskreno bolje platit i bit siguran, a ne dobivat lazne testove ili ici na amnio i riskirati bebicu.
👩🏻28❤🧔🏻32
Stigla nam malena curica❤
Bok curke, evo vidim da pricate o NIPT testovima, ja sam radila qualified. Iskreno, misljenja sam da je bolje platit nego se izlagat ovim invazivnim testovima kao sto je amnio, sanse za pobacaj su vece nego oni pisu i osobno sigurnije je izvadit krv i provjerit nesto iz krvi pa onda ako nedaj Boze test bude los to radit. Iako qualified i nifty znam da su pouzdani 99.99% zato i jesu skupi, odakle vam info da su nepouzdani? Nepouzdan je kombinirani test, samo 60% tocnosti i cesto da lazne rezultate zato sam ja njega priskocila i odmah isla na qualified. Znam, skupo je, ali iskreno bolje platit i bit siguran, a ne dobivat lazne testove ili ici na amnio i riskirati bebicu.
Slazem se sa ovim, kod nas je obavezno zakonski uraditi jedan od ovih ako je zeni vise od 34 godine. Nisam cula nikada da ne Nipt lazno uredan samo lazno los a onda se moze na amnio…
💃36 🏋️♀️ 44
👦8
👶1
08/20 spontani 8tj
08/22 biohemijska
10/22 biohemijska 🤷♀️
15.11.2022➕👶
Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁
Marttina otkud ti da treba izbjegavati seks ako je trudnoća uredna? Meni moja gin nije rekla ništa slično i evo prakticiram redovno i nemam nikakvih loših nuspojava 😄
SAYuRI gdje je to obavezan test za starije od 34?
Definitivno je sigurniji od amnio. Cure na drugim forumima su pričale o lažno pozitivnim iskustvima. Mislim da svatko treba napraviti kako osjeća i ako je netko siguran što bi napravio u slučaju lošeg rezultata, tu nema dileme jel treba napraviti. A inače sve to su kromosomski testovi, vezano za sindrome, nema nikakvih garancija da neće biti druge vrste problema. Ali kao što sam rekla, ako je netko načisto što će napraviti u slučaju lošeg nalaza, nisu to veliki novci.
Marttina otkud ti da treba izbjegavati seks ako je trudnoća uredna? Meni moja gin nije rekla ništa slično i evo prakticiram redovno i nemam nikakvih loših nuspojava 😄
SAYuRI gdje je to obavezan test za starije od 34?
Definitivno je sigurniji od amnio. Cure na drugim forumima su pričale o lažno pozitivnim iskustvima. Mislim da svatko treba napraviti kako osjeća i ako je netko siguran što bi napravio u slučaju lošeg rezultata, tu nema dileme jel treba napraviti. A inače sve to su kromosomski testovi, vezano za sindrome, nema nikakvih garancija da neće biti druge vrste problema. Ali kao što sam rekla, ako je netko načisto što će napraviti u slučaju lošeg nalaza, nisu to veliki novci.
U Bih moras uraditi jedan od prenatalnih testiranja, Triple, NIPT ili Amnio ako su starija od 34 godine, meni je amnio zadnja opcija a Triple je bezveze cista statistika….
Naravno testira se samo na hromozome, to znam. Evo ja zaista nisam cula da je neko imao dobar nalaz a da se rodilo dijete sa nekim sindromom…cula sam da je bilo losih nalaza a na kraju sve u redu…
💃36 🏋️♀️ 44
👦8
👶1
08/20 spontani 8tj
08/22 biohemijska
10/22 biohemijska 🤷♀️
15.11.2022➕👶
Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁
SAYuRI pa da, to i kažem, zamisli loš nalaz, a na kraju sve okej, pola života bi mi skratilo...😥 Ali ne slažem se da je kombinirani samo statistika, jedan dio da, ali kada gledaju anomalije kod ploda, to dobar doktor s dobrim uzv i te kako vidi. Ako je dobar nuhalni nabor, ako ima nosnu kost i te ostale parametre velike su šanse da je beba dobro za taj period razvoja. Što će biti kasnije, nitko ne zna.
Pridružujem se! ➕🥳
Ja: 29 (lawyer) On: 30 (manager)
👰♀️🤵♂️: 8.10.2022.
Radimo na bebi od 11/22
Nifty ✔️ Dolazi djevojcica 🎀
✨️29.9✨️
Memi, imala si strasno težak put, nadam se da će sada sve biti dobro!🙏 Jesu ti pravili neke pretrage da se vidi zasto se trudnoće ne bi odrzale?
Robin_Daggers koliki ti je Tsh? Ne mora se desiti ništa loše s bebom, bitno je da doktori prate i da kreneš čim prije s terapijom. Mojoj prijateljici su isto uveli terapiju za štitnjaču u prvom trimesteru trudnoću kad je radila pretrage. Rodila je zdravo dijete. Njoj je tsh bio oko 6.
Maltezer, vjerojatno je ovo što kaže Memi, od širenja maternice. Nadam se da se smirilo.
Ružice, meni su na transferu rekli da nema seksa tako da se držimo toga…pitat ću ih bas za 7 dana do kad to vrijedi. Meni se iskreno ni ne seksa dok stavljam glupi crinone, odvratno mi je to. 🤢
Meni je Tsh 9,07. Bila bih mirnija da sam pocela ranije, a ne sad sa 13 tjedana.
Robin_Daggers, sve ispod 10 je podnošljivo, u nekim zemljama ni ne daju terapiju za to u trudnoći, pisali smo baš na ovoj temi na ranijim stranicama. Kad kreces s terapijom i koji dozu si dobila?
KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕
Sortiraj odgovore
Najstariji