Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Marttina
    13. Studeni 2022. 16:37

rosie0111

Marttina otkud ti da treba izbjegavati seks ako je trudnoća uredna? Meni moja gin nije rekla ništa slično i evo prakticiram redovno i nemam nikakvih loših nuspojava 😄

Eto meni moja u prošloj da je bolje ne prva 3mj, pa kasnije da se može. Bakterije i svašta.. Očito ovisi o doktoru. Na humanoj mi je naglasila da ne prakticiramo i na hitnoj prošli tjedan me pitala ako smo imali odnose i naglasila da ne prakticiramo dok ne dođemo u sigurne tjedne.
    Ti naravno radiš što oćeš i kako hoćeš. Ako ti nitko ništa nije rekao onda imaj odnose. Nama se nije problem strpit, niti nam je trenutno do toga.. dugo smo na ovo čekali (2 godine).. mi to drugačije sredimo 😁

👱🏼‍♀️ 35 hormoni, papa, brisevi ✔ AMH 26,4
    👨 32 4mj asthenonecrozoospermia ➡️ 8mj normozoospermia
    1. IVF Petrova 🔜 9mj Menopur 225 + Orgalutran 0,25 + Ovitrelle 250 ➡️ 8🥚 ➡️ 26.9. ET 1 blastocista, 2 🐧🐧 ➡️ 06.10. ➕
    BETA 14 dnt 671.46; 16 dnt 1378.47
    1.ult 18.10. 5+5 😍🤰
    2.ult 6+4 💙

rosie0111
    13. Studeni 2022. 16:51

Marttina

rosie0111

Marttina otkud ti da treba izbjegavati seks ako je trudnoća uredna? Meni moja gin nije rekla ništa slično i evo prakticiram redovno i nemam nikakvih loših nuspojava 😄

Eto meni moja u prošloj da je bolje ne prva 3mj, pa kasnije da se može. Bakterije i svašta.. Očito ovisi o doktoru. Na humanoj mi je naglasila da ne prakticiramo i na hitnoj prošli tjedan me pitala ako smo imali odnose i naglasila da ne prakticiramo dok ne dođemo u sigurne tjedne.
    Ti naravno radiš što oćeš i kako hoćeš. Ako ti nitko ništa nije rekao onda imaj odnose. Nama se nije problem strpit, niti nam je trenutno do toga.. dugo smo na ovo čekali (2 godine).. mi to drugačije sredimo 😁

Sluzni čep štiti bebu od infekcija, razumijem da netko ne želi ili ako ti doktor tako kaže, onda normalno da nećeš, isto kod ivf... Ali ne postoje sigurni tjedni za to ako je trudnoća u redu i ne može se naštetiti bebi 🙂
    Lucija91 dobrodošla i sretno 🤗
    Robin_Daggers kao što je napisala Flowerson za tsh tolerancija varira od zemlje do zemlje, puno bitniji su ti hormoni t3 i t4 te anti tpo, jesi to vadila?

• Casperka
    13. Studeni 2022. 16:53

Mi se držimo bez s..sa jer su mi na hitnoj kad sam imala krvarenje rekli da ne smijemo. A bome ne želim riskirati.. 

SAYuRI
    13. Studeni 2022. 17:19

rosie0111

SAYuRI pa da, to i kažem, zamisli loš nalaz, a na kraju sve okej, pola života bi mi skratilo…😥 Ali ne slažem se da je kombinirani samo statistika, jedan dio da, ali kada gledaju anomalije kod ploda, to dobar doktor s dobrim uzv i te kako vidi. Ako je dobar nuhalni nabor, ako ima nosnu kost i te ostale parametre velike su šanse da je beba dobro za taj period razvoja. Što će biti kasnije, nitko ne zna.

Ha ne znam iskreno, ja ne zelim ni da se iznenadim bas na porodu a i po Uzv znaju pogrijesiti kad izmjere nuhalni, zena se ziva pojede i na kraju sve ok bilo je i toga a govorim samo o Down sindromu, ima i ostalih koje bas Uzv ne vidi…
    Za mene je najbolja kombinacija NIPT-a pa ako dodje los idem na biopsiju korionskih resica koia se moze odmah raditi ne treba se cekati kao amnio….generalno mislim da svako ko moze sebi priustiti NIPT treba da ga uradi a malo sekiracije se moze pretrpiti za bebu, a ko zeli prekinuti i to mi je ok, u svakom slucaju mislim da je bolje znati kako stvari stoje pa makar kostalo i malo zivaca…

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

SAYuRI
    13. Studeni 2022. 17:24

Lucija91

Pridružujem se! ➕🥳

Dobrodosla 💐

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶

SAYuRI
    13. Studeni 2022. 17:28

Ja sam isto za seks u trudnoci jedino ako nema indikacije da suzdrzavanje od odnosa , a ima ih bome dosta, od hematoma, moguce infekcije, placente previe, skracenog grlica itd… ako doktor da zeleno svjetlo navalite 😎😎

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶

Flowerson 🌸
    13. Studeni 2022. 17:50

Vezano za nipt..prvenstveno vjerujem da će sve bit ok s mojim djetetom...s moje i muževe strane se nitko nikad nije rodio s nekim poremećajem. Prije se ništa od toga nije reklamiralo ni nudilo i malo tko je razmišljao da će rodit bolesno dijete, danas kao da nam sve plasiraju samo da budemo u strahu i da jednostavno moraš napravit taj test...razumijem u potpunosti ako netko ima predispozicije da nosi dijete s nekim poremećajem pa želi provjeriti jel sve u redu, to jesu prednosti danas, al evo sada ovako osobno zaista ne vidim potrebu za tim...a nemam ni nešto puno godina. Napravit ću anomaly da si potvrdim jel sve ok i to je to...mislim da mi je to dovoljno 🤞
    Lucija, dobrodošla!

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

SAYuRI
    13. Studeni 2022. 18:04

Flowerson

Vezano za nipt..prvenstveno vjerujem da će sve bit ok s mojim djetetom…s moje i muževe strane se nitko nikad nije rodio s nekim poremećajem. Prije se ništa od toga nije reklamiralo ni nudilo i malo tko je razmišljao da će rodit bolesno dijete, danas kao da nam sve plasiraju samo da budemo u strahu i da jednostavno moraš napravit taj test…razumijem u potpunosti ako netko ima predispozicije da nosi dijete s nekim poremećajem pa želi provjeriti jel sve u redu, to jesu prednosti danas, al evo sada ovako osobno zaista ne vidim potrebu za tim…a nemam ni nešto puno godina. Napravit ću anomaly da si potvrdim jel sve ok i to je to…mislim da mi je to dovoljno 🤞
    Lucija, dobrodošla!

Ja zaista nemam izbora zbog godina neki moram odraditi, a Anomaly se radi svima koliko ja znam, i sa Niptom i bez njega svi ga radimo..🤔

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶

Flowerson 🌸
    13. Studeni 2022. 18:33

SAYuRI

Flowerson

Vezano za nipt..prvenstveno vjerujem da će sve bit ok s mojim djetetom…s moje i muževe strane se nitko nikad nije rodio s nekim poremećajem. Prije se ništa od toga nije reklamiralo ni nudilo i malo tko je razmišljao da će rodit bolesno dijete, danas kao da nam sve plasiraju samo da budemo u strahu i da jednostavno moraš napravit taj test…razumijem u potpunosti ako netko ima predispozicije da nosi dijete s nekim poremećajem pa želi provjeriti jel sve u redu, to jesu prednosti danas, al evo sada ovako osobno zaista ne vidim potrebu za tim…a nemam ni nešto puno godina. Napravit ću anomaly da si potvrdim jel sve ok i to je to…mislim da mi je to dovoljno 🤞
    Lucija, dobrodošla!

Ja zaista nemam izbora zbog godina neki moram odraditi, a Anomaly se radi svima koliko ja znam, i sa Niptom i bez njega svi ga radimo..🤔

Nemam pojma stvarno, prva mi je trudnoća pa ne znam kako sve to ide 😊 idem uzv po uzv. Svakako odradi nipt ako trebaš i svatko tko bi bio mirniji, treba odradit...

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

SAYuRI
    13. Studeni 2022. 18:35

Flowerson

SAYuRI

Flowerson

Lucija, dobrodošla!

Nemam pojma stvarno, prva mi je trudnoća pa ne znam kako sve to ide 😊 idem uzv po uzv. Svakako odradi nipt ako trebaš i svatko tko bi bio mirniji, treba odradit…

Ma mene najvise interesuje spol 🤣🤣🤣

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.