Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Flowerson 🌸
    13. Studeni 2022. 18:43

A to će se vidjet u nekom trenutku na uzv, mene isto spol zanima 😃

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

doulita94
    13. Studeni 2022. 19:01

Hej curke... Da se pridružim razgovoru malo kad sam proletjela napisano od zadnjeg puta... Seks u trudnoći je zapravo dobar i koristan, prvenstveno zbog toga što se ispušta hormon oksitocin koji se s razlogom zove hormonom ljubavi i sreće, a bebicu to ritmičko gibanje čak i opušta i uspava. Od bakterija ju štiti sluzni čep tako da nema rizika po nju u tom pogledu, a isto tako i vodenjak i plodna voda. Seks je jedino kontraindiciran u slučaju krvarenja, ako ste prije imali spontane pobačaje, ako nosite blizance, ako vam je pukao vodenjak, ako imate placentu previju ili infekciju te ako vam je cerviks otvoren. Seks je inače i super dobar kako bi se potaknuo porod oko termina s obzirom da u sjemenu ima prostaglandina koji pomaže grliću maternice da omekša i da se stanji, no izvan termina se za to ne treba brinuti s obzirom da je ta količina vrlo mala. No naravno da se svaka žena treba posavjetovati s liječnikom za svaki slučaj, on neće samo tako zabraniti odnose ako je sve u redu. 

Tjedna tablica na stranici 114 ❤
    ➕ 24.10.2022.
    ❤️ 31.10.2022.

• regica123
    13. Studeni 2022. 19:10

Stvarno nisam cula da je NIPT ikome pokazao dobre rezultate, a nisu bili dobri..doktor mi je rekao da su jedino ako dodje los postoje sanse da je greska, ali su isto puuuno manje nego kod ostalih testova, mislim zato i jest test tako skup jer je pouzdan. Razumijem da si ga svatko ne moze priustiti i to je sasvim u redu.
    Podrzavam zene koje ne zele nikakve testove raditi (jer rodile bi dijete svakako), ali mislim da ici odmah na amnio je stvarno van svake pameti, stvarno ne razumijem zasto riskirati? To bi mi bilo na zadnjem zadnjem mjestu, eventualno ako su svi testovi dosli losi, ali odmah na amnio? 
    Sto se tice sexa u trudnoci, isto nisam ni za to..najvise zbog bakterija, ali i sta se cesto pojave krvarenja bas nakon i zbog sexa, a tu su i kontrakcije maternice...u prvom tromjesecju posebno...ofc, ko voli nek izvoli..meni se nije problem suzdrzat ☺

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

• Memi
    13. Studeni 2022. 19:53

Joooj kad se samo sjetim...kad sam bila trudna rađen mi je serklaž tako da nisam smjela ni pomisliti na seks...sama pomisao mi je stvarala kontrakcije..tako da pola trudnoće sam provela u bolnici na tokolizi i svejedno sam se otvarala u ležećem položaju...kažem čim bi pomislila odmah je ctg pokazivao kontrakcije...meni su bile ugodne ali su me otvarale. Iako u trudnoći prije te gdje sam imala veliki gubitak imali smo jednom odnos i nikada mi nije bilo bolje...vjv zbog prokrvljenosti...kasnije nisam više u trudnoćama probavala ali taj jedan pamtim posebno 

• regica123
    13. Studeni 2022. 20:31

samooo.ja

Ne razumijem mišljenje da ako nisi imao u obitelji kromosomopatije da nisi rizičan, evo ja sam primjer, prva trudnoca mi je zavrsila lose u 30tt jer do tada nisu na uz vidjeli nepravilnosti u razvoju i dg nespojivu sa zivotom, nuhalni, sve mjere ok do 28tt. Nemam puno godina, niti 30 tada nisam imala, nikakvih bolesti u obitelji ni ja ni muz, pa eto dogodila nam se ta tragedija. Nakon toga sam rodila zdravo dijete, radila sam qualified, sada opet imam plus i ako trudnoca bude napredovala ok opet cu raditi qualified. U svojoj okolini poznajem slučaj gdje se beba rodila sa downom i tek nakon mjesec dana po rođenju su shvatili da ima downa.

Slazem se da je bolje napraviti, ja samt

👩🏻28❤🧔🏻32

• regica123
    13. Studeni 2022. 20:32

Slucajno klikla posalji rano
    Ugl ja sam tog misljenja da je bolje napraviti da si miran, ali nema svatko 4tisuce kn..a ostali testovi su ili nesigurni ili invazivni pa razumijem zene, a rodile bi svakako...tako da ne osudjujem, ali eto, ja sam napravila da budem

👩🏻28❤🧔🏻32

• regica123
    13. Studeni 2022. 20:33

da budem mirna*
    Joj zeza me mobitel hahahaa
    Svakako, protivnik sam invazivnih metoda prije radjenja neinvazivnih

👩🏻28❤🧔🏻32

• sssh1701
    13. Studeni 2022. 21:04

Nipt može biti lažno negativan, najčešće kad nisu u pitanju uobičajeni poremećaji nego translokacije gena i slične "manje" greške. Ja sam puuuuuno čitala o tome prije konačne odluke i u 40-ima jednostavno ne želim vjerojatnosti nego 100% točan rezultat i bar s te strane mirno prolaziti kroz trudnoću. 

Seks u trudnoći je super, sve dolje je jače prokrvljeno pa je osjećaj još bolji, iako meni mučnine često ubiju volju.

Lady8
    13. Studeni 2022. 21:08

Ti Testovi su zaista osobna odluka.
    Okruženi smo informacijama sve vise i vise pa smatram da je zato i sve vise odluka za tim testovima.
    Ja prva…u prvoj trudnoci nisam ni pomislila. Sada kad vec imam dijete, a mogu si priustiti taj test nekako mi je okej da provjerimo to.
    U mojoj glavi je sto emocija. Kad shvatim da idem na test osjecam se nezahvalno i kao da nesto prizivam, jer sam prije svega skoro izgubila dijete nakon sto se rodio. Ali sam i prvih par tjedana bila suočena sa raznim mogućim lošim dijagnozama i osjetila neke stvari. On je cudom zdrav i osjecam veliku zahvalnost, jer je bas takav.
    I na kraju kad sve te emocije stavim na jedno…ipak osjecam da zelim provjeriti da budem sto mirnija makar to sto nam se desilo ni jedan test ne Moze vidjeti.

Citala sam da je kod Niftya bilo lazno pozitivnih testova…

2019. 👨‍👩‍👦 ♥️
    Panorama ✔️
    Čekamo curicu 💓🌷💓

rosie0111
    13. Studeni 2022. 21:42

sssh1701 da, jedino amnio je ustvari pouzdana metoda. Jel to prva beba u 40-ima? Baš je to divno, nadam se da će sve biti okej. 🤗
    Regica123 razumijem ja da netko to želi napraviti, ali taj test otkriva svega par kromosomskih poremećaja i ako je okej to ne znači da mogu biti mirna, jer postoji još milion drugih stvari koje mogu "ne valjati". Karikiram jer ja sam svakako mirna.. Mislim da su ti testovi jednostavno razvikani, a doktori uzimaju masnu lovu na njima. Ali opet kažem, tko voli nek izvoli. Radila je i moja seka, realno nije to tak puno love, a ako će netko biti mirniji nakon toga i to nešto vrijedi. 
    Skoro da i ja napravim veritas samo zbog spola, ali eto reče mi doktor na anomaly-ju da je dečko 😅. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.