Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Flowerson 🌸
    13. Studeni 2022. 10:49

Memi, imala si strasno težak put, nadam se da će sada sve biti dobro!🙏 Jesu ti pravili neke pretrage da se vidi zasto se trudnoće ne bi odrzale? 
    Robin_Daggers koliki ti je Tsh? Ne mora se desiti ništa loše s bebom, bitno je da doktori prate i da kreneš čim prije s terapijom. Mojoj prijateljici su isto uveli terapiju za štitnjaču u prvom trimesteru trudnoću kad je radila pretrage. Rodila je zdravo dijete. Njoj je tsh bio oko 6.
    Maltezer, vjerojatno je ovo što kaže Memi, od širenja maternice. Nadam se da se smirilo.
    Ružice, meni su na transferu rekli da nema seksa tako da se držimo toga...pitat ću ih bas za 7 dana do kad to vrijedi. Meni se iskreno ni ne seksa dok stavljam glupi crinone, odvratno mi je to. 🤢 

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

• Memi
    13. Studeni 2022. 10:51

maltezer

Memi

maltezer

Ja jučer primjetila lagano krvarenje. Odletila na hitnu, nema vidljivog hematoma, trudnoća uredna, sve na svom mjestu.
    Nemam pojma jesu li mi uopće objasnili otkud krv. Bila sam pod stresom pa nisam ni pitala 🤦🏻‍♀️
    Rekli su mi da mogu očekivati još takvog krvarenja, ali da se ne brinem 🤷🏻‍♀️
    11. punih tjedana trudnoće.
    Nisu mi ništa dali niti rekli da moram mirovati ili nešto slicno.
    Ima li koja od vas slicno iskustvo?

Možda zbog širenja maternice…kako si, jel imaš kakve bolove?

Lagane bolove, tu i tamo već neko vrijeme, ali ništa strašno. Još se pojavljuje smeđkasto na ulošku.
    Ne znam sto misliti.

Bitno da nije svježa krv, bit će sve ok, probaj se opustiti što više možeš, bila si na hitnoj i rekli su da je sve u redu...vjerojatno se širiš pošto su ti rekli da možeš još ocekivati...daleko je kraj...bitno da je sve u redu i odmori što više možeš i opustit se

• maltezer
    13. Studeni 2022. 11:03

Ajoooj nije nam lako 🙈

• Memi
    13. Studeni 2022. 11:06

Flowerson jesu ali tek kad sam krenula na humanu...onda su rađeni svi hormoni i tamo su mi otkrili hašimoto, išla za trombofiliju i hvala Bogu nemam ju i išli smo na genetiku prije skoro 6  godina i još uvijek nemam nalaz...zvala sam ih i išla par puta ali nemaju nalaz a oni naš br.imaju jer zvali su MM da dođe ponovo vaditi krv i nakon par mjeseci odem ponovo po nalaz jer to smo radili u Os. na pedijatriji i znam da su slali uzorke na med.fakultet i kad sam ih došla ponovo tražiti gledaju me u čudu i naravno da nemaju nalaz...tako da jedino ne znam rezultat genetike...ali sad ni nema veze jer mi je striktno rečeno da ne pokušavamo dok ne dobijem nalaz...da sam ih čekala nebi imala sada ni kćer od uskoro 5 god....uglavnom rečeno je svaki put da je to tako moralo biti, prirodna selekcija 

Flowerson 🌸
    13. Studeni 2022. 11:09

Memi, sigurno ti je taj hashimoto pravio problem, to je ozbiljan problem za održavanje trudnoće. Dobro je da sad to držiš pod kontrolom, u mpo je super što se naprave razne pretrage koje inače nitko ne traži...sad možeš bit mirnija, držim ti fige za urednu trudnoću 🥰❤️

01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

• Marttina
    13. Studeni 2022. 11:09

Ružice nakon mpo nema seksa! Nije niti preporučljivo u prvih 3mj trudnoće i kad je trudnoća prirodna. Postoji drugi načini da se dragog razveseli. 😁😉

Nove curke dobrodošle!! 🎊🎉

👱🏼‍♀️ 35 hormoni, papa, brisevi ✔ AMH 26,4
    👨 32 4mj asthenonecrozoospermia ➡️ 8mj normozoospermia
    1. IVF Petrova 🔜 9mj Menopur 225 + Orgalutran 0,25 + Ovitrelle 250 ➡️ 8🥚 ➡️ 26.9. ET 1 blastocista, 2 🐧🐧 ➡️ 06.10. ➕
    BETA 14 dnt 671.46; 16 dnt 1378.47
    1.ult 18.10. 5+5 😍🤰
    2.ult 6+4 💙

• Memi
    13. Studeni 2022. 11:17

Flowerson

Memi, sigurno ti je taj hashimoto pravio problem, to je ozbiljan problem za održavanje trudnoće. Dobro je da sad to držiš pod kontrolom, u mpo je super što se naprave razne pretrage koje inače nitko ne traži…sad možeš bit mirnija, držim ti fige za urednu trudnoću 🥰❤️

Ma rečeno mi je na nuklearnoj da me ne šalje doktor sa humane nebi oni meni još dali tablete...ali eto događalo se i prije terapije i sad pod terapijom da gubim trudnoće...inače sad za ovu ne znam što bih rekla...jako teško ostanem trudna a brzo ih izgubim...sad sam nekako hladna jer se bojim uopće početi misliti bilo šta da će biti dobro..a ne razmišljam ni o nečemu lošem jer spremna sam na sve...samo mi je ipak malo žao što se ipak ne mogu opustiti na psihičkoj bazi jer jako želimo još barem jedno dijete...žao mi je što se ne smijem radovati...ne znam kako bih drugačije opisala svoju psihu...jedva čekam 28.11. A i zanima me šta će mi reći sutra soc.

• Casperka
    13. Studeni 2022. 11:20

Maltezer ja sam imala sličnu situaciju...krvarila u 3. (vjer implatancijsko al je trajalo puno dulje nego bi trebalo),5., 7. i 9. tjednu i to krv bas crvena pa nakon toga ide smeckasto dok to sve ne izadje van i to dugo traje u mom slučaju je do max tjedan dana al na sreću svaki put je s bebicom sve bilo ok.. vjer je tebi manje kad ti nisu dali utrogestane (meni jesu odmah prvi put kad je bilo pa poslije pojačali dozu i  dalje sam na njima iako se nadam da ce mi brzo maknut jer sam neke dana bas napuhnuta i probava me zeza al mozda bi to bilo i bez tableta u svakom slučaju to je dodatni progesteron pa koliko sam skuzila on može samo pomoć). Ne znam da li si se taj dan nesto više kretala? Jer meni su sva krvarenja bila kad sam 'više' setala. Ovo više je pod navodnicima jer ja inače dosta hodam (po cca 200 km na mjesec pa meni osobno 3 km dnevno su kao ništa a npr taj jedan dan kad sam krvarila sam napravila toliko). Moj savjet je miruj,izbjegavaj saginjanja i dizanja teškog. Kad se ja tako ponašam ok je. To sta su rekli da će još bit i meni su, vide da traje krvarenje pa mora izac al bit će ok. Ja sam si to sve protumačila onako lajicki bebica je mala to nesto je oko nje kad mirujem sprecavas neki nagli val i da je nešto šnasteti a možda možeš i spriječiti puknuce zilice/hematoma ili nečeg trećeg. Meni ni ne znaju razloge al je ginic rekao:da je krvarenje normalno, nije, al niste ni jedini. Prati stanje i ako opet krene odi na hitnu meni su na svako krvarenje gledali plod I ako je ok velike su šanse da sve dobro završi. Drži se i sve nove cure isto, a tebi Memi skidam kapu treba to sve proc do sad a sad je vrijeme za jednu savršeno školsku trudnoću :-).

• Memi
    13. Studeni 2022. 11:24

Casperka hvala puno...da, bitno da bude sve ok svima nama ovdje a i šire 

Flowerson 🌸
    13. Studeni 2022. 11:30

Memi, razumijem te...ja sam u strahu i skeptična s prvim trudnoćom, a mogu mislit kako je tebi kad si sve to prošla...to je sve normalno kako se osjećaš. Žao mi je da moraš bit u strahu, al imaš jednu uspješnu trudnoću iza sebe, što može stvarno značiti za prijasnje neuspjehe da nešto ne bude kromoski ispravno s plodom...kariograme niste radili? Pretpostavljam ovo što si pisala da ste radili za genetiku i da niste nikad dobili nalaz da je to kariogram..to biste svakako trebali napravit.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.