Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Karamela22
    31. Svibanj 2023. 11:26

Mame s blizancima i trojcekima, držite se ❤️❤️❤️ ne mogu zamisliti kako Vam je. Lavice. 
    Cvit često se sjetim tebe 💕💕💕
    Lightblue jako mi je zao. Skupi snage za ova dva mala borca ❤️❤️ 

Fascinantno je da sam s 28 tjedana bila super. Doslovno 3 dana kasnije se ne mogu pomaknuti od bolova trbuh, leđa, trtica. Imala sam mučnine prva 4 mj, sad opet. Mame koje već imate klince, vi imate neku supermoć. 

Pahuljka
    31. Svibanj 2023. 12:54

Takica

Jutro cure
    Bome sam imala lijepo za citati sinoc i jutros😁, sad koliko sam zapamtila to je upitno.
    Curama koje miruju zelim tonu strpljenja i saljem 🤗🤗🤗 da sto brze prodaju dani i da dostignu ciljne nedelje trudnoće.
    Sayuri kako pritisak, mirujes li?
    Lighblue nadamo se da je je najgore prošlo.. jako si hrabra i zelim ti da dostignes onaj treći cilj!
    Pahuljka kako nam je drugarica, nije nam dugo pisala dogodovstine?
    Thinkpurple citala sam tvoje probleme kroz trudnoću i mogu samo reci svaka cast. Pa nije bilo sednice da te nesto nije .. kako kažu nase babe nasjeklo. Mislim da si u pravu da curetak sad osjeti promjenu i da zato tako reaguje. Evo u mojoj blizini razlika izmedju djecaka i curice od brata je 1.5godina i mi smo imali zadatak kad god dolazimo prvo njega da pozdravimo i poljubimo. Tako smo smanjili ispade. Sad kad su veći i dalje ima ljubomore ali je lakse.
    Ally kakvo je stanje kod tebe?
    Neke cure su vec u divnim nedeljama , meni su to sve preko 35😀 i svaki dan sad očekujem prelijepe vijesti. Cvit bravo za nase trojke ,bravo za mamu lavicu, divne ste nedelje dočekali jos malo i 3 srca su ti na grudima💞💞💞
    Da nekog ne preskočim, biću sad redovnija pa saljem svim ostalim🤗🤗🤗

Vasa mala drugarica od kilogram i po, iskusava mamino strpljenje koristeci svu snagu odgurivanja u svim pravcima. Dnevna doza pomijeranja organa zapocne oko 8h i prestane kad ona odluci, a nerijetko moram povisit ton da joj dam do znanja da boli 😂 Ne mozemo u isto vrijeme nesto odradit, ili ona ili ja. Bukvalno moram sjest da ispomijera sve, pa kad zavrsi ona ja nastavim dalje sa obavezama. Neki dan je toliko zapela nogama ka gore da nisam mogla duboko udahnuti, nego ko pilic dahtala na kratko, dok gospodja nije odlucila skupit noge 🙄 Zato nema dogodovstina, jer nema kad od svakodnevnog zijana 😂 I da svaki ctg prekine jer toliko lupa da aparat ne prepoznaje otkucaje od udaraca 😂😂😂 

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Ally007
    31. Svibanj 2023. 13:20

S obzirom da nas sve zateže trbuh mislim da je došlo vrijeme za novu rundu slika s trbuhom :). Mene ne zateže samo kad me Normabel uroka, a najviše zateže ako jedem nešto što me napuše, to je onda koma. Obožavam grah, najela ga se 2 dana za redom prije par tj, onda se napuhala što je vjerojatno potaknulo opet kontrakcije. Ugl, ginicka strogo zabranila grah 😔. Takica- polako mi odmiču tjedni, i dalje doma ležim, makar priznajem da sam mrvicu aktivnija i češće se dignem nego do sad. Bliži se famozni 32. tj pa je lakse, makar i ja nekako, kao i ostale cure, odbrojavam do 35-og.
    Cvit- drzi se, izdržala si do sad pa ćeš još i ovo izgurati! 32.tj je vec jaaako lijepa brojka za trojceke. Sve koje imate višeplodne trudnoće, ne mogu zamisliti kako je, meni se s 1 djetetom čini da mi se doslovno u zadnja 4 dana trbuh udvostručio. 
    Jedno pitanje (pardon ako sam već nekad pitala pa zaboravila) - jel dobivate vi na kilazi? Ja sam lagano zabrinuta jer u zadnja 2 mj otkad ležim nisam niti kilu dobila. Znaci sad sam na + 7.5kg u odnosu na prije trudnoće (počela sa 53.5, dosla do 61). Ležim i nemam toliki apetit, ali se trudim jesti zbog bebača. Trbuh raste dosta, sto je valjda ok, al sise ko da su mi se smanjile. U petak imam kontrolu pa se nadam da ce reci da bebač uredno dobiva na kilaži inače ću se doslovno na silu morat počet šopat hranom. Brine me može li bit problema kasnije s dojenjem i svim, ako zbilja ne dobijem više kila. (hoću li imati zalihe za to)?

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Vanilla Diva
    31. Svibanj 2023. 14:14

E i cure, imam pitanje oko stvari za rodiliste itd. 
    Koje ste mrezaste gacice uzele? Koliko komada? I vi koje ste vec rodile, koliko ste dugo to nosile? Zanima me jel se isplati uzeti Frida mom i tak neke skuplje ili ne? Jel se to nosi pa baci sa svakim mijenjanjem debelih ulozaka? 

Curka 🎀🎂 19.08.23.

MareiKate
    31. Svibanj 2023. 14:25

Thinkpurple vjenčanje je prošlo ok, sutradan sam imala upalu mišića od lovanja djece da ne upadnu u bazen, ali sve skupa kako sam očekivala, dobro je i prošlo. Bila je to mala svadba a kod mene u obitelji su malo čudni/napeti odnosi (roditelji relativno friško rastavljeni) pa sam iskreno očekivala fijasko, ali ok je bilo.
    Chicco ulošci nakon oba poroda - nisam nikad potrošila cijeli paket, ni blizu iskreno. Prvi put sam dobila pola paketa od frendice i to mi je bilo viška, a sad za drugo sam kupila cijeli paket i ostalo mi je barem 2/3 paketa, tako da imam i za sada. Ja u bolnicu ponesem samo 10ak komada i još mi uvijek ostane. Nisam nikad pakirala cijeli paket. Mrežaste gaćice sam ja čak prala doma (trudim se stvarati što manje otpada, malo sam munjena po tom pitanju, pa sam zato prala, ako si komotna, kupiš dva paketa i bacaš, mislim da ti je to dosta) pa mi je bio dosta jedan paket iz ljekarne, s tim da sam ih s prvom dulje nosila (epiziptomije pa mi je bilo udobnije) a s drugim sam brzo prešla na obične gaćice jer mi je tako više pasalo. 

• ružica
    31. Svibanj 2023. 15:17

Pozdrav curke, evo vidim da ste u pripremama..
    Prije svega zelim pozeliti LightBlue da se drzi i ja drzim fige. 
    ThinkPurple, trbuh mi je ma sto kamen, strasno nesto.
    E sad imam par pitanja za mame s djecom: 
    1) Planirate li povuci djecu iz vrtica prije poroda
    2) Imate  li ubrzanu probavu u tjednima prine poroda(ja da, tako mi je bilo i zadnji put).
    3) mame u Splitskoj bolnici kako je s epiduralom kod nas?
    Inače, ja kao da nisam rodila, necu prepoznati ni trudove ni ista, sama sebi se cudim.

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• ružica
    31. Svibanj 2023. 15:21

P.s i ja sam brzo presla na obicne gacice i uloske, meni su mrezaste neudobne za poluditi, a Chicco ulosci mi nisu bili dobri. Puno bolji mi bili Jessa veliki iz dm a.

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

SAYuRI
    31. Svibanj 2023. 15:45

Sto ne uzmete one zenske Tena tanke pelene za odrasle? Meni su odlicne, u folu su gacica, i imaju ugradjen ulozak. Hem udobno hem nece curiti, milina…. Ja sam ih za oba poroda koristila i najbolja mi je opcija barem prvih dana dok je obilno krvarenje…
    Evo link:
    https://www.tena.hr/tenalady/proizvodi/inkontinencijske-gacice/tena-pants-plus

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

• cordis00
    31. Svibanj 2023. 16:36

Ja sam u rodilistu potrosila ravno 1 chicco paket ulozaka, ne znam koliko sam ih doma trosila, na pocetku po 2 pa poslije 1 i nosila sam ih jako dugo, krvarila sam mozda kojih 7,8 tjedana, pregled kod gin mi je bio sa 6 tj i tad sam jos imala malo zutih kohija, za obicni ulozak. Mrezaste gacice sam nosila isto jako dugo i mijenjala ih jednom dnevno il po potrebi cesce, al najcesce jednom jer sam stvarno jako cesto mijenjala ta 2 uloska, ne bi cekala da se prepune nego skoro svaki odlazak na wc pranje sa bocicom i octenisept i novi ulosci makar na prvima bilo onako u tragovima (ja sam se uzasno bojala infekcije). Rana od epiziotomije uredno zarasla na kraju.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

MareiKate
    31. Svibanj 2023. 17:22

Evo sad sam iznenađena s količinom uložaka koje ste potrošili. Ja sam isto dugo krvarila nakon oba poroda ali kratko je trajalo to jako krvarenje. A čim prestane jako krvarenje ja se prebacim na obične uloške jer onda ima više lufta kad se ustanem pa imam osjećaj da to sve brže zarasta🤣

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.