Pozdrav, tek sada vam se pridruzujem, na mirovanju sam pa mi je zanimljivo citati vasa iskustva 😁 nadam se da su sve mame i bebice dobro i da dobro podnosite ovo cudno vrijeme. 😊
Termin 27.07.2023.
👣💙
Ne mogu vjerovati da su neke od vas u terminu. Ulazim na forum i vidim da cure već pišu pod temom zimske bebe 23/24 😮 kud vrijeme leti.
Nadam se da ćemo sve izdržati sto duže s bebicama u trbuhu i sa će sve biti dobro 🤍
Ima koja od Vas da će sama dočekati porod? Bez muza/dečka?
Meni je grah pao tako da ću termin poroda dočekati sama u zg. Nema nikakve šanse da netko bude sa mnom nažalost. Ne znam jesam hrabra ili luda. Tješim se da mi je bolnica blizu.
Pisale ste o hemeroidima. Dobila sam savjet doktora da nabavim svinjsku mast. Još ih nemam ali nabavit ću ipak za svaki slučaj 😂
Ovo će to biti prvi porod? Bit će sve ok! Meni je prvi porod krenuo dok sam bila sama doma, dok je muž došao prilično je potrajalo + morali smo zbrinuti psa. Tada nije bilo garaže na sv duhu gdje sam rađala i muž nije imao gdje stati pa me iskipao ispred hitne sa torbom i otišao tražiti parking a ja sam sama nosila stvari i tražila rađaonu iako sam bila u njoj jednom na pregledu, zbunila sam se. Neki doktori su me sreli na hodniku i vidjeli da pušem i pitali trebali mi pomoći, uputili su me na lift i poslali gore. Dok je muž našao parking, preuzeo moje stvari koje sam skinula, otišao na hitni prijem me prijaviti itd. Ja sam već debelo stvari odradila sama u rađaoni + kad je ušao, nije se snašao, nije kužio koliko mi je teško i htjela sam ga ubit 🤣 bolje da nije bio 🤣 drugi put smo se oboje puno bolje snašli i on mi je puno više značio, ali taj prvi put bi mi bilo bolje da sam bila sama. Hoću ti reći, možeš ti to sama ako ti je grah tako pao. Niti jedna od nas ne zna kad joj može krenuti i mogu i ja završiti taj dan sama. muž često ide na put ili negdje, ali uopće se ne brinem oko toga. Ionako smo realno same u tome 😅 mislim da je čovjek čak hrabriji kad je sam.
Thinkpurple i ja se nadam da će biti porod brz kao prvi🙈 lagano curkala plodna od jutra, bila na pregledu, naručena sutradan na hospitalizaciju iako curka voda, ali sam ja otišla kuć, spremila do kraja torbu, skuhala ručak, odmorila i navečer se uputila ipak u bolnicu, trudovi laaagani oko 2 u noći, u pola 5 išla po sestru, klistir obavili i pregled, u rađaoni u pola 6 mala u 8:05 vani🙈 milina 😂 sve me strah da će me ovaj mali napatiti i za seku.
👨👩👧👦
💃30
🤵 33
👧🏼 4
Prvi porod da. Moji nisu iz Zg, doći će mi ali teško da će doći odmah taj dan. Muž radi van hr. Ja sam odlučila ipak roditi u hr. Frendice imam ali termin mi je bas kad su valjda svi na moru, godišnjem. Nekako sam se pomirila da sam sama.
MareiKate hvala na ovome. Nadam se da će sve biti dobro. Posto je prvi porod vjerujem da će sve ići sporo i da ću imati vremena. Skidam kapu svim ženama koje trudnoću/porod prolaze same.
Bok cure.. nisam se javljala neko vrijeme bila sam bas u kaosu. Bas mi je krivo citati kakve komplikacije su vas sve zadesile, drzite se i vjerujem da cemo sve dogurati do kraja! ❤️
.
Ja sam bas koma nekako, muzu je umro tata, pa nam se onda pas razbolio, ja sam pretprosli vikend isla na hitnu jer me strasno bolila kicma na mahove i nisam znala jel se mozda nesto dogada, sva sreca nisu bili trudovi, nije zapravo bilo nista izgleda, malo poviseni leukociti u urinu pa sam dobila antibiotik, radila sam sad urinokulturu i sterilno je tako da sam mirna po tom pitanju.. i tad sam bila otvorena 1 prst. Onda se situacija s pesekom smirila na jedan dan, i opet krenulo pa sam bila po veterinarima i pregledima, bas sam mislila da cu puknut skroz 😂 sad je evo malo mir, al se ja osjecam uzasno. Sve me boli, nemam snage ni za sta i pocinje me uzasan strah i panika lovit. Samo cekam hoce li nesto krenut ili si umislim da je krenulo, pa onda ipak shvatim da nije, vec sam luda. Meni muz 99% nece ic samnom, nekako smo tako odlucili jer sam ja malo posebna kaj se tice tih stvari, iako me uzasno strah i panika sada, kad je tak neka situacija ne zelim nikoga pored sebe, doslovno sam u glavi, pusti me da se sama izborim sa time i ne obracaj mi se 😂 mislim ovo nisam nikad prosla, pa mozda pozalim sto zelim bit sama al vidjet cemo, na puno strana sam cula da su cure vodile muzeve na porod i na kraju rekle nikad vise, tako da sam ostavila opciju da samnom ide najbolja prijateljica ili mama, ako se bas jako jako isprepadam tad i odlucim da ipak zelim nekoga pored sebe. U ponedjeljak imam prvi pregled u trudnickoj i iskreno imam takav neki cudan osjecaj da ce me ostavit i da cu se porodit 😂
.
Cuvajte mi se sve, usporite koliko god mozete 🥰
thinkpurple, Vesca
svadba/koncert - ja ne bih imala hrabrosti, tako da svaka čast 😅
U prvoj trudnoći mi je vodenjak pukao tik pred porod, znači u rađaoni, a ta količina je bila filmska 😂 valjda me zato i je 'strah' da se ne dogodi negdje vani, ali što je tu je
.
Hvala ostalim mamama na preporukama za podloge 😊
.
Karamela22 šaljem podršku, možeš ti to. 🤗🍀
L 💝 2013. | and in this world, she is my world |
V 💙 2023. | we made a wish and you came true |
Karamela ja vjerujem da mozes i sama. Meni je muz tu ali postoji opcija da ce morat ostat sa kceri i da nece biti samnom na porodu, a postoji i opcija da ce opet bit carski pa i ovako nece moc bit samnom. I prvi put je bio carski i nije bio samnom. A ja sam se prije bojala igli i njega vodila na svako vadenje krvi, a na kraju sama budna odradila carski i sve pripreme prije i poslije toga. Sad nakon toga mogu sve 🙈
Samo hrabro!
Mom karte su kupljene nadobudno prije par mejseci. Vjerujem da 99.9% nis od toga al do zadnjeg casa cuvam kartu pa makar propala 🤪
Am13 zao mi je zbog svekra 😓 i peseka… zaredalo se… ti si isto vec pred sami termin pa i da bude vec porod to je sve ok. Drzi se ❤️
.
Bome i ja sam nocas u 2 ujutro guglala porod u 33.tjednu 🤦♀️ mi imamo jedan jako izazovni period s kceri pogotovo zadnjih 10 dana uz sve sto ke snaslo da moram mirovati. U nekoj jako grdoj emocionalnoj fazi je da vristi dan i noc za sve zivo. Nocas smo imali sou s njom od 23h do 3 ujutro, ja sam se toliko iznervirala i naprezala da me krenulo bolit od leda prema trbuhu da sam se prepala da su trudovi, pa me muz stjerao u sobu da legnem, on je nju sam onda preuzeo i borio se s njom i nekako se smirilo kad sam duze lezala na boku. Ugl spavali smo niti 3 sata nocas, a dan je opet isti… sad mi je mama dosla u pomoc jer se nemogu pomaknut a muz ima rokove. Tako da nadam se da ce ju proc ta faza do dolaska seke jer inace smo svi nadrapali.
Hvala ti ❤️ joj ti se stvarno bas mucis.. mislim sve je to zivot i vjerujem da ce proci, al isto tako si ne mogu ni zamisliti koliko je tesko, stvarno svaka ti cast! I svim trudnicama s djecom ❤️💪🏻 super da imas takvog muza, slusaj ga samo, sve to ce proc, al trenutno je najbitnija bebica u tebi. Mislim da ces bez obzira na sve dogurat do kraja, i drzim fige da se kcer malo primiri 🤞🏻
thinkpurple iako nemam dijete, stvarno mislim da te kuzim skroz s ovim da budes bas jadna. doslovno tak je i meni u zadnje vrijeme, stalno neki stresovi, i doslovno je onak jel ima kraja? bar je meni tak, nekak mislim da bi poludila i bez da sam trudna, a kamoli sad.. s tim da sam ja nekak navikla da sve mogu sama i volim ne ovisit o drugima, a sad bas nemam izbora i to me bas ubilo u pojam. al dobro, bit ce nam svima sve okej stvarno vjerujem u to!
Vezano uz datum i otvaranje rodiljnog dopusta. Moja specijalistica je na nalazu napisala pomaknuti datum (za tri tjedna manja trudnoca nego li po zadnjoj menstruaciji) i s tim datumom pomaknutim sam došla kod socijalne i otvorila tako rodiljni dopust. Iako je netko napisao da se to pomicanje odvija samo u 12 tt moje iskustvo je drugacije. Mislim da sam tad bila preko 30tt trudnoce (po starom 33tt). Jesam previše zakomplicirala objašnjenje? Nadam se da sam jasna bila 😂
Uglavnom sad ispada bolje da nismo pomicale jer je beba na zadnjem pregledu veća od pomaknutih tjedana.
Ovo u potpisu su mi od početka bili ti manji tjedni jer stvarno nije ovulacija bila tako rano kako se vodi kad je po zadnjoj mengi.... Mislim da cak na svakom nalazu pisu tjedni po mjengi i po uzv? Ne da mi se sad listat nalaze, ali zabilježe oni to
👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
Tina dobrodošla 😊 reci nam o sebi i bebi. Kako ste? Koliko si trudna? (dodaj si dolje bar ako imas vremena da te lakše pratimo). Gdje ćeš roditi?
.
Mom.I a svadba od baš bliskih osoba je u pitanju... Oni bi trebali bit kumovi na krštenju našoj curki pa ono... Ako ikako budem mogla otići ću, a čak sam spremna rodit u Slavoniji ako bude potrebno 😂 samo moram odlučiti Osijek, Vinkovci ili Vukovar ako dođe do toga... Otpada put samo ako ne budem dobro....
👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
Sortiraj odgovore
Najstariji