Megiija sam ih dobila u porodu i koristila sam hemerosal kremu i dosta mi je pomogla, tako da ću si nju ponijeti u bolnicu, još su mi savjetovali čistu hladnu svinjsku mast da isto pomaže ali meni je bolja bila krema, sve me strah poroda baš zbog hemoroidi…dobila sam 3 velika, jedan je bio veličine golf loptice…užas živi
Čitala sam da je najbolje onaj ko ih ima da ih pokuša riješiti do poroda jer u većini slučajeva bole nakon poroda. Tako da idem u ozbiljnu borbu sa njima,ako slučajno dođe do rezanja pri porodu nebi htjela još i bol zbog njih proživljavati☹️
Megiija sam ih dobila u porodu i koristila sam hemerosal kremu i dosta mi je pomogla, tako da ću si nju ponijeti u bolnicu, još su mi savjetovali čistu hladnu svinjsku mast da isto pomaže ali meni je bolja bila krema, sve me strah poroda baš zbog hemoroidi…dobila sam 3 velika, jedan je bio veličine golf loptice…užas živi
Čitala sam da je najbolje onaj ko ih ima da ih pokuša riješiti do poroda jer u većini slučajeva bole nakon poroda. Tako da idem u ozbiljnu borbu sa njima,ako slučajno dođe do rezanja pri porodu nebi htjela još i bol zbog njih proživljavati☹️
Ja sam imala hemeroide prije oba poroda, prije drugog opake. Smetalo me samo dok su mi stavljali klistir, drugo ništa, poslije me uopće nisu smetali. Prvi put rezana i šivana, drugi put jedan šav samo mrvicu pukla ali hemeroidi me poslije uopće nisu smetali. Sad ih isto imam i nema tu pomoči. Barem kod mene. Dok ležim sve je dobro, iskoče mi čim stojim malo duže kad nešto radim tako da se ni ne trudim nekako to sanirati jer jednostavno izlaze od pritiska koji ne mogu spriječiti.
Meni su za sada u fazi mirovanja i nadam se da će tako i ostati...
Sayuri ja sam isto išla prije jedno 3 tjedna u Zg na fetalni eho, pregled je trajao 45 min. kod nas je sve bilo u redu ali svejedno kad rodim i beba bude 3 mj.moramo na kontrolu...isto sam pitala jel to zbog rupice kaže dr.čisto preventivno jer do god.dana treba se zatvoriti jer je sad u fetalnoj fazi dosta velika. Bila sam u petak na kontroli i curka je procijenjena na 1700g, posteljica i dalje 1-2 stupanj zrelosti ali tlak je bio 140/80 a drugo mjerenje 130/75 a u utorak bila kod dijabetologa i tlak 110/70...uopće ne kužim kad se malo povisi toga me malo strah...dali si počela oticati? Jel si imala kakve simptome? Kako si danas?
Što se tiče znojenja tu nisam mjerodavna jer meni je skroz vruće ja sad već hodam polugola...baš ne volim ljeto iz tog razloga jer se mogu tuširati svakih 5min.dok nisam trudna a sada da i ne govorim.
Jutro cure! Sayuri baš mi je žao što te snašao taj visok tlak i sve, nadam se da će sve proći okej i da ćete biti u jednom komadu još par tjedana. A što se tiče rupice, prvi put čitam o tome, nisam znala da to bebe mogu imati tako da se nadam da je i kod tvog bebača nešto bezazleno.
.
Thinkpurple kako si ti? Ležiš što više? Je li ti sad malo bolje s kontrakcijama?
Lightblue javi se ako možeš, svi smo zabrinuti...
.
Kod mene situacija bolja nego prošli tjedan, onda sam stalno imala BH i grčeve kao menstrualne. Ne znam pomaže li u tome utrogestan ili je do nečeg drugog ali definitivno su se smanjile te kontrakcije hvala Bogu. Imam i više energije što pripisujem ljepšem vremenu i suncu, a i malo sam pojačala prehranu, uvela više nutrijenata za željezo. Idem sutra kod ginekologice pa će mi malo protumačiti nalaz željeza koji po meni nije nešto briljantan. Jedino sad dosta osjećam pritisak (ne bebe) u rodnici nekako, kao da mi je natečeno ali nije nego neka čudna bol koja se pogoršava dok hodam. Valjda je to normalno. Ja ne odmaram previše ali sve što radim nekako više laganini... vozim se u autu radije nego da puno hodam itd.
Što se znojenja tiče, možda je to podizanja vanjske temperature ali i ja se po noći znojim, baš tako iza vrata i ispod grudi što mi inače nije baš uobičajeno. Ali ja sam inače zimogrozna, a cijelu trudnoću mi je jako vruće i sad ove ljetnije temperature baš umirem, moram ono ljetna haljina i sandale van jer bi se inače prekuhala u svemu. I znoj mi drugačije miriši nego inače, tuširala bi se stalno.
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Ja se ne znojim nešto ali mi strašno smeta ova vrućina koja je došla. Jako teško se krećem i extra mi je vruće i teško, inače nisam takva ... A tek smo na oko 20° 😅🤦🏼♀️
Meni su isto hemoroidi iskočili odmah na početku, ne bole me i ne smetaju pa se nadam da će tako i ostati, nisam ništa za njih kupovala. Par puta sam namazala maslinovim uljem.
Jučer sam išla otvoriti porodiljni, i dalje ne vjerujem da sam do tu dogurala i sve mi je nestvarno 😊 Tako da sam cca 2h bila na nogama i vozila, pa sam cijelo popodne, a i noć imala kontrakcije.
..
Jel vama nešto zna pucketati dolje? Prvi put sam to čula kad sam se sagnula prema dolje, a jučer u vožnji isto, baš neobično
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Thinkpurple- za cervix i to ti je najbolji položaj na bok, sjedenje i čučanj nikako, a stajanje isto srednja žalost. Ne mogu zamisliti kako je vama curama s malom djecom koje morate mirovati, užas. Ja sam si bar mogla priuštiti da ako treba i jedem na krevetu na boku na tacni (to i sad radim ujutro). Ps, pun mjehur isto može pojačati kontrakcije (tako su mi rekli, a točno tak i osjetim), pa nemojte trpiti.
Sayuri - to je već pravi veliki bebač, dobivate steroide za pluca tako da mislim da, ako se i rodi, neće biti većih problema. Ok, bit će u inkubatoru, ali meni su svojedobno rekli da je za dijete neki drugi ciljni "prag" 32 tj, a da smo nakon toga na konju. Vjerujem da će u svakom slučaju sve bit ok.
Kao što je netko rekao, sve bebice se rode s "rupicom" na srcu, to je dio fetalne fiziologije, ali ona se obično zatvara ili s prvih par udaha ili vrlo brzo. Ocito kod nekih od vas sumnjaju da je ipak malo prevelika da se spontano zatvori, ali to je definitivno jedna od manjih srčanih grešaka i naši kardiokirurzi (ako ih se zatreba) ih baš rutinski rješavaju.
Lemon- neka od mojih frendica u trudnoći je imala to pucketanje, kaze da je osjećala kao da su ligamenti u pubičnoj simfizi (onaj prednji dio di se stidne kosti spajaju). Tako da se možda to širi jednostavno 🤔
U trećem trimestru je normalno da je trudnicama vrućije nego inače. Ja sam inače jako smrzljiva, a sad već danima po kući hodam u majci bez rukava 😁
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
A možda se onda sve širi, jer sad mi se već tjednima čini da se trbuh nije jako povećao, a ona lupa non stop.
Da i ja sam za kontrakcije čitala da kada krenu treba isprazniti mjehur, promijeniti položaj, popiti vode ako smo žedne, da to sve utječe
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Hemoroide nemam, nadam se da ce me eto bar ta car trudnoce zaobic 😅
.
Znojenje, zadnjih nekoliko dana mi je poprimilo novu dimenziju, cini mi se ko da smrdim stalno. I prije nego je ova dva dana zatoplilo, a sad pogotovo.
Noge mi oticu vec nekih 2 tjedna, stopala i gleznjevi - to dok sam jedno vrijeme na nogama...i prsti na rukama, to je stalno oteceno.
Tlak si doma mjerim jer me trta, inace imam niski a sad je cijelu trudnocu 130/70, plus-minus 5-10. Proteini u urinu uvijek neg, pa i prije par dana..
.
Sto se voznje tice, od toga sam odustala jos pred dva mjeseca. Cim je trbuh buknuo, bas mi je jako tesko bilo vozit. Nikako se namjestiti, inace sam niska, a sad pogotovo mi to problem - nikako sjedalo namjestit, ili lupam u volan, ili se moram napregnut da dosegnem kvacilo..na suvozacevom si ipak nekako namjestim pa mi bude ok.
.
Lemon ja sam tu pisala isto, vec jedno vrijeme mi skljoca dolje u pubivnim kostima..bilo me malo prestrasilo da nema veze s otvaranjem, al dr me onda gledala, rekla da sam zatvorena, i da je to normalno kad trbuh naraste jer se zdjelica priprema za porod, sve se siri, a da se kod mene javilo ranije zbog trojki..s tim da nije pravilo, neke nemaju tih simptoma.
Meni pomaze lezanje na boku, ustajanje skupljenih nogu, cim rasirim jednu po jednu, pukne bas..i kod hodanja manji koraci..
.
Meni su te noci koma, uopce ne spavam skoro. Budjenja na wc ko urica, svakih sat, sat i pol..nos mi zastopan danima vec pa me i to muci navecer.. ovu noc sam opet od 2 do 5 bila budna, one su usto prilicno divljale pa nije bilo govora uopce se leci, sjedila sam i igrala igrice 🤷♀️
Potegla sam nekako jutros od 8 do 9..
Niti me normabel ukomira, niti konstantni umor, evo i sad mi se oci sklapaju al nista. Jedino bi rekla ajde da normabel pomogne ipak malo kod tih kontrakcija..
Blago zenama koje ce me dobit za cimericu u pon 🙈
37 👩❤️👨 33 🌠 5/2020 biokemijska
🧔 teratozoospermija, 👩🏼🦰 zacepljen jajovod
9/2021 AIH ❌️
2/2022 Gonal, 2 folikula, 1 js ❌️
10/2022 Menopur, 7 folikula, 7js, 6 blastocista
5.11. ET 2 blastice, 4 ❄️ 🥰 6dnt + 🤞🍀
Beta 21.11. 4607 ✨️ 23.11. 8613 ✨️ UZV 5.12. ✨️ 6+4 ❤️❤️❤️ 16.6.2023. 💖💖💖
Sortiraj odgovore
Najstariji