Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    tonkica1509
    22. Svibanj 2023. 18:25

Ah, da. I za popis: termin je 30.7., stiže dečko

Vesca
    22. Svibanj 2023. 18:57

SAYuRI

Jutro cure..☕️
    Hvala svakoj od vas sto mislite😘😘😘
    Kod mene status Quo, Pritisak i dalje gore dole gore dole, kad skoci onda bas skoci , cak je isao i do 200 gornji 😱
    Elem dobivam injekcije za sazrijevanje pluca za svaki slucaj, ako doguramo do 34 tjedna, beba je vec dovoljno zrela, za sada pratimo, bebac raste, sumnjaju na neku malu rupicu da ima na srcu, to se navodno zatvara samo na porodu, nije strasno. Sve ostalo uredu… u cetvrtak mi dolazi moj doktor, i konzilij pa cemo vidjeti hoce li me pustiti jos koju sedmicu 🥵

Ajme do 200.... 🫣 Držite se, beba će sigurno biti dobro i da dođe ranije, ali nadam se da ćete izdržati još koji tjedan.... Znači do četvrtka si sigurno u bolnici.... Jel ti gužva u sobi? Možeš se odmoriti normalno?

Tonkica i Mia drago mi je da je sve ok s pregledima bilo 👌😊

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

mom.I
    22. Svibanj 2023. 20:32

Curama kojima se zakompliciralo držim 🤞🏼 da sve prođe u redu, a onima s urednim pregledima da se tako i nastavi do kraja 🍀
    .
    Što se tiče češljića, i ja sam uzela u Dm-u ovaj set češalj+četka koji je već neka od vas linkala. Uzela onaj koji je bio najmekši jer se i to očito razlikuje od pakiranja do pakiranja, tamnija nijansa plave je bila baš jako gruba, a svijetlija premekana 🤷🏼‍♀️
    .
    Kod nas je prošli tjedan bila borba s poplavom pa smo za vikend kad je krenulo na bolje ubacili u višu brzinu, obavili shopping u Ikei, okrečili i složili sobu za bebu. Preostalo je još samo oprati robicu i baciti se na organizaciju komode 🤗 kad ste vi krenule s pranjem robice? Ako se ne varam neke su to već obavile. Meni je termin 28.06. (iako sam ja uvjerena da ga ne budem dočekala), a opet ne bih to prerano, pa da moram još jednom ako se malcu ipak ne bude žurilo 😅
    I molim vas preporuke ako imate za nepropusne plahte/podloge za krevetić, gdje ste uzimale, kako ste zadovoljne, koje su dobre? 😊

L 💝 2013. | and in this world, she is my world |
    V 💙 2023. | we made a wish and you came true |

MareiKate
    22. Svibanj 2023. 20:45

Sayuri drž se 💪 s rupicom se ne rodi svaka beba ali je to dosta česta pojava. Najčešće se sama zatvori, ne nužno odmah po porodu, može biti i unutar prve godine djetetova života ili čak i duže. Prati se ali najčešće sve bude super. Imam par primjera iz uže okoline, jednom malcu se zatvorila jako brzo, unutar par mjeseci, a jednoj curi je potrajalo preko godine ali se isto u konačnici sama zatvorila.
    Četke - mekane ne služe ničemu, osim za maženje bebe 😊 kako je netko ranije i napisao, kad se pojavi tjemenica samo češljić pomaže, a sa ovim "grubljima" je bolje masirati nego sa mekšima.
    Tonkice gdje ćeš na akupunkturu? Vinogradska ili privatno? I ja se spremam kad dođe vrijeme...

Megii
    22. Svibanj 2023. 21:25

Pozdrav drage cure, nažalost dobila sam hemeriode ☹️
    Dali je neka od vas imala ili ima i kako ih lječite. Koje su kreme i masti u pitanju?

SAYuRI
    22. Svibanj 2023. 21:29

MareiKate

Sayuri drž se 💪 s rupicom se ne rodi svaka beba ali je to dosta česta pojava. Najčešće se sama zatvori, ne nužno odmah po porodu, može biti i unutar prve godine djetetova života ili čak i duže. Prati se ali najčešće sve bude super. Imam par primjera iz uže okoline, jednom malcu se zatvorila jako brzo, unutar par mjeseci, a jednoj curi je potrajalo preko godine ali se isto u konačnici sama zatvorila.
    Četke - mekane ne služe ničemu, osim za maženje bebe 😊 kako je netko ranije i napisao, kad se pojavi tjemenica samo češljić pomaže, a sa ovim "grubljima" je bolje masirati nego sa mekšima.
    Tonkice gdje ćeš na akupunkturu? Vinogradska ili privatno? I ja se spremam kad dođe vrijeme…

Sta su tebi tacno rekli za srce, kod nas je blago i uvecano srce, pretpostavljaju da je zbog te rupice , ali znati cemo sve kad se rodi…

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

tonkica1509
    22. Svibanj 2023. 21:48

Planirala sam prvo privatno akupunkturu, pa mi rekla dr. da su na Vinogradskoj provjereno dobri. Pa će biti Vinogradska 😊 javim dojmove.

Megii ja imam Hemomax gel. Ne znam hoće ih baš riješiti, ali olakšava dosta simptome. Ali čula sam da ulje gospine trave puno pomaže s tim pa probaj 

• Memi
    22. Svibanj 2023. 21:53

Megii ja sam ih dobila u porodu i koristila sam hemerosal kremu i dosta mi je pomogla, tako da ću si nju ponijeti u bolnicu, još su mi savjetovali čistu hladnu svinjsku mast da isto pomaže ali meni je bolja bila krema, sve me strah poroda baš zbog hemoroidi...dobila sam 3 velika, jedan je bio veličine golf loptice...užas živi

Vesca
    22. Svibanj 2023. 22:01

Mom.I isti dan imamo termin ☺️ ja sam lagano počela prati tako oko 30tog tjedna. Sad sam pri kraju. Ali ponavljam, jako lagano sam ja to. Operem, opeglam, spremim i onda ništa. Torba zanima bolnicu uglavnom spremna. Mogla bi to sutra sredit jer sam isto uvjerena da ću ranije 😂 baš sam velika i cijelu trudnoću imam kontrakcije pa bih me baš iznenadilo da prenesem 😁😁
    Meni je sestra pohvalila nepropusne podloge iz Ikee i tako sam kupila. Dvije, jer nemam sušilicu pa ne mogu nabrzinu oprat/osušit u jedan dan... Sad sam u potrazi i za naš krevet (malene mi iz Ikee nazalost) jer sigurno će beba nekad spavat s nama..a i strah me da mi ne pukne vodenjak u noći pa da uništim madrac.. 😂 čudne su mi boljke, znam 😁

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

MareiKate
    23. Svibanj 2023. 04:45

SAYuRI

MareiKate

Tonkice gdje ćeš na akupunkturu? Vinogradska ili privatno? I ja se spremam kad dođe vrijeme…

Sta su tebi tacno rekli za srce, kod nas je blago i uvecano srce, pretpostavljaju da je zbog te rupice , ali znati cemo sve kad se rodi…

Sayuri, ja još čekam taj specijalistički pregled ali na žalost kod mene je sumnja na malo drugačiju manu, ne rupicu. Te rupice se često ni ne skuže u trudnoći nego se primijeti po rođenju jer beba ima lagani šum na srcu, tako da super da su ti skužili, jer ovim mojim objema frendicama nisu i onda im je po rođenju bebe to bio veliki šok dok nisu istražili o čemu se radi ...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.