Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nefertiti
    23. Svibanj 2023. 18:54

Ni ja ne radim ništa da je potaknem na okret, ali sam dobila sugestije da postoje doule koje okreću, a isto i da bi mi doktori u bolnici mogli pokušati je ručno okrenuti, pa sam se prestravila toga, to mi sve baš zvuči opasno, radije ne bih da je diraju...
    A prva mi je cijelu trudnoću bila glavicom super smještena, na kraju se na porodu okrenula poprečno i hitan carski.
    Ni ja ne bih iz stana da ne moram, a za ovu dugu vožnju ćemo vidjeti jesam li hrabra ili luda, nadam se da će sve dobro proći i stvarno više ne mislim nigdje daleko mrdati

Termin: 4.7.
    Stiže curica ❤️

Mia2023
    23. Svibanj 2023. 19:18

Uh Nefertiti svaka čast na hrabrosti za vožnju. Ja vozim i dalje, ali sve kraće relacije kad idem sama, sve što je duže vozi suprug. Ne odgovara mi taj položaj za vožnju, na suvozačevom se mogu izvaliti kako mi paše pa mi je to ok.
    Samo sam baš primjetila da svaki šaht i rupu na cesti osjetim, a ceste su nam naravno u odličnom stanju 🤦

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

Butterfly00
    23. Svibanj 2023. 20:04

Thinkpurple vidiš meni su rekli ovdje da nema šanse opće pokušati prirodno sve dok je okrenuta na zadak, na bilo koji način. Ja bi najradije opet sad na carski, a kakve sam sreće prirodno ću ovog puta rodit 🤣🤣🤣
    Što se tiče tih rupa, osjetim i ja svaku 😏 i stalno se derem na muža. A sto se tiče vozača/suvozača, lakše mi je vozit nego bit suvozač jer mi muka dođe brzo 🤣
    Mene opet ligamenti zatežu i nešto me probada dole dok hodam, i ponovno mi je jak pritisak,a taman se to smirilo. 😏😏 

🚶🏽‍♀️31 🚶‍♂️ 35
    👧🏼 4

• cordis00
    23. Svibanj 2023. 20:16

Nefertiti moja prva je dugo bila na zadak, za ljeto sam puno plivala da ju potaknem da se okrene i mislim s 36 tjedana da se okrenila. Ova mi je okrenuta glavicom vec od proslog pregleda s 26 tj.
    —-
    Joj cure pa vidim neke ste vec takorec u terminu! Kako vrijeme leti, uskoro ce bebice pristizat! Zao mi je sta je vecini tezak taj kraj, jos malo izgurajte, iza 32. tjedna i ja mislim da je vec sigurno ako se vec treba desit porod.
    —-
    Meni se uopce glupo zaliti jer sam zdrava, beba isto. Zdjelica mi klacka odavno i boli me svaki korak, slabo spavam, zadnja 2-3 dana me uzasno probada nogicama bocno i bas me boli. Isto otecene noge, ruke, prsten sam skinula ima vec sigurno 2 tjedna. Inace bas volim ljeto, al ne kad sam u Zg-u. Jedva cekam ic pocetkom 6.mj u Dalmaciju. Mi i dalje ambiciozno planiramo ic na koncert krajem 6.mj u Pulu😅.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Nefertiti
    23. Svibanj 2023. 21:08

Nemam pojas za trudnice, imam onaj za poslije poroda negdje, ali pretpostavljam da to nije isto...
    I moja je sad baš tako nezgodno, nije guzom dolje nego jednom nogom, a druga noga gore. Rekao mi ginekolog da bi u tom slučaju najgore bilo da porod sam krene jer nema šanse da bi tako izašla

Stiže curica ❤️

bambi27zg
    23. Svibanj 2023. 21:12

Dok sam procitala zaostatke 🙈 
    Spavanje  - za sad je ok (kuc kuc), mrknem 6-7 sati u komadu uz jednu pis pauzu i promjenu boka, popodne 2-3 sata u komadu (ne svaki dan, ovisi kako me ponese 😄) primijetila sam znojenje zadnjih dan, posebno kose, a to mi nema goreg 🙄 opcenito mi je stalno vruce i inace, sad kroz dan je sve ok, samo kad zaspim mi se kosa zaznoji i oko prsa
    Udarci  - malac je iznimno aktivan zadnje vrijeme i tocno osjecam kako se okrece i zna me tako maznuti da vidim zvijezde 🙈 a nije da imam nizak prag tolerancije 😅
    Voznja - to ne prakticiram vec dulje, em sam doma em i kad idemo muz vozi, ali da osjetim svaku rupu u Zg je 😒 curke koje vozite, svaka cast! 
    Rodiljni - prekosutra idem do soc gin, poslije pregelda kod svog doktora, po papire i od drugog vikenda krece 🥳 isla sam racunati naknadu po radnim danima u narednih 6 mjeseci i manje vise je kao onaj prosjek place, neke mjesec malo vise od prosjeka, neke manje (168 sati imaju srpanj, rujan i prosinac, 176 lipanj, listopad, studeni, a kolovoz 184 ako netko zeli racunati)
    Depilacija/pedikura - to obavljam u salonu jer ne mogu vise i uzasan mi je pritisak na trbuh i kad sam probala 😓 
    Naotecenost - noge nisu, cijelo vrijeme sam ili tenisice ili natikace, a stanem i u sve stikle (neki dan sam slagala ormar s cipelama pa isprobavala), ali prstenje sam skinula jer mi se znalo desiti da preko noci naoteknem i ujutro se probudim okovana 😆
    Medica - e mi smo bas jucer probali i meni opce ne pase 😅 prvi dio mi je jos ok, ali poslije mi je bas koma bilo i prekinuli smo. Sad cekam 25.5.da vidim na kojem smo porodu trenutno (carski ili vaginalno) pa da vidim za dalje 🙈

Mi smo, manje-vise, poslozili sobu, koristim muza o njegov godisnji da jos finishiramo, ostatak stana sredimo, jos pokupujemo sto sad vidimo da nedostaje i planiram kroz vikend posloziti torbu pa nek stoji i ceka. 
    Sve se lakse umaram, ostajem kraceg daha, moram 101 pauzu imati, izlazim obavljati samo najnuznije, simfiza i dalje bolna, ali manje, sad me leda zezaju, narocito ako dulje sjedim ili hodam… 
    Curke s boljkama (da ne zaboravim koji nadimak) - sretno i drzite se 🫶🏼 i svaka cast vama s klincima 💪🏼

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

Mia2023
    23. Svibanj 2023. 21:21

Nefertiti ja sam si nabavila ovaj pojas za vožnju za trudnice Besafe jer se onda ne vežeš preko trbuha pa ga samo prebacujem sa vozačevog na suvozačev sic, ful je jednostavno, a puno sigurnije.
    https://www.babycenter.hr/besafe-pojas-za-trudnice-izi-fix-600044.html

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

Nefertiti
    23. Svibanj 2023. 22:18

Thinkpurple e sad si me prepala... Ako mi se tako što desi 🙈 a muž ne vozi, a kud s malom... Mislila sam si kad to krene da to neće baš ići tako filmski brzo, ali da, ima smisla, zato mi je i govorio ginekolog da bi to bilo najgore, da može krenuti prva nogica van ili čak pupčana vrpca da ispadne... 

Stiže curica ❤️

Ally007
    24. Svibanj 2023. 11:07

Thinkpurple - 1.dijete si rodila za 2 h?!? Wow, ti spadaš u ono neki minijaturno mali postotak žena! Većina se ipak satima "muči".
    E, a tko meni određuje, tj piše termin poroda? Ginicka u nalazu? Jer mislim da mi to dosad nigdje ne piše, a zanima me zbog papira za porodiljni. Tipa može li mi ova iz Petrove napisati onaj raniji termin (tipa-planirani carski 10.7.), iako smo na početku racunale da je očekivani termin 28.7.? I ako mi tako napiše, hoce li mi onda u HZZO to priznati? I što uopće trebam za prijavit to, trebam li nešto i od primarnog ginekologa? 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Karamela22
    24. Svibanj 2023. 11:49

Ne mogu vjerovati da su neke od vas u terminu. Ulazim na forum i vidim da cure već pišu pod temom zimske bebe 23/24 😮 kud vrijeme leti. 
    Nadam se da ćemo sve izdržati sto duže s bebicama u trbuhu i sa će sve biti dobro 🤍

Ima koja od Vas da će sama dočekati porod? Bez muza/dečka?
    Meni je grah pao tako da ću termin poroda dočekati sama u zg. Nema nikakve šanse da netko bude sa mnom nažalost. Ne znam jesam hrabra ili luda. Tješim se da mi je bolnica blizu. 

Pisale ste o hemeroidima. Dobila sam savjet doktora da nabavim svinjsku mast. Još ih nemam ali nabavit ću ipak za svaki slučaj 😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.