Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MareiKate
    24. Svibanj 2023. 18:54

Vesca

Vezano uz datum i otvaranje rodiljnog dopusta. Moja specijalistica je na nalazu napisala pomaknuti datum (za tri tjedna manja trudnoca nego li po zadnjoj menstruaciji) i s tim datumom pomaknutim sam došla kod socijalne i otvorila tako rodiljni dopust. Iako je netko napisao da se to pomicanje odvija samo u 12 tt moje iskustvo je drugacije. Mislim da sam tad bila preko 30tt trudnoce (po starom 33tt). Jesam previše zakomplicirala objašnjenje? Nadam se da sam jasna bila 😂
    Uglavnom sad ispada bolje da nismo pomicale jer je beba na zadnjem pregledu veća od pomaknutih tjedana.
    Ovo u potpisu su mi od početka bili ti manji tjedni jer stvarno nije ovulacija bila tako rano kako se vodi kad je po zadnjoj mengi…. Mislim da cak na svakom nalazu pisu tjedni po mjengi i po uzv? Ne da mi se sad listat nalaze, ali zabilježe oni to

To sam ja bila pisala, jer odstupanja u veličini ploda u prvom tromjesečju su minimalna, dok u drugom i trećem mogu biti puno veća zbog genetskih predispozicija roditelja i tada je "starost" ploda besmisleno utvrđivati uzv-om jer su greške veće...  Ali ako je tebi cijelo vrijeme beba odstupala, i u 12 TT, nema veze ako je korekcija napravljena sada, jer je napravljena temeljem nekog odstupanja se vidi od samog početka trudnoće. Tako su i meni u 38 TT pomakli, ali su uzeli veličinu odstupanja iz 12 TT.

• ružica
    24. Svibanj 2023. 20:09

Curke drage, samo da vas pozdravim. Ja sam danas 36+5, ne vjerujem. Sutra imam valjda posljednji pregeld kod privatnika?
    Radit ce mi Ctg. Koliko to naplacuju? Na zadnjem pregledu sam bila otvorena 1 prst, ali cerviks ne bas skracen, tko zna kakve vijesti me sutra cekaju. Grlim Vas sve sto mirujete, meni je to bio najveci strah, ali mislim da nas tek ceka ludilo. Mi bas nismo spremni u organizacijakom
    Smislu, valjda ce biti sve ok. Za povetak ne znam gdje cu spavati s bebom.. kako ste vi to rijesile?

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

MareiKate
    24. Svibanj 2023. 20:19

ružica

Curke drage, samo da vas pozdravim. Ja sam danas 36+5, ne vjerujem. Sutra imam valjda posljednji pregeld kod privatnika?
    Radit ce mi Ctg. Koliko to naplacuju? Na zadnjem pregledu sam bila otvorena 1 prst, ali cerviks ne bas skracen, tko zna kakve vijesti me sutra cekaju. Grlim Vas sve sto mirujete, meni je to bio najveci strah, ali mislim da nas tek ceka ludilo. Mi bas nismo spremni u organizacijakom
    Smislu, valjda ce biti sve ok. Za povetak ne znam gdje cu spavati s bebom.. kako ste vi to rijesile?

Evo baš sam pogledala, moja ima cjenik na webu, naplaćuje ctg 27 EUR.
    Joj spavanje. Ja trenutno spavam na donjem dijelu kreveta na kat, starija curka je iznad mene a mlađi pored mene u kinderbetu koji je spojen s krevetom i vrlo često mi ulazi u krevet tijekom noći. Imam još dva mjeseca da mu izbijem to ulaženje meni u krevet pa ću onda samo odmaknuti njegovu kindru od svog kreveta a beba će biti samnom u krevetu 😅  spavanje adio za naredne još bar 3 godine 🤣 

Vesca
    24. Svibanj 2023. 22:16

MareiKate

To sam ja bila pisala, jer odstupanja u veličini ploda u prvom tromjesečju su minimalna, dok u drugom i trećem mogu biti puno veća zbog genetskih predispozicija roditelja i tada je "starost" ploda besmisleno utvrđivati uzv-om jer su greške veće… Ali ako je tebi cijelo vrijeme beba odstupala, i u 12 TT, nema veze ako je korekcija napravljena sada, jer je napravljena temeljem nekog odstupanja se vidi od samog početka trudnoće. Tako su i meni u 38 TT pomakli, ali su uzeli veličinu odstupanja iz 12 TT.

Eee da, sad ima smisla. Cijelo vrijeme smo mi govorile o 3 tjedna manjoj trudnoći pa nije bilo frke kad sam ju pitala da konačno odluči s kojim datumom idemo jer idem otvorit komplikacije. 
    A na zadnjem pregledu odjednom mala veca za tu razliku.... 😂

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

• cordis00
    25. Svibanj 2023. 09:00

Miracle2023 ja sam bila jednom tjedno proslu trudnocu, al nisu mi radili uzv, mislim samo jednom, vec sam i zaboravila. Vecinom je to bilo urin, tlak pa cekas i onda pregled. Kasnije je krenio ctg. Nisam bila bas pola dana, nekad prije nekad poslije gotova tipa do 3 sata max, prosjek sat ipo-2. Al sad je druga situacija u Zagrebu pa se sigurno ceka vise. Zato me isto to ne veseli, nadam se krenit s 37,38, kad se vec mora ici. 

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

SAYuRI
    25. Svibanj 2023. 09:23

Jutro drage trudnice, da se i ja malo javnem…
    Vidim da nam se lightblue jos ne javlja, stvarno se nadam da su i dalje skupa 🙏🙏🙏 
    Cvit i Afrodita kako ste vi? 
    Thinkpurple kakva si ti, ti si mj najbliza po tjednima, ajde da proguramo jos koji tjedan👊
    Neko je spominjao bebu na zadak, imate odlicne vjezbe na youtube da radite da se bebica okrene, meni su do sada upalile sva tri puta , poslije dan dva vjezbanja sljedeci pregled glava dole 😁

ostale cure 😘😘😘
    Sto se mene tice, lezim jos, pritisak je kao malo stabilniji, danas imam UZV u 11h pa konzilij u 12h pa cemo znati dalje. Ili ce me pustiti kuci sa terapijom za pritisak ili porod iduci tjedan. Javim Vam svakako 😘😘

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

SAYuRI
    25. Svibanj 2023. 09:24

O da, i ja nista nemam spremno btw 😜😜 Imam vecinu stvari ali nista niti je oprano, niti sklopljeno ma nist’ 😱😁😁 Boli me uvo…

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

Butterfly00
    25. Svibanj 2023. 10:09

Što se tiče tih pregleda, ja sam u DE, i od prošle kontrole imam ctg, i imat ću ga svaki put do kraja trudnoće. Sad su mi kontrole na 3 tjedna. U bolnicu tek kad i ako pređem termin. Kad čitam vaše postove,shvatim koliko mi je jednostavnije, svaku pretragu radim kod ginekologa, nema hodanja na različite lokacije. 
    Sayuri držim fige da i dalje tlak bude stabilan, baš mi je drago da dosad nije došlo do poroda i da postoji mogućnost da se još oduži ❤️ 
    A za te stvari, isto tako još apsolutno nista nemam spremno, ali kao što sam već jednom i napisala, to se u 2 dana sredi ako ne daj Bože dodje do nečeg, samo nema one euforije. Doduše nemam trenutno niti volju to spremati kao u prvoj T, najradije bi da netko mi dodje i to nabrzinu riješi 🤣🤣🤣 

🚶🏽‍♀️31 🚶‍♂️ 35
    👧🏼 4

• AM13
    25. Svibanj 2023. 10:40

Znaci dosta se ceka u trudnickim ambulantama? Nema bas nekog smisla da netko ide samnom jel? 

Afrodita06
    25. Svibanj 2023. 10:55

Čitam vas redovno ali nekako šutim da se ne ureknem što bi se reklo.
    Smanjila sam tempo to je definitivno ali i dalje lutam po gradu, vozim auto bez beda i sve ostalo što trebam. Sve te aktivnosti imaju svoja ograničenja ali opet ništa strašno. Teže mi je sjest u auto i izaći iz njega. Kad sam u gradu to je neka aktivnosti od cca 2-3 sata maksimalno s manje hodanja (tipa idem danas na sajam knjiga, prošetati ću kratko s kolegicom po sajmu i onda ćemo piti kavu i sjediti i to sve skupa može trajati 3 sata maksimalno).
    Da me bole neki dijelovi tijela bome me bole ali isto tako se to smiri kad se malo odmorim. 
    Pošto danas imam u planu izlazak onda sve ostale aktivnosti odgađam za drugi dan. Eto to su moja ograničenja. Nadam se da će tako i ostati. 
    Krajem slijedećeg tjedna idem još kod svog ginekologa na uzv i nakon toga u trudničku ambulantu.
    Sayuri nadam se da ćeš dobiti samo terapiju i kući na odmaranje.
    Lightblue nadam se da je sve ok i da samo dobro odmaraš pa se nejavljaš.
    Sve ostale cure nadam se da će tegobe brzo proći i imamo još vremena za uživanje u trudnoći. 😘

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.