Pozdrav curke,
Nadam se da ste dobro.
Sayuri, mislimo na tebe i javi nam se.
Light blue takoder, javi nam da je sve dobro.
Think purple kako si?
Cure, dajte mi recite molim vas kako vama privatnici naplacuju ove zadnje preglede. Ja sam imala bris na streptokok prije 2 tjedna , pregled mi je dosao 80
Eura. Ovaj tjedan opet imam pregeld gdje mi radi ctg i to ce opet biti uvecana cijena pretpostavljam, koliko to dode?
Da li sam to sve mogla raditi i u bolnici imam osigiranje.? Kad vidim ove troskove…
Ružice, sad sam skužila da si me pitala oko toga neki dan ali nisam stigla odgovoriti. Ja ti imam dodatno osiguranje koje mi pokriva dio pregleda kod privatnika pa tako i bris na streptokok. Dopunsko to ne pokriva. Bris na streptokok si jedino mogla napraviti kod socijalnog na uputnicu ili u bolnici iako vodiš trudnoću privatno...
Znam da druge cure koje vode privatno imaju neke trudničke pakete...
Sayuri nadam se da je bilo neko privremeno odstupanje i da će sve biti ok 🙏
Ja vodim od početka trudnoću privatno i baš svaki pregled mi je 80 eur. Ali i svaki put radi uzv, a pregled kada je potrebno, na računu mi je posebno spec.pregled+ uzv
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Jesam, thinkpurple, hvala na brizi. Ja se u principu relativno strogo drzim uputa (i dalje većinu dana ležim) i zasad nije bilo novih krvarenja ni kontrakcija. Razmisljam da na sljedećoj kontroli za 2 tj zamolim dr da mi ukine ovaj popodnevni Normabel (jer ga pijem oko 1 i onda sam sva nefunkcionalna do tipa 5, ni knjigu ne mogu čitati). Znam da je dobar za mišićnu relaksaciju pa ga se ne usudim još skidati skroz. Mrvicu sam opuštenija otkad smo prošli 30.tj, malo češće se dižem sama nešto obavit i hodat. Al evo, jucer sam isla samo kratko na balkonu ruže obrezati pa sam opet nekak navečer imala pritisak. Muž je reko da se saberem i da nis ne radim. Tako da mislim da ni tebi ovo za robicu nije pametno. To se po sunčanom danu doslovno u 2 dana opere i osuši vani. Ostavi to mužu ili nekome od rodbine jedan dan. Mi nemamo jos nis spremno i dogovor je kad prođu još 2-3 tj onda složit kinderbet, kolica, presvlacilicu i sve oprati. Ak se bebač rodi ranije, I tak ce sigurno morat bit u inkubatoru pa to opet daje vremena za spremanje. Tako da predlažem i tebi isto, bar do 35-og tj pa onda radi kaj misliš da treba.
Lightblue se ništa ne javlja, bojim se pomisliti na najgore 😔
Sayuri drzim fige da je sve ok.
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Sayuri drzi se, nadam se da će sve biti dobro, držim fige....
Vidim da ima upita oko četke ili češlja, mogu dati svježi savjet nakon trudničkoj tečaja koji sam imala u subotu sa primaljom koja radi u bolnici Čakovec, stvarno smo prolazili kroz 100 stvari jer žena govori iz iskustva i prakse.. Što se tiče četke - kaže nikako - nema uopće svoju funkciju i bacanje para, samo češljić jer s njime se dopire skroz i skida sve što je potrebno, i ako beba nema kose, svakako s njim prolaziti lagano po glavici kako bi se tjemenica očistila i bilo sve po ps-u kak se kaže...eto, ako će kome pomoći :)
Došao mi je danas nalaz KKS, urina i OGGT-a - u krvi smanjeni eritrociti, hemoglobin, hematokrit (ne pretjerano ali u smanjeni), leukociti povišeni 14.2 a trebaju biti do 9.7, neutrofilni gran. povišeni 9,27 (do 6,49), limfociti povišeni 3,82 ( do 3,35), bazofilni gran. povišeni 0,08 ( do 0,06)?
Što se tiče urina - Pl.epitel - nešto, bakterije - rijetko i soli - nešto?
OGTT - super
Ako se netko razumije, pls pomoć dok ne dođem do pregleda jer me malo brine, ne znam da li je normalno ili nije, i na što bi to moglo upućivati....
Hvala svima i držite se....vidim da je svima sve uzburkano, ja se do sada držim ok - nadam se da će se tako i nastaviti iako se borim s niskim tlakom tu i tamo :/
Sayuri drzi se, nadam se da će sve biti dobro, držim fige….
Vidim da ima upita oko četke ili češlja, mogu dati svježi savjet nakon trudničkoj tečaja koji sam imala u subotu sa primaljom koja radi u bolnici Čakovec, stvarno smo prolazili kroz 100 stvari jer žena govori iz iskustva i prakse.. Što se tiče četke - kaže nikako - nema uopće svoju funkciju i bacanje para, samo češljić jer s njime se dopire skroz i skida sve što je potrebno, i ako beba nema kose, svakako s njim prolaziti lagano po glavici kako bi se tjemenica očistila i bilo sve po ps-u kak se kaže…eto, ako će kome pomoći :)
Došao mi je danas nalaz KKS, urina i OGGT-a - u krvi smanjeni eritrociti, hemoglobin, hematokrit (ne pretjerano ali u smanjeni), leukociti povišeni 14.2 a trebaju biti do 9.7, neutrofilni gran. povišeni 9,27 (do 6,49), limfociti povišeni 3,82 ( do 3,35), bazofilni gran. povišeni 0,08 ( do 0,06)?
Što se tiče urina - Pl.epitel - nešto, bakterije - rijetko i soli - nešto?
OGTT - super
Ako se netko razumije, pls pomoć dok ne dođem do pregleda jer me malo brine, ne znam da li je normalno ili nije, i na što bi to moglo upućivati….
Hvala svima i držite se….vidim da je svima sve uzburkano, ja se do sada držim ok - nadam se da će se tako i nastaviti iako se borim s niskim tlakom tu i tamo :/
Iz prve ruke mogu reci da su leukociti ok. Za trudnice je gornja granica 16. Meni su cijelo vrijeme bili oko 15 i to je ok. Sad su otisli na 17,5 i moram ponavljati kks + crp. Zajedno s tim budu poviseni i neutrofilni granociti. Limfociti su inace kod trudnica snizeni tako da za to ne znam.
Urin mi je bio identican nalaz i to je dr rekao da je skroz ok.
Ovako na prvu nista ne odskace previse pa se ja ne bi brinula.
👩 1987. - AMH 10,38 pmol, hashimoto, 12/21 lpsc ex desni jajovod i veci dio jajnika, 🧑 1987. - normozoospermia
04/22 prvi IVF postupak, 225 Ovaleap, Cetrotide, Ovitrelle -> 4 🥚, sve oplođene 05/05/22 ET dvije blastice , 0 smrzlica, beta 0, 12/2022 spontana trudnoca ❤️, otp 18/08/2023 it's a boy!
Jutro cure..☕️
Hvala svakoj od vas sto mislite😘😘😘
Kod mene status Quo, Pritisak i dalje gore dole gore dole, kad skoci onda bas skoci , cak je isao i do 200 gornji 😱
Elem dobivam injekcije za sazrijevanje pluca za svaki slucaj, ako doguramo do 34 tjedna, beba je vec dovoljno zrela, za sada pratimo, bebac raste, sumnjaju na neku malu rupicu da ima na srcu, to se navodno zatvara samo na porodu, nije strasno. Sve ostalo uredu… u cetvrtak mi dolazi moj doktor, i konzilij pa cemo vidjeti hoce li me pustiti jos koju sedmicu 🥵
💃36 🏋️♀️ 44
👦8
👶1
08/20 spontani 8tj
08/22 biohemijska
10/22 biohemijska 🤷♀️
15.11.2022➕👶
Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁
Sayuri s obzirom da si u bolnici stvarno se nadam i drzim fige da vas odrzavaju do 34 tjedna bar. 🤞🤞🤞 dobro je sto si dobila injekcije za bebina pluca, vjerujem da je i kilaza bebaca vec oko 2 kg tako da samo polako dan po dan.
Sve bebe se rode sa rupicom na srcu koja bi se trebala zatvoriti po rodenju.
Javljaj se svakako da znamo da ste ok 🤞
2100gr je sada procjena bebice..
Hvala ti 😘
💃36 🏋️♀️ 44
👦8
👶1
08/20 spontani 8tj
08/22 biohemijska
10/22 biohemijska 🤷♀️
15.11.2022➕👶
Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁
Sayuri drzite se vas dvoje, kilaza je vec pristojna, kortice dobivas, bit ce sve ok 🥰 drzim palceve da jos malo budete u komadu 🤞🤞 javi novosti
.
Lightblue mislim na tebe, nadam se da je ipak krenulo na bolje.. 🍀🤞♥️ javi se ako smognes snage i volje ♥️
37 👩❤️👨 33 🌠 5/2020 biokemijska
🧔 teratozoospermija, 👩🏼🦰 zacepljen jajovod
9/2021 AIH ❌️
2/2022 Gonal, 2 folikula, 1 js ❌️
10/2022 Menopur, 7 folikula, 7js, 6 blastocista
5.11. ET 2 blastice, 4 ❄️ 🥰 6dnt + 🤞🍀
Beta 21.11. 4607 ✨️ 23.11. 8613 ✨️ UZV 5.12. ✨️ 6+4 ❤️❤️❤️ 16.6.2023. 💖💖💖
Sayuri nadam se da će se ipak primiriti i da ćete izdržati barem do tih 34tj 🤗
.
Evo mene s pregleda. Sve super, cerviks 41mm, zatvorena, glavica je i dalje dolje. Ima 1300g. Odgovara tjednima. Nije se htio uopće ništa pokazati tako da nismo ništa vidjeli, ali nema veze. Glavno da je sve dobro. 😍
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Evo i nas s pregleda.
Cerviks se drži, glavica dolje već par tjedana (što osjećam jer stalno štuca pa mi cijela zdjelica vibrira 😅), ima 1600g. Idući pregled je zadnji kod soc. gin, bris na streptokok i to je to, dalje smo u rodilištu. Nekako mi jako brzo sad sve to ide.
Od 36. tjedna ću i na akupunkturu pa se evo nadam da će malo pomoći.
Svim ženicama u bolnici, na mirovanju i s problemčićima držim fige i palčeve da sve doguramo čim dalje do što sigurnijih tjedana 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji