Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • cordis00
    10. Svibanj 2023. 21:38

Pa to zvuci odlicno! Znaci sam sam ja bila na prvom porodiljnom 6+6 tj 12 mjeseci, tata ima 2 mj koja moze iskoristit dok sam na drugom porodiljnom bilo kad.
    Vidjela sam i ja za dizanje naknade drugih 6 mj, nadam se da ce se odobrit to na vrijeme. Mene je ovih 7500 zahvatilo tek pred kraj tih drugih 6 mj.
    —-
    Mene gin svaki pregled gleda vaginalno, ali bez pregleda prstima. Nije ugodno, al prezivi se, ne krvarim poslije il slicno. Dok sam znala uvijek krvaruckat nakon pregleda u bolnici proslu trudnocu, al kao sta sam rekla, mislim da namjerno krenu po tom cerviksu u nadi da ce pokrenut nesto (meni je cak ispao sluzni cep jedan pregled s 38 il 39 tj, ali sam rodila 40+3).
    ——
    Robicu cu oprat i slozit zadnji tjedan u 6.mj kad se vratimo s mora. Onda cu znat na cemu sam i kupit sta fali. Nemam 50 i ne mislim kupiti, mislim da nema potrebe, prva beba je bila 52, a brzo se svakako prerastu ti prvi brojevi. Nemam jos priredeno za izlazak, al imam jos vremena, pogledat cu sta se nudi i napravit narudzbu najvj online tad krajem 6.mj jer moram uzet i ljetne vrece pa cu sve odjednom narucit i u 7.mj odmaram. Bar je takav plan.
    Torbu cu spremiti do 35.tj. Al ja jos imam fore, vi ste vecina ispred mene dosta.
    —-
    Nekad mi vrijeme ide brzo tipa evo iduci tjedan sam 28 tj, trece tromjesecje, a nekad sporo tipa ajme kad ce tih 30. Stalno nesto ocekujem, prvo ta znacajna 24 pa sad 28 pa cu onda valjda 30 pa 35, ne znam ni sama vise, ide brzo, ali i sporo, kako god, meni je sve teze s malom. I zadnje noci bas lose spava, bila je bolesna i poceli su je zubi opet mucit, oce kod nas, al se ni onda ne smiri, a mene muci em nesanica, em zdjelica pa leda, svaku noc me to sve satare bas. Bas mi fali nekog odmora.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Lemon
    10. Svibanj 2023. 22:03

Mene ne pregledava gin, samo nekad cervix vaginalno, sad ću ga baš pitati za to na pregledu.
    Što se robice tiče ja imam najviše dugačkih bodija, fale mi još hlačice. I to sam hm uzela. Sa zalanda imam 10 Next kombinezona, 5 sa nogavicama i 5 bez. 
    Još ću ostatak sa c&a. Zna netko je li njihov 56 kao hm 50 ili malo manji? Za prvu ruku neću kupovati 50 c&a jer sam vidjela da je to jako malo

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

bambi27zg
    10. Svibanj 2023. 22:45

Ma ja 50 nisam niti kupovala, prema svim mjerama do sad dolazi mali kapitalac, i c&a ima neke manje velicine su mi rekli a i skuzila sam da 56 body iz 3-4 ducana nije jednake velicne zapravo tako da imam manjih stvari 56 i vecih 56 😁 
    Za izlazak imamo dva outfita 🙈 jedan je HM bez hlacice i body na kojem je mali prslucic i leptir masnica, drugi je c&a svjetlo plave hlacice s tregerima i bijeli bodi s leptir masnicom 😎 a ima i mama dva outfita spremna 😆 NNNI 😄

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

• ružica
    11. Svibanj 2023. 08:06

Jutro cure, Miracle, ma i moj je takav, mislim da su vecinom muski bez nekih pretjeranih emocija, podrszumijeva se da sve radim...nebznam sto da kazem na to sve

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

MareiKate
    11. Svibanj 2023. 08:38

Jutro cure, ma svi su oni više manje isti, varijacije na temu 😅 oni neke stvari jednostavno ne kuže jer imaju drugačiji sklop u glavi od nas, a k tome većina ih je još odgojena u obitelji gdje je žena sve radila pa tako očekuju i od svoje žene. Moj hoće sve kad mu kažem, sam napravi jednom mjesecno kad ga prime neke mušice 🤣 ali doduše mi imamo kuću i veliko dvorište pa on ima puno posla oko kuće, tim vise sto smo ne predavno završili građevinske radove oko kuće... Mi se sretnemo navečer na kauču, ne znaš tko je umorniji, razmijenimo osnovne info oko narednih obaveza... Vikendom nekad nadoknadimo nekad ne, ali imamo ok odnos s obzirom na sve okolnosti i obaveze i živimo u nadi da nas čekaju bolji dani i više slobodnog vremena (moš mislit s trećim djetetom 😅)
    A sve je to i danak života u gradu, gubiš vrijeme u prometu u redu na blagajni, gdje god podjes trebaš više vremena nego u nekom manjem mjestu... Nedostatak podrške uže obitelji.. ono da mi ih netko uzme na 2-3 sata jednom mjesečno vikendom da ja s mužem odem na ručak, meni bi to bio preporod 😅 tražit tetu cuvalicu za tako rijetke situacije mi se neda...

Vanilla Diva
    11. Svibanj 2023. 10:42

Cure bok 😊 
    Sto se tice pregleda, mene moja ginekologica ne gleda vaginalno osim ultrazvucno da pogleda cerviks. Izricito mi je rekla da me nece gledati vaginalno dok sam trudna jer da nema potrebe i da moze vise stete napraviti. 
    .
    Sto se tice novih naknada i tih stvari oko porodiljnog, super.. nadam se da ce biti nesto u nasu korist za promjenu. I super ako moze muz biti s nama i kad smo mi doma na porodiljnom.
    .
    Oko robice se nisam previse zamarala. Uzela sam razlicite velicine pa cemo vidjeti. Trebala bi jos kupiti kombinezone i tako te neke kao pidzame jer sam cula da je to za prvih par mjeseci najprakticnije. Outfit za izlazak iz bolnice jos nisam odabrala ali pripremit cu dva.. jedan s dugim i jedan s kratkim rukavima pa cemo vidjeti kakvo ce vrijeme biti.
    .
    Za muzeve i podrsku se ne mogu s vama poistovjetiti, moj je divan. Uvijek tu, jako emotivan oko dolaska bebice, bas se veseli, stalno mazi trbuh, zeli je osjetiti kako se rita, prica joj, svira gitaru. I prema meni je super, pomaze po kuci i sve sto treba. S druge strane, imam dvije sestre, roditelje, njegive roditelje.. svi stalno pitaju jesam dobro, jel mi treba sto. Aliii muski su muski i on si uzima pravo na razne izlaske, gluposti. Malo ide na nogomet, malo na momacku od frenda, malo nezz ni sama gdje. Ne smeta mi to ali bude mi tesko kad ga nema doma i javlja kak se suoer zabavlja a meni je lose ili nesto.
    .
    Zgaravica me ubija u pojam, nocas nisam spavala koliko me sve peklo, gusilo. Uzimam gastavit ili kak se zove lijek i bude malo lakse ali bas krepavanje.. nema veze s tim sto jedem nego mislim da mi je od svega. Trudim se kretati sto vise ali zadnjih dana tak nekak nemam snage. Jucer sam setala po gradu mozda sve skupa 2-3 sata, trazila neku haljinu za svadbu i jedva se doma vratila koliko me neki umor oprao. Strasno. Mozda je i do vremena ili jednostavno kombinacija svega

Curka 🎀🎂 19.08.23.

Ally007
    11. Svibanj 2023. 10:48

Miracle- žao mi je što se tako osjećaš, ali mislim da bi mu svejedno trebala reći (pa makar i s nikakvim učinkom, cisto da se izventiliras). Moj muž je kirurg i posao mu je psihofizički i vremenski dosta zahtjevan tako da sam ja prije ovog s bolnicom sve praktički sama obavljala, i ljutilo me sto ne sudjeluje uzbuđeno (ili ikako) u biranju kolica, odjeće itd. Onda sam si nekak mislila-ma boli me džon.S frendicama sam otišla na sajam i sve sama kupila, on je samo dao input za kinderbet koji mu se svidja. Sad nakon ovog prijetećeg pobačaja je postao puno nježniji, samo mazi bebu svaki dan, a meni na sve kaže "kako god tebi paše" (znaci totalno bizarno). Al evo, opet sam malo ljuta na njega jer sam mu rekla da ima pravo na 10 dana dopusta nakon rođenja djeteta, al on to neće iskoristiti da s nama na ljeto bude 10 dana duže, nego će uzet 10 dana godišnjeg manje, pa ćemo opet bit skupa samo 4 tj. I to sve zato što je ljeto "i znaš kako je, ljeto, ima nas malo, ne mogu zaj... kolege na poslu da onda oni dobiju moja dezurstva". I to isto razumijem jer sam u struci, al onak, dijete ti se rađa 1-2x u životu. Tim više što je uzeo godišnji početkom 8.mj (jer je termin bio kao 28.7), a ispada da cu ja sad rodit u najboljem slučaju cca sredinom 7.mj. Ugl, ide mi na živce da moramo biti na rubu katastrofe da mu se donekle posloze prioriteti u glavi. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Cvit
    11. Svibanj 2023. 11:15

Moja gin isto ne preferira vaginalni pregled, al dok mi je pocelo intenzivno skljocati u pubicnim kostima, i poceo rasti pritisak, rekla da bolje da pogleda, jer je rizik od preranog otvaranja kod mene velik, tako da me zadnja 2 puta gledala vaginalno.
    .
    Za robicu nisam pametna, iako znam da ce biti ranije rodjene, nisam uzimala nista manje od 50
    Vjerojatno ce jedno vrijeme bit u bolnici, pa racunam dok izadju bit ce im dobar i 50, taman podvrnula rukave. Uzimala sam 50 i 56, uglavnom HM, CA i Next, ne nista prevec. Dobili smo dosta robice, doduse uglavnom 62, 68, 74, al ima i ovog manjeg tako da mislim da smo dobro opskrbljeni.
    Bude li sta trebalo lako posaljem muza ili sogoricu.
    .
    Miracle zvuci mi ko da ti se bas svega skupilo 😘😘
    Ja se isto kao Vanilla ne mogu bas poistovjetiti..moj je jako brizan.. i prije trudnoce smo imali podjelu kucanskih poslova tako da cisti od prije, a otkako smo saznali za trojke, ne da mi nista raditi, jedino sto napravim - skuham.
    Dugo smo skupa, puno radimo, pogotovo ja jer imam dezurstva 24satna jednom tjedno, nerijetko vikende, blagdane...pa ne mogu rec da provodimo puno vremena zajedno, al nadoknadili bi uvijek cim bi se nasli i obavezno sub ili ned, ovisno jesam feee, isli bi na kavu negdje samo nas dvoje. To smo radili sve do pred 2 tjedna, sad ja vise ne mogu 🤣
    A nakon 3 godine pokusavanja da zatrudnim(o), negativnih testova, potpomognute i svega sto ona nosi, jos smo se vise povezali. Trbuhu prica, pjeva, hoce osjetit ritanje mada veli da mu je to scary 😅.. ide mi u ducan za koji god vrag mi padne na pamet 🤣 i sve ostalo, puse, iskazi njeznosti, nase zezancije, kupi mi cvijece iz cista mira...
    Samo i moj, ko i Vanillin, zadnje vrijeme ide cesce na neke rodjendane, druzenja, kaze koristi priliku dok jos moze 😂😂

37 👩‍❤️‍👨 33 🌠 5/2020 biokemijska
    🧔 teratozoospermija, 👩🏼‍🦰 zacepljen jajovod
    9/2021 AIH ❌️
    2/2022 Gonal, 2 folikula, 1 js ❌️
    10/2022 Menopur, 7 folikula, 7js, 6 blastocista
    5.11. ET 2 blastice, 4 ❄️ 🥰 6dnt + 🤞🍀
    Beta 21.11. 4607 ✨️ 23.11. 8613 ✨️ UZV 5.12. ✨️ 6+4 ❤️❤️❤️ 16.6.2023. 💖💖💖

Pahuljka
    11. Svibanj 2023. 12:20

Kad se vec jadamo i iznosimo svoje zivotne price u tom duhu da i ja nastavim. Moj takodje spada u briznu skupinu, podijela poslova nam nije strana jer oboje smo ganjali karijere, on u bolnici ja u farmac laboratoriji. Nerijetko smo se sretali na vratima, ali isto tako nadoknadjivali kad god smo stigli. Da nas je zblizilo zblizilo nas je jos vise, ali uvijek postoji ono ali… Njegovi roditelji i brace i sestre. S njima nikako na kraj, to se gura u prvi plan, to nema razumijevanja, sta god mene zaboli a on skoci na to moje dobijem da sam slabic i da je ona rodila njih cetvero bez icega, da su moje mucnine pretjerivanje, da nam ne treba ovo ili ono ker smo i mi odrastali bez svih tih “modernih” stvari itd da ne nabrajam. Sreca je sto zivimo 1000km dalje ali ocekujemo ih u gostima sto se da prezivjet ali ubise u pojam. Generalno nisam otresita osoba, pazim na tudja osjecanja, da ne povrijedim, da ne osramotim nekoga, ali najvise presutim zbog njega jer je on fakaaat predivan prema meni a i sam im za vecinu stvari postavi granicu, mada oni redovno to prelaze i pokisavaju manipulisat. I svjestan je toga i bas zbog toga sutim, ne zelim da se on osjeca izmedju dvije vatre, ali ako pukne film ovoj pahuljki… bojim se da cu tad povrijedit obje strane. Dok se moji npr ne mijesaju ni u sto, uvijek kazu kako nama odgovara tako cemo… Bas nekad izludi i par min preko telefona… Ocito nam ovo vrijeme budi sve hormone jadanja 🫠

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

• ZZTop
    11. Svibanj 2023. 12:43

Cure, nakon dugo vremena vam se javljam iako sam se samo i 2x javila.
    Redovito čitam ali sam zaboravila username 
    Zadnje sam napisala samo termin :)..u međuvremenu smo saznali da dolazi još jedan dečko. Zasada sve prolazi lijepo i termin je i dalje 20.8.
    Davno prije ste pisale o brobioticima Panda. Ja onda nadobudno kupila 4 kutije preko onog koda i totalno me zatvorili. Do tada sam pila OmniBiotic Flora i zaista sam imala urednu probavu a ova Panda me dotukla. Druga trudnoća, ogormna sam i još taj zatvor. Imate li i vi takvih iskustava?

I da li ste možda čitale o otvaranju očinskog dopusta? Ne mogu nigdje naći zahtjev baš za očinski. i zbunjuje me dio gdje se prilikom davanja zahtjeva treba navesti OIB djeteta. To se može naknadno predati?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.