Ally hvala ti na savjetu, uzimam ja od BioElectre mg direct 400mg. A što se mirovanja tiče, sad svakako moram mirovati radi tih BH kontrakcije.
Thinkpurple mene ne gleda gin vaginalno skoro pa nikako na redovnom pregledu, jedino ako imaš probleme i bolove, i to mi je grozno. Moja šogorica je 2 dana nakon redovnog pregleda u gin (koji ju nije gledao vaginalno) rodila u 26.tjednu. Mislim nitko to ne zna,jel bila otvorena,ali je svakako morala mirovati prije toga jer je beba bila skroz nisko,pa pretpostavka je da je se ranije počela otvarati a da nitko nije vidio.
Jučer sam bila radi bolova i pritiska podno stomaka u doktora, htio me poslati u bolnicu radi sumnje na stanjivanje rane od carskog, tako sam nešto shvatila. Ne vide na uzv jer je posteljica sprijeda, a moji bolovi ih asociraju na to. Znači ono zar je to moguće nakon 5 godina od carskog? Rekli su da se moram vratit ako me nastavi bolit. Pa sad ne znam ni sama iskreno trebam li se brinuti ili ne, prvi sam put sinoć čula da se i to može dogoditi nakon toliko vrmenea 🤣
A za te kontrakcije mi je rekla da je prerano da ih već imam, i da duplo dozu mg pijem pa da vidim hoće li se smirit.
🚶🏽♀️31 🚶♂️ 35
👧🏼 4
Mene su vaginalno gledali samo kad sam na hitnu došla (u spekulima i prstom dal je cervix otvoren), a sad zadnji put u TA mi je samo spekulima i golim okom pogledala da se cervix doima ok jer zbog totalne placente previe ne smiju pipati. A na UZV mi je zadnji put radila i vaginalni, ali isto da još jednom potvrdi placentu i izmjeri duljinu cervixa. Prije toga samo abdominalne UZV otkad je bebač postao dovoljno velik da se vidi.
Ja imam dosta robice ali ništa spremno. I kupila sam jako malo brojeva 50 jer kao hrpa ljudi kaže da to nisu ni nosili il odmah prerastu. Al sad kad me porode u 37 tj postoji dobra sansa da će mi trebati taj 50, jel tak? Još čekam mjesec dana pa ću onda počet kombinirati.
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Ja sam prekjučer imala vaginalni pregled prvi nakon 24.tjedna, od tada imam smeđi iscjedak koji se doduše smanjuje napokon. Jučer ujutro sam prvi put dobila nekakve kao grčeve u prednjem dijelu stomaka, dolje, doslovno kao da mi netko bode nož u mjehur. Traju kratko, bez nekog posebnog vremenskog intervala. Ponovilo se i jutros, samo što je jučer trajalo tri sata to ponavljanje a danas jedva sat i pol. I naravno bolovi prestanu kad promjenim položaj. Pretpostavljam da su to ti lažni trudovi? Samo što to mene dosta boli.
Za izlazak sam im pripremila duga odjelca iliti piđame, na jednoj piše Love mammy, na drugoj Love daddy. Dugačko naravno. Rezervne opcije odnosno kratkog nemam. Pripremila sam im još kapice i dekice. Dečki će ionako doći do sredine 6.mjeseca a to je još uvijek varljivo vrijeme pa vjerujem da nećemo imati previše dvojbe da li kratko ili dugačko.
💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
02/22 IUI - beta 0, 9
05/22 IUI - beta 0,1
09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️
afrodita060606@gmail.com
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/naknada-za-drugih-6-mjeseci-dopusta-visa-cak-za-12-500-kuna-osjetno-raste-i-djecji-doplatak-15334199
Cure, jeste vidjele ovo? Mene je odusevilo jer smo i muz i ja na vecim placama pa sad ima smisla da i on iskoristi 2 mjeseca
👩 1987. - AMH 10,38 pmol, hashimoto, 12/21 lpsc ex desni jajovod i veci dio jajnika, 🧑 1987. - normozoospermia
04/22 prvi IVF postupak, 225 Ovaleap, Cetrotide, Ovitrelle -> 4 🥚, sve oplođene 05/05/22 ET dvije blastice , 0 smrzlica, beta 0, 12/2022 spontana trudnoca ❤️, otp 18/08/2023 it's a boy!
Mareikate i ja tak imam filing da u 1.trudnoci niti meni niti drugima na forumu nije bilo tak. Sad mi je bas puno teza trudnoca. A na pregledu sve ok uvijek… 🤷♀️ mislim super, nek tak i ostane jos cca 5 tjedana a onda postavljam dim ispod i tjeram ju van 🤪
.
Cure jel vas gin pregledava dolje na pregledu? Sad bas razmisljam kak me dolje sve boli i nateceno je i sve i svaki put to kazem al osim uzv mjerenje cerviksa nije ona nis gledala i pipala…
.
Drugo pitanje, od kud ste uzimale najvise robicu i sta ste najvise uzimale? Jeste bodi pa posebno hlacice ili ste kombinezone?
Ja imam od kceri bodije duge pamucne al kombinezoni su ugl oni topli zimski plisani i slicno…
Totalno suosjecam s tvojom boli mene zna toliko boliti da me gacice smetaju i onda hodam po stanu u spavacici bez gaca hahah, al mene doktor gleda dolje svaki put i rekla sam mu da me boli, rekao je da je normalno tako da se ne brinem previse.
.
Za robicu - ja sam sve narucila preko Sinsaya, neke dvije tri narudzbe obavila i fakat sam zadovoljna svime, nadam se samo da ce biti dovoljno ako ne bude, imat cu izliku za narucit jos stvari jer su mi preslatke
.
Mi smo obavili u ponedjeljak pregled, napokon sam odahnula.. cerviks mi je sada na 29mm sto znaci da se povecao cak od proslog puta jer je bio 25mm, ali dr je rekao da ga to vise ne zanima, da smo "kriticni" dio prosli i da sad samo cekamo. Idem 22. jos kod njega na bris za streptokok i dalje u TA. Meni je bas koma iskreno u zadnje vrijeme, budim se tak da me apsolutno sve boli, stopala su mi otecena i bolna da jedva hodam, boli me dolje sve, nekad imam osjecaj da cu se raspuknut, bojim se samo da ne bude jos gore, al dobro, sve ce to proci dok rodim.
.
Drzite mi se sve!
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/naknada-za-drugih-6-mjeseci-dopusta-visa-cak-za-12-500-kuna-osjetno-raste-i-djecji-doplatak-15334199
Cure, jeste vidjele ovo? Mene je odusevilo jer smo i muz i ja na vecim placama pa sad ima smisla da i on iskoristi 2 mjeseca
Ja isto imam veću plaću ali samo sam se rastužila kad sam vidjela ovo jer evo, treće dijete i svaki put su povisili naknadu tipa mjesec dana nakon što je meni završio porodiljni 🤣 tako da kakav sam baksuz, tako će se i sada dogoditi... Kad su ono izbori točno?
Cure, gdje vi nadete broj 50? 😅 Ili, kako kaze thinkpurple ne treba ni kupiti 50, posto je 56 dosta mali? 😅 Na sinsay imaju samo 56..a u pepco sam nasla samo 3 bodica, dugi rukav, bez nogice 🙄 a hlacice nisam uopce nasla..
Ako niste znale, po novome, otac djeteta ce moci koristiti 2 mj roditeljskog dopusta istovremeno kada ga koristimo i mi (znaci, nakon 6.mj porodiljnog)
I, naravno, imaju 10 radnih dana ocinskog dopusta (istovremeno kad smo i mi doma, a mi cemo to odmah iskoristiti kada budem rodila)
Provjerena informacija od HZZO-a, novi zakon 😅
Cure, gdje vi nadete broj 50? 😅 Ili, kako kaze thinkpurple ne treba ni kupiti 50, posto je 56 dosta mali? 😅 Na sinsay imaju samo 56..a u pepco sam nasla samo 3 bodica, dugi rukav, bez nogice 🙄 a hlacice nisam uopce nasla..
Ja imam par komada 50 iz HM-a, a neki proizvođači imaju i veličinu 0 😅 kontam da je to 50, ako ne i 48 😅 imam par tih stvari iz primarne i to je toliko malo, mislim da samo nedonoščad u to stane 😊
Ja isto imam veću plaću ali samo sam se rastužila kad sam vidjela ovo jer evo, treće dijete i svaki put su povisili naknadu tipa mjesec dana nakon što je meni završio porodiljni 🤣 tako da kakav sam baksuz, tako će se i sada dogoditi… Kad su ono izbori točno?
7. ili 9. mjesec sljedeće godine... Ma ja nekako računam da bi moglo biti izglasano oko nove godine ako žele skupiti bodove na tome. Kako god bilo za očinski dopust će se računati bez obzira jer je do 8. godine djeteta
👩 1987. - AMH 10,38 pmol, hashimoto, 12/21 lpsc ex desni jajovod i veci dio jajnika, 🧑 1987. - normozoospermia
04/22 prvi IVF postupak, 225 Ovaleap, Cetrotide, Ovitrelle -> 4 🥚, sve oplođene 05/05/22 ET dvije blastice , 0 smrzlica, beta 0, 12/2022 spontana trudnoca ❤️, otp 18/08/2023 it's a boy!
Sortiraj odgovore
Najstariji