Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lorkaa
    15. Svibanj 2023. 12:59

hvala puuno za objasnjenja! 
    thinkpurple bas mi je zao da te sad to tako uhvatilo, stalno nesto kod tebe, drzi se i neka bude sto prije bolje! odmaraj koliko mozes.. i ostale cure saljem zagrljaje da ste dobro i vi i vase bebice ❤️

🤰27 ⚽️ 29

Lightblue
    15. Svibanj 2023. 13:25

Meni polako otiče plodna voda i otvorena 5 cm. Prvi cilj je 26 tjedan,drugi 28 a finalni 30 ali ako ovako nastavi mislim da nam se ne piše dobro. Strogo krevet-wc.

👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
    👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
    2010-2 biokemijske trudnoće
    2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
    2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
    22-2 AIH -
    01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙

• ružica
    15. Svibanj 2023. 13:40

Thinkpurple, smiriti cese to, ne brini ni ja nemam nista spremno. Kupila par bodica, ali kao sto kazes od ostale robetine i ruznog vremena nikako oprati, nadam se suncu.

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Ally007
    15. Svibanj 2023. 13:50

Lightblue- drzi se! Znam da ti je užasno, ali probaj se nadati najboljem i što dulje izdržati. Kad su mi u bolnici rekli da mi ističe plodna voda (to je bio 23.tj) sam nakon par rundi plakanja sve živo isla čitati, izmedju ostalog i slučaj žene kojoj je od valjda 16-og tj otjecala plodna voda pa je došla do 37 tj. Strogo mirovanje (ona se uopce nije dizala iz kreveta nego samo na kahlicu), piti dosta vode (2 L) da se voda ponovno stvara + navodno da moze pomoći položaj glava dolje noge gore (to sam si ja za noć namještala na daljinski u bolničkom krevetu), znaci cijeli krevet nagnut na glavu. Nije baš ugodno, ali se da izdržati. Malo mi je čudno da ti ako si otvorena daju da ideš sama na wc i dižeš se iz kreveta. I pitaj za steroide za sazrijevanje bebinih pluća, ako to već ne dobivas. Nemoj se tuširati, prat kosu i sl. Ja sam izdržala 2 tj s mokrim maramicama i šamponom za suho pranje. Sve je to nebitno na kraju.
    Ono kaj sam htjela podijeliti sa svima nama koje sad ležimo i dangubimo doma (a broj nam se, nažalost, polako povecava) je da sam si uplatila neke online radionice. Ima ih hrpa, ja sam uzela baby handling I masažu beba koje su sutra i prekosutra. Pa evo linka ako nekog zanima: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfvHwczllMhqhWHSgwfnJIvQyqWn41FRVARoUs-sdBXKom_IA/viewform

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Meli18
    15. Svibanj 2023. 14:12

Kako mi je zao kada udem i citam lose stvari...bas mi je zao cure 🥺 nadam se da ce ubrzo krenuti sve na bolje... I da cemo sve izdrzati do nekih "sigurnih" tjedana... Sta se to desava sa ljetnim bebama? 🥺 
    Drzite se 💪 pogotovo Lightblue ❤️💙❤️
    Mia, hvala ti za sve info, jel to bude popodne? U koliko sati? Znaci, samo 3 puta, srijedom?
    I da, posto su rekli da je pandemija gotova, ne vjerujem da ce nas testirati...to bi bas bilo glupo...
    A odijelo i maska, jel daju oni, moramo nadoplatiti ili moramo sami kupiti?

MareiKate
    15. Svibanj 2023. 15:07

Lightblue

Meni polako otiče plodna voda i otvorena 5 cm. Prvi cilj je 26 tjedan,drugi 28 a finalni 30 ali ako ovako nastavi mislim da nam se ne piše dobro. Strogo krevet-wc.

Lightblue držim fige na rukama i nogama da izdržite do 30 tjedna 💪💪

Pahuljka
    15. Svibanj 2023. 15:07

Ljetne bebe su ocito nestrpljive da uhvate svoje prve zrake ☀️ Da ostanu jos do sigurnih nedjelja na najsigurnijem mjestu, a ako pak pozele i ranije vani sve je to dio njihovog ljetnjeg plana 😎 
    Lightblue puno strpljenja kako tebi tako i svakoj mami koja muku muci s necim 💪🏼 
    Kod nas je situacija takva da je stomak poslijepodne uvijek tvrd kao da imam kuglu za kuglanje i vuce negdje dolje, iako sam od sebe nije velik. I u tim momentima osjetim blago zatezanje i menstrualne bolove, nista neizdrzivo ali dovoljno da me uspori. Da li su to te BH kontrakcije ? Kako ih prepoznat ? 

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Mia2023
    15. Svibanj 2023. 15:22

Meli18

Kako mi je zao kada udem i citam lose stvari…bas mi je zao cure 🥺 nadam se da ce ubrzo krenuti sve na bolje… I da cemo sve izdrzati do nekih "sigurnih" tjedana… Sta se to desava sa ljetnim bebama? 🥺
    Drzite se 💪 pogotovo Lightblue ❤️💙❤️Mia, hvala ti za sve info, jel to bude popodne? U koliko sati? Znaci, samo 3 puta, srijedom?
    I da, posto su rekli da je pandemija gotova, ne vjerujem da ce nas testirati…to bi bas bilo glupo…
    A odijelo i maska, jel daju oni, moramo nadoplatiti ili moramo sami kupiti?

U 18h, srijedom, 3x, na zadnjem dobiješ tu potvrdu.
    Iako na str bolnice piše da je 4x četvrtkom, ali sada u 5.mj je ovako, ne znam jel tako inače ili samo nisu promijenili info.
    Da, mi smo to imali prošle srijede kad još to nije proglašeno, baš ću vidjeti što će reći sad nakon. 🤔
    E da odijelo su rekli za pratnju da kupimo u apoteci, nisu spominjali da se može kod njih. Iako vjerujem da ti daju ako zaboraviš donijeti.

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

Mia2023
    15. Svibanj 2023. 15:24

Lightblue baš mi je žao. Nadam se da ćete što duže izdržati i biti sve u redu. 🤞❤️

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

• larak
    15. Svibanj 2023. 16:21

Pozdrav svima, da li znate gdje se moze provjeriti da li je potrebno imati polozen trudnicki tecaj za porod na Svetom Duhu (da li suorug to mora imati)? Termin mi je u 8 mjesecu 😀

Stiže nam dečko 22.08.2023. ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.