Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Nikky0407
    12. Svibanj 2023. 10:35

Besplatna je dostava, imaš u sljedećim koracima da izabereš dostavu...samo nemoj zaboraviti upisati KOD...

Stranica je malo čudna :/

Lightblue
    12. Svibanj 2023. 16:49

Sayuri  mi smo dobro. Na antibiotiku i do daljnjeg u bolnici. Ne diraju i ne gledaju da ne bi potakli daljnje otvaranje i dobro je što je cerviks samo načet nije omekšao. Dr kaže ako ovako ostane da možemo očekivat povoljan ishod. Znači lezi, šuti i trpi i tako još  8 tjedana.

👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
    👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
    2010-2 biokemijske trudnoće
    2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
    2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
    22-2 AIH -
    01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙

Lorkaa
    14. Svibanj 2023. 14:35

bok zene! citam vas tu i tamo, ali nista ne pisem! 
    nadam se da ste sve dobro, vec smo vecina daleko dogurale, brzo stize jos bebica ovdje! 🥰 
    svih majkama ovdje zelim sretan majcin dan! 🌷
    mi smo prije 3-4 dana bili na pregledu, mali ima 2240g i sve je dobro kod nas. ja svaki dan imam borbe sa zgaravicom, bebac aktivan i bas zaboli kad se premjesta i udara, pritisak na mjehuru i stalno trcanje na wc 😅 sljedeci pregled imam kroz 10ak dana i radit cemo ctg (inace vodim trudnocu privatno i tamo ce mi uz pregled napraviti i prvi ctg). znam da se to ide u bolnicu, ali evo moj ginekolog ima u ordinaciji, jel bi ja svejedno trebala u bolnicu krenut na ctg ili da se do kraja drzim svog ginekologa? trudnoca uredna i sve je kako treba biti… 

🤰27 ⚽️ 29

MareiKate
    15. Svibanj 2023. 08:45

Zatišje kao i svaki vikend 😊
    Lightblue drž se 💪
    Lorka ne moraš u bolnicu na preglede ali moraš tražiti uputnicu da te imaju u sustavu kad dođeš na porod...
    Thinkpurple žao mi je da ti se to nije smirilo, ali s obzirom da te nije pregledala i ne znaš čini li taj pritisak išta, ne bi se ja još previše zabrinjavala. Ja isto imam pritisak s vremena na vrijeme, čak paradoks ali gore mi je kad ležim puno pa se ustanem nego kad sam u pokretu i aktivna...
    Ja sam većinu vikenda odmarala, vrijeme je očajno, mene dosta zezaju mučnine... Teško nalazim volju za išta... Za 2 tjedna idemo na more a ovom očajnom vremenu se ne nazire kraj 🙄

MareiKate
    15. Svibanj 2023. 10:11

Pa ne znam kakve su to sad mučnine, nije žgaravica nego jednostavno neka lagana mučnina. Malo toga mi paše pojesti... Probava mi je isto čudna, prečesto moram na WC, čak mi je palo na pamet da je to post COVID sindrom, čitala sam da ljudi znaju imati problem sa čestom stolicom nakon covida, drugog objašnjenja nemam. 
    Ja sam srećom oprala ribicu za bebu prije desetak dana, jer sam očekivala neke goste ovaj vikend a stajale su mi vreće po kući pa kao da maknem. Na kraju goste otkazali zbog lošeg vremena pa sam čak to i ispeglala i zbuksala u ladice bez ikakvog reda i rasporeda ali dobro, makar mi se ne vuče po kući i za slučaj nužde snašla bi se u tome, nek je čisto i spremno.

Ally007
    15. Svibanj 2023. 10:48

Lightblue- drzi se, I ja odbrojavam još cca 8 tj ležanja, al kak je prošlo već 6 tj računam da će možda i ovo relativno brzo proći.
    Sayuri- drago mi je da si dobro!
    Thinkpurple- probaj se zbilja držat uputa. Bar par dana glumit strogo ležanje pa vidjeti hoće li se pritisak smanjiti. BH koliko znam ne bi trebale izazvati skraćivanje cervixa i otvaranje, al zašto riskirati još malo prije vremena? Jel uzimaš Mg, mozda da na par dana poduplas dozu (znam da su mi to rekli da se može)? Meni Normabel pomaže za mišićnu relaksaciju i trbuh mi se cini manje tvrd kad ga uzimam, al to mi je propisana th tako da ne možeš ništa bez ginicke. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

bambi27zg
    15. Svibanj 2023. 11:04

MareiKate meni je mucnina od tlaka zadnjih dana i nemam bas neki apetit, a probava mi je suprotni kraj spektra od tvoje 😄
    Sayuri ziva si 🥳 
    Thinkpurple probaj koliko se da mirnije i opustenije i uz malo vise Mg
    Ally 🤞🏼 da tjedni sto lakse prolete i da bude sve ok 
    Loorka mene moj privatni vodi do 36.tt, a onda sam kod njega u bolnici (isti doktor mi je i mpo u bolnici i vodenje trudnoce i kraj). Mislim da tipa 37./38.tt se moras javiti u bolnicu gdje planiras cisto da imaju u evidenciji ili nesto 🤔

Kod nas sve oprano i ceka peglanje (khm, muza), a ja onda krecem u slaganje i organiziranje - to je moja specijalnost (😍). 
    Ostalo je gnijezdo za oprati i kolica malo, a kinderbet montaza, ali to cemo kroz drugi (suncaniji) tjedan jer je i muz na godisnjem pa je lakse. 
    Od stana planiramo jos generalku ciscenja kuhinje i zvati onaj neki servis za kutnu u dnevnoj da ga ociste, ali to je dan-dva posla samo. 
    *
    I dalje me tlak ubija polako, ali sigruno, veselim se promjeni vremena koja je na vidiku s krajem tjedna 🙈  

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

melani32
    15. Svibanj 2023. 11:52

Bok cure, ja pratim ali ne pišem baš. Pisale ste o koroni pa da pitam ako je neka od vas možda imala koronu nedavno? Ja sam dobila simptome pred 20 dana i prošlo je ajde ok ali ostala je neka slabost, povremeno osjećaj ko da ću se srušiti, nekako mutno u glavi. Više ne znam jel to od korone, trudnoće ili zato jer me na sve još i anksioznost kojoj sam inače sklona uhvatila. Baš se ne sjećam najbolje. Krvna slika mi je ok, tlak normalan prema višem nije nizak. A ja u totalnoj komi. Isto smo svi još od Uskrsa stalno bili bolesni i valjda me to iscjedilo...nikako počet pripremati stvari za bebu, srećom imam sve od ovo dvoje malenih ali moram se pokrenut više vrijeme je. 

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

Mia2023
    15. Svibanj 2023. 12:04

Sayuri drago mi je da si se javila i da je sve ok. Jesi se oporavila od bolnice?
    Ally bome već 6 tjedana? 😮 Baš mi je proletjelo. 
    Thinkpurple žao mi je da moraš mirovati, ali možda ti samo treba odmora nakon prošlog tjedna i stvarno se smiri. Jedino uz malu je stvarno teško baš ful ful mirovati. Makar sad dok je u vrtiću se ne miči, doslovno, a ručak danas/sutra neka dostava da ne moraš i to. 
    .
    Mi složili komodu i sad čekam ☀️ za pranje, ali sve mi se čini da neće tako skoro. Ovo vrijeme je baš depresivno. Evo jučer sam išla u šetnju s kišobranom jer nisam mogla više stajat kući.
    .
    Za cure koje će roditi u OB Pula. Bila sam prošli tjedan na onom tečaju 1.dio, još su 2, svake srijede je jedan. Bila je tema o porodu.
    Ugl. Ono najvažnije ukratko. 
    Rekli su da će od 1.6. najvjerojatnije trebati imati položen tečaj i imati potvrdu za pratnju. Testiraju nas antigenski kad dođemo, pratnja se treba testirati ranije, isto antigen, ali ako slučajno ne stigne može i tamo, ali se za njih plaća 7-8€. Mi naravno ne plaćamo. 
    Ulazimo na ulaz hitne pa dođe po nas sestra i vodi nas gore.
    Oni preporučuju široko povijanje, ali na nama je da odlučimo.
    Pratnja može biti s nama cijelo vrijeme od kad dođemo ako to zahtjevamo.
    Sobe su dvokrevetne, svaka ima svoj wc s time da su rekli da nema baš mjesta pa da se donese što manja torba i stvari.
    Može se birati za rađanje ili onaj krevet sa nekoliko kombinacija ili stolčić. Imaju pilates lopte i sve te stvari za prije poroda.
    Pelene i vlažne za bebe imaju, ali zna prefaliti pa savjetuju ipak donijeti nešto sa sobom.
    Na web str bolnice ima brošura Mama i beba pa kažu da pročitamo jer da piše sve važne info od toga što ponijeti i očekivati. 
    Mislim da je to to 🤔

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

Lemon
    15. Svibanj 2023. 12:14

Thinkpurple baš mi je žao što sad moraš mirovati. Vjerujem da većina nas nema sve spremno jer kao stignemo 😏 Zato sam ja sad preko vikenda malo zapela jače da što više po kući napravim. 
    Koliko često na dan si imala BH dok si bila u pokretu? Meni je trbuh jako često tvrd, više i ne brojim koliko je to puta na dan, a po noći isto jer se stalno od toga budim i mijenjam položaj. Nikako dočekati četvrtak i pregled 

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.