Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Meli18
    30. Ožujak 2023. 06:18

Hvala cure na svim savjetima ♥️
    Bambi ja bi isto narucila neke stvari s alija ali ne znam sta 😂 pa ako ti nije problem da napises sta si uzela 😊

Meli18
    30. Ožujak 2023. 06:20

Bambi sta si besplatno dobila te stvari od Violete, ili?

• ružica
    30. Ožujak 2023. 06:21

Vesca,

Hvala ti na info.
    S obzirom na malo dijete, ne znam sto znaci malo vise mirivanja? Jucer mi je prvi put spomenula posteljicu, ja kazem je li to nesto novo, ona kaze prije 28 tjedna to ni ne gledamo... nisam shvatila... a da li se ta posteljica moze i spustati ili stoji ovako s mogucnoscu dizanja?

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

bambi27zg
    30. Ožujak 2023. 07:07

Meli19 Budem stavila ;) 
    Violetu sam dobila u sklopu poklon paketa koji sam dobila na trudnickom tecaju na kojem sam bila, dobili smo od reklamne stvari od Hippa, Lansinoha, Violete, Avent anti colic bocicu, popuste za stvari, JGL, Fride - i za bebe i za mame 🤗
    *
    Ethereal ima popust 20-40% i online i Sajam (i izbacili su slatke trudnicke majce 😙)  

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

Vesca
    30. Ožujak 2023. 08:02

bambi27zg

Vesca moram priznati da nisam (jos) toliko izucavala baby kozmetiku 🙈 Vise sam “sakupljala” znanja od frendice koja je dr.pa se nekako vodim valjda je ona to izucila 😅za guzu mi je preporucila JGL kremu i sudocrem kad gori, ostalo sam vidjela da koristi babylove i hipp, pelene Pampers i Violeta, s malim je i babylove, s malom ne bas jer je dobila neku sluz nesto :/
    Bas sam ovaj vikend slagala reklamne uzorke i prvo cu njih isprobati (imamo hipp bademovo ulje, JGL krema za guzu i sudocrem, od Violete sam dobila veliko pakiranje neki 2u1 za pranje, hipp 99% vode maramice, violeta pelenice 0…) Inace mi se Babylove kozmetika cini ok i prije nego sam procitala tu da je ok i ovako.
    Za mame mi se svidjela biobaza krema koju sam dobila u DMu, mrezaste gacice imam one Tosama to to jos od operacije i super su mi, bocicu ala Frida sam uzela za 20 kn s Alija, chicco ulosci, imam neke reklamne jastucice od Aventa i Lanolina za dojenje, a bacit cu sad oko na Etherel na sajmu. Moram malo deo izuciti, sad koristim Dove obicni 🤔
    *
    Konacno sam ponarucivala sve sitnice (i gluposti 😁) s Alija pa cu staviti i tu, mozda nekome pomogne (i tu listu sam prosla s jednom mamom pa malo selektirala, ali uzela i neke stvari jer kao pa par dolara je 🙈)

Ma često ti ni farmaceuti nisu dovoljno informirani o tome (ili ih nije briga). Zadnji put sam išla u ljekarnu i tražila kremu s faktorom 50 za lice, al sa što čišćim sastavom i isto tako mislim kako žena zna bolje od mene. Kupila sam neke dvije skupe kreme i naknadno išla gledat sastav, bolje da nisam.... Trebala sam skužit da joj nije jasno o čem pričam kad me čudno pogledala kad sam pitala za mikroplastiku  
    Biobazu štrajkam jer sam prije kupovala njih, bila student s ograničenim financijama, al kao kupujem bolju kozmetiku... Na kraju ispalo da je krema užas živi i već godinama ih ne želim ni pogledati - iz principa, al navodno su se popravili 
    Lanolin je super, uloške još nisam istraživala... 
    U aplikaciji je stvarno lako pregledavat proizvode, možeš upisati sam naziv brenda i izlistat će ti njihove proizvode s ocjenama. 

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

Vesca
    30. Ožujak 2023. 08:07

ružica

Vesca,

Hvala ti na info.
    S obzirom na malo dijete, ne znam sto znaci malo vise mirivanja? Jucer mi je prvi put spomenula posteljicu, ja kazem je li to nesto novo, ona kaze prije 28 tjedna to ni ne gledamo… nisam shvatila… a da li se ta posteljica moze i spustati ili stoji ovako s mogucnoscu dizanja?

A da, ne bi trebali to niti komentirati tako rano pa sam ja već bila upozorena da je prenisko puno prije tih tjedana... Uz malo dijete ne postoji način da miruješ, ali kao izbjegavati dizanje teškog (pitala sam jel to uključuje nećaka od 11 kg i rekla je da naravno da uključuje), odnose izbjegavati i to je to. Navodno se može i dodatno spustiti, ali to je PUNO manja šansa nego da se podigne.

bambi27zg

Meli19 Budem stavila ;)
    Violetu sam dobila u sklopu poklon paketa koji sam dobila na trudnickom tecaju na kojem sam bila, dobili smo od reklamne stvari od Hippa, Lansinoha, Violete, Avent anti colic bocicu, popuste za stvari, JGL, Fride - i za bebe i za mame 🤗
    *
    Ethereal ima popust 20-40% i online i Sajam (i izbacili su slatke trudnicke majce 😙)

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

bambi27zg
    30. Ožujak 2023. 08:23

Vesca Bas cu izuciti malo ovu stranica za kozmetiku 🤔 Ma Biobazu sam dobila u DM vreci, do sada nisam nist njihovo koristila jer mi je sve imalo neki cudan miris 😅 
    Isla sam u Moja primalja na Borovju, to mi je bilo u zgradi do, isli smo oboje (iako tesko da ce muz moci na porod i ako bude vaginalno) i jako smo zadovoljni - i samim tecajem (ukljucuje prakticni dio sto mi se svidjelo da isprobamo neke stvari sto i kako), a i ugodno su nas iznenadili poklon vrecom 😁 Oni inace nude razne usluge prije/poslije poroda pa mi je nekako i lakse ako bude neki alarm da ih zovem 😅

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69

bambi27zg
    30. Ožujak 2023. 08:59

Ali lista 1. dio
    (znam da su neke stvari nvj nepotrebne, ali sam isla onim: bolje nepotrebno za jeftinije pare 😄) 
    1. Torba za kolica (veca i manja): 

HRK 145.45  53% Off | Sunveno Cat Diaper Bag Large Capacity Mommy Travel Bag Maternity Universal Baby Stroller Bags Organizer
    https://a.aliexpress.com/_mOKkliW

HRK 15.78  9% Off | Baby Stroller Accessoris Bag Cup Holder Cover Baby Bag Stroller Organizer Baby Carriage Pram Buggy Cart Bottle Bag Yoyo Stroller
    https://a.aliexpress.com/_mNwIC6w
    Uzela sam ovu s dinosaurima i kod istog sellera i manju vrecicu za pelene i onaj termos dio za bocicu - da bude komplet 😁 

2. Dodatak za kolica za casu (to vise komada jer su frendice bile: woow koja cijena 😄) - ugl “original” je cca 25-35€, ovaj me izasao cca 5-6€

HRK 23.14  18% Off | Baby Strap-on Stroller Accessories Cup Mobile Phone Bandage Holder Children Tricycle Bicycle Cart Bottle Rack Pushchair Carriage
    https://a.aliexpress.com/_mLH5VIe

3. “Frida” bocica za ispiranje - uzela sam i ravni nastvak

HRK 5.07  30% Off | Baby Showers Mom Peri Bottle for Postpartum Essentials Feminine Care MomWasher for Perineal Recovery Cleansing After Birth 500ML
    https://a.aliexpress.com/_mLn4ga6

4. Ogledalo za autosjedalicu

HRK 27.73  40% Off | Baby Car Mirror Safety View Back Seat Mirror Baby Facing Rear Ward Infant Care Square Safety Kids Monitor Car Accessories
    https://a.aliexpress.com/_mP3xlG2

🙎🏽‍♂️34 sve ok

MareiKate
    30. Ožujak 2023. 09:00

Hej žene, čitam vas ali rijetko pišem. Sve ste u nekim nabavkama a ja sve imam više manje pa nekako mi se ne tipka 😊
    Što se tiče tih proizvoda za bebe, meni je babylove isto top! Dok recimo melem katastrofa. Mrzim kako je netko rekao kad se nešto prodaje pod prirodno a niđe veze 😅 isto tako ne znam jeste npr primijetili marku Trudi. Njihove vlažne maramice sam dobila više puta za poklon jer ljudi misle valjda kupe u ljekarni pa to je nešto super a one smrde na parfem očajno. Ja s njima brišem prašinu, bebu ne. Eventualno sam na starijem djetetu nekad koristila...
    Miracle, da, svaki novi porod u pravilu znači jače kontrakcije nakon poroda. Meni su s drugim bile dosta jake ali srecom meni su trajali tih prvih dan dva, kasnije su bili blagi. Mislim da sam čak taj prvi dan uzela tabletu za bolove.
    A što se tiče oporavka, četvrti dan od drugog poroda sam bila u shoppingu 🤣 prvi mi je trebalo dva tjedna (imala sam epiziptomije)
    Ja sam trebala prošli tjedan na pregled ali nisam otišla. Ići ću idući. Malo sam buntovna. Jednostavno me nervira ići svaka 2 tjedna na pregled, nema svrhe. Dodjem tamo i konstatira sve kao i prethodni put i samo mi uzme novce. Pocela sam bebu jače osjećati što znači da je narasla i napreduje. 

bambi27zg
    30. Ožujak 2023. 09:00

Ali 2.dio 

6. Grijac bocica - e sad ovo je potencijalno bzvz, ali svakak je manje nego u Hrvatskoj 😄

HRK 14.80  16% Off | USB Milk Water Warmer Travel Stroller Insulated Bag Baby Nursing Bottle Heater Newborn Infant Portable Bottle Feeding Warmers
    https://a.aliexpress.com/_mtzqoF8

7. Marama za dojenje - nemam problema da dojim vani, ali imam da mi ljude gledaju sise 🙈 

HRK 17.51  30% Off | Baby Breastfeeding Nursing Maternity Apron Soft Cover Nursing Poncho Cover Up Cotton Blanket Shawl for Mother Breast Feeding
    https://a.aliexpress.com/_m0GjId0

8. Aparatic za manikuru - ovo mi je par mama reklo da su se preporodile, one su kupile u Evitasu za 20€, uzela sam ovaj, moze i za odrasle ako se pokaze da nije za bebe 

HRK 39.27  54% Off | 3 Grinding Head Set Electric Nail Trimmer Baby Children Baby Nail Clippers Baby Nail Clippers Nail Polisher
    https://a.aliexpress.com/_m0cMlwq

9. Stalak za bocice - again, ne znam koliko cemo opce koristiti, ali ovaj nam je bio ok i cijenom (kod nas su minimalno duplo) i dizajnom (ja volim rucno prati sude 😅)

HRK 70.33  10% Off | HappyFlute Baby Bottle Storage Rack Portable Removable Tableware Storage Box Draining Dust-proof Drying Rack
    https://a.aliexpress.com/_mM8igyO

🙎🏽‍♂️34 sve ok

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.