Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    SAYuRI
    29. Ožujak 2023. 14:19

Mia2023

Cure koliko vam je trebalo da se oporavite od poroda? Naravno ako nije bilo nekih komplikacija i sl.

Prvi carski rez, peti sesti dan bol skroz prestala, skroz aktivna negdje 10-ti dan. Drugi carski rez isto tako. Treci cemo vidjeti 🫣💪

Vidim pisete o bocicama, nama je super bila Dr.Browns prvih mjeseci, kasnije presli na Avent jer imaju dosta onih sisaca sa raznim sirinama pa mi je to odgovaralo. Dude smo koristili Bibs i Friggs od kaucuka… 
    Ja ne krvarim iz kosa ali noge…. Brate mili sta je ovo, usmrde se za sat vremena u carapama ne znam vise sta da radim…😂

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

Vesca
    29. Ožujak 2023. 14:30

SAYuRI

Vidim pisete o bocicama, nama je super bila Dr.Browns prvih mjeseci, kasnije presli na Avent jer imaju dosta onih sisaca sa raznim sirinama pa mi je to odgovaralo. Dude smo koristili Bibs i Friggs od kaucuka…
    Ja ne krvarim iz kosa ali noge…. Brate mili sta je ovo, usmrde se za sat vremena u carapama ne znam vise sta da radim…😂

Dr. Browns je postalo nemoguće pronaći, pogotovo staklene. Te sam inače prve mislila kupiti. 
    Ako se pitate zašto staklene- bile su mi puno lakše za regulirati temperaturu kad sam čuvala nećake i s njima mi je manje vremena trebalo da ohladim mlijeko. Uz to se nekako ljepše operu, plastika kao da ne izgleda jednako dobro nakon nekog vremena korištenja.... 
    *
    Kod mene zna curiti krv iz nosa, a to doslovno u životu nisam imala... A smrad, da- nekako se brže usmrdim nisam sklona znojenju i stvarno nemam nekakav miris inače, al evo događa mi se u zadnje vrijeme da baš jedva čekam pod tuš 

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

Karamela22
    29. Ožujak 2023. 18:32

Ja sam uzela 2 avent Anti colic bočice za slučaj da nam treba. 
    A od kozmetike nisam ni sama pametna. Probala bi s weledom jer sam prezadovoljna s njihovim uljem za trudnice. Sudocrem u pripremi. Pelene pampers pa dalje cemo isprobavati. 

Jeste negdje pisale možda šta bi nam trebalo za postpartum da si kupimo?
    mrežaste gaće, oni ogromni ulošci...   naručila sam s AliExpressa onu peri bočicu 🙈 i šta dalje...?? 🥲🥲

• ružica
    29. Ožujak 2023. 19:10

Pozdrav cure, cestitke na svim dobrom pregledima. Ja sam danas 28+4, i na pregledu danas dr mi je rekla da sam zatvorena, duljina cerviksa ok, jedino da je posteljica marginalis, to je kao nize postavljena. Ona se uopce nije brinula bas oko toga, kao da se 99 posto podigne, nikakve upute samo da radim sve umjereno. Ima li koja iskustva s time, naravno da sam googlala i nasla svega.

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Vesca
    29. Ožujak 2023. 19:48

Miracle2023

Koju kozmetiku planirate kupovati i koje pelene? Ima toliko proizvoda da nemam pojima sto bi uzela. Kremu JGL i sudocrem, becutan je isto ok, drugo ne znam. Za pelene ne znam ni sama, vjerojatno pampers premium care za pocetak, a onda violetu. Od ovih za kupanac ne znam, za pocetak bademovo, a kasnije? Jel netko probao melem onaj s pumpicom? Nivea, hipp i johnsons mi nisu nesto. Mustela i weleda super, ali njih bi koristila kod koznih problema. Mixa i biobaza su dobri isto. Previse izbora 🥴

Joj ja sam užasna što se tiče kozmetike i sastava tako da mi sudocrem, becutan, nivea, johnsons, pampers pelene i slične poznate marke nisu niti opcija da kupujem  Baby pudere neću ni komentirati....
    Držat ću se welede i babylove zasad, a uz onu aplikaciju INCI beauty se nadam da ću otkriti još pokoje "zeleno" rješenje za bebinu kozmetiku. Za kupanje bademovo ulje isto kao i kasnije na kožu. 
    Bamby27 opterećuješ li se i ti sastavom krema? Obzirom na struku možda imaš neki pametan prijedlog? 
    Moja averzija prema gore navedenim markama seže još u prošlost kada su se reklamirali kako su super zdravi, a ispalo da stavljaju odvratne i nepotrebne sastojke u kozmetiku. Može bit da su se popravili, ali neka hvala.

1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

Vesca
    29. Ožujak 2023. 19:51

ružica

Pozdrav cure, cestitke na svim dobrom pregledima. Ja sam danas 28+4, i na pregledu danas dr mi je rekla da sam zatvorena, duljina cerviksa ok, jedino da je posteljica marginalis, to je kao nize postavljena. Ona se uopce nije brinula bas oko toga, kao da se 99 posto podigne, nikakve upute samo da radim sve umjereno. Ima li koja iskustva s time, naravno da sam googlala i nasla svega.

Meni je ranije doktorica rekla da je posteljica jako nisko, al to se navodno ni ne može dijagnosticirati prije 32 tjedna jer se do tad najčešće povuče gore. Sada je otišla malo višlje, ali još uvijek je kod mjehura. Doktorica isto nije dizala uzbunu zadnji put. Malo više mirovanja i izbjegavati odnose je bila preporuka.
    Marginalis obično ne radi nikakve posebne probleme. 

1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

Meli18
    29. Ožujak 2023. 20:38

Miracle2023

Vesca

Miracle2023

Koju kozmetiku planirate kupovati i koje pelene? Ima toliko proizvoda da nemam pojima sto bi uzela. Kremu JGL i sudocrem, becutan je isto ok, drugo ne znam. Za pelene ne znam ni sama, vjerojatno pampers premium care za pocetak, a onda violetu. Od ovih za kupanac ne znam, za pocetak bademovo, a kasnije? Jel netko probao melem onaj s pumpicom? Nivea, hipp i johnsons mi nisu nesto. Mustela i weleda super, ali njih bi koristila kod koznih problema. Mixa i biobaza su dobri isto. Previse izbora 🥴

Joj ja sam užasna što se tiče kozmetike i sastava tako da mi sudocrem, becutan, nivea, johnsons, pampers pelene i slične poznate marke nisu niti opcija da kupujemBaby pudere neću ni komentirati….
    Držat ću se welede i babylove zasad, a uz onu aplikaciju INCI beauty se nadam da ću otkriti još pokoje "zeleno" rješenje za bebinu kozmetiku. Za kupanje bademovo ulje isto kao i kasnije na kožu.
    Bamby27 opterećuješ li se i ti sastavom krema? Obzirom na struku možda imaš neki pametan prijedlog?
    Moja averzija prema gore navedenim markama seže još u prošlost kada su se reklamirali kako su super zdravi, a ispalo da stavljaju odvratne i nepotrebne sastojke u kozmetiku. Može bit da su se popravili, ali neka hvala.

Mozes li vise o tome napisati ako ti se da za nas koji se bas ne razumijemo u sastav tih proizvoda?
    Zasto su weleda i babylove proizvodi bolji, mislis li pritom na kozmetiku ili pelene?
    Meni ti sastojci nista ne znaci, ne znam sto je dobro, a sto lose, racunam da ono sto je baby i sto je na policama da je ok, a ispada da nije. Voljela bih biti pametnija po tom pitanju. 😬

I mene to zanima jer nemam pojma koje kreme bi uzela..

Vesca
    29. Ožujak 2023. 21:38

Instalirajte si aplikaciju INCI beauty, kada upišete naziv proizvoda ili skenirat bar kod izbacit će vam ocjenu sastava kreme i komentare o svakoj pojedinoj tvari u njoj. Aplikacija je vrlo korisna za učiti takve stvari nama koje nismo farmaceutske struke. 
    Sudokrem ima očajnu ocjenu, ali znam da kad gori pod petama da ju žene koriste s dobrim rezultatima. Ali recimo moj nećak se nikad nije osuo dok nije krenuo u vrtić pa su ga tamo namazali s nekom od krema lošijeg sastava. Prošlo je kad su upozorili da se vrate na weledinu.
    Inače kada kupujete kozmetiku (meni osobno) je bitno da ima neki veganski certifikat. Certifikati potvrđuju da su sastavi prirodnog porijekla i da se ne koriste kemijske supstance poput naftnih derivata i slično. Nek mi netko objasni što naftni derivat radi u kremi korisno i možda promijenim mišljenje.
    Primjer takvog certifikata vidite na weledinoj kremi dolje lijevo u kutu: https://www.amazon.com/Weleda-Baby-Calendula-Cream-2-5/dp/B0012H0LZO 
    *
    Takva kozmetika često nije uopće skuplja od razvikanih marki koje PUNO ulažu u marketing, a sastav im je očaj. Samo lijepo izgledaju i mirišu, problem riješe površinski. Imate i puno profila na kojima možete istraživati o ovoj temi. Ja sam počela s Diamaramakeup na instagramu. 
    *
    Kod Babylove mislim i na pelene i na kremice, oni su jako dobro recenzirani.
    ALI- u svakom slučaju ovisi od proizvoda do proizvoda i dobro je provjeriti ga na aplikaciji prije kupovine.
    Upozorenje je za dekorativnu kozmetiku- tu je baš teško naći dobar sastav, a da valja. Mučim se s tim godinama. 
    Ne želim zvučati ko da pametujem, stavljajte na svoje bebe što god mislite da je dobro (na nas su trpali pudere od talka pa smo živi), ali ako imate malo volje možete izabrati bolji proizvod 

1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

bambi27zg
    29. Ožujak 2023. 22:33

Vesca moram priznati da nisam (jos) toliko izucavala baby kozmetiku 🙈 Vise sam “sakupljala” znanja od frendice koja je dr.pa se nekako vodim valjda je ona to izucila 😅 za guzu mi je preporucila JGL kremu i sudocrem kad gori, ostalo sam vidjela da koristi babylove i hipp, pelene Pampers i Violeta, s malim je i babylove, s malom ne bas jer je dobila neku sluz nesto :/ 
    Bas sam ovaj vikend slagala reklamne uzorke i prvo cu njih isprobati (imamo hipp bademovo ulje, JGL krema za guzu i sudocrem, od Violete sam dobila veliko pakiranje neki 2u1 za pranje, hipp 99% vode maramice, violeta pelenice 0…) Inace mi se Babylove kozmetika cini ok i prije nego sam procitala tu da je ok i ovako. 
    Za mame mi se svidjela biobaza krema koju sam dobila u DMu, mrezaste gacice imam one Tosama to to jos od operacije i super su mi, bocicu ala Frida sam uzela za 20 kn s Alija, chicco ulosci, imam neke reklamne jastucice od Aventa i Lanolina za dojenje, a bacit cu sad oko na Etherel na sajmu. Moram malo deo izuciti, sad koristim Dove obicni 🤔

Konacno sam ponarucivala sve sitnice (i gluposti 😁) s Alija pa cu staviti i tu, mozda nekome pomogne (i tu listu sam prosla s jednom mamom pa malo selektirala, ali uzela i neke stvari jer kao pa par dolara je 🙈

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

• Fredabee
    30. Ožujak 2023. 00:59

Ovo je vrlo radostan dan u mom životu zbog pomoći koju mi je pružio SVEĆENIK Salami pomažući mi da vratim svog bivšeg muža njegovom magijom i ljubavnom čarolijom. Bila sam u braku 6 godina i bilo je tako užasno jer me moj muž stvarno varao i tražio razvod, ali kad sam na internetu naišla na e-poruku PRIEST Salami o tome kako je pomogao tolikim ljudima da vrate svoje bivše i popraviti odnose. i učiniti ljude sretnima u njihovoj vezi. Objasnila sam mu svoju situaciju i zatim ga potražila za pomoć, ali na moje najveće iznenađenje, rekao mi je da će mi pomoći s mojim slučajem i evo sad slavim jer se moj suprug totalno promijenio zauvijek. Uvijek želi biti uz mene i ne može učiniti ništa bez moje prisutnosti. Stvarno uživam u svom braku, kakvo veliko slavlje. Nastavit ću svjedočiti na internetu jer PRIEST Salami je zaista prava čarolija. TREBATE LI POMOĆ ONDA KONTAKTIRAJTE DOCTOR PRIEST Salami SADA PUTEM E-MAILA: purenaturalhealer@gmail.com. Whatsapp broj: +2348143757229 On je jedini odgovor na vaš problem i čini da se osjećate sretno u vašoj vezi...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.