Evo i mene s pregleda. Malo sam isprepadana, iako je doktor skroz miran i nije rekao nista strasno.. moram odradit briseve i urinokulturu jer mi je cerviks 32mm, iako sam zatvorena i cx T-oblik, al naravno ja se prepala otvaranja i svega 🙈 njegova preporuka za sad nije mirovanje, al manje sjedit i ne nosit tesko, pa cemo dalje vidjet kad obavim briseve.. inace je malac super, glavica i dalje zabijena u posteljicu pa ga nismo mogli dobro vidjeti 😂 i tezak 1250-1300 🐷
Pozdrav curke ja sam sa jesenjih bebica pa malo skicnem i ovdje. Ono sto me zanima jeste dal vam se javljalo tako u periodu kao to sam ja (ili možda i sada) bolovi pri dnu stomaka bas onako po čitav dan imam osjećaj da sam se sva otvorila i da ce sve ispast 😅😅 iako ni traga krvarenju hvala Bogu. Samo me onako strah baas pritisak i taj bol.
Jelušićkaa ja sam imala uzasne bolove. Baš me probadalo nismo dole. Gin je rekao da je to kruzni ligament i da je sve ok. Ako brineš bolje pitaj gin i provjeri.
Mame, jedno pitanje izvan oblekice i dojenja i krevetića.
Ima koja problema sa zubima u trudnoći 🙈 tj kad čistim koncem svaki put ide krv i to baš dosta. A nikad prije mi to nije bilo.
https://ibb.co/hHZT1qw evo i nas sa pregleda, jedina slika koju smo mogli dobiti jer se gospodin vrtio kao na vrtuljku🙈 ali kaze doktor bolji profil s18tt jos nije dobio, tako da smo mi zadovoljni da mozemo vidjeti to lijepo ličeko💙
Napravili full anomaly scan i hvala Bogu sve super i onako kako treba biti... posteljica straga i sad cekamo da se maleni javi, no za sada jos nista😞, mozda je jos prerano, ali jedva cekam osjetiti ga, ne mogu ni zamisliti taj osjecaj🥰....Sljedeci termin 24.04.
Vidim da su svima pregledi dobro prosli, drzim 🤞🏻 i osltalima da bude sve u najboljem redu...🤗
Jelušićkaa ja sam imala uzasne bolove. Baš me probadalo nismo dole. Gin je rekao da je to kruzni ligament i da je sve ok. Ako brineš bolje pitaj gin i provjeri.
Ima koja problema sa zubima u trudnoći 🙈 tj kad čistim koncem svaki put ide krv i to baš dosta. A nikad prije mi to nije bilo.
Uff ma redovno, evo u sve tri trudnoce. To ti je zbog prokrvljenosti krvnih sudova, volumen krvi je dosta veci i naravno progesteron. Samo odrzavaj higiienu redovno i bice ok. Poznato je da su zubi podlozniji upalama i karijesima tokom trudnoce…
💃36 🏋️♀️ 44
👦8
👶1
08/20 spontani 8tj
08/22 biohemijska
10/22 biohemijska 🤷♀️
15.11.2022➕👶
Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁
Cestitke svima na dobrim pregledima 💗🍼
Nas sutra ceka OGTT (i jos neka druga vadenja) - nadam se da nismo preslatki 😃
*
Zubi/zubno meso s tim krvarenjima inace imam problema, sad je bilo perioda da je dosta da ih malo ostrije pogledam i krvare 🙄 sogorica je stomatolog pa mi je savjetovala vise vitamina C i fakat dok sam mlatila kivije (ona faza u zimi 🙈) i narance je puno manje krvarilo. Higijena zubiju i ako treba otici stomatologu, da baci pogled, meni je skinula kamenac pa je i to pomoglo da manje krvare.
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Zbog velike prokrvljenosti, meni se to dogadjalo u prvoj trudnoci. U ljekarni sam uzela caj od kadulje/zalfije i napravila ga i samo s njim ispirala zubno meso, muckala ga u ustima, nisam ga pila. To su mi i oni rekli da se me pije. U jednom danu, tj. tri puta muckanja mi je pomogao.
Evo da se i ja javim, bila sam na pregledu 24.03 i sve je u redu; dr je zadovoljan kako djevojčica raste, sad ima oko 780g💖 dobila sam uputnicu za ogtt i radio mi je kontrolne briseve jer sam uzimala antibiotik zadnji put zbog ureaplasme.
Ja sam zadnjih dana u selidbi, službeno se selim za zg kroz par dana pa nisam stigla se prije javiti. Čitam vas i drago mi je da su svi pregledi uredni🤗💖💙
Imam jedno pitanje, to ćete vi najbolje znati koje ste već rodile, idući pregled sam naručena 28.04 i obavila bi ga u Zd kod svog doktora gdje i vodim trudnoću od početka jer mi je stvarno jako dobar i tad ću biti 30tt; pa jel mi mozete reci kako onda dalje idu pregledi, ako se sjećate, točnije kada trebamo u bolnicu na preglede? Planiram roditi na sv Duhu, ne znam jel trebam onda tražiti još ovdje u zg dr za preglede kroz 5. i 6. mj jer nekako bi ako nece biti pregledi učestali otišla kod svog u Zd dok ne krenem u bolnicu.
Nikky i AM cestitam na urednim pregledima.
AM ako doktor nije zabrinut, nema razloga da panicaris. Nije uvijek sve po nekim standardima, pa je opet dobro na kraju. Bitno je da si zatvorena, a cx se vec priprema za porod, vec si blizu ulaska u trece tromj.
.
Ja sam jucer isto vec pocela panicariti jer mi je beba bila premirna, a dan prije nije imala pauze koliko je ludovala.
Navecer se ipak javila u standardno vrijeme. Danas isto. Ne znam u kom slucaju je vrijeme za paniku i odlazak na hitnu?
Da se npr nije javila navecer i danas ujutro, da ju ne mogu nikako razbuditi, vjerojatno bi isla na hitnu. Da li je to pretjerano ili bi i vi tako ili mozda i prije?
Hvala ti :) iako, moj mozak i ja, najveci panicari svijeta, pogotovo jer je sve do sad bilo savrseno haha.. al dobro, ja sam se sama stavila na neko mirovanje, ne sjedim, radim evo iz kreveta, pa se nadam da ce bit bolje.. Sto se tice tvoje situacije, ja sam isto u tim tjednima imala dane kad je ludovao, pa je onda drugi dan miran skroz, al mislim da dok god se bar jednom javi, sve okej. Okrenu se oni nekak pa ih ne osjetimo toliko, pa se onda vrate i onda nemas mira od udaraca. Mislim da sam negdje procitala da ako 24 sata ne osjetis bebu da bi onda trebalo ici procekirati.. Ja sam skuzila da se malac nekad pomice i vidi se na trbuhu, al ja ne osjetim, tako da bih rekla da je to sve okej dok god se jave :)
Am13pa ti i jesi vec u 3.tromjesjecju pa je normalno da se cx krene skracivati pomalo. Evo nasla sam okvirnu tablicu po tjednima. Ti si 28 tt tak da si jos uvijek u granicama. Mozda ce te sad samo vise pratiti da se ne krenes otvarat prebrzo.
16.-20. tjedana trudnoće – 40-45 mm
20.-28. tjedana trudnoće – 35-40 mm
28.-36. tjedana trudnoće – 30-35 mm
Anasplutonadobrodosla u zg 😊
Ja sam 1.rodila na sv duhu, od 38.tjedna krecu pregledi kod njih, narucujes se oko 36.tjedna da dobijes termin u 38. Ja ga nisam docekala jer sam rodila na 37+5tt.
.
Zubi, ko vampir sam 😅😅 jednom sam prala zube s kceri i kaze ona - pokazi zube a meni se krv slijeva, ona pocela vristat, prepala se 🙈 normalno je, prokrvljeno je sve…
Gledala sam i ja to, al sam zapravo vidjela ovo:
[ul]
[li]16. – 20. tjedna – duljina cerviksa 40 – 45 mm,[/li]
[li]25. – 28. tjedna – duljina cerviksa 35 – 40 mm,[/li]
[li]32. – 36. tjedna – duljina cerviksa 30 – 35 mm.[/li]
[/ul]
i sad tek kuzim da je krivo napisano, tj. da ovaj zadnji period pise 32-36 umjesto 28-36. Tako da, hvala ti! Olaksanje! jos samo da onda ti brisevi budu dobri i sve je okej
E da, za zube.. mislim da smo sve krvave, super pomaze redovno ciscenje koncem, doslovno treba cistit toliko da krvari, al naravno ne da bude bolno, i onda ce iz dana u dan bit manje krvi. Meni je zubarka rekla da je poanta da izade dosta krvi
Sortiraj odgovore
Najstariji