Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Meli18
    27. Ožujak 2023. 10:56

Hvala vam cure, sad sam mirnija 😊
    Joj bas cu i ja pogledati to sto ste napisale da ima na YT 
    Sayuri sretno na pregledu 😊 i mene zanima ono sto i Ally posto sam i ja to htjela napraviti, da i muz nahrani malenu 😊 ja sam mislila staviti pod toplom vodom ili npr imati termosicu sa toplom vodom i otopiti flasicu, ili? 😊 Posto sam odustala od grijaca za bocice 😂 ali pametni kuhalo sam si mislila kupiti 😊 kako god, da li mogla dojiti ili dala AD..
    Thinkpurple bas mi je zao sto si opet bolesna 😮‍💨 znas i sama, moras piti puno tekucine, vitamin c, neki sirup..sta god... Drzim 🤞🏻 da brzo prode i to...
    .
    Sto se tice patronazne ja sam svoju upoznala kada sam se prijavila za tecaj (cekam termin), mlada je i cini mi se skroz simpaticno 😊 s time da je rekla da ako mi nesto treba, mogu je nazvati i prije poroda 😊

Meli18
    27. Ožujak 2023. 10:59

Jos jedno pitanje 😊😂 koji madrac kupiti, sta gledati? Znam samo da je tvrdi bolji i gledam da ima visinu od 15cm ali, kakav, na sta pripaziti? Gledam i gledam i ne znam sta bi... Koje vi imate? Od cega su?

• Robin_Daggers
    27. Ožujak 2023. 11:01

MareiKate, svasta si je tvoja patronazna dozvolila 😐 mislim, sve to nekako prodje bez nekih incidenata jer si skoncentriran samo na bebu i to, ali ova tvoja je bas odlucna i nametljiva😁
    Moja je mene zbunila jer je rekla da bi dijete trebalo 45 min dojiti. Ja se trudim, stopam, patim sebe i dijete, kazem kako mi je problem to. Kaze ona:ma ne opterecuj se u minute, pa dijete lijepo napreduje, samo vi svojim ritmom. A ja se danima patila 🤦
    Izdojeno mlijeko moze biti u frizideru i ja sam ga grijala u vodi koju sam prije ugrijala u kuhalu. Ugrije se ta kolicina mlijeka za minutu, dvije. Koristila sam chicco anticolic bocice i avent elektricnu izdajalicu i kao izdajac od 10 mjeseci, sve preporuke za nju.

• cordis00
    27. Ožujak 2023. 11:29

Svi govore da se ne budi beba koja spava da doji, moja se budila za mliko tih prvih 10ipo mj i dotad nije prespavala vise od 3 sata u komadu nocu😂. Tj negdje od 9-10ipo je pocela produzavat pa je nekad odspavala i 4-5 pa nekad 2. Tako da bravo za te bebe, moja je ocito neka izjelica, jede i sad ka luda, ako nije spreman rucak taj tren kad kaze njam, katastrofa, odma panika🙉.
    Ja sam svoju presvlacila jer je stalno bila od tog pustog dojenja ispiskena i iskakana, zato sam i napisala da su nama minimum bile 2 vrece, a na pocetku sam imala i 3 tj posudenu rezervnu trecu vrecu koja je bila nesto tanja, ali je dobro dosla kad je hitno😂.
    Meni su rekli da se beba budi prva 3 mj pa poslije da ne treba, ali eto mi nismo imali tih problema kad se nastavila budit. Tako da me nije bilo strah jel gladna😂.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

SAYuRI
    27. Ožujak 2023. 11:32

Da ne odgovaram pojedinacno evo ovako u detalje smo mi to. Da vam prvo kazem da izdojeno mlijeko moze stajati na sobnoj temperaturi do 6h, tako da nema potrbee da stavljate u frizider i sebi otezavate grijanje. 
    Ja u 00:00 podojim, primjer desnu dojku, izdojim lijevu i ostavim flasicu muzu na stolu ili radijatoru, kad je vrijeme slkedeceg hranjenja on samo malo jedno minut pod mlaz vrele vode i spremno. Nema potrebe jer se mlijeko sa sobne temperature brzo ugrije pod vrelom vodom ili u loncic usuti vrelu vodu pa staviti flasicu svejedno.  Podigne bebaca, nahrani, i spusti nazad. Tu negdje bude oko 03h. Ja se dizem u 06h punih dojki, podoji jednu, drugu izdojim i u zamrzivac da se ima, ostatak dana sve dojim. Tako sam radila. I super je finkcionisalo :) S tim da je kod mene oboje bile zinske bebe, pa sam znala mlijeko i na radijator ostaviti pa nije morao ni grijati…

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

• mustra
    27. Ožujak 2023. 11:42

Ally007

Cordisoo - vidjela sam da Lidl ima online neki serijal o bebama, konkretno sam vidjela temu "kolike". Nemam pojma kakva je kvaliteta.
    Tko god se brinuo za onaj UZV- ma neće bebi biti ništa od 1 UZV. Svi se bojimo za naše male, ali što sve djeca nekih majki dožive pa se rode potpuno normalna.. Mislim da su malci ipak puno izdržljiviji nego im mi dajemo za pravo ☺️. A pogotovo ako je taj uzv radio netko kome je to posao i tko to radi svaki dan trudnim ženama. Color doppler tesko da je bio uključen cijelo vrijeme (osim ako se doslovno cijelo vrijeme nije čulo lupanje srca i šuštanje krvi).
    I ja bebača neke dane jače osjetim, neke dane ne. Ne brinem se, u odsutstvu nekih drugih simptoma.
    Sayuri- baš mi je bilo dobro za čuti da se netko izdojio pa je po noći dao mužu jednu turu. Moj muž se diže ko mracnjak, negdje izmedju 4 i 5 i cijelo vrijeme govori da će on preuzeti hranjenje u to vrijeme, a ja dosad nisam bila sigurna jel to izvedivo. Znaci izdojila bi se u flašicu i stavila mlijeko u fridz? Jesi se ručno izdvajala? A u čemu je onda on to podgrijao? I jel imate kakve preporuke za izdajalice (a da baš nisu skupe ko vrag)? Jel netko koristio one anti-colic bočice pa da podijeli dojmove? To sam si mislila uzeti, vidjela sam da hvale tomi tipee i dr.browns.

Ja sam imala anti-colic bocice od tommy tipee...Ne znam je li ili nije pomoglo, ali grceva smo imali vrlo malo. Tako da ili smo imali srece ili su bocice pomogle. U svakom slucaju cu opet uzeti..
    Iako se nadam da ce biti vise srece s dojenjem ovaj put..namucila sam se s dojenje za ubit se..na kraju dojila do 10 mjeseci, kad sam rekla, gotovo - beba ni trepnula..dojila sam i s onim sns sustavom, pa smanjivala adaptirano, ali nismo se uspjele skroz maknut sa tog sns-a..dolazila mi i ona strucnjakinja za dojenje, ragade sam stalno imala, ma uzas..Nadam se da ce sad biti bolje

Lemon
    27. Ožujak 2023. 11:49

Hvala na savjetima, kako god moramo se dizati pa se nadam da neću pogriješiti sa kolijevkom, jer mi se baš sviđa 😊
    Još se i nadam da će odgovarati normalne plahte na te madrace.
    Tko voli čitati moja preporuka za knjige Godine prve.. i Čudesni tjedni. Prvu lagano čitam već sad, a za drugu sam čula isto sve najbolje pa čekamo da vidimo u praksi koliko pomaže 😄

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

• cordis00
    27. Ožujak 2023. 13:01

Neke mame spavaju s bebom, moja prijateljica i dalje doji maloga danju i nocu, on ima 16 mj, spava prvi dio noci tipa 4-5 sati u kreveticu, ostalo s njima pa doji svaka 2 sata u tom dijelu nocu, ali sad je velik decko pa moze sam povuc majicu i dohvatit dojku tako da kaze da se dobro svi naspavaju i nemaju problema.
    Neki kazu da je to cak i bolje za bebu i prevencija od sids-a. Mene osobno je bilo strah da cu zaspat na bebi jer na pocetku stvarno nisi svoj. Mi smo se znali trgnut iz sna i trazit malu po krevetu, a ona u svom kreveticu spava😂.
    Svakako mi se cini da ce ova beba bit zivlja, cesce se javlja nego prva, ja prvu nisam znala osjetit nekad skoro cijeli dan pa samo udarac-dva pri kraju dana i to skoro do poroda, budila se ona poslije, al nije plakala satima nit smo je nosili po noci nesto pretjerano, mislim da cemo puno manje spavati sad😅.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

SAYuRI
    27. Ožujak 2023. 13:19

Evo i mene sa pregleda, hvala Bogu sve uredu. Tezak je oko 700gr, opet veci za par dana, guza dole, cerviks zatvoren drzi. Sljedeci pregled 26.04 💖💪🌸
    Odo sad na burgere sa muzem ima da se ubijem da ne mogu ustati 😜

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

Mia2023
    27. Ožujak 2023. 13:58

Hvala thinkpurple 🤗
    Ne znam za vas, ali mene  je ova promjena sata u kombinaciji s promjenom vremena baš rastavila. Baš sam koma, nenaspavana, bezvoljna. Katastrofa. Već dvije noći brojim ovčice umjesto da spavam 😭 
    Jedino po što sam se natjerala danas je otić u lidl 🤦
    Odlično za pregled Sayuri. Burgeri zasluženi 😆

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.