Vesca meni su lani rekli da i taj jedan dan starog koji sam koristila u svibnju bi bio dovoljan za isplatu regresa za 2022. (Imali smo planirani IVF u lipnju pa je bila mogucnost fa ne stignem na novi GO).
I znam da su mi rekli da s komplikacija ide rodiljni, a GO ako zelim (njje da sam ga imala i mogla) mogu koristiti prije komplikacija ili prije rodiljnog.
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Pozdrav svima,
Imam pitanje za iskusne mame sa starijom djecom, koliko budu sajamski popusti na Danina beba i trudnica? Vidim sad da malizakladi ima jako puno modela kolica -15% uz dodatnih -5% pa ne znam hoće li možda na sajmu biti veći popust od toga ili da to sad iskoristim. Nažalost popust je do 26.3., a sajam počinje 31.3..
I mene to zanima, ja pikiram babybjorn bouncer, cini mi se super popust i na njihovoj str je povoljnije nego tipa babycenter ili magic baby
Miracle za Babybjorn preporučam da pogledaš na Amazon.de
Kod nas je bouncer 230€ uz popust bude cca 200€ (govorim za onaj skuplji model). Na Amazonu je sad u nekoj akciji 148 €. Odnosno kad ti na kraju obračuna porez prema državi gdje živiš ispadne 155€.
💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
02/22 IUI - beta 0, 9
05/22 IUI - beta 0,1
09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️
afrodita060606@gmail.com
Ok, čitam sad zadnje 3 str I i dalje sam mutava po pitanju regresa. Ja sam otvorila komplikacije u 11/2022 I nisam jos iskoristila ni cijeli G.O. za 2022 (imam još 2 tj). Sad me zanima jel dosta da zatvorim komplikacije 2 tj prije onih 45 dana porodiljnog, pa iskoristim sav stari godišnji (sto I nije neka sreca zbog place koja je 4200 već mjesecima) ili moram iskoristiti i taj 1 dan novog godišnjeg? Tj - ako uopće ne iskoristim nikakav godišnji neću dobit regres?
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Ok, čitam sad zadnje 3 str I i dalje sam mutava po pitanju regresa. Ja sam otvorila komplikacije u 11/2022 I nisam jos iskoristila ni cijeli G.O. za 2022 (imam još 2 tj). Sad me zanima jel dosta da zatvorim komplikacije 2 tj prije onih 45 dana porodiljnog, pa iskoristim sav stari godišnji (sto I nije neka sreca zbog place koja je 4200 već mjesecima) ili moram iskoristiti i taj 1 dan novog godišnjeg? Tj - ako uopće ne iskoristim nikakav godišnji neću dobit regres?
I ja sam tako (11/22) i sestra me zvala da provjeri da si prije komplikacija iskoristim sav godisnji koji zelim/mogu jer da s komplikacija ne mozes na godisnji pa na onih 45 dana nego ide komplikacine pa onih 45 dana. Provjeri si prvo taj dio 😉
Za regeres je dosta bilo koji godisnji u toj kalendarskoj godini (barem je tako lani bilo) - opet najbolje provjeriti kod poslodavca obzirom na TKU i slicno…
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Nedje sam čula da godišnji ne moš vuć dvije godine. Znači da te ovaj iz 2022 neće čekati u 2024. Već ga je moguće potrošiti do kraja sljedeće kalendarske godine (kraja 2023). Možda nisam u pravu, ali pogledajte Zakon o radu članak 84....
👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
Za regeres je dosta bilo koji godisnji u toj kalendarskoj godini (barem je tako lani bilo) - opet najbolje provjeriti kod poslodavca obzirom na TKU i slicno…
Bilo koji godišnji? Ja sam bila 5 dana prošl mjesec koristila godišnji iz 2022, znači to bi trebalo biti dovoljno za regres? užasno mi je što ne mogu provjeriti ovo u kadrovskoj kad znam da će mi petljat....
👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
MareiKate Meni mala nije krenila zbog alergija i atopijskog tako da se nisam ni nasla u toj situaciji da biram oce li ili ne (zato i jesam na njezi). Tako da ne mogu usporedit. Nece ni sad sa skoro 2 god nego smo se nadali mozda na proljece dogodine, ako dovoljno padnu te alergije. Zato i kazem, s 12 i 16 mj mi je ogromna razlika, naravno da cu se i kasnije s 2ipo god bojat da ce zgrabit nekom djetetu nesto s tanjura prije nego tete skuze, al opet ako joj kazu “ne”, razumjet ce, nego bebica s 12 mj. Meni to puno znaci, a zimu govorim zbog viroza jer atopicarima viroze pogorsavaju stanje na kozi. Ako i krene na proljece, opet cu povuc i nju i kasnije ce krenit sa mladom cim produ ta najgora bar 2 zimska mjeseca jer mi je i to draze nego da ju mazem sa korticima u kontinuitetu. Znam da se nazalost neke stvari ne mogu izbjec tipa te bolesti, ali bar malo ublazit situacija se moze.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
MareiKateMeni mala nije krenila zbog alergija i atopijskog tako da se nisam ni nasla u toj situaciji da biram oce li ili ne (zato i jesam na njezi). Tako da ne mogu usporedit. Nece ni sad sa skoro 2 god nego smo se nadali mozda na proljece dogodine, ako dovoljno padnu te alergije. Zato i kazem, s 12 i 16 mj mi je ogromna razlika, naravno da cu se i kasnije s 2ipo god bojat da ce zgrabit nekom djetetu nesto s tanjura prije nego tete skuze, al opet ako joj kazu “ne”, razumjet ce, nego bebica s 12 mj. Meni to puno znaci, a zimu govorim zbog viroza jer atopicarima viroze pogorsavaju stanje na kozi. Ako i krene na proljece, opet cu povuc i nju i kasnije ce krenit sa mladom cim produ ta najgora bar 2 zimska mjeseca jer mi je i to draze nego da ju mazem sa korticima u kontinuitetu. Znam da se nazalost neke stvari ne mogu izbjec tipa te bolesti, ali bar malo ublazit situacija se moze.
Da, to s alergijama je sasvim druga priča, kužim...
Bilo koji godišnji? Ja sam bila 5 dana prošl mjesec koristila godišnji iz 2022, znači to bi trebalo biti dovoljno za regres?užasno mi je što ne mogu provjeriti ovo u kadrovskoj kad znam da će mi petljat….
Ja isto mislim da ne mora biti nužno novi godišnji. Napisala sam već da ja čak nikad nisam iskoristila ni dan novog godišnjeg prije isplate regresa, uvijek je bilo poslije, a regres bih dobila kad i svi ostali.
U slučaju da se ne uspije iskoristiti godišnji do isplate, može se i kasnije pa se onda predaje zamolba/zahtjev za naknadnu isplatu i to obično bude s idućom plaćom, barem je takav slučaj kod nas. 😊
L 💝 2013. | and in this world, she is my world |
V 💙 2023. | we made a wish and you came true |
Problem je prekidat komplikacije odnosno ako si toliko dugo vec na komplikacijama i uzmes samo 2 tj GO, u izracun ti ulazi stanje prije porodiljnog, odnosno past ce ti primanja. A ako si u kontinuitetu na komplikacijama, onda ti ulaze platne liste prije tog datuma od otvaranja komplikacija.
Recimo meni je situacija da ja imam R1 iz 8/2021 sa 6 platnih listi od sijecnja do lipnja jer 7.mj ne ulazi u izracun kako je isplata u 8.mj.
Isla sam onda kratko na komplikacije i na porodiljni te njegu, ja sam mogla do ovog sad porodiljnog bit na njezi i meni bi vrijedio i dalje taj isti R1.
Al kako sam prekinula zbog koristenja GO (kredit), morala sam ga koristit 3 mj da skupim dovoljno platnih lista za novi izracun.
A sto se tice koristenja GO nakon 2 godine, moze se po zakonu ako si cijelo vrijeme neprekinuto na porodiljnom pa njezi recimo i onda se vratis radit, imas pravo koristit.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Sortiraj odgovore
Najstariji