Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Casperka
    16. Ožujak 2023. 00:29

AM13

Cure, trenutno su BabyZen Yoyo2 kolica na popustu, a popust naravno traje do kraja mjeseca, a sajam pocinje 31. i sad nisam pametna jel ih uzet sada ili ce mozda na sajmu bit na vecem popustu.. zna li tko sta mozda?

Ne znam koliki ti je sad popust ali ja sam ih pratila par mjeseci ( od black fridaya nadalje) i na kraju kupila prije cca mj i pol na 15% konstrukciju (mali zakladi) i to je najviše sta sam uspjela naci a sportski dio sam uspjela nac u nekoj trgovini na akciji 50% jer oni više neće prodavat yoyo. Kosaru će mi posudit frendica pa mislim da sam dobro prošla. (330+30eura, gledala sam i polovne al dosta drže cijenu pa sam se odlučila za nove)

• Robin_Daggers
    16. Ožujak 2023. 00:36

Meli19

Pozdrav trudnice 😊 nadam se da ste dobro i da uzivate 😊

Ja imam dioptriju -8. Ginekolog me pitao na zadnjem pregledu da li nosim naocale ali ja imam samo lece jer mi se stalno mjenja dioptrija i nista mi nije spomenuo u vezi poroda…
    Da li koja od vas nosi lece? I da li je koja rodila sa lecama? Citala sam da neke zene su skinule lece (zbog carski, jel..) ali one koje su imale lece nisu ih makle i da je sve bilo u redu..

Sayuri, ne znam da li si azurirala listu pa eto, ja imam pregled sad u petak, 17.3. umjesto 14.3. 😊 i onda kod soc. 28.3. gdje se nadam da cemo raditi anomaly scan 😊

Meli, ja sam na prvi porod isla s lecama. Pitala sam da li je to problem, rekli su da nije. Isto s njima bolje vidim pa sam se odlucila za njih. Nisu mi smetale ni pri tiskanju i lakse mi je bilo pri lezanju na boku nego da sam imala naocale.

• Robin_Daggers
    16. Ožujak 2023. 00:42

Za neku njihaljku nisam gledala jer mi je to uvijek djelovalo kao da je dijete kiflica unutra. Starija kcer je bila u kosari i kolica sam premijestala za sobom, a sad cu uzeti krevetic kinderkraftov da starija ne bi slucajno pogazila bebu i da se postedimo tog stresa da je stalno opominjem da ne skace, ne baca se ili ne udari bebu. 

• AM13
    16. Ožujak 2023. 08:12

Casperka

AM13

Cure, trenutno su BabyZen Yoyo2 kolica na popustu, a popust naravno traje do kraja mjeseca, a sajam pocinje 31. i sad nisam pametna jel ih uzet sada ili ce mozda na sajmu bit na vecem popustu.. zna li tko sta mozda?

Ne znam koliki ti je sad popust ali ja sam ih pratila par mjeseci ( od black fridaya nadalje) i na kraju kupila prije cca mj i pol na 15% konstrukciju (mali zakladi) i to je najviše sta sam uspjela naci a sportski dio sam uspjela nac u nekoj trgovini na akciji 50% jer oni više neće prodavat yoyo. Kosaru će mi posudit frendica pa mislim da sam dobro prošla. (330+30eura, gledala sam i polovne al dosta drže cijenu pa sam se odlučila za nove)

Odlicno si prosla! Sad imaju akciju 650€ konstrukcija, kosara i sportski dio..

Vesca
    16. Ožujak 2023. 08:48

Ekipa jučer sam čula da je u ovoj godini potrebno koristiti barem jedan dan novog godišnjeg odmora (znači GO za 2023) da bi se stekli uvjeti za isplatu regresa. Zna li netko nešto o tome? Ja sam inače mislila cijeli godišnji prenest u sljedeću godinu, ali ako ću zbog toga ostat bez regresa ipak ću drugačije napraviti.... 

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

MareiKate
    16. Ožujak 2023. 08:54

Vesca

Ekipa jučer sam čula da je u ovoj godini potrebno koristiti barem jedan dan novog godišnjeg odmora (znači GO za 2023) da bi se stekli uvjeti za isplatu regresa. Zna li netko nešto o tome? Ja sam inače mislila cijeli godišnji prenest u sljedeću godinu, ali ako ću zbog toga ostat bez regresa ipak ću drugačije napraviti….

Ja koliko znam to je oduvijek uvjet za isplatu regresa, sad, ima li kakvih iznimki kad se radi o porodiljnom, najbolje da pitaš svog poslodavca pa si sigurna.

Vesca
    16. Ožujak 2023. 09:09

MareiKate

Ja koliko znam to je oduvijek uvjet za isplatu regresa, sad, ima li kakvih iznimki kad se radi o porodiljnom, najbolje da pitaš svog poslodavca pa si sigurna.

Moji se ponašaju ko da sam u privatnoj firmi pa muljaju. Jučer su me zvali da bi trebala koristiti dio godišnjeg prije odlaska a dopust (45 dana prije termina) jer će dogodine bit ljeto pa kako ću iskoristiti cijeli GO za 2023. i još ići na onih 2 tjedna koja su mi dužni omogućiti ljeti. Reko fino, to je moje pravo, a i da mi beba tad još neče imat vrtić i zato MORAM bit kući jer ne živim u blizini obitelji.... Al sve telefonski da nemam pisani trag. Umjesto da se ponašaju profesionalno, ipak sam u javnom sektoru, oni stalno pokušavaju zaobići propise. Zašto, ne mogu shvatiti.... Eto ženska mi nije ni to rekla - da bi trebala koristiti makar dan novog GO zbog regresa. Kao da ću nekom izbit novce iz džepa... Nego sve moram sastrane saznati. 
    Nek me još jednom netko nazove po ovom pitanju dignut ću momentalno komplikacije. 

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

bambi27zg
    16. Ožujak 2023. 09:13

Vesca

Ekipa jučer sam čula da je u ovoj godini potrebno koristiti barem jedan dan novog godišnjeg odmora (znači GO za 2023) da bi se stekli uvjeti za isplatu regresa. Zna li netko nešto o tome? Ja sam inače mislila cijeli godišnji prenest u sljedeću godinu, ali ako ću zbog toga ostat bez regresa ipak ću drugačije napraviti….

Mislim da je to i ranije tako bilo, znam da sam lani to istrazivala jer prije srpnja nemamo neki veci godisnji pa su mi rekli da probam 1 dan negdje ugurati (imamo pravo na 1 dan kroz mastavu) cisto da budem sigurna. 
    Za ovu sam se oprostila od regresa, jedino ne znam hoce li se on onda isplatiti nagodinu kad cu koristiti svojih 1001 dan godisnjeg 😁

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

MareiKate
    16. Ožujak 2023. 09:26

Meni je ovo treće dijete pa nisam kalkulirala s godisnjim nego sam već sve iskoristila prije otvaranja komplikacija. još nemam pojma hoću li biti doma 3 godine, vratiti se na pola radnog vremena ili nešto deseto, u svakom slučaju nisam trebala cuvati godišnji pa sam mirna...
    Ali u svemu imaju neke cake a ti se snalazi...

• cordis00
    16. Ožujak 2023. 09:32

Cure ja se nikako nisam javljala, imali svakakvog posla, planiramo gradit kucu pa onda dogovori s arhitektom, problemi oko konzervatora itd. Tako da sam procitala valjda 20 stranica, ne stignem svakom ni odgovorit. Cestitke svim curama/zenama koje su se udale i sretno koje sad planiraju svadbu uskoro. Samo opusteno i sve ce se posloziti.🤗
    Jeste sad sve vise manje zdrave i dobro? Nek tako i ostane sad cim proljece dolazi.
    Mene bole leda, muci isijas, imam i dalje mucnine. Ostalo ok. Nisam jos nista gledala za kupovinu, mislila sam oko 30. tjedna sve aktivnije i da je sve sredeno do 35.
    U vezi regresa, prosle godine nisam koristila GO pa ga nisam ni dobila, sad sam trenutno na GO do 31.05. pa mi je plan koristit kombinaciju komplikacije i porodiljnog u 6.mj., tj otvorit cu ga tih 45 dana prije.
    Za porod, ja sam 1.put u Vinogradskoj, planiram i sad, generalno sam bila zadovoljna iako sam bila na dripu i busili mi vodenjak, pravdali su to da mi je tlak skocio i da imam proteine u mokraci iako se ne bi bas slozila s tim.
    Sad planiram bit dulje doma (prvi put sam bila 10 sati i dosla otvorena 4 cm i poslali su me odmah u box zbog tlaka 140/80).

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.