Ok, čitam sad zadnje 3 str I i dalje sam mutava po pitanju regresa. Ja sam otvorila komplikacije u 11/2022 I nisam jos iskoristila ni cijeli G.O. za 2022 (imam još 2 tj). Sad me zanima jel dosta da zatvorim komplikacije 2 tj prije onih 45 dana porodiljnog, pa iskoristim sav stari godišnji (sto I nije neka sreca zbog place koja je 4200 već mjesecima) ili moram iskoristiti i taj 1 dan novog godišnjeg? Tj - ako uopće ne iskoristim nikakav godišnji neću dobit regres?
Problem je prekidat komplikacije odnosno ako si toliko dugo vec na komplikacijama i uzmes samo 2 tj GO, u izracun ti ulazi stanje prije porodiljnog, odnosno past ce ti primanja. A ako si u kontinuitetu na komplikacijama, onda ti ulaze platne liste prije tog datuma od otvaranja komplikacija.
Recimo meni je situacija da ja imam R1 iz 8/2021 sa 6 platnih listi od sijecnja do lipnja jer 7.mj ne ulazi u izracun kako je isplata u 8.mj.
Isla sam onda kratko na komplikacije i na porodiljni te njegu, ja sam mogla do ovog sad porodiljnog bit na njezi i meni bi vrijedio i dalje taj isti R1.
Al kako sam prekinula zbog koristenja GO (kredit), morala sam ga koristit 3 mj da skupim dovoljno platnih lista za novi izracun.
A sto se tice koristenja GO nakon 2 godine, moze se po zakonu ako si cijelo vrijeme neprekinuto na porodiljnom pa njezi recimo i onda se vratis radit, imas pravo koristit.
Treba provjeriti i na HZZO-u, neki kraći prekid ne znam točno koliko, ne iziskuje novi R1. Ne znam jel to 15 dana ili manje /više
Vesca,
Nisam popratila jel netko odgovorio.
Prije dvije godine sam bila u istoj situaciji. Išla sam na komplikacije + porodiljni i nisam iskoristila niti jedan dan godišnjeg. Prošle godine sam se vratila na posao i koristila sam stari i dio novog godišnjeg. Prošle godine su mi uplatili oba regresa. (Radim u školi.)
Inače se ne javljam, ali povremeno pročitam forum:)
Vesca,
Prije dvije godine sam bila u istoj situaciji. Išla sam na komplikacije + porodiljni i nisam iskoristila niti jedan dan godišnjeg. Prošle godine sam se vratila na posao i koristila sam stari i dio novog godišnjeg. Prošle godine su mi uplatili oba regresa. (Radim u školi.)
Uuu kolegica 🤗 Hvala na info!
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Pozz zenice nije me bilo ovih dana hiljadu obaveza.
Danas bili na ekspertnom UZV sve dobro jedino je količina plodne vode pri donjoj granici.
Tko da sam za svaki slučaj odradila i Amniosure test koji je hvala Bogu negativan.
Bebicu osjetim intenzivno unazad 5 dana sad vec polako pokušavam joj uhvatiti ritam.
Dobila je nadimak od tate i mene ,,vrtiguz,, jer je doktor na UZV taman fiksira evo prstici, evo jedna kost evo druga , aa okrenula se.
Bome ga dobro namuči🤭
Malo sam se uplašila tog podatka o graničnom AFI indeksu ali sve je drugo ok.
Preostaje mi llezanje na lijevi bok kad god vise mogu i minimum 2L tečnosti.
Ako neka od vas ima iskustva molim pišite.
Čestitam novopecenim mladencima a onima koji tek trebaju biti srecno spremanje.
10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗
Vesca,
E da, točno ovako sam ja skužila da će se dogoditi ako ne zagrebem u novi godišnji od 2023. Međutim, isplata regresa nije regulirana zakonom, već samo kolektivnim, pa ne mogu bit sigurna da će mi oba isplatiti kad se vratim... Da se osiguram planiram taman namjestiti dan-dva novog godišnjeg i onda lijepo otvoriti porodiljni što je sigurno - sigurno je
Hvala ti na info
👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
Vesca,
E da, točno ovako sam ja skužila da će se dogoditi ako ne zagrebem u novi godišnji od 2023. Međutim, isplata regresa nije regulirana zakonom, već samo kolektivnim, pa ne mogu bit sigurna da će mi oba isplatiti kad se vratim… Da se osiguram planiram taman namjestiti dan-dva novog godišnjeg i onda lijepo otvoriti porodiljništo je sigurno - sigurno je
Hvala ti na info
Rokni dan dva prije i sigurna si, a mozes i u racunovodstvu pitati da ti kazu. Ili jos bolje da ti mailom napisu da imas crno na bijelo. Doduse, ja i kad pitam i kazu mi posaljem mail kao: Sukladno nasem danasnjem razgovoru bla bla bla - molim da mi potvrdite jesam li sve dobro shvatila. Da ne bi kasnije bilo: Mi to nismo rekli 😅
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Rokni dan dva prije i sigurna si, a mozes i u racunovodstvu pitati da ti kazu. Ili jos bolje da ti mailom napisu da imas crno na bijelo. Doduse, ja i kad pitam i kazu mi posaljem mail kao: Sukladno nasem danasnjem razgovoru bla bla bla - molim da mi potvrdite jesam li sve dobro shvatila. Da ne bi kasnije bilo: Mi to nismo rekli 😅
Neće da mi odgovore mailom nego me zovu baš zato da ne ostane pisani trag.... ja ću ovako napravit i onda se lijepo pozivati na zakon ako nešto krenu izmišljati
👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
Žene, vadila sam jutros opet krv zbog hematoma koji ne odlazi i stigli nalazi i osim anemije za koju sam znala, visok mi je crp =12, a ref vrijednost do 5 treba biti. Još čekam rezultate urinokulture. Neki dan sam dobila nalaze briseva i sve je dobro, papa test mi ne može napravit jer krvarim stalno i to bi moglo dati lažno loš rezultat. Može li taj povišeni crp biti uzrokovan nekom upalom koja će se pokazati u urinu? Ili ako nije u urinu, ako ne mogu raditi papu, kako da znam što je 😏🤦🏼♀️ pitam se može li to biti povišeno i zbog korone koju sam imala prije 10ak dana?
Takice plodna voda se obnavlja i bit će to sve ok. Ja sam u prvoj trudnoći u nekom trenu imala granično, ali na kraju je ispalo da je to bilo u nekom džepu koji doktorica nije vidjela i zapravo je sve bilo ok...
Žene, vadila sam jutros opet krv zbog hematoma koji ne odlazi i stigli nalazi i osim anemije za koju sam znala, visok mi je crp =12, a ref vrijednost do 5 treba biti. Još čekam rezultate urinokulture. Neki dan sam dobila nalaze briseva i sve je dobro, papa test mi ne može napravit jer krvarim stalno i to bi moglo dati lažno loš rezultat. Može li taj povišeni crp biti uzrokovan nekom upalom koja će se pokazati u urinu? Ili ako nije u urinu, ako ne mogu raditi papu, kako da znam što je 😏🤦🏼♀️ pitam se može li to biti povišeno i zbog korone koju sam imala prije 10ak dana?
Moram još dodati da iako je CRP visok, leukociti su mi normalni 🤔
Sortiraj odgovore
Najstariji