Mislim da je to i ranije tako bilo, znam da sam lani to istrazivala jer prije srpnja nemamo neki veci godisnji pa su mi rekli da probam 1 dan negdje ugurati (imamo pravo na 1 dan kroz mastavu) cisto da budem sigurna.
Za ovu sam se oprostila od regresa, jedino ne znam hoce li se on onda isplatiti nagodinu kad cu koristiti svojih 1001 dan godisnjeg 😁
I to mi je bilo pitanje, ali nitko ništa ne zna. Kad sam čitala kolektivni piše da je regres jednom godišnje moguće isplatiti pa vjerujem da nećeš dobiti 2x isplatu.... Ali naravno da samo možda krivo skužila....
Meni je ovo treće dijete pa nisam kalkulirala s godisnjim nego sam već sve iskoristila prije otvaranja komplikacija. još nemam pojma hoću li biti doma 3 godine, vratiti se na pola radnog vremena ili nešto deseto, u svakom slučaju nisam trebala cuvati godišnji pa sam mirna…
Ali u svemu imaju neke cake a ti se snalazi…
👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
U vezi regresa, prosle godine nisam koristila GO pa ga nisam ni dobila, sad sam trenutno na GO do 31.05. pa mi je plan koristit kombinaciju komplikacije i porodiljnog u 6.mj., tj otvorit cu ga tih 45 dana prije.
Ali da si iskoristila makar jedan dan godišnjeg prošlu godinu dobila bi regres?
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
Vesca, vezano za regres - da, i prije je bilo da se mora iskoristiti barem dan godišnjeg, a sad radi li se o novom ili starom, ne mogu sa sigurnošću reći. Ja čak mislim da ni jedne godine nisam koristila novi GO prije isplate regresa, nekako uvijek 'štedim' te dane godišnjeg da imam ako dođe do nekih neočekivanih situacija (do kojih nikad zapravo ne dođe 😅) i na kraju stari GO koristim u svibnju/lipnju. Prije 3 godine, kad je kćer kretala u školu sam uzela novi GO tek u rujnu, a regres sam dobila kad se redovno i isplaćuje, lipanj mislim.
I ja nešto kalkuliram vezano za regres, ali onaj za iduću godinu, za ovaj sam mislila da sam 'ispunila uvjete', ali eto, sad nisam sigurna više 🤷🏼♀️
L 💝 2013. | and in this world, she is my world |
V 💙 2023. | we made a wish and you came true |
Thinkpurple, miracle2023 - vezano za ovog mog nazovi doktora, mijenjam ga definitivno. U RH sam, živim u jednom manjem gradiću pa nam gin dolazi jednom tjedno u dom zdravlja. Do većeg grada, u kojem je i bolnica u kojoj ću roditi, mi je cca 40km, tako da ću dati sve od sebe da pređem tamo kod ginekologa. Ne treba mi dodatni stres zbog toga što se nekome ne da radit svoj posao. Želim kvalitetan pregled do kraja trudnoće, a i nakon nje. Uostalom, ovdje nemamo ni pedijatra, čini mi se da dolazi samo jednom mjesečno, pa ću i bebu kod pedijatra u bolnicu prijaviti jer se svejedno ide tamo na preglede nakon rođenja, tako sam s kćeri išla. Ionako sam tamo barem 2x mjesečno, što zbog kupovine, što ovako u slobodno vrijeme, pa mi to neće predstavljati problem, a bit ću mirnija 😊
.
Sayuri, hvala na savjetu za ljuljačku, taman sam bila u potrazi za takvim nečim, ali brišem to s popisa.
.
Čestitke curama na vjenčanjima, prošlim i budućim, a i dobrim pregledima 🥳
L 💝 2013. | and in this world, she is my world |
V 💙 2023. | we made a wish and you came true |
Pozdrav svima,
Imam pitanje za iskusne mame sa starijom djecom, koliko budu sajamski popusti na Danina beba i trudnica? Vidim sad da malizakladi ima jako puno modela kolica -15% uz dodatnih -5% pa ne znam hoće li možda na sajmu biti veći popust od toga ili da to sad iskoristim. Nažalost popust je do 26.3., a sajam počinje 31.3..
U vezi regresa, prosle godine nisam koristila GO pa ga nisam ni dobila, sad sam trenutno na GO do 31.05. pa mi je plan koristit kombinaciju komplikacije i porodiljnog u 6.mj., tj otvorit cu ga tih 45 dana prije.
Nama isplacuju s placom u 5.mj, ja sam bila na porodiljnom do 20.10.22. pa sam nastavila s njegom, da sam i iskoristila GO iza porodiljnog (a zatrudnila sad sad u 11.mj pa sam tehnicki mogla GO pa komplikacije), mislim da mi ne bi isplatili jer je bio kraj godine, a isplacuju u 6.mj.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Nama isplacuju s placom u 5.mj, ja sam bila na porodiljnom do 20.10.22. pa sam nastavila s njegom, da sam i iskoristila GO iza porodiljnog (a zatrudnila sad sad u 11.mj pa sam tehnicki mogla GO pa komplikacije), mislim da mi ne bi isplatili jer je bio kraj godine, a isplacuju u 6.mj.
Krivo sam se izrazila, isplacuju u 6.mj s placom od 5.mj. Mi se moramo inace svake godine pocetkom godine zapisat za GO da znaju kad cemo sve ici tako da vec znaju tko ce ga koristit, ne znam da li druge firme isplacuju regres na drugi nacin il vise puta, kod nas je tako.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
Joj sad i treci post. Htjela sam jos napisati da sam se tehnicki mogla javiti pocetkom godine dok sam bila na tom porodiljnom i reci da cu iza porodiljnog na GO, ali sam se nadala da cu zatrudniti tokom prvog porodiljnog da nastavim u kontinuitetu, da ne idem radit, ne znam sto bi bilo da sam ih zvala i rekla da bi ga ipak trosila, ali krajem godine. Mislim da je bitno imati bar 1 dan GO u toj godini za regres, ali poslodavac mora znati kad ces ga trositi tj da si to sve isplanira. Ja mislim barem. Nisam citala propise.
Sad koristim GO od 22. i 23. jer imam 60 dana i treba mi zbog 3 platne liste zbog kredita za kucu. Inace bi ostavila sve za 24. da spojim s trecim godisnjim i iskoristila ta ukupno 4 mjeseca dok mi mala poraste da krene u vrtic.
Vidim sad kolika je razlika od 12 mj i 16 mj koliko mi mala sad ima. Sad je spremnija, zeli se igrati s drugom djecom, sve razumije sta joj se kaze, ne da hoda vec trci. S 12 mj je tek prohodavala i kuzila je ona nesto, al nije nista slusala, sad i bolje i konkretnije jede, tad je jos puno i dojila. Eto moje razmisljanje. Da nema kredita tako bi napravila, ovako ce mi druga imat 13 mj kad bude kretala i najvj ce morat moja mama doselit bar 3 mj da mi poraste i krene jer ne zelim da tako mala ide u jaslice. Taman da se i zima smiri i te viroze.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
Krivo sam se izrazila, isplacuju u 6.mj s placom od 5.mj. Mi se moramo inace svake godine pocetkom godine zapisat za GO da znaju kad cemo sve ici tako da vec znaju tko ce ga koristit, ne znam da li druge firme isplacuju regres na drugi nacin il vise puta, kod nas je tako.
Kod mene su u kolovoz isplate, a do tad većina ljudi već odradi ta dva tjedna godišnjeg kojeg su dužni potrošiti. Ali koliko vidim najbolje da potrošim makar dan novog godišnjeg da sam mirna. Sad pričam s kolegicom koja je isto trudna i nju su digli na foru da treba iskoristiti GO, a ona nije išla čitati zakon niti joj je netko rekao da ima i druga prava. Znači odvratno od kolegica koje su joj to izlagale na telefon. Mene bi bilo sram da vlastitim kolegicama moram prešutiti njihova prava. Očito imaju bolesnika za šefa u kadrovskoj....
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
Joj sad i treci post. Htjela sam jos napisati da sam se tehnicki mogla javiti pocetkom godine dok sam bila na tom porodiljnom i reci da cu iza porodiljnog na GO, ali sam se nadala da cu zatrudniti tokom prvog porodiljnog da nastavim u kontinuitetu, da ne idem radit, ne znam sto bi bilo da sam ih zvala i rekla da bi ga ipak trosila, ali krajem godine. Mislim da je bitno imati bar 1 dan GO u toj godini za regres, ali poslodavac mora znati kad ces ga trositi tj da si to sve isplanira. Ja mislim barem. Nisam citala propise.
Sad koristim GO od 22. i 23. jer imam 60 dana i treba mi zbog 3 platne liste zbog kredita za kucu. Inace bi ostavila sve za 24. da spojim s trecim godisnjim i iskoristila ta ukupno 4 mjeseca dok mi mala poraste da krene u vrtic.
Vidim sad kolika je razlika od 12 mj i 16 mj koliko mi mala sad ima. Sad je spremnija, zeli se igrati s drugom djecom, sve razumije sta joj se kaze, ne da hoda vec trci. S 12 mj je tek prohodavala i kuzila je ona nesto, al nije nista slusala, sad i bolje i konkretnije jede, tad je jos puno i dojila. Eto moje razmisljanje. Da nema kredita tako bi napravila, ovako ce mi druga imat 13 mj kad bude kretala i najvj ce morat moja mama doselit bar 3 mj da mi poraste i krene jer ne zelim da tako mala ide u jaslice. Taman da se i zima smiri i te viroze.
Napravi naravno kako misliš da je najbolje ali samo malo da te utjesim, moj drugi je krenuo sa 13 mjeseci u jaslice a njoj (prvoj) sam otezala tako kao i ti, pa nek još malo poraste, pa viroze pa bla bla. On mlađi se puno lakše prilagodio nego ona veća par mjeseci i razumnija. Oboje su kretali u rano proljeće. Ona je bila bolesna tu i tamo, on je bio non stop prvih 6 mjeseci jaslica i ja sam mislila da ću skrenuti sa živcima. Tako da mislim da godišnje doba ne igra nikakvu ulogu, prvih 6 mjeseci dok ne steknu imunitet bude svega, ali to se desi krenuli oni sa godinu, dvije ili tri. Dok ne steknu taj vrtićki imunitet nema im spasa, ni njima ni nama.
Sortiraj odgovore
Najstariji