Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Marttina
    26. Prosinac 2022. 22:36

Afrodita06

Meni je ovaj prenatalni test Panorama napravio takav stres da je to strašno. Čisto da pojasnim. 15.12. sam treći put vadila krv za Panoramu jer je u prošla dva nalaza svaki put bilo bez rezultata zbog niske fetalne frakcije. Nakon toliko pokušaja nema toga što vam ne padne na pamet.
    Jedino pozitivno što sam uspjela je naći kako se registrirati na njihovu stranicu gdje su mi dostupni moji nalazi pa sam tako danas uspjela vidjeti da je moj uzorak još u obradi i da su ga ustvari dobili tek 20.12. malo me to kao smirilo ali samo malo. Sad će mi zanimacija osim refresha maila biti njihova stranica.

Ja sam nalaze čekala 11 dana, putovao uzorak 6 dana. Tako da sutra bi ti mogli doć i bit će sve super. Ja se nisam ni na njihovu stranicu mogla registrirat, pokušavala ko luda. Samo se ne stresiraj. Em škodiš sebi, em bebicama ♥️

👱🏼‍♀️ 35 hormoni, papa, brisevi ✔ AMH 26,4
    👨 32 4mj asthenonecrozoospermia ➡️ 8mj normozoospermia
    1. IVF Petrova 🔜 9mj Menopur 225 + Orgalutran 0,25 + Ovitrelle 250 ➡️ 8🥚 ➡️ 26.9. ET 1 blastocista, 2 🐧🐧 ➡️ 06.10. ➕
    BETA 14 dnt 671.46; 16 dnt 1378.47
    1.ult 18.10. 5+5 😍🤰
    2.ult 6+4 💙

Afrodita06
    26. Prosinac 2022. 22:47

Marttina

Afrodita06

Meni je ovaj prenatalni test Panorama napravio takav stres da je to strašno. Čisto da pojasnim. 15.12. sam treći put vadila krv za Panoramu jer je u prošla dva nalaza svaki put bilo bez rezultata zbog niske fetalne frakcije. Nakon toliko pokušaja nema toga što vam ne padne na pamet.
    Jedino pozitivno što sam uspjela je naći kako se registrirati na njihovu stranicu gdje su mi dostupni moji nalazi pa sam tako danas uspjela vidjeti da je moj uzorak još u obradi i da su ga ustvari dobili tek 20.12. malo me to kao smirilo ali samo malo. Sad će mi zanimacija osim refresha maila biti njihova stranica.

Ja sam nalaze čekala 11 dana, putovao uzorak 6 dana. Tako da sutra bi ti mogli doć i bit će sve super. Ja se nisam ni na njihovu stranicu mogla registrirat, pokušavala ko luda. Samo se ne stresiraj. Em škodiš sebi, em bebicama ♥️

Hvala ti na podršci. Budem ja većinu vremena ok ali danas sam koma. Želim to ostaviti iza sebe a nikako. Samo želim znati na čemu sam.

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

• Memi
    26. Prosinac 2022. 23:25

rosie0111

neuma32

Pozdrav svima
    Ja sam nova i sve ovo mi je novo i pomalo zastrasujuce
    Ajde nekako smo izborili se sa hormonima stitnjace ( izvadjena cijela pa je TSH otisao preko 10 sad je oko 4 pa sam na novoj vecoj dozi 175mg 2xtjedno, ostatak 150)
    Krvarila sam sa bolovima u trbuhu, no tu je dulphastop 4x1, tu i tamo tockasto
    E sad trebam savjet - prije sam patila od isijalgije, ona se je uzasno u par tjedana pogorsala da nogu u spavanju ne mogu ispruziti, a ni sjediti. Kako radim stojeci posao, nekak manje to osjetim dok se "ne odmorim". Znam vjezbe za istezanje isijasnog zivca, ali smiju li ih i trudnice raditi?
    I sad bi trebala na kontrolu 9.1 pa reci ginekologici hocu li raditi prenatalni test i iskreno citala sam svasta, ali sam zbunjena.
    Naime niti moja anamneza (sto zlocudnih bolesti sto nekih obicnih, sto obiteljska) nije nesto najdivnije i strah me uopce ga raditi jer izlozila bih se ogromnom stresu da mi vjerojatnost bude velika, na kraju krajeva po svim procjenama doktora i nalaza sam trebala davnih dana biti mrtva.
    No ono sto me zanima koji su razlozi da niste/jeste napravili prenatalni test?

Nisam radila prenatalni test, jer nisam željela. Pobaciti ne želim, a ostalo… Može biti da bude Down i ne mora, može biti da bude negativan test ali da bude nešto neurološki što se vidi tek kasnije. Može biti lažno negativan ili lažno pozitivan. Šta ja znam…previše stresa, bit će ionako kako mi Bog da i meni i bebi. 🤷 😉

Dijelim mišljenje sa rosie 😀

• Marttina
    26. Prosinac 2022. 23:38

Afrodita06

Marttina

Afrodita06

Hvala ti na podršci. Budem ja većinu vremena ok ali danas sam koma. Želim to ostaviti iza sebe a nikako. Samo želim znati na čemu sam.

Još malo pa ćemo se veselit zajedno! 🥰

👱🏼‍♀️ 35 hormoni, papa, brisevi ✔ AMH 26,4
    👨 32 4mj asthenonecrozoospermia ➡️ 8mj normozoospermia
    1. IVF Petrova 🔜 9mj Menopur 225 + Orgalutran 0,25 + Ovitrelle 250 ➡️ 8🥚 ➡️ 26.9. ET 1 blastocista, 2 🐧🐧 ➡️ 06.10. ➕
    BETA 14 dnt 671.46; 16 dnt 1378.47
    1.ult 18.10. 5+5 😍🤰
    2.ult 6+4 💙

• mostarka
    27. Prosinac 2022. 09:13

Jutroo 😊 evo čisto da vam se javim, trenutno sam 7+1, u petak mi je trebao biti prvi pregled ali me doktor prebacio tek iza nove godine za utorak, pa sad ću svaki dan i Novu dočekati u nervozi, nismo još nikome od porodice rekli, mučnine su mi počele ali za sada nisu strašne kao u prvoj trudnoći. Želim da vas sve pozdravim i zaželim najljepše želje svima vama ❤️

• ružica
    27. Prosinac 2022. 09:14

Cure, puno Vam hvala na savjetima. Popila sam jucer sve skupa 4 lupoceta, nocas jos jedan lupocet od 1000, ne skače baš onako više, nadam se da ne bude više veća od 38. 
    Afrodita, Biti će sve dobro, kako je rekla Martina veselit ćemo se zajedno danas. Ali razumijem stres.
    Željela sam pitati mame s djecom, i više njih. Kako hendlate sve skupa. Moj mali evo 4 noći nije spavao, 
     3 noći temperatura, noćas kašalj, to su noći dolaovno bez minuta spavanja. 
    Inače još ne spava i jako je zahtjevan. Na dane mi bude jako teško, osjećam se kao da sam nesposobna, kuca doslovno u kaosu, a gdje je rucak, dolazim kuci s posla u 17:00, ponekad(dosta često) mi se čini da gubim tlo pod nogama, imate li vi takvih dana?

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

MareiKate
    27. Prosinac 2022. 10:28

ružica

Cure, puno Vam hvala na savjetima. Popila sam jucer sve skupa 4 lupoceta, nocas jos jedan lupocet od 1000, ne skače baš onako više, nadam se da ne bude više veća od 38.
    Afrodita, Biti će sve dobro, kako je rekla Martina veselit ćemo se zajedno danas. Ali razumijem stres.
    Željela sam pitati mame s djecom, i više njih. Kako hendlate sve skupa. Moj mali evo 4 noći nije spavao,
    3 noći temperatura, noćas kašalj, to su noći dolaovno bez minuta spavanja.
    Inače još ne spava i jako je zahtjevan. Na dane mi bude jako teško, osjećam se kao da sam nesposobna, kuca doslovno u kaosu, a gdje je rucak, dolazim kuci s posla u 17:00, ponekad(dosta često) mi se čini da gubim tlo pod nogama, imate li vi takvih dana?

Ružice, znam kako ti je.  Evo baš danas je jedan od dana koji ne znam kako ću preživjeti 😅 muž bolestan s temperaturom od petka, danas je otišao na posao jer mu je bolje, ali noćas mali zakurio, a tek je bio ozdravio. Mene mučnine ubijaju... Kuća mi je kao atomska. Kažem sama sebi, danas hrana iz dostave, ništa ne pravim, nisam u stanju. Kad ono, nemam gotovine u novčaniku a ja sam na malo izoliranom mjestu i kod nas ne voze Bolt wolt i ostali 😅 evo kuham špagete koje ću im zalit maslinovim uljem ili kiselim vrhnjem 🤣 kasnije se nadam nešto konkretnije skuhati.
    Sutra imam prvi pregled, uopće ne stignem misliti o tome. Mucnine su bile malo popustile ali evo opet dva dana katastrofa...
    Ja još dojim mlađeg tako da je to 565 buđenja u noći 😅 navikla sam na to nespavnje. To me uopće ne muči, koliko ovaj dnevni kaos i nered.

melani32
    27. Prosinac 2022. 11:02

MareiKate koliko su ti stara dječica? I ja čekam treće, danas sam 14+4 i stiže nam curica, imam dva dečka, 3 godine i 5 mjeseci i maleni 10 mjeseci. Kaos je i kod nas stalno. Kako planiraš s nošenjem bebe? Mene dosta presjeca kad ga nosim i ne znam kako ću za dalje jako me to muči on još ne hoda a mene strah puno ga nositi.

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

melani32
    27. Prosinac 2022. 11:04

Ispravak: danas sam 13+4 eto ne znam ni koji je dan ni koja je ura 🤣

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• neuma32
    27. Prosinac 2022. 11:46

Hvala svima na komentarima za prenatalni test ❤️
    Ma nisam vise znala sto da mislim jer vidim da su nekima lazni rezultati, nekima tocni, a mogu zamisliti koliki je stres i koliko stete ucinimo sami sebi u tom hodu cekanja.
    Hvala jos jednom na podjeljenim misljenjima sjajne ste ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.