Sretan i blagoslovljen Bozić cure.
Molim vas za savjet. Od jutros temperatura, 38.7 ili 8. Popila sam Lupocet 500 ali je nije bas snizio i sad mi se čini da raste. Štoda radim, sutra bih zvala dr., mogu li popiti vecu dozu Lupoceta ili jos jedan ili…. je li imala koja ovakav slučaj, baš sam se prepala.
Možeš piti po jedan svakih 6 sati, ako ti baš slabo skida taj od 500, možeš popiti od 1000. Imala sam ja koronu nedavno. Koliko si trudna? Nemoj se bojati, nije to ništa strašno puno cura je imalo koronu ili prehladu u trudnoći. 🙂
Trudna sam 15+3, a sta ako ovaj od 500 jednostavno ne skine temp, odnosno sad mi je preko 39, a tek su prošla 3 i pol sata. Visoka sam pa je mozda subdoza?
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Trudna sam 15+3, a sta ako ovaj od 500 jednostavno ne skine temp, odnosno sad mi je preko 39, a tek su prošla 3 i pol sata. Visoka sam pa je mozda subdoza?
Max doza Paracetamol je 4g dnevno. Vece koncentracije oštećuju jetru jer se preko nje izlučuje.
Na temperaturu od 39 mozes popiti 2 tbl od 500 mg ili jednu od 1000. Ona ce narednih jos 1h max da raste pa ce postepeno početi preznojavanje i pad tjelesne temperature.
Tusiraj se mlakom vodom i pij dosta tečnosti.
Eventualno dolazi u obzir ista doza da se da venski Paracetamol. Koliko ja znam nista se drugo ne preporučuje.
10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗
Ja sam jučer i prekjučer imala temperaturu 38 i malo preko, ali sva sreća nakon tuširanja, obloga i jednog lupoceta od 500g bi mi pala. Popila sam 3 puta kroz dva dana. Nadam se da je sve u redu, ja sam tek na pocetku 5+4 i idem na pregled u cetvrtak. Jel netko imao tako prehladu s temperaturom u ranoj trudnoci? Ruzice, drzi se! ❤
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Pa evo ja ne mogu znam što više da kažem.
Još uvijek nisam dobila nikakav nalaz Panorame a vadila sam krv 15.12.
Sad već imam traume i mislim da će biti loše.
Ja sam isto 15.12. vadila krv, danas ujutro je dosao mail. Nece bit lose ne sekiraj se, Bozic je pa sve kasni malo, bude to do kraja tjedna doslo
02/2023 💔👼 22tt
03/2025 💙
Ja bi na tvom mjestu zvala nekog dezurnog ili otisla na hitnu, nije 39 mala temperatura, pogotovo ako jos raste i ne reagira na paracetamol. Probaj snizit hladnim tusom i puno tekucine, nemoj se pokrivati, ali nemoj se ustrucavat ici na hitnu, nece nitko gledat mrko trudnicu sto je dosla s visokom temperaturom.
Ne zelim te prepasti, ni prva ni zadnja s temperaturom u trudnoci, al po meni je bolje puhat na hladno nego cekat doktorovo radno vrijeme. Sretno!
02/2023 💔👼 22tt
03/2025 💙
Pozdrav svima
Ja sam nova i sve ovo mi je novo i pomalo zastrasujuce
Ajde nekako smo izborili se sa hormonima stitnjace ( izvadjena cijela pa je TSH otisao preko 10 sad je oko 4 pa sam na novoj vecoj dozi 175mg 2xtjedno, ostatak 150)
Krvarila sam sa bolovima u trbuhu, no tu je dulphastop 4x1, tu i tamo tockasto
E sad trebam savjet - prije sam patila od isijalgije, ona se je uzasno u par tjedana pogorsala da nogu u spavanju ne mogu ispruziti, a ni sjediti. Kako radim stojeci posao, nekak manje to osjetim dok se "ne odmorim". Znam vjezbe za istezanje isijasnog zivca, ali smiju li ih i trudnice raditi?
I sad bi trebala na kontrolu 9.1 pa reci ginekologici hocu li raditi prenatalni test i iskreno citala sam svasta, ali sam zbunjena.
Naime niti moja anamneza (sto zlocudnih bolesti sto nekih obicnih, sto obiteljska) nije nesto najdivnije i strah me uopce ga raditi jer izlozila bih se ogromnom stresu da mi vjerojatnost bude velika, na kraju krajeva po svim procjenama doktora i nalaza sam trebala davnih dana biti mrtva.
No ono sto me zanima koji su razlozi da niste/jeste napravili prenatalni test?
Pozdrav svima
Ajde nekako smo izborili se sa hormonima stitnjace ( izvadjena cijela pa je TSH otisao preko 10 sad je oko 4 pa sam na novoj vecoj dozi 175mg 2xtjedno, ostatak 150)
E sad trebam savjet - prije sam patila od isijalgije, ona se je uzasno u par tjedana pogorsala da nogu u spavanju ne mogu ispruziti, a ni sjediti. Kako radim stojeci posao, nekak manje to osjetim dok se "ne odmorim". Znam vjezbe za istezanje isijasnog zivca, ali smiju li ih i trudnice raditi?
I sad bi trebala na kontrolu 9.1 pa reci ginekologici hocu li raditi prenatalni test i iskreno citala sam svasta, ali sam zbunjena.
Naime niti moja anamneza (sto zlocudnih bolesti sto nekih obicnih, sto obiteljska) nije nesto najdivnije i strah me uopce ga raditi jer izlozila bih se ogromnom stresu da mi vjerojatnost bude velika, na kraju krajeva po svim procjenama doktora i nalaza sam trebala davnih dana biti mrtva.
Nece zvucati bas utjesno ali bas zbog tih svih dijagnoza i porodicne anamneze bi trebala da radis prenatalni test. Prenatalna test nije vjerovatnost, bilo kakav los nalaz se potvrdi ili ne potvrdi na amniocentezi koja je 100% tacna…a ne raditi test samo zato da se ne stresiras je malo bezveze razlog…
Svi rade test iz istog razloga, zele da znaju da li ima beba ima nekih sindrom ili neku deformaciju, a oni koji ga ne rade smatraju da nema potrebe, dovoljan im je UZV, nekima rezultati ne bi utjecali na odluku o zadrzavanju bebe a nekima je i finansijski tesko.
Za isijasni zivac najbolje pitati ginekologa….
Iskreno se nadam da ce sve biti u redu kao i bude u vecini trudnoca 😘😘😘
💃36 🏋️♀️ 44
👦8
👶1
08/20 spontani 8tj
08/22 biohemijska
10/22 biohemijska 🤷♀️
15.11.2022➕👶
Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁
Pozdrav svima
Nisam radila prenatalni test, jer nisam željela. Pobaciti ne želim, a ostalo... Može biti da bude Down i ne mora, može biti da bude negativan test ali da bude nešto neurološki što se vidi tek kasnije. Može biti lažno negativan ili lažno pozitivan. Šta ja znam...previše stresa, bit će ionako kako mi Bog da i meni i bebi. 🤷 😉
Meni je ovaj prenatalni test Panorama napravio takav stres da je to strašno. Čisto da pojasnim. 15.12. sam treći put vadila krv za Panoramu jer je u prošla dva nalaza svaki put bilo bez rezultata zbog niske fetalne frakcije. Nakon toliko pokušaja nema toga što vam ne padne na pamet.
Jedino pozitivno što sam uspjela je naći kako se registrirati na njihovu stranicu gdje su mi dostupni moji nalazi pa sam tako danas uspjela vidjeti da je moj uzorak još u obradi i da su ga ustvari dobili tek 20.12. malo me to kao smirilo ali samo malo. Sad će mi zanimacija osim refresha maila biti njihova stranica.
💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
02/22 IUI - beta 0, 9
05/22 IUI - beta 0,1
09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️
afrodita060606@gmail.com
Sortiraj odgovore
Najstariji