Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • SunceMoje
    07. Prosinac 2022. 14:52

Lijep pozdrav buduće mame! da se i tu javim, inače sam u Proljetnim bebama, termin mi je 29.05.2023., baš sam na granici pa pratim oba dvije grupe jer svugdje uhvatim neke dobre savjete.  
    Evo meni je već 15+2 i nismo još rekli sretnu vijest....imam hematom i nekako sam oprezna, 3. mi je trudnoća, imamo već dvije "velike" cure i nekako mi je najvažnije da njima te svojim i muževim roditeljima kažem prvima da ne čuju od drugih.  kako imam 14.12. pregled pa budem i 16 tjedana i nadam  se da se hematom povukao, evo nakon toga ćemo priočiti sretnu vijest.  Ne znam niti sama kako sam toliko dugo izdržala da nisam rekla (prve dvije trudnoće smo odmah rekli pa te svi odmah ispituju 1000 pitanja i oni koji te trebaju, a najviše oni koji te ne trebaju), ali evo to je svakako odluka nas samih..na kraju krajeva kad je sve u redu i rodimo zdravu djecu ništa od toga nije važno

Luna1406
    07. Prosinac 2022. 15:00

SunceMoje

Lijep pozdrav buduće mame! da se i tu javim, inače sam u Proljetnim bebama, termin mi je 29.05.2023., baš sam na granici pa pratim oba dvije grupe jer svugdje uhvatim neke dobre savjete.
    Evo meni je već 15+2 i nismo još rekli sretnu vijest….imam hematom i nekako sam oprezna, 3. mi je trudnoća, imamo već dvije "velike" cure i nekako mi je najvažnije da njima te svojim i muževim roditeljima kažem prvima da ne čuju od drugih. kako imam 14.12. pregled pa budem i 16 tjedana i nadam se da se hematom povukao, evo nakon toga ćemo priočiti sretnu vijest. Ne znam niti sama kako sam toliko dugo izdržala da nisam rekla (prve dvije trudnoće smo odmah rekli pa te svi odmah ispituju 1000 pitanja i oni koji te trebaju, a najviše oni koji te ne trebaju), ali evo to je svakako odluka nas samih..na kraju krajeva kad je sve u redu i rodimo zdravu djecu ništa od toga nije važno

Imamo pregled na isti dan! Čekamo još dugih tjedan dana :) Mi smo većini rekli prošli vikend nakon što su došli rezultati NIPT, ostalima ćemo ovaj vikend. Svakako smo eto prva 3 mjeseca čuvali to za sebe zato što prošla trudnoća nije prošla dobro, a i u ovoj je na početku bilo svega. Hvala Bogu sada je sve oke i veselim se sljedećem pregledu, nadam se da ćemo vidjeti kako je dečko lijepo narastao :)

Cathy8
    07. Prosinac 2022. 15:02

Drage cure, priključujemo vam se i mi, u nadi da se družimo do kraja, a i nakon kad se bebice rode 💕 
    S nestrpljenjem čekam pregled u petak, 9.12. i mislim da ću izludit 
    Bila sam već na jednom pregledu privatno u 6.om tjednu, jer sam kod socijalne naručena tek na kraju 8.og tjedna... 
    Termin mi je negdje oko 23.7.
    Od simptoma, mučnine/ona jaka glad, jedva se natjeram nešto pojesti, bolne cice na dodir i par puta u tjednu osjetim zatezanje poput menstrualnih grčeva

Pročitala sam svih 162 strane, baš te mi zadale posla 😂😅
    Čestitke svim mamama!! 🥰🥰

Nemam ništa protiv whatssapp grupe al to se javim nakon pregleda u petak, držite mi fige :))

• IvanaH4
    07. Prosinac 2022. 15:03

Joj dok pročitam nekoliko stranica, zaboravim na što sve želim odgovori ti.🙈
    .
    Netko me je pitao za išijas pa evo odgovora - ne rješavam problem jer nije akutan pa malo dođe i prođe.
    .
    Ne znam još jesam li za grupu, moram razmisliti.
    .
    Boky, strašno mi je žao. Budi jaka i želim ti brzi povratak.
    .
    Meni je stomak također manji nego prije 3 tjedna. Ujutro mi skoro bude ravan, a navečer iskoči. Ugl. još mogu nositi uže haljine, a da se ne skuži da sam trudna. U nerastezljive hlače više ne stanem. Odnosno noge da, ali gornji dio ne. Previše me steže. Imam osjećaj da su mi se bokovi proširili. 😅
    .
    Nešto me zanima. Koja vam je bila početna kilaža, a koja je sada?
    Ja sam dobila 3 kg. Po nekim kalkulatorima to je više manje u redu. Bolje bi bilo da je kila manje. 
    .
    Brine me kilaža, odnosno ne želim dobiti više nego što je potrebno jer je moja majka u trudnoći dobila šećer i ja sam bila ogromna 3 tjedna ranije rođena beba.

28.9. ➕
    13.10. ❤️
    23.11. Harmony uredan 💙

• Memi
    07. Prosinac 2022. 15:07

Hej cure evo I mene...bila sam jučer na 2 pregleda...kod soc.na prvom pregledu i poslije kod priv.na kontrolni uzv. Sve je ok soc.je izmjerila 1.5 cm a priv. 1.3 cm...27.12.idem opet kod soc.na kontrolu a 10.01.na mini anomaly scan kod priv.
    Za sada znaju samo članovi obitelji a kad ćemo reći drugima to još ne znam...nemam želju nikome reci još uvijek
    Boky draga jaako mi je žao...drži se..❤️ 
    Cvit čestitam na trojčekima stvarno divno iznenađenje ❤️❤️❤️,  pozdrav svim novim članicama i budućim mamama i dobrodošle😃

Luna1406
    07. Prosinac 2022. 15:09

IvanaH4

Nešto me zanima. Koja vam je bila početna kilaža, a koja je sada?
    Ja sam dobila 3 kg. Po nekim kalkulatorima to je više manje u redu. Bolje bi bilo da je kila manje.
    .
    Brine me kilaža, odnosno ne želim dobiti više nego što je potrebno jer je moja majka u trudnoći dobila šećer i ja sam bila ogromna 3 tjedna ranije rođena beba.

Imala sam slično pitanje nedavno. Meni je doktorica dosta prigovarala za kilažu na zadnjem pregledu. Krenula sam sa 63 kg (prije ove trudnoće, nakon spontanog sam se udebljala 5 kg), a sad sam recimo na 67, možda mrvicu manje. Nadam se da neću prijeći 67 do srijede kad mi je pregled inače ću opet dobiti predavanje o tome koliko sam se udebljala :(

• Casperka
    07. Prosinac 2022. 15:12

Pahuljka

Curke koliko ste vi smejdalire vremenski dugo a da je sve bilo ok ? Ja vec dva dana onako pomalo, ponekad trag na gacicama a ponekad prilikom brisanja na toalet papiru ostane. Nisam dobila nikakvu terapiju od svog ginekologa ali je naglasio ako se nastavi da se javim ponovo njemu ili u hitnu. Ali sad me zivu pojede jer mi nije rekao koliko dugo da cekam prije nego se javim ???!! 🤔 dan, dva, sedmicu 🤔 Sta je kod smedjarenja krajnja granica za javljanje, ne bih da panicim jer nemam bolove ali me strah uhvatio na max.

Ja sam smedjarila max 7 dana al su meni dali od starta utrogestane jer sam ja u vise navrata imala i crvenu krv koja je onda prešla u smedjarenje pa su mi kad je to bilo prvi put dali utrogestane. Isto nisam imala bolove ni onda kad je svasta ispadalo iz mene to je kažu dobar znak al opet ako te brine ja bi nazvala pa makar pitala sta me muči.. to je ekstra stresni period (bar meni) I čim bi vidila  svježu krv ja bi išla il na hitnu il kod ginica ako je tad radio al nisam nikad imala smedjarenje bez krvi prije pa ti tu ne mogu bas pomoć:-/.

• SunceMoje
    07. Prosinac 2022. 15:17

Luna1406

SunceMojeLijep pozdrav buduće mame! da se i tu javim, inače sam u Proljetnim bebama, termin mi je 29.05.2023., baš sam na granici pa pratim oba dvije grupe jer svugdje uhvatim neke dobre savjete.
    Evo meni je već 15+2 i nismo još rekli sretnu vijest….imam hematom i nekako sam oprezna, 3. mi je trudnoća, imamo već dvije "velike" cure i nekako mi je najvažnije da njima te svojim i muževim roditeljima kažem prvima da ne čuju od drugih. kako imam 14.12. pregled pa budem i 16 tjedana i nadam se da se hematom povukao, evo nakon toga ćemo priočiti sretnu vijest. Ne znam niti sama kako sam toliko dugo izdržala da nisam rekla (prve dvije trudnoće smo odmah rekli pa te svi odmah ispituju 1000 pitanja i oni koji te trebaju, a najviše oni koji te ne trebaju), ali evo to je svakako odluka nas samih..na kraju krajeva kad je sve u redu i rodimo zdravu djecu ništa od toga nije važno

Imamo pregled na isti dan! Čekamo još dugih tjedan dana :) Mi smo većini rekli prošli vikend nakon što su došli rezultati NIPT, ostalima ćemo ovaj vikend. Svakako smo eto prva 3 mjeseca čuvali to za sebe zato što prošla trudnoća nije prošla dobro, a i u ovoj je na početku bilo svega. Hvala Bogu sada je sve oke i veselim se sljedećem pregledu, nadam se da ćemo vidjeti kako je dečko lijepo narastao :)

Da Luna1406 još dugih tjedan dana! Ja sam radila Nifty test sa 12+2 i rezultati došli za ukupno10 dana, sve low risk i moram priznati da sam stvarno odahnula i prestala biti u grču...nekako sam se bojala jer smo već stariji (38 godina, rodit ću sa 39).
    Inače sam se naručila kod privatnika u Zagrebu na anomaly scan kad mi bude 18+1- to je baš vrijeme kad mi je suprug doma i može me voziti, nadam se da nije prerano, iako mi sestra kod naručivanja nije ništa rekla.  Cure jeste već koja radile (možda i u prijašnjim trudnoćama) anomaly scan i kako to izgleda. ovo mi je treća trudnoća, ali kao da mi je prva......moje starije curke su rođene 2011. i 2014. i onda sam bila kod nekog starog ginekologa, hvala Bogu pa sve dobro završilo i puno toga niti nije bilo kao danas. Također sam iz manje sredine i za sve dodatno treba otiću u Zagreb. Zato su mi i neke stvari nove, makar sam sigurna da je anomly scan postojao i 2011.

SAYuRI
    07. Prosinac 2022. 15:28

KSunceMoje

Luna1406

SunceMojeLijep pozdrav buduće mame! da se i tu javim, inače sam u Proljetnim bebama, termin mi je 29.05.2023., baš sam na granici pa pratim oba dvije grupe jer svugdje uhvatim neke dobre savjete.

Da Luna1406 još dugih tjedan dana! Ja sam radila Nifty test sa 12+2 i rezultati došli za ukupno10 dana, sve low risk i moram priznati da sam stvarno odahnula i prestala biti u grču…nekako sam se bojala jer smo već stariji (38 godina, rodit ću sa 39).
    Inače sam se naručila kod privatnika u Zagrebu na anomaly scan kad mi bude 18+1- to je baš vrijeme kad mi je suprug doma i može me voziti, nadam se da nije prerano, iako mi sestra kod naručivanja nije ništa rekla. Cure jeste već koja radile (možda i u prijašnjim trudnoćama) anomaly scan i kako to izgleda. ovo mi je treća trudnoća, ali kao da mi je prva……moje starije curke su rođene 2011. i 2014. i onda sam bila kod nekog starog ginekologa, hvala Bogu pa sve dobro završilo i puno toga niti nije bilo kao danas. Također sam iz manje sredine i za sve dodatno treba otiću u Zagreb. Zato su mi i neke stvari nove, makar sam sigurna da je anomly scan postojao i 2011.

Postojao je anomaly scan i tada ali se ni blizu nije moglo vidjeti toliko stvari na tadasnjim aparatima. Anomaly scan ti je u biti detaljan UZV pregled svi organa, trazi se anomalije da li postoje, gleda se mozak i struktura da li je uredna, probavni sistem, da li postoji double bubble, bubrezi, srcane komore, ukratko sve se pregleda da se potvrdi da je sve kako treba… taj je ustvari najvazniji UZV… medjutim UZv pregledom se ne mogu iskljuciti neke genetske i nasljedne bolesti sindromi i sl… zato su Nipt testovi…

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

• SunceMoje
    07. Prosinac 2022. 15:33

SAYuRI

Postojao je anomaly scan i tada ali se ni blizu nije moglo vidjeti toliko stvari na tadasnjim aparatima. Anomaly scan ti je u biti detaljan UZV pregled svi organa, trazi se anomalije da li postoje, gleda se mozak i struktura da li je uredna, probavni sistem, da li postoji double bubble, bubrezi, srcane komore, ukratko sve se pregleda da se potvrdi da je sve kako treba… taj je ustvari najvazniji UZV… medjutim UZv pregledom se ne mogu iskljuciti neke genetske i nasljedne bolesti sindromi i sl… zato su Nipt testovi…

Hvala SAYuRI na detaljnom objašnjenju! da tako sam i otprilike mislila, ali sam trebala nekoga da mi potvrdi

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.