Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    runolist
    25. Veljača 2025. 20:40

Za samostalno igranje neko istrazivanje kaze da je manje vise. Kad je puno igracaka samo prelaze s jedne na drugu jer se ne mogu koncentrirat na jednu dovoljno dugo. Sad joj dam po 4-5 igracki. Zna se zaigrat po 15-20 minuta, ali to bude 2-3 puta u danu maks. A zna bit dana kad se ne zeli odlijepit od mene.
    Danas nakon spavanca sam joj dala plisance u krevetic i sama se zabavljala 20ak minuta. Obozava cistit, uzme krpicu i samo redom brise i to zna potrajat 20ak min. 

S dojenjem sam na 3, prije oba spavanja i ujutro poslije. Sama od sebe je prestala trazit preko noci (ranije je bilo godinu dana uspavljivanja iskljucivo dojenjem i nocu dojenje non-stop). Mislim da je pomoglo sto ju tata uspavljuje: ja podojim, on joj pjeva. Kad nije bolesna uglavnom prespava cijelu. Preko noci ne zeli mene uopce, vec da joj tata pjeva 😃 

Na zalost nemamo druge opcije osim jaslica. Zato smo sad svi bolesni🤧

Isto je sa svime "kasnila". Moparu nije dobila jer nije imala prvu rijec, niti vau-vau. Sad prica brdo rijeci, ali ne slaze recenice. Doći će pricanje.

Ally007
    01. Ožujak 2025. 08:08

Runolist - ma sve znam, citala sam i ja. Dzaba, spremila sam bila sve igračke osim par pa svejedno ništa. Mislim da jednostavno tek moramo doći do toga. U zadnje vrijeme se ponekad zaigra sam do 5 min i to nam je maksimum. Ajme, super što preko noći želi da joj tata pjeva , ja sam se noćas opet morala s njim u krevet prebacivati jer je 2h vikao mama i htio da visim iznad kreveta i držim ruku na njemu. Ovo je 1.put da čujem da netko nije dobio ko-pa-ru zbog govora, bas interesantno.
    Babyboy - jeste živi? Kako napredujete s flasicom? 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• babyboy
    01. Ožujak 2025. 09:56

Ally007

Runolist - ma sve znam, citala sam i ja. Dzaba, spremila sam bila sve igračke osim par pa svejedno ništa. Mislim da jednostavno tek moramo doći do toga. U zadnje vrijeme se ponekad zaigra sam do 5 min i to nam je maksimum. Ajme, super što preko noći želi da joj tata pjeva, ja sam se noćas opet morala s njim u krevet prebacivati jer je 2h vikao mama i htio da visim iznad kreveta i držim ruku na njemu. Ovo je 1.put da čujem da netko nije dobio ko-pa-ru zbog govora, bas interesantno.

Evo živi smo,najgore je prošlo(valjda)više nema tokom dana da ne jede po 5,6 sati ili više kao prve dane,još uvijek ne primi iz prve bocu,nekad da ali većinom iz tog drugog pokušaja. Prve dane je pio ono baš malo 50/60/70 ali sad većinom popije između 100-130ml tako da eto super je ovo sad. Ja se nisam još skroz opustila,još imam taj grč u želucu ali od kad ga ne hranim u snu puno sam bolje i on konačno spava kako treba preko dana a ja stignem svašta napraviti. Daj mi reci jel tvoj pio isto takve kolicine ili je pojačao s vremenom? I jesu li uspjela ga nakon nekog vremena hraniti negdje u društvu ili vani?

• Unname13
    01. Ožujak 2025. 10:05

Ally007

Runolist - ma sve znam, citala sam i ja. Dzaba, spremila sam bila sve igračke osim par pa svejedno ništa. Mislim da jednostavno tek moramo doći do toga. U zadnje vrijeme se ponekad zaigra sam do 5 min i to nam je maksimum. Ajme, super što preko noći želi da joj tata pjeva, ja sam se noćas opet morala s njim u krevet prebacivati jer je 2h vikao mama i htio da visim iznad kreveta i držim ruku na njemu. Ovo je 1.put da čujem da netko nije dobio ko-pa-ru zbog govora, bas interesantno.

Meni je dosta roditelja savjetovalo da odgodim cijepljenje dok baš ne progovori, a i poneki pedijatar.
    Moja je tek prije mjesec dana primila cjepivo.
    Jer na pregledu s godinu dana, ja je nisam htjela cijepiti bez obzira što je ona tad imala možda 10-20 riječi

Thinkpurple0
    01. Ožujak 2025. 12:34

I ja prvi puta cujem da se ne cijepi jer dijete ne prica. Nasa pedijatrica cijepi i da sjekire padaju. Ovo s godinu i pol (i starijoj sa 5) sam ja odgodila sada za obje jer smo bolesni non stop pa cekam proljece da to odrade. 
    Jagoda ja kupujem ad vec godinu dana i al gospodica ga ne zeli nikako osim u kasi. Radim one instant kase na njemu kad nemam ideje ili zurimo pa ne stignem griz kuhati ili nesto. Jucer je prvi put dobila cokolino na ad. Jos doji 2x dnevno. Dokle ce, neznam, seka je sama prestala s 1g i 7mj, ova ju je nadmasila. Meni je ok dok god nema nocnog nacicavanja a nema ga vec par mjeseci. 
    Ally moja je jucer bila budna od 23.30 do 3.30. Nezna ni sama sta je htjela, nabrojala je sve, od odlaska u boravak, lezanja na meni, vode, jastuka, skinut vrecu, mazit, ne mazit...pjevala, dramila, pricala... i probudila se u 6 ko da je spavala noc u komadu. Poludit cu vise s tom nespavalicom. 
    Ja sam gripu imala ovaj tjedan, starija kaslje ko konj... 

• Unname13
    01. Ožujak 2025. 15:17

Thinkpurple0

I ja prvi puta cujem da se ne cijepi jer dijete ne prica. Nasa pedijatrica cijepi i da sjekire padaju. Ovo s godinu i pol (i starijoj sa 5) sam ja odgodila sada za obje jer smo bolesni non stop pa cekam proljece da to odrade.
    Jagoda ja kupujem ad vec godinu dana i al gospodica ga ne zeli nikako osim u kasi. Radim one instant kase na njemu kad nemam ideje ili zurimo pa ne stignem griz kuhati ili nesto. Jucer je prvi put dobila cokolino na ad. Jos doji 2x dnevno. Dokle ce, neznam, seka je sama prestala s 1g i 7mj, ova ju je nadmasila. Meni je ok dok god nema nocnog nacicavanja a nema ga vec par mjeseci.
    Ally moja je jucer bila budna od 23.30 do 3.30. Nezna ni sama sta je htjela, nabrojala je sve, od odlaska u boravak, lezanja na meni, vode, jastuka, skinut vrecu, mazit, ne mazit…pjevala, dramila, pricala… i probudila se u 6 ko da je spavala noc u komadu. Poludit cu vise s tom nespavalicom.
    Ja sam gripu imala ovaj tjedan, starija kaslje ko konj…

Jeste provjeravali željezo?

Thinkpurple0
    01. Ožujak 2025. 18:30

Unname13

Thinkpurple0

Ally moja je jucer bila budna od 23.30 do 3.30. Nezna ni sama sta je htjela, nabrojala je sve, od odlaska u boravak, lezanja na meni, vode, jastuka, skinut vrecu, mazit, ne mazit…pjevala, dramila, pricala… i probudila se u 6 ko da je spavala noc u komadu. Poludit cu vise s tom nespavalicom.
    Ja sam gripu imala ovaj tjedan, starija kaslje ko konj…

Jeste provjeravali željezo?

Jesmo, bas prije 2 mj, plus kompletna krvna slika, sve je ok. 

Ally007
    06. Ožujak 2025. 07:34

Baby boy - provjerim danas, imala sam bas bilježnicu u kojoj sam zapisivala sve. Ali došli smo do hranjenja prvo u stanu da je netko osim mene i njega tu, a onda i vani. U prvo vrijeme sam izbjegavala vani jer mu je sve jako interesantno bilo pa je stalno okretao glavu od flasice (onda nisam htjela dolazit u napast da ga nutkam). Al dodje s vremenom sve na svoje, i ti ćeš se već opustiti isto.
    Thinkpurple - kod nas zadnja 2 dana buđenje u 6, ali noći su bolje pa se neću žaliti. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• babyboy
    06. Ožujak 2025. 08:52

Ally007

Baby boy - provjerim danas, imala sam bas bilježnicu u kojoj sam zapisivala sve. Ali došli smo do hranjenja prvo u stanu da je netko osim mene i njega tu, a onda i vani. U prvo vrijeme sam izbjegavala vani jer mu je sve jako interesantno bilo pa je stalno okretao glavu od flasice (onda nisam htjela dolazit u napast da ga nutkam). Al dodje s vremenom sve na svoje, i ti ćeš se već opustiti isto.
    Thinkpurple - kod nas zadnja 2 dana buđenje u 6, ali noći su bolje pa se neću žaliti.

Vjeruj mi da jedva čekam da to dođe,da ne moram razmišljati o hranjenju i prilagođavanju da sam doma tad,ali dobro,već sad ovo da ga ne hranim u snu nakon 3 mjeseca muke je velika stvar. Nadam se samo da će povećati količine po obroku jer preko dana je baš šaroliko,nekad popije tipa 80/90 i nakon pola sata je nervozan pa mu ponudim ostatak,nekad prođe nekad ne. Navecer popije bolje,čak je neku večer prvi put popio 170ml,u šoku sam bila kad sam čula da vuče u prazno jer je sve popio🤣🤣taj zadnji večernji obrok i u noci popije najviše cca 150/160 a ovako preko dana bude svakako,ali evo zadnjih dana prolazimo 700ml ukupno

Thinkpurple0
    10. Ožujak 2025. 13:01

Puna 3 tjedna u bolesti... izludit cemo svi skupa vise... 🤯🤯 ovo je definitivno najgora zima s bolestinama. Sve smo skupili. A u vrtic je od 15.12.do danas isla ravno 7 dana. 7!! 
    .
    Koliki su vam budni prozori od budenja do popodnevnog spavanja i od popodnevnog do nocnog? 
    Moja nespavalica zeli izbaciti popodnevno spavanje al onda ju u 5 skrsi, tak da forsiram jos makar 20 min da odspava popodne. 
    .
    Sta dajete za uzinu? I dali dajete? Sta jedu za veceru? 
    Mi smo za uzinu vrtili frape, jogurt, keksi, voce, al nam je i to dojadilo. 
    Vecera jaja, sir i vrhnje, cvarci, kruh i namaz, jogurt. I neznam sta bi jos... 
    Dorucak je griz, kasa, palacinke u krug razne varijacije. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.