Ja moram kucnuti o drvo - od kad je krenuo u vrtić u 9. mj bio je dva puta bolestan. Ne znam ni sama kako je to moguće. Mislim da je puno teže kad je dvoje djece, pa svatko nosi svoje viruse.
Mi za užinu doma jedemo voće, a u vrtiću najčešće dobiju jogurt i neko pecivo/sendvič. Za večeru on jede ono što ćemo mi sutra za ručak - pošto nama kuham svaki dan za ponijeti na posao, tako mi se polazalo najlakše. Vikendom to bude nešto drugačije, pa budu palačinke, banana bread, topli sendvič, ili neki drugi “comfort food”. A bome je pojeo i svoj prvi mcdonalds tost u jednom trenutku krize i predugog druženja kod prijatelja navečer 😂.
Ima li kod nekog pojave “straha od mraka”? Zna se ovih dana probuditi usred noći i ne smiri se dok ga iz njegove sobe ne donesem u boravak, gdje ima svjetla iz vana. Moja je pretpostavka da ga probudi bol od izlaženja zuba (20. se probio! još malo pa gotovo), i da ga onda bude strah jer je mrkli mrak, ali ne znam je li prerano za tako nešto?
L će sad 20. mjeseci
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Ja sam se taman htjela veselo pohvaliti da se nadam da je sezona viroza gotova jer već mjesec dana nije bio bolestan. Doduše, bili smo kod mojih u Karlovcu 7 dana pa tad ni nije išao u vrtić, al nadam se da ce se dobar trend nastaviti. Isto sam pričekala sa cijepljenjem u sa 18 mj jer je stalno bio bolestan. Što se uzine tiče, ja se trudim da bude voće (banana kad je ujutro doma, a popodne nešto lakše jer i tako stalno nešto žvače, jer jede tko god da u tom momentu jede). Kad je u vrtiću obično ruča tamo, a večera onda oko 6 ono što mi imamo za ručak. Ako se potrefi da mi ručamo ranije i da on tada jede s nama onda mu eventualno oko 7 probam dati malo kruha s necim, cisto da ga zapuni po noći. I dalje jede večernju i noćnu/ranojutarnju flašicu,a ja sam sretna dok god je to 1x noću pa ga ne forsam da prestane. U zadnje vrijeme sam se oko obroka opustila, ne mora nuzno biti 3 glavna, 2 uzine. Nekad se jednostavno desi da neće (ja ponudim, on kaže ne i gotovo). Mozda tako i tvoja malecka (think) nije gladna pa zato neće, ne od dosade. Jer i mi stalno isto vrtimo.
Jagoda - ma samo se jadaj, zato smo tu. Proci će vjerojatno kad prodje viroza, al ovo je definitivno dobra prilika da je odvojis od sise. Probaj umjesto mlijeka sir i vrhnje, jogurt i sl, mozda ce proći.
Petrica - jesi li sigurna da je baš strah od mraka? Jer moj spava u mrklom mraku, sa skoro do kraja spuštenim roletama, i zna se u zadnje vrijeme desiti da usred noći kaže "tamo", ali tada želi da ga izvučem u ostatak stana i onda kad vidi da je sve pogaseno i nema nikoga (kažem mu-vidis, noć je, mrak je, svi spavaju) zaključi da moze i on ići dalje spavati i kaže "kevet" (krevet). Hoću reći, nije stvar u mraku, nego mislim da se boji da nešto ne propusti od događanja s nama..
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Ma nije da nece jest, jede previse 😅 pitam za ideje jer je meni pun kufer istog 🙈
Ona ko tvoj ally zvace non stop, pogotovo ako vidi nekog da jede doslovno mi usta otvara da vidi sta jedem.
Doji jos 2 puta, ujutro i navecer. A kad je imala rsv me spasilo sto jos doji jer je samo to htjela.
Mi nemamo strah od mraka, isto spavamo u mrklom mraku jer da vidi mic svjetla kaze gotovo, jutro je 🫠
Al isto smo imali fazu di je trazila usred noci u boravak da vidi sta ima, ona bi se igrala, isto valjda da ne propusti nesto.
Možda je to to, jer se ustane na noge, kaze “nece spavati”, i “nosi tamo” i zeli u dnevni - ako ne odemo to je 45-60 min plakanje i trganje iz ruku, a ako odemo to bude nekih pola sata sjedenja tamo mazenja i pjevanja, pri cemu najcesce zica hranu 😅
Ok, drago mi je da su i drugi imali slicne faze; nadam se da ce i on doc na to da kad vidi da je i dalje mrak zeli otici u svoju sobu
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Petrica moja ti je bila budna od ponoci do 4 ujutro i onda hoce u boravak, hoce jest, pit, igrat se, na krevet, sve samo da nebude u kinderbetu. I sto god bi ispostovali ona bi nasla opet nesto drugo sta hoce. Isto smo znali sjedit u boravku i nabrajat sve susjede, zivotinje i biljke koje spavaju a mi ne. Tak da smo presjekli par noci i nismo joj dali da izvoljeva nista osim kod mene na krevet, derala se i protestirala i prestala. Sad se "samo" budi 10 puta 🥴
Kak se bude i kad idu spavati?
Mi smo na rasporedu
Budenje 6.00(30)
Spavanje 12-13
Noc 20.30
Zvuci idealno da se ne budi 10 puta barem 🥴
Da tak i on svasta izvoljeva, al ak “pokleknemo” i damo mu hranu odmah ide natrag spavati, to je jedino sto ga “usreci”. Pocelo je kad smo mu ukinuli nocnu bocicu. Jedno vrijeme sam mislila da je glad, pa navika, pa tko zna.. i dalje je fantasticno, ne smijem se zaliti, od 7 noci u tjednu 3-4 prespava bez budenja. Samo kad se probudi.. Onda je to show. Plus, spava od 2. mj zivota u svojoj sobi i kad ga PROBAM stavit k sebi u krevet, apsolutno podemoni i nikako mu to nije prihvatljivo :D
raspored: budenje 6-7:30 (zaista lutrija), u vrticu spava 12-14/doma vikendom 13-15:30, i navecer izmedu 20:30 i 21:30, ovisno o tome kako nam je dan izgledao.
Trudimo se da ne bude nakon 21, ali nekad se jednostavno zalomi..
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
I moja ima bar 1tjedno to nocno zjacenje. Spavamo u mracini. Uglavnom zavrsimo u kuhinji jer da je odvedem u boravak onda bi podivljala jer su igracke. Popijemo malo vodice, malo pricamo, pozdravimo kiwi! Ali se oduži. Prije par dana smo išle nazad u sobu u 4. Ona zaspe al mene skroz razbudi.
Popodne spava od 14.30 do skoro16. Ako nije budna u 16 onda je budim, uvecer smo u sobi u 21 pa kad zaspe.
Ja sam s jelom tj nekim redoslijedom odustala. Nemam živaca iskreno. Stalno nudim svašta i netko od njih pojede 🤦♀️. Curka ima još AD zbog Nutrinia tj jedino ga tako pije a frajer jedan dan jede a drugi ne.
Znam da je netko uzimao Piklerov trokut (Thinkpurple sigurno) a moji su sad već u dužoj fazi penjanja na sve živo i neživo razmišljam o kupnji. Našla sam https://goodevas.com/hr-hr/products/4in1-montessori-climbing-set-triangle-ladder-climbing-arch-slide-board-net-beige?variant=43769879953565&media_type=image&utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=catalog_hr&utm_id=120221369878780311&utm_content=120221369878790311&utm_term=120221369878770311&fbclid=PAZXh0bgNhZW0BMABhZGlkAasctOfWuecBpiogIjPOCDRUPgw1w75K2JJijKCVo-tCIMS5PHJ5ZN-XOqSNqGZ73vFC1Q_aem_vnsXV6ADikuMhbqbpOC_cg&campaign_id=120221369878780311&ad_id=120221369878790311 ali ne znam da li je str sigurna pa ako netko ima s njima iskustva bila bih zahvalna. Kako su nam trudnice,nadam se da uživaju
👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
2010-2 biokemijske trudnoće
2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
22-2 AIH -
01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙
Lightblue je, mi smo maloj kupili za 1.rockas jer sva ostala cudesa ima od seke.
Iskreno, ja ga ne vadim dok i muz nije doma jer samo cekam ko ce zviznut s njega. Pentraju se i starija i manja bez problema, spustaju niz tobogan, al se naguravaju. A mala si je spalila bradu dok se spustala na trbuhu kao niz tobogan. Al rade si sator od toga, sloze kao stand s tom daskom...
Velim, sve ok, al nikako dok sam sama s njima.
Mi imamo ovakav:
https://www.rajzaigracke.hr/pikler-trokut-s-pastelnom-plocom-p403331
Sortiraj odgovore
Najstariji