Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Lightblue

Broj poruka: 288

Prijavi adminu

Ally meni se čini sitna i sama gastro je rekla da nismo kod nje da ju pedijatar sigurno ne bi slala na pretrage ali pošto se pratimo gledaju ih ko sokoli.
    Luk nam nije pomogao ni klincima a ni meni,sljezov korijen nešto malo ali ništa vrijedno spomena.
    A reflux nije tj oboje su bili prehlađeni početkom prosinca i od tada ide na bolje ali puževim korakom. Za frajera kažu da je prošlo jer je jači i jača pluća a zato jer je sitnija/slabija kod nje će potrajat. Najbolje mi čak pomažu lupkanja pp leđima to smo već upraksirali ko pravi. Sve zlo u prehladi  proći će i to.
    Danas su  dobili Synagis 4 dozu ali da ste vidili dočeka na neonatologiji. 4 dr i sve sestre s odjela su ih došli vidjeti. Isplakala sam se ko idiot. 

👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
    👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
    2010-2 biokemijske trudnoće
    2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
    2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
    22-2 AIH -
    01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙

Vanilla Diva

Broj poruka: 362

Prijavi adminu

Drage moje, svima lijepi pozdravi! Dugo se nisam javljala.. malo sam vas čitala al nekak sam ispala iz tih beba tema opcenito. Kod nas sve oke, malecka napreduje... kad sam vas citala oko Bozica, zahvaljivala sam se Bogu sto imam mirno i poslusno dijete. Kod nas je bor bio najnormalnije postavljen, sa staklenim kuglicama i svim i to nekima njoj nadohvat ruke. Nije se nijedna razbila, a ona je bila opčinjena borom. Igrala bi se ispod i divila kuglicama. Dotaknula bi samo one na dnu i to te neke koje je smjela. Hocu samo reci, objasnila sam da se kuglice ne diraju i to je bilo dovoljno. 
    Prica puno, malo i povezuje neke rijeci kao "mama dodo" (mama dođi) i "tata auto". Pocela je govoriti slovo "k" pa ga bas naglasava u rijecima. "BaKa" itd.. jako voli crtanje, samo bi crtala ili citala knjige i najveca opsija su definitivno bebe. Za Bozic smo joj uzeli onu standardnu BabyBorn. Malo je velika i teska za nju, al ima i dvije manje. Opcinjena je i beba svaku vecer ide s nama spavati. 😅
    Zadnjih dana malo slabije jede ali rastu zubici. Ona ih ima 8 i od lipnja niti jedan nije narastao.. vec sam se zabrinula i sad krenula 4 odjednom. Inace obozava jogurt, svjezi sir i tako sve mlijecno uglavnom. Prije spavanja pije 200ml formule i ponekad i prije dnevnog spavanca. 
    .
    Buduci da ima 11,50kg, velika 3u1 kolica koja koristimo cijelo vrijeme su mi postala malo teska. Do sad me to nekak nije zabrinjavalo. Imamo velik gepek, lift do stana itd pa ih nikad nikud ne nosim i to. Ali zadnjih me dana nekak pocelo zivcirati koliko su teska. Ona teska u njima plus hrpa stvari pa ih sklopi, digni u auto... 
    Jeste vi uzimale kisobran kolica? Ako da, koja? Meni se nekak ne da davati novce za to jer sam vidjela da su ful skupa ali ako ce mi se isplatiti, zasto ne.. mame sa starijom djecom, jeste vi uzimale za svoje i koliko ste ih koristili? Jel hoce djeca spavati u njima i to? Moja voli kolica, super spava u njima  puno ih koristimo ali eto razmisljam mozda o nekoj prakticnijoj opciji..Puse svima 😘

29 god 💃 30 god 🏃‍♂️
    Curka 🎀🎂 19.08.23.

Thinkpurple0

Broj poruka: 124

Prijavi adminu

Lightblue ma kako vas i nebi docekali, pa to su pravi borci bili 🥰 
    .
    Ovo sto su djeca sitna, moja starija je bila vjecno sitna, ono 6 mj bi "kasnila" s visinom i tezinom za vrsnjacima. S godinu dana je nosila velicinu za bebe od 6 mj. A sad je evo ovo ljeto i jesen narasla za 4 velicine, i robe i obuce i prerasla vrsnjake u zgradi. Nikad mi ped ni nitko nije prigovarao. Pratila je svoju krivulju. 
    Mastitis prolazi, uspjela sam s kupusom, brufenima i kupkama. Al to je ono, 3 dana se posvetis samo sisama i nicem drugom. Jos osjetim bol al laganu. Nadam se da ce proc kroz vikend jer u ned trebamo na pit od 5 dana. 
    A da ne kazem da starija kaslje i kise smrklje, mene grlo boli jer ja sam najslabija karika i uvijek pokupim sve prva od nje u goroj varijanti. 😫
    Vanilla kolica bas razmisljamo da spakiramo nakon ovog puta jer ih vise ne koristimo. Ona ne zeli u njih od kad je prohodala al sam ju uspjela povremeno utrpat iz mito hranom. Znace mi kad idemo pjeske po/odvest seku u vrtic. Al evo sad smo presli na globber onaj 3u1 romobil/guralica, to se hoce voziti pa to nosimo pa sastavljamo u romobil pa to vozi po parku... meni je i starija koristila kolica do tih godinu i 3 mj i onda smo presli na guralicu. Ne spava u njima vec preko pola godine. Ni u as ne zeli spavati tako da su nam putovanja zanimljiva 🫣
    A znam djecu koja se s 3 - 4 god jos voze u kolicima. Nema pravila. 

Ally007

Broj poruka: 462

Prijavi adminu

Vanilla - baš mi je drago da si se javila. Ja skoro svaki dan dodjem ovdje da vidim jel ima koga još, vec po navici. Bit će mi čudno kad svi nastave dalje bez foruma. Jesi počela raditi? Jel spava malena po noći? Baš sam se prije cca mjesec dana pitala koja je fora s tim romobilom/guralicom, vidim da ih svi imaju. Nas mališa i dalje hoće u kolica, samo ne smijem napraviti grešku da ga spustim prvo na pod. Ako ide iz mojih ruku u kolica to može, ali kad ga jednom izvadim to je to. Što se kišobran kolica tiče - jel ti opcija da vidiš na Njuškalu? Sigurno se prodaju i dobro očuvana, a cijena im je bolja nego novima. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Vanilla Diva

Broj poruka: 362

Prijavi adminu

Ally krecem raditi za mjesec, dva. Moram još dogovoriti točno i godišnji itd. Ima dana kad se veselim, ima dana kad mi se ne vraća još. Budemo vidjeli. Moja malecka ti spava dobro po noći od svojih 11 mjeseci, tj otkad sam prestala dojiti. Ima noći kad se nešto razbudi malo ali nikad nema drame više. Zaspe u svom krevetiću pa usred noći, obično oko 2 hoće k nama i onda ostane s nama do jutra al to izgleda tak da je smao uzmem i stavim k nama i svi nastavimo spavat odmah. Otvorili smo cutie cloud krevetić jednu stranicu jer je to bio jedini način da zaspe u krevetiću. Ja sjednem kraj krevetića pa čitamo, malo se mazimo i tak zaspe i onda krevetić dovučem do našeg kreveta da ne ispadne pa imamo nešto kao next to me. Zauzme pola sobe i ne mogu do ormara ali oke je samo za po noći tako. Nekad traži vodu po noći ali većinom prespava. 
    .
    Što se kolica tiče, moja hoće u njih.. nekad neće ali nekak je podkupim ako bas moram. Zaspe lijepo u njima, odspava dugo pa su mi baš korisna. I ja sam mislila romobil al nekak ne vidim jos potrebe, vidjet cemo. Pogledat cu malo i po njuskalu za neka kisobran jer su mi ovak preskupa. Jos su mi dobra nasa iako su teska pa ono.. ne vrijedi mi ta lakoca te novce jel. 
    .
    Think moja isto idr kakati na wc nekih mjesec, mjesc i pol vec. Krenuli smo spontano, nisam uopce planirala. Sama je pocela govoriti "ak ak" kad joj se kaka pa smo nekak krenuli i super je prihvatila. Zna za sto sluzi wc i uvijek se pkakaka ili popiski kad je stavim (gotovo uvijek). I isto sam joj uzela daskicu, necu tutu ni uvoditi. Djeluje mi jednostavnije ovako. Alii,kazu da bi dijete kao trebalo samo moci otici na wc. Ne izgleda mi kao da ce ona to sama moci tako skoro, cak i sa stepenicom za wc. Zanima me kak ste to sa starijom rijesili.. tj kad je krenula sama ono da se skine i obavi? 

29 god 💃 30 god 🏃‍♂️
    Curka 🎀🎂 19.08.23.

• Tonkica1509

Broj poruka: 147

Prijavi adminu

Think nismo još u novom stanu, radovi se odužili, vjeruj mi da sam luda već 🫣 mislim da su na tom gradilištu već svi ječmence dobili koliko sam ljuta hahah.
    Nadam se da će ti mastitis brzo otići, inače bih preporučila izdajalicu da ti malo povuče van, ali bezveze je to sad koristiti nakon 18mj i davno uspostavljene ponude-potražnje. Samo oblozi i čuvaj se, ak zakuriš pravac hitna.
    Kilaža moj L je isto dosta dugo stagnirao s kilažom, al nisu nikad ništ prigovorili. Sad je nekako bio Božić, blagdani, krenuo je opet u visinu jako i počeo jesti ko lud pa je u mj dana dobio više od kilu, sad je na 11.3 otprilike. A ne sekiram se, dok god jede dobro, ne treba brinuti. On isto nema na koga baš biti velik, bitno da prati svoju krivulju.
    Zubi imamo ih 16, još su samo petice ostale. Zadnje su nam sad išle trojke, nije bila drama, al je slinio i grickao prste ko lud dobra dva tjedna.
    Kolica većinom ne koristimo, baš rijetko. Jedino ak idemo pješice nekud dalje ih uzmem jer ga ne mogu više nositi ak mu dosadi hodanje, narastao mi trbuh i baš mi je sad pretežak.
    Wc baš ste me sad motivirale da mu stavim nastavak na wc i da probamo. Jer mi odma veli "kaka" kad mu je sila, mislim da bi baš to moglo funkcionirati.
    Govor propričao je skroz, spoji sad po tri-četiri riječi u rečenicu i više skoro uopće ne priča po jednu riječ, sve su mu rečenice. Ako koju riječ ne zna, odmah ju ponovi za nama i nastavi dalje koristiti.
    Igra isto obožava crtanje, voli jako da mu pišemo slova i prepoznaje ih nekoliko, to mu je sad prezanimljivo. Voli isto slikovnice, Pino mu je najdraži, zna već napamet što je na kojoj stranici. Voli aute, ima kuhinjicu i neprestano nam kuha kavu, juhu, jaja. Uglavnom svašta izmišlja. S tim da smo na selu sad pa svako jutro ide u plastenik i tamo kopa po zemlji, "sadi" salatu i slično 😅
    Trudnoća ide dobro, napokon sam dočekala razdoblje da imam energije i da mi je ok. Spol još ne znamo 🫣 krajem mjeseca je pregled pa se nadam da će se pokazati

Thinkpurple0

Prijavi adminu

Tonkica joj to sa majstorima je agonija 😫
    Drzim fige da se ubrzaju 🤞🏻
    .
    Kakanje ovaj tjedan smo na putu i uspjevamo kakati na wc i ovdje 💪 malo trcimo kad kaze da treba da stignemo do sobe al evo uspjesno za sad 🙈
    Imamo sad vec dobrih 2-3 tjedna da niti jednom nije kakala u pelenu. Ja sretna da nema smrada u smecu 🙈
    Vanilla starijoj smo kad smo ju odviknuli od pelene za piskenje stavili i tutu u wc pored skoljke da se stigne sama skinut i sjest ako treba ili ako mi nemozemo te sekunde, imali smo ju mozda 3 mjeseca u upotrebi. Imala je klupicu za popest se i nastavak na skoljki pa samo dok smo istrenirali da moze istrpit dovoljno da se popne i skine je bila tuta u pripremi. 
    I preporucam tutu koja ima onaj nastavak unutra koji se vadi a ne cijela tuta da se pere. Prakticnije je, tuta obicno ne stane u lavabo cijela, velika je i nezgrapna za pranje. Ovako je to samo kao mali loncic koji istreses, operes i vratis. 
    Mi ovu imamo:
    https://malizakladi.hr/babybjorn-djecja-kahlica-smart-potty-deep-green-white-20526

Ally007

Broj poruka: 462

Prijavi adminu

Ajme kad vidim cijene svega za djecu slabo mi dodje. Ovo dok je u eurima zvuči normalno, a onda kad pored pišu kune shvatim da je obična kahlica za kakanje 200+ kuna.
    Mi smo konačno prizdravili, ocito u vrtićima hara nešto, svi koje znam su na 40C temperature. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Thinkpurple0

Prijavi adminu

Ally007

Ajme kad vidim cijene svega za djecu slabo mi dodje. Ovo dok je u eurima zvuči normalno, a onda kad pored pišu kune shvatim da je obična kahlica za kakanje 200+ kuna.
    Mi smo konačno prizdravili, ocito u vrtićima hara nešto, svi koje znam su na 40C temperature.

Je... nisam ju toliko platila prije 5 godina, bila je sigurno duplo jeftinija. 
    Super da ste zdravi.
    Mi se vratili s puta, starija tamo povracala po noci, jucer dosli doma pa je i zakurila... 
    Mala je za sad super al samo je pitanje vremena kad ce nju uloviti bolest. 😫
    Mislim da necu stariju sad voditi u vrtic neko vrijeme  hara gripa i svasta, grupe su spojene jer je jako malo djece. 

Lightblue

Broj poruka: 288

Prijavi adminu

Kod nas hara nešto ali nitko ne zna što,stariji din je na klavocinu, ja na summamedu i klavocinu nskon inzistiranja doktorici da me pregleda nakon 4 tjedna kašljanja. Muž je odradio turu antibiotika a bebači po svojoj klasici kašljucaju. Glavno da su oni ok a mi ćemo nekako izgurati.

👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
    👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
    2010-2 biokemijske trudnoće
    2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
    2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
    22-2 AIH -
    01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.