Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Afrodita06
    01. Veljača 2025. 10:30

Sad kad vas čitam malo me i savjest peče. Meni uopće nije žao što dečki idu u vrtić.  Vidim koliko to njima dobro dođe. Njima, meni ma svima nama. Svašta su dodatno naučili. Za puno toga bi ja vjerojatno pomislila da su premali a ustvari sad vidim da su oni puno toga i više nego sposobni. Bolje i jedu otkad idu u vrtić.  Separacija nam i nije neki veliki problem. Bolesti ko bolesti, Prije ili kasnije će biti bolesni i to moramo proći. Bili oni godinu i pol ili tri. Čak što više,  što su stariji to je s njima teže kad su bolesni. Barem je kod nas tako.

bambi27zg
    03. Veljača 2025. 21:07

Curke long time, no hear (mislin da neka 3 mjeseca) 🙈 
    Bacjla sam oko na zadnjih par stranica - cestitke svim trudnicama 🎈🎈🎈 
    Moja mantra je - sve se desava s razlogom u nekom trenutku i sve na kraju sjedne na mjesto 😉 
    Sto ae tice drugog - ja sam u skidanju kg za IVF obzirom na najdrazeg mi doktora 💕 (post i trening 3 outa tjedno) i cekam Petrovu da se otvori, paniramo s jeseni. A do tada ako se desi cudo desi, ako ni IVF ne upali - nema veze. Nekak smo si poslozili da ako se primi u naredne 2 godine ok, ako ne, opet ok. I mene muci ovaj dio kako se podijeliti s ljubavlju na dvoje, ali mislkm da to prirodno dode ☺️ 
    *
    Marko ima 86 cm i 12,5 kg, prosli petak bili na cijepljenju s 1,5 godinom. Bolesti su rjede, ispiremo nos i Problis uzima i Biorelu. Za sad je ok, kuc kuc puj puj puj 
    On jako voli vrtic i bas mu tesko padnu bolovanja 🙈 Jede sve zivo, narocito u vrticu, doma ima svoje delicije koje potrazuje, ali klopa. 
    Zubi izbijaju kao ludi, s 4 koliko je imao fo Bozica je sad na 8 🤣 to malo utjexs na nocna spavanja koja su se spojila s regresijom 1,5-2 godine pa au noci malo izazovnijw, ali pali da kad se probudi odemo na kauc pod napu i spava do jutra (svaku noc drugi tako da jedno uvijek spava). Jedino je i dalje ranoranioc pa do 6, 6:15 spava😅 neke noci popije neku manju bocicu, neke eventualno vodu. 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

bambi27zg
    03. Veljača 2025. 21:08

Od igracaka voli kocke, kuhanje, ciscenje, voziti auto i romobil, knjige i plesanje. Nesto manje prica, ali jako dobro zna kako doci do onog sto zeli, pitala aam logopeda je li frka i kaze da nije, narocito jer idu zubi i motoricki je jako naprijed. 
    *
     Ja radim i skroz nam je zo ok ritam s vrticem. Obzirom da nemam 9-5 job iskombinoram da dok je u vrticu odradim sto je vise moguce + po stanu i za nas tako da sam s njim od dolaska iz vrtica do spavanja i ujutro do polaska u vrtic. Vidim da kvalitetnije provodimo vrijeme od kad smo svi “ba poslu”, s time da i muz i ja radimo dosta nekih dodatnih poslova (on ima obrt, ja sam vise u akademski poslovima i aktivnostima) - nekak bolje funkcioniramo s vise obaveza i sve stignemo. Jest da malo neke dane padamo s nogu, ali smo naucili puno stvri obaviti brze i ne komplicirati oko bekih. 
    Rezervirala sam nam vec i more u kolovozu i vikend za 1.maj na Krku 😄 
    *
    Svima saljemo puno 😘 (tko nas je jos uopce i sjeca 😀) Nadam se da cu ae cesce javiti! 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

runolist
    04. Veljača 2025. 16:16

I dalje vas citam ❤️, ali nikako da nesto natipkam 

Trudnice, Unname, Pahuljka, Cordisoo cestitam 🥳💗 Prijavljujem i ja trudnocu, 11. tjedan. Iste brige me muce plus te grozne mucnine, a trudnoca je planska.

Cure s jaslicarima - koliko cesto su vam bolesni, koliko cesto ostanu doma s vama?
    Mi tek krecemo s prilagodbom, trebali smo jos prije mjesec dana, ali je slomila ruku vecer prije nego je trebala krenuti u jaslice (sad je dobro, ali svaki put kad padne nam srce stane), pa je dobila virozu pa se nakalemila bakterija. Iscrpljena sam vise nego ikad.

Nasa je 83 cm i nesto ispod 10kg. Mrsava je, krvna slika je (dok je bila zdrava) ok, ne brinem zasad.

8mj 2023 Stigla curka
    8mj 2025 Stize decko

• Petrica_92
    04. Veljača 2025. 19:07

Cestitke svim trudnicama! Mi smo trenutno na trojnoj kontracepciji - jako se jezim mogucnosti, mozda jednom, ali sad jos nismo spremni.

@runolist moj malisa je od 9. mj u jaslicama, i bio je dva puta bolestan. jednom upala uha, i bili smo 15 dana doma zbog antibiotika, drugi put 4 dana temperature. mislim da dosta dobro guramo 🤞🏻 ispiranje nosa tri puta dnevno (dok je bilo fiziološke 😂), ostalo ništa posebno. mislim da je to baš individualno. držimo fige za super prilagodbu! L baš voli vrtić, stalno nabraja doma tete i svu djecu iz grupe - i vidno je najgori u ponasanju kad je sa mnom doma na bolovanju 😂

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

Thinkpurple0
    05. Veljača 2025. 13:45

Runolist cestitke i tebi 😊
    Baby boom u grupi 🙈
    Super! 
    .
    Bolesti moja neide u jaslice al pokupi sve sto i seka donese doma iz vrtica. Iako ovo sad sto smo sve prosli nije seka kriva jer nije bila mj dana u vrticu, nemam pojma jel preko muza s posla doslo ili sta al sve je cudno. Starija je odradila upalu pluca bez temperature, samo uzasan kasalj do povracanja zbog cega smo i isli kod doktora i ispalo je da ima upalu pluca. Kazu da ne vodis dijete dok kasljuca doktoru a evo kod nas je ona kasljucala 10 dana nis strasno i jednu noc toliko kasljala da je povracala i eto. Mala pak zakurila i testirala ju doma s onim trojnim testom jer sam mislila da je gripa, na kraju rsv 🤦🏼‍♀️ ok, odradili i to doma bogu hvala bez bolnice, opeljesili sloveniju i ona nas cjenovno za fiziolosku jer nestasica... taman mala dolazila k sebi, paf starija proljev i crijevna viroza, od kud, neznam jer je 2 tjedna doma bez da je izvirila nos iz stana osim na balkon, a i svi smo bili doma u izolaciji. Za njom muz, pa mala pa ja zavrsila krug rigoletom i proljevom. I evo nas skoro 3 tjedna kasnije, dolazimo k sebi svi, svi laksi za koju kilu. Maloj se jako kuzi, meni i muzu ne fali 🙈
    U toj svoj bolestini mala je odlucila ne jest sve sto je jela do sada, ponasanje se promjenilo za 180, jako je postala ratoborna, tvrdoglava, grize i tuce seku stalno... poludit cemo svi skupa doma. jedva cekam proljece. 

• Buhaca
    09. Veljača 2025. 08:53

Mi smo ekipno prehlašeni. Da ne bi bilo monotono njon izbija zadnja 4ka i bijeli se prva 5ca. Tako da slini i na nos i na usta. Kašlje, temperaturu je imala samo prvi dan. Ali ne da više nos čistit. Party za ekipu

Thinkpurple0
    14. Veljača 2025. 15:34

Zatisje... nadam se da ste zdravi... 
    Kako provodite ove tmurne dane?
    Mame koje ste doma s malcima, jel vas prate u stopu kad ste sami 1:1? 
    Moja nis nece sama kad smo nas dvije. Kad je seka doma se samo svadaju, cupaju, stipaju 🤦🏼‍♀️
    Mala je pak (uz nocno) i dnevno spavanje pocela zezat i spava najvise 45 min s tim da ju 2 puta produzujem, cca svakih 15 min. Predivno 🤦🏼‍♀️
    Jede sve kad smo same a kad je seka doma sve je fuj, nis nece jest, oponasa seku. 

• Unname13
    15. Veljača 2025. 10:23

Thinkpurple0

Zatisje… nadam se da ste zdravi…
    Kako provodite ove tmurne dane?
    Mame koje ste doma s malcima, jel vas prate u stopu kad ste sami 1:1?
    Moja nis nece sama kad smo nas dvije. Kad je seka doma se samo svadaju, cupaju, stipaju 🤦🏼‍♀️
    Mala je pak (uz nocno) i dnevno spavanje pocela zezat i spava najvise 45 min s tim da ju 2 puta produzujem, cca svakih 15 min. Predivno 🤦🏼‍♀️
    Jede sve kad smo same a kad je seka doma sve je fuj, nis nece jest, oponasa seku.

Preživljavam🤣
    Na kraju dana 10 minuta gledam u strop😅
    Odbrojavam do spavanja, da dođem sebi, izmišljam čudesa, upalim crtiće (više nego sta sam dala)
    Još me zajebaje sa hranom, od godinu dana je jela sama i jela sve, sad je to borba.
    Sreća nemamo tantrume, ali ona i nema vremena za to, kad svako 5 minuta oplače🤣🤣

Ally007
    18. Veljača 2025. 10:05

Mi smo opet prošli tj bili vrtićki bolesni pa mi se cini da nam tjedni prolaze u nekoj magli. Runolist - sve ti hoću napisati pa nikako - ako već niste krenuli s prilagodbom predlažem da pricekas malo, tipa mjesec dana ako mozes. Gripa je na vrhuncu, u vrtićima su svi bolesni, a tebi kao trudnici baš ne treba da se od malca razbolis odmah, a ni da ga hendlas bolesnog nakon par dana vrtica. Moj je u prosjeku bolestan 1x u 2 tj (sad je bilo tjedan i pol), a vidim da je i većina vrtićke grupe desetkovana. Mislim da će ipak biti puno lakše sad u 3.mj kad se viroze malo stišaju i krene ljepše vrijeme. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani