Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MareiKate
    17. Ožujak 2025. 20:33

Thinkpurple mislim da iz faze policajca nikad nećemo izaći 😅 moja najstarija je friško napunila 6 a srednji 4 i oni se mogu dugo i lijepo igrati, ali sam shvatila da kad krenu, prvo traje neka faza prilagodbe i tu se svađaju i moram ja urigirat, malo ih i pustim da se svađaju, a onda kad se stabiliziraju onda se mogu dugo igrati, najbitnije je prelomiti tu prvu fazu... Najmlađa zna uz njih isto biti neko vrijeme i raditi nešto svoje, ali još je ona premala za bilo kakvu dulju igru. I na dane su, nekad su super međusobno, nekad katastrofa... Najstarija sada često želi biti sama i u miru, onda joj ovi mladi smetaju...

Lightblue
    18. Ožujak 2025. 09:25

Buhaca

MareiKate uzela sam Bioandina ali kažem još su mi zatvorene. Koči me dio o regulaciji težine. Ja sam jedva natukla 50kg i ne bi da padnem opet.
    Karamela i moja se tako plakala kao u snu i plakala bi dok ju ne probudim ili bi je nunala da se smiri. I dalje ne znam jel do zubiju ili previse svega pa nocu ne može sve šta se po danu desilo.
    Depresija ili umor ne znam. Ali da ima dana kad se osjecam ko najvece 💩 na svijetu i najgora mama koja postoji. Da u danu imam barem sat za sebe mislim da bi bila puno bolja mama. Ovako od ujutro u glavi, i doručak i rucak i vecera, kuca, igralište, kupovina. Mozak vrti 24/7 a ništa ne izvrti. I onda znam uvecer ne zaspat do 2,3. I onda mi moj nezakoniti kaže sve ti je teško! On koji si uzme 30min da se istovari, da mininum toliko da tuširanje. Ja u danu ne provedem sve skupa pola sata u wcu

Ti ti kažeš da pomaže u mršavljenju??? Meni su kile tek sad krenule polako dole kad sam prestala trošit tbl za štitnjaču. Pazim na hranu radi šećera,vježbam kad stignem i kile nikud i prestanem piti tbl 2kg u tjedan dana. A po mojoj logici kile bi trebale ići dolje dok se pije terapija za smanjiti tsh (iako sam to dobila u trudnoći i endokrinolog nikako da ih ukine iako je nalaz OK).

👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
    👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
    2010-2 biokemijske trudnoće
    2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
    2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
    22-2 AIH -
    01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙

Thinkpurple0
    18. Ožujak 2025. 09:49

Buhaca i u tih pola sata kupaone mala ili trga wc papir na konfete ili mi sjedi u krilu ili dira redom sta smije i nesmije a starija mi drzi neki govor... a tusiranje kad je i muz doma izgleda tako da mi bar 2 puta netko upadne u kupaonu po nesto ili samo me vidjet ili mala vristi pred vratima a nerijetko i muz ude samo da pita di nesto stoji 😵‍💫😵‍💫
    I ja se na dane (cesto) osjecam ko 💩 i isto bi htjela bar malo vremena za sebe... 
    Polazem nade da cemo dobiti vrtic na jesen pa da cu onda raditi na sebi. 
    Mareikate a tak je i kod nas... znaci to ne prestaje 🙄
    A mislim i ja sam se svadala sa sestrom i bratom al mi smo velika razlika, 10 godina, pa mi je to jasno 🙈
    Kile jos imam nekih 5 viska koje ko da su od kamena. Platila sam neki program za vjezbat doma 20ak min vjezbe al mala dobije napadaj cim vidi ekran i nema sanse. Htjela bi vise hodati vani ali uz nju nema sanse, nece kolica vec dugo, sve idemo pjesice, to je dva koraka naprijed tri nazad, pa stoji i gledaj u oblake 5 min... 

• Buhaca
    18. Ožujak 2025. 09:53

Lightblue

Buhaca

MareiKate uzela sam Bioandina ali kažem još su mi zatvorene. Koči me dio o regulaciji težine. Ja sam jedva natukla 50kg i ne bi da padnem opet.
    Karamela i moja se tako plakala kao u snu i plakala bi dok ju ne probudim ili bi je nunala da se smiri. I dalje ne znam jel do zubiju ili previse svega pa nocu ne može sve šta se po danu desilo.
    Depresija ili umor ne znam. Ali da ima dana kad se osjecam ko najvece 💩 na svijetu i najgora mama koja postoji. Da u danu imam barem sat za sebe mislim da bi bila puno bolja mama. Ovako od ujutro u glavi, i doručak i rucak i vecera, kuca, igralište, kupovina. Mozak vrti 24/7 a ništa ne izvrti. I onda znam uvecer ne zaspat do 2,3. I onda mi moj nezakoniti kaže sve ti je teško! On koji si uzme 30min da se istovari, da mininum toliko da tuširanje. Ja u danu ne provedem sve skupa pola sata u wcu

Ti ti kažeš da pomaže u mršavljenju??? Meni su kile tek sad krenule polako dole kad sam prestala trošit tbl za štitnjaču. Pazim na hranu radi šećera,vježbam kad stignem i kile nikud i prestanem piti tbl 2kg u tjedan dana. A po mojoj logici kile bi trebale ići dolje dok se pije terapija za smanjiti tsh (iako sam to dobila u trudnoći i endokrinolog nikako da ih ukine iako je nalaz OK).

Pomažu u regulaciji težine. Po meni to znaci prestanak debljanja.
    Moja štitnjaca je u redu, ali smršavila sam nekih 6kg i to se na meni jako vidi. Puno lakše ih izgubim nego dobijem. Evo skoro 10mj 3kg u plusu. Ne vježbam, ne hranim se zdravo. 

• Buhaca
    18. Ožujak 2025. 10:17

I ulje nocurka je navodno dobro za pmsove, kožu. Ja imam dermatitis samo na lijevom dlanu koji se jako teško i nikako da smiri. Dok mažem sa kremom koliko toliko je pod kontrolom inace kaos. Sve bi trebala radit sa pamučnim rukavicama, uz nju nemoguca misija. 
    Tuširanje obavim iza zatvorenih vrata i ne zanimaju me njih dvoje. Iako ona silno uvrijeđeno place jer sam usla u wc bez nje. Nokti, brijanje, kosa ili dok spava ili u dijelovima.

• Buhaca
    18. Ožujak 2025. 10:21

Ulje nocurka za pms i kožne probleme. 

Lightblue
    18. Ožujak 2025. 13:13

Iskreno ima dana da ne znam jesam jela,srala ili šta. Mislim da se i 💩 bolje osjeća od mene. Znam da su oni sad najbitniji ali odlazak na wc i tuširanje postaju luksuz. Da bi mi frendica rekla kako sam se zapustila-takve mi ne trebaju. Po cijele dane sam logoped,fizijatar,pedagog,psihijatar,kuhar i čistačica i još me zaj... svi po redu. A neee.

👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
    👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
    2010-2 biokemijske trudnoće
    2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
    2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
    22-2 AIH -
    01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙

Ally007
    20. Ožujak 2025. 13:10

Mislim da je normalno da svaka odrasla osoba želi imati pola sata u danu vremena za sebe. Ja sam se u zadnjih mjesec i pol dana preporodila, a promijenilo se to da mali već dulje nije bio bolestan, da bolje spava i da ide redovitije u vrtić. Volim ga najviše na svijetu, ali vrtić me spašava. Isto sam se osjećala kao što vi kažete i preispitivala je li to normalno i jesam li dobra majka. Sad sam se u zadnja 2 tj konačno prisilila malo provjezbati doma, uplatila si maderoterapiju 2x tjedno i imam osjećaj da živim, a ne preživljavam. Al uz dijete (barem moje) je to nemogica misija, a navečer kad zaspi sam i ja za sve preumorna. Ponavljam, nekada je ženama bilo lakše kad su imale oko sebe "selo" da malo preuzme vrijeme s djetetom. Uzasno je teško kad se tako malo biće oslanja gotovo isključivo na tebe, a ti prestaneš postojati kao osoba za sebe. Buhaca - ne znam imaš li tu opciju, ali probaj bar 2x tjedno na 30 min- 1h zgibati iz kuće. Ili se upisi na neke treninge ili jednostavno ostavi malog tati dok ti obavljas vani stvari (pa makar i dućan koji će malo dulje potrajati). Vjeruj mi, osjećati ćeš se kao da ti je netko skinuo kuglu s noge.
    Lightblue - frendicu koja ti je rekla da si se zapustila pošalji lijepo u ono mjesto i pitaj jel prošla u zadnje 2 godine i 10%onog što si ti. Znam ja i sama da sam se zapustila (a vjerojatno i ti), ne trebaju mi još dodatno to napominjati ako ih ne pitam.
    Thinkpurple - tako su i meni u kupaoni radili dok 1x nisam poludila i muža pitala da dobro, jesam li i ja osoba koja se kao čovjek može tuširati ili samo njemu to treba, a ja nemam pravo na to. Rijetko tako popizdim, ali tad jesam i ok je otad. Ponekad treba zahtijevati svoja prava. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• Buhaca
    20. Ožujak 2025. 13:21

Ally tako i radim, ali opet to nije to. Light to i nije neka frendica. Bolje da te pitala treba li ti pomoc a ne kazat da si se zapustila. Mislim da stvarno sve jesmo. Onih 5min sta mi je trebalo da se našminkam sam ukinila ssm. Krema za lice isto. I svaki si tjedan kažem da cu pocet malo vise vodit racuna o sebi al uvik bude nesto.
    Hodanje na prsticima moja je pocela ne znam jel to samo faza ili šta

• Unname13
    21. Ožujak 2025. 09:46

Ja sam također upala u kolotečinu zvanu majčinstvo.
    Bog nek mi oprosti, volim svoje dite više od svega, ali na dane mi se stvarno ne da.
    S njom sam od 0-48h.
    Još smo se preselili, nemam nikog svog u blizini, muz radi cjeli dan, imam osjecaj ko da je u hotelu, dođe, jede, spava i to je njegova funkcija.
    Svekrva ju je u ova dva mjeseca prosetala 10 min.
    Iskreno ne bi me bilo briga, da nije govorila vodit će nju baba vamo, tamo i da nije tobože je "željna".
    Umorna sam od toga da sam samo mater, a niko te ne pita jel ti treba pomoć.
    Da se razumimo, navikla sam ja s njom obaviti sve što imam i skuhati i oprati, ali dan mi se svodi na to, da uipce

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.