Svi pričaju osim njega 😂 i definitivno sam primjetila (barem na našem igralištu) da curice puno puno vise pričaju. Ovo vau vau, mjau mjau, naša pedijatrica ne smatra riječima. Rekla je da to ne računam 😐 neću se zamarati još neko vrijeme. U svemu mi je “kasnio” od posjedanja, puzanja, hodanja… Dat ću mu još malo lufta i za pričanje a onda ako treba ćemo krenuti negdje.
Pedijatrica je krivo rekla, svaki logoped će ti reći da se to smatra rječju. Pa moja za psa neće nikad rec pas ili cuko nego av av, dok ostale životinje više manje zna, krava je i dalje muu, a zna reći patkice🤣
Ma svakako ne bi se ja još brinula, doslovno im to dođe preko noci
Do dvije godine ima fore, propricat će sigurno, nije da pričamo o djetetu od 3 godine koje ne govori
Slazem se. Bilo sta sa smislom, pa i kva kva i av av se smatra rijecima.
To stvarno dode sve preko noci. Ti samo pricaj, kad kaze mjau ti mu reci da, maca ide mjau itd.
Moja starija je s godinu i pol znala sve boje pak, ovoj maloj je sve zeleno. I sjecam se tad da nam je logopedica rekla da zna boje ko sto neki predskolarci jos neznaju.
I evo, da ne brinete, na sastanku u vrticu za dob 4-5 godina su nam rekli da ove godine imaju cilj nauciti brojati do 5-10. Tako da nekad i mi roditelji postavimo prevelika ocekivanja. Nekad se tek u predskoli ucilo to, sad je sve nekako ranije.
Kazem, logopedica za stariju nam je bila rekla da oko 2.rodendana trebaju znati 50ak smislenih rijeci koje MI razumijemo.
Hvala Vam ♥️ ako računamo vau vau i mjau i kva i mu.. onda smo ipak malo bolji.
Moja zna skoro sve životinje. Glavno pitanje joj je ko je to? Ali je u fazi 100% neposluha, bacanja, divljanja i pljuvanja.
Moja zna skoro sve životinje. Glavno pitanje joj je ko je to? Ali je u fazi 100% neposluha, bacanja, divljanja i pljuvanja.
Isto... na svako moje ne ona ima - hoceeeemmm i baca se na pod i dreka. Gada druge sa stvarima... 😵💫
I isto - sta je to - 500 puta dnevno.
Isto… na svako moje ne ona ima - hoceeeemmm i baca se na pod i dreka. Gada druge sa stvarima… 😵💫
I isto - sta je to - 500 puta dnevno.
Moja samo nastavi po svom. Makla sam joj 70% igračaka. Nema ona i dalje po svom. Plus šta grize sve redom. Ako je ne dignem dok kuham me štipa. Znam da je faza ali mi dođe da sve bacim kroz prozor
I da nova opsesija KIWI. Riječ kiwi, drveni kiwi, pravi kiwi. I krumpir je kiwi. Ali kad ga treba jesti onda i nije toliki hit. Pojede recimo osminu jednog.
Da se malo i ja javim ☺️
Imamo suprotan problem, a to je da se naš L NE GASI 😆 doslovno priča od jutra do sutra, sve živo komentira, sve ponavlja. Ima rečenice od 4-5 riječi i ne staje, taj nije tiho ni kad jede evo stvarno. Zna boje (plava, narančasta, zelena, crvena, bijela, crna je mrak 😆 i tu i tamo još koju pogodi) i zna dosta marki auta pa nabraja bezveze. Ak niste znale, svaki drugi auto u Zg je porše 😆 većinu dana umiremo na njegove izjave i količinu gluposti, ali generalno i dalje stvarno nije zahtjevno dijete. Voli se sam poigrati, crtati, aute, što god. I voziti onaj bicikl na tri ili četiri kotača. Spava kroz noć već jako dugo, ne budi se.
Hrana on je isto bio izazovan s hranom, nikad ga nisam smjela hranit na žlicu, od početka on sve sam. Takav je i danas, sam si diktira koliko će pojesti. Ali jede dobro, vjerujem mu da si uzme koliko želi. Isto ne smijemo ništ jesti/piti kraj njega 😆
Ne mogu zamisliti bebaca od 18 mj kako govori porse 😂 preslatko
To sam i ja sretna da se voli igrati sam. Tu i tamo pogleda di sam ali uglavnom se sam igra. I ovo za spavanje. On od prvog dana super spava i brzo je počeo noć spavati. Sve me strah druge bebe jednog dana kako će ona jer ovaj prvi me razmazio s tim spavanjem 😂
Ahahaha, moj se i dalje skoro nimalo ne želi igrati sam, cak i kad gura one oblike u kutiju prvo kaže "meni" i sjedne mi u krilo. To je pokupio jer ga tata pita "ideš meni?" pa mu to sad znači to. Karamela - kao što su svi rekli, pedijatrica je u krivu. Frendica je bas pitala logopedicu koja se time bavi i onda joj je isto potvrdila ovo za "kva kva" i sl, da su riječi ako se koriste u kontekstu. Ni ja ne mogu zamisliti kako je kad dijete slaže rečenice, iako je moj sad počeo bacati riječi jednu za drugom da mi objasni nešto. Npr danas je rekao "move - Kamen - ba- papa", sto bi u prijevodu značilo da smo za vikend bili na Jarunu i da je on bacao kamenčiće u njega i da je kamen otišao papa onda. Jarun je more, ako niste znali 🤣.
On ne grize i ne čupa, ali mu je svaka druga riječ "DAJ!" i onda šiza ako ne dobije. Od boja zna plavu, žutu i crvenu (jedino plava kaže razgovijetno) i načelno ima pamćenje ko slon. Uzmem mu za kaznu igračku i spremim je negdje i on je u stanju doslovno danima kasnije sjećati se gdje je ta igračka spremljena.
Ja samo jedva čekam da dodje do faze da se bar malo igra sam. U zadnja 4 dana nam je spavanje bilo super, samo 1 buđenje do 5-6 ujutro. Sad sam se vjerojatno zacoprala kaj sam ovo napisala, al nema veze.
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Sortiraj odgovore
Najstariji