Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Karamela22
    22. Veljača 2025. 17:56

Mame, ne znam za Vas ali malo mi fale dani trudnoće (koliko god sam povraćala) 😂 i da mi je jedini posao doći vidjeti na forum sta ima i malo se požaliti 😂
    Bebac i ja smo doma. Ne prati me u stopu ali dobije malo vise crtica. Svaki lijepi dan smo sto duže vani. Onda mi i bolje jede. Malo je izbirljiv postao s hranom. Ili koš bolje, sam ne pojede nista. I onda mu ja dam, pojede sve. 
    Runolist, čestitam i tebi na trudnoći ♥️bas lijepo. 
    Mame, jel vaši klinci pričaju? 18 mj i priča minimum minimuma. Ne zamaram se. I to će doći na svoje valjda 😂

Thinkpurple0
    23. Veljača 2025. 07:33

Baby boy zao mi je da se mucite... ja cu ti samo reci moje iskustvo s krutom hranom, moja je samo dojena i ona pak nije prihvacala nista osim sise do nekih 10 mj starosti. Nije dala da ju ja hranim nikako, samo je ono sto bi joj dala pipnula ili zgnjecila i zavalila se u stolici i ni mrdac. Na kraju smo dosli do toga da ona ne zeli djecju papicu nego isto kao i mi i kad smo joj u tanjur posluzili isto sto i nama je pocela jesti, ali uvijek sama i koliko je htjela. Pa evo, cisto da znas da ne forsiras i dohranu ako ne zeli, posluzi, ponudi. Pocet ce jest kad tad. Moja sad jede toliko da se skrivamo mi ako jedemo jer hoce sve. Neki dan mi je na silu usta otvarala da vidi sta jedem jer je namirisala da imam nesto u ustima. Tako da sretno i polako. Znam da je iscrpljujuce i tesko kad ti dijete nece jesti ali ako napreduje na tezini sigurno si uzme koliko mu treba. 
    Karamela moja prica, slaze recenice, al ju ugl ja kuzim sve, npr moja mama koja ju rijetko vidi ju nis ne kuzi i ja prevodim. Mislim da je do 2.rodendana cilj da progovore 50 rijeci sa znacenjem po logopedima. 
    .
    Ja cu poludit vise s ovom zimom, opet su curama nosevi se aktivirali. Dode mi da se pod stakleno zvono izoliramo do proljeca. 😫
    Mala i dalje urla po noci, budi se po 10 puta barem vristeci. Ja neznam kolko to jos moze trajati. 
    Ally kak je kod vas spavanje? 

Ally007
    23. Veljača 2025. 10:11

Karamela - nas mališa je tek u zadnja 3 tj ozbiljno progovorio. Ne slaže i dalje rečenice, ali ima puno više riječi u vokabularu i trudi se sve iza nas ponoviti. Ja mislim da ti je cilj oko 18 mj da uz mama i tata znaju još 6-10 riječi koje ti razumiješ, s tim da ti se i vau-vau, kva-kva isto računaju (ako njima opisuje psa i patku). Nas je donedavno govorio isto vrlo malo i onda samo preko noći krenuo. Ti i dalje citaj, pričaj, imenuj stvari pa će sigurno krenuti.
    Think - ne znam što da ti kazem, zadnje 2 noci spava ok, prije toga me budio svakih 45 min "Mama, mama". Više ni ja ne znam što hoće jer i kad ga nahranim nastavi dalje zazivati. Nacelno je score sa spavanjem i dalje užas, u prosjeku 1x tjedno dobro spava, ostalo je sve 5+ buđenja. Sve čekam da krene na bolje, ali nikako. I onda kad ovako 2 noci spava bolje pokušavam izreproducirati što smo radili tu vecer/dan da budemo i sljedeću noć uspješni, ali dzaba. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• babyboy
    23. Veljača 2025. 10:43

Ally007 prestala sam odmah,ako mi ne otvori usta sam maknem. Zapravo sad kako sam pročitala knjigu pauzirat ću skroz dok ne riješimo averziju bočice. Krenuli smo! Prvi dan je bio užasan,10 sati nije jeo,ali je navečer prihvatio,2.dan malo bolje. Idem po uputama i svjesna sam da treba vremena i nema nazad. Trenutno se osjećam toliko oslobođeno i kao da mi je sav teret pao s leđa što ga više ne hranim u snu. Vjerujem da će kroz nekoliko dana/tjedana to biti skroz sve dobro. Toliko sam sretna i Bogu zahvalana što sam vidjela tvoj komentar i javila ti se,skoro 3 mjeseca traje naša borba i nigdje nisam našla to za averziju bočice,tako da si nas spasila🥰 Javim kako ide dalje🫠

• babyboy
    23. Veljača 2025. 10:46

Thinkpurple0

Baby boy zao mi je da se mucite… ja cu ti samo reci moje iskustvo s krutom hranom, moja je samo dojena i ona pak nije prihvacala nista osim sise do nekih 10 mj starosti. Nije dala da ju ja hranim nikako, samo je ono sto bi joj dala pipnula ili zgnjecila i zavalila se u stolici i ni mrdac. Na kraju smo dosli do toga da ona ne zeli djecju papicu nego isto kao i mi i kad smo joj u tanjur posluzili isto sto i nama je pocela jesti, ali uvijek sama i koliko je htjela. Pa evo, cisto da znas da ne forsiras i dohranu ako ne zeli, posluzi, ponudi. Pocet ce jest kad tad. Moja sad jede toliko da se skrivamo mi ako jedemo jer hoce sve. Neki dan mi je na silu usta otvarala da vidi sta jedem jer je namirisala da imam nesto u ustima. Tako da sretno i polako. Znam da je iscrpljujuce i tesko kad ti dijete nece jesti ali ako napreduje na tezini sigurno si uzme koliko mu treba.
    Karamela moja prica, slaze recenice, al ju ugl ja kuzim sve, npr moja mama koja ju rijetko vidi ju nis ne kuzi i ja prevodim. Mislim da je do 2.rodendana cilj da progovore 50 rijeci sa znacenjem po logopedima.
    .
    Ja cu poludit vise s ovom zimom, opet su curama nosevi se aktivirali. Dode mi da se pod stakleno zvono izoliramo do proljeca. 😫
    Mala i dalje urla po noci, budi se po 10 puta barem vristeci. Ja neznam kolko to jos moze trajati.
    Ally kak je kod vas spavanje?

Sve znam,mala koja sad ima 6 godina nije nikad kašice prihvatila,tek negdje sa 11 mjeseci kad sam joj krenula davat našu normalnu hranu je donekle krenula jest. Bila je sitna,dojila do 16mj,tek kad sam prestala dojiti ju je donekle krenula jest. Sad ima 6 godina i cca 25 kila,valjda nadoknađuje sve što nije jela,tako da skroz razumijem ovo skrivanje jer ona sad nema granica😜🤣

• Unname13
    23. Veljača 2025. 10:54

Karamela22

Mame, ne znam za Vas ali malo mi fale dani trudnoće (koliko god sam povraćala) 😂 i da mi je jedini posao doći vidjeti na forum sta ima i malo se požaliti 😂
    Bebac i ja smo doma. Ne prati me u stopu ali dobije malo vise crtica. Svaki lijepi dan smo sto duže vani. Onda mi i bolje jede. Malo je izbirljiv postao s hranom. Ili koš bolje, sam ne pojede nista. I onda mu ja dam, pojede sve.
    Runolist, čestitam i tebi na trudnoći ♥️bas lijepo.
    Mame, jel vaši klinci pričaju? 18 mj i priča minimum minimuma. Ne zamaram se. I to će doći na svoje valjda 😂

Moja dosta priča, složi rečenicu čak od 4 riječi, a počela je prije nekih 20ak dana, baš joj se dogodio bum u vokabularu iako je i prije toga imala nekih 100ak riječi. Neke stvari razumijem samo ja, ali većinu i drugi je jako dobro razume😅
    Da cilje je 50+ riječi do 2 godine i jednostavna rečenica, svakako ne bi se brinula, preko noci progovore.
    Mi smo nedavno išli na cjepivo i pedijatrica je pitala koliko priča, tad je sklapala dvije riječi, ona mi je rekla već? Advokatica🤣
    Tako da no stres ima vremena ☺️

• Petrica_92
    23. Veljača 2025. 11:05

L isto dosta priča, ali to je jako individualno. I definitivno ovisi o interesima, sta i kako vole. On jako voli kuhanje i spremanje, pa je njegov vokabular pecnica, perilica, mango, avokado i sl. 😂 a recimo ne zna rec mjau mjau. Spoji 2-3-4 rijeci kako kad.
    Isto bili na cijepljenju, pedijatrica je rekla “s 2 godine ga trebate razumjeti vi, a s 3 ja”. I pitala nas je dal govori mama tata vau vau, tako da je to očito očekivano za ovaj period života.
    Iduci kao formalni pregled je sistematski s 3 godine, i rekla je da tada treba znati: brojati do 5, prepoznavati boje, reci gdje piski i jos nesto ceg se ne sjecam.

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

• Unname13
    23. Veljača 2025. 12:08

Šta se tiče brojanja i boja, ja to ne forsiram, nego kroz igru, kroz penjanje uz stepenice i sl.
    A sad da ću striktno odvojiti vrijeme da ona nauči boje, neću, nek se igra, valja u blatu i jede kamenja, sve će stic🤣

• Petrica_92
    23. Veljača 2025. 16:02

Unname ma naravno, nema smisla forsirati, imaju cijeli život za učenje. Možda više kao utjeha svima koji se brinu, imaju još cca godinu i pol da dođu do te razine broja riječi i govora.

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

Karamela22
    23. Veljača 2025. 21:53

Svi pričaju osim njega 😂 i definitivno sam primjetila (barem na našem igralištu) da curice puno puno vise pričaju. Ovo vau vau, mjau mjau, naša pedijatrica ne smatra riječima. Rekla je da to ne računam 😐 neću se zamarati još neko vrijeme. U svemu mi je “kasnio” od posjedanja, puzanja, hodanja… Dat ću mu još malo lufta i za pričanje a onda ako treba ćemo krenuti negdje. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.