Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Petrica_92

Broj poruka: 269

Prijavi adminu

Znaci evo update, nocas je prespavao noc bez bocice, do 06:10, ALI mislim da je to jer je sinoc pojeo 2/3 bureka od sira iz Dubravice #nemajka 😂
    Ide mi to nekako u prilog mojem razmisljanju da se budi samo kad je zaista gladan, ali vidjet cemo..

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

• Unname13

Broj poruka: 256

Prijavi adminu

Petrica_92

Znaci evo update, nocas je prespavao noc bez bocice, do 06:10, ALI mislim da je to jer je sinoc pojeo 2/3 bureka od sira iz Dubravice #nemajka 😂
    Ide mi to nekako u prilog mojem razmisljanju da se budi samo kad je zaista gladan, ali vidjet cemo..

Moja je prije 3 mjeseca imala 13.3kg, pa ne traži noćni obrok od 4og mjeseca.
    Ako ti dobro jede po danu, mislim da mu stvarno ne treba, a s drugu stranu, ako tebi to ne predstavlja problem, daj mu. 
    Preporuke jesu da im iza godine dana ne treba noćni obrok, pa niti ikakve bočice, a evo Moja još ima dvije i koristi i dudu (da se nje pita u školu bi išla s njom🤣)

Thinkpurple0

Broj poruka: 119

Prijavi adminu

Ej zene, ste zive? Kako ste, kako djecica? U kojim ste fazama? 
    Mi smo bili u stvarno groznom periodu nespavanja (uvijek mislim da nemoze gore pa nas mlada dama razuvjeri i ide dalje) pa smo presjekli i odvikavam od uspavljivanja dojenjem. Za sad uspjesno, ima krizu povremeno pa trazi al ne popustam. Dojim ju jos 2x u danu, ujutro nakon budenja i navecer prije svih rutina za spavanje dok svi jos pricamo da ne zaspe. Za sad ima nekog poboljsanja, nema vise onih visesatnih perioda budnosti, budi se jos, trazi vode, dudu, cicu al mazimo, nunamo i ne popustamo.  Muz spava s njom ja na kaucu. I skratila sam joj i dnevni  san na max sat i pol i nocni ide u 21, a budenje u 6.30. 
    Nesto smo ocito pogodili jer ide na bolje iako daleko je to jos od solidnog al opet bolje i budenje svakih sat vremena nego bit budan od 22 do 4 svaku noc. 
    I gospodica kaka na wc vec mjesec dana. Pocela je traziti jer vidi seku, pa smo ju poceli stavljati i evo, od 5 puta 3 sigurno obavimo u wc. Ova 2 ju ulovi i ne stignemo do wc jer vec krene izlazit kad kaze 😜 tako da radimo na pripremi za ljeto kad planiramo maknuti pelenu. Sa starijom nisam imala tutu nego odma na nastavak za wc tako da i s njom budem tako. 

• Tonkica1509

Broj poruka: 144

Prijavi adminu

Think svaka čast za wc! To je veliki korak, bravo. Moj L kaže kaka, veli mi da treba brisati guzu, da treba pelenu kad obavi, al nije još spreman za van pelene to obavit. Ne znam iskreno ni kak da mu to predstavim 🤔 malo ću proučiti savjete po guglu 😆
    Mi smo baš nekako u fazi da govor razvija, slaže jednostavne rečenice od dvije-tri riječi i tiho je samo kad spava (nekad ni onda). Spava lijepo, od cca 21 do 8, bez buđenja. Možda jednom tjedno se probudi i traži vodu al to kad je večera bila malo jača 😅 i kroz dan spava dva i pol sata u prosjeku.
    Ali smo došli u fazu NE. Sve je ne, što god ga pitaš ne ne.

Thinkpurple0

Prijavi adminu

Tonkica oni do 2.godine jos nemogu kontrolirati obavljanje nuzde, tek nakon toga krece ali mogu se lagano pripremati jer taj procest traje... prvo se igraju i sve im je zanimljivo, od skoljke, wc papira, brisanja, diranja guze, cucke, svega 🫠  Ona nemoze jos zadrzati kad krene, kad joj se kaka ona kaka, al kaze mi cim krece, ako smo blizu wc i skinem obavi u wc ako ne obavi u pelenu. Al evo, najavi, samo je kolko rano ce najavit i kolko cu ja brzo reagirati. Starija mi je s ravno 2 god krenula kakati na wc, a od tako negdje 1g10mj je imala blokadu i kad bi joj se kakalo je stala i ukopala se di god da je bila i nitko ju nije smio dirati ni doc blizu dok se ne pokaka a nije htjela pustit u pelenu. I onda sam presjekla i kad je krenula da ce kakat bi ju zgrabila i na wc. I kad je skuzila da je tamo joj lakse, samo je isla. A pelenu za piskit je skinula s 2 g i 8 mj, nocnu malo prije 3.rodendana. 
    Znam da sam s malom jos daleko od skidanja pelene al vec sam sretna da koji drekec zavrsi u wc da ga nemoram ja prat i da manje smrdi smece 🤣
    A i poceli smo ju navecer nakon pranja zubi i prije tusiranja skinut i stavit na wc da se popiski i u 99% slucajeva piski u wc. Jer se do tad svaki put popiskila u kadu kad bi ju stavili. Pa evo, probajte uvoditi tako navike. 
    .
    A kako si ti? Kako podnosis trudnocu i trcanje za todlerom? Jel znate jel stize braco ili seka? Jeste preselili u stan?

Ally007

Broj poruka: 458

Prijavi adminu

Curke, mi bismo sutra otišli na jednodnevni izlet. Plan je inicijalno bio negdje na snijeg, ali ga nakon ove južine nema. Alternativa je bila Ljubljana, ali sad vidim da na google mapsima piše da ima 2h do tamo, a to mi se cini puno za 1 dan (mislim da bi mali poludio da se mora ukupno 4h voziti).. Sad pak razmišljam o Varaždinu u kombinaciji s možda nekim toplicama. Imate li preporuku za neke u kojima je unutra topla voda i ok za ove male? 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Thinkpurple0

Prijavi adminu

Ally evo ti snjega na sljemenu 🙈 
    A mi smo ptosli vikend bili na jezercici, i tamo je bilo snijega okolo al smo isli na kupanje. Imaju mali bazen za bebe i toplo je i voda i zrak. 

• Jagoda01

Broj poruka: 731

Prijavi adminu

Ally, nastimaj da mu bude vrijeme spavanja kad putujete
    Mi sa nasom prije 10 dana isli u njemacku, 11 sati u jednom smjeru🫣
    A u 11. mjesecu isli 5 i po sati avionom. Valjda sad necu urec, ali sve je prilicno dobro proslo. Sad joj je preko 16 mjeseci, al idalje doji ko novorodjence i slabo sta jede od hrane, nadam se da joj ne fali zeljeza..
    Al ja odo u drugu temu🤭
    I da, thinkpurple, drago mi je da vam konacno ide na bolje😊
    Pozdrav svima🤗

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;10716;116/st/20230902/dt/6/n/Baby/k/d096/age.png

Ally007

Broj poruka: 458

Prijavi adminu

Ma odlučili smo se za Sljeme. Snijeg je pao, bit će sunčano, a blizu smo doma ako poludi. Za neke dulje destinacije ćemo ipak ići s 1 ili 2 noćenja. Još da je vani toplije ili da su dani dulji bi bilo lakše, a ovako nam definitivno treba mjesto za ugrijati se/odmoriti itd.
    Inače, naša 3tjedna faza boljeg spavanja je završila i sad smo opet na buđenju svakih sat vremena do 3 ujutro (ne znam zašto jer ne jede ni nis, samo zove "mama" ili vice). Valjda opet neki skok. S pričanjem i dalje ništa, tj i dalje smo na slogovima, uz par novih riječi "pvava" (plava boja), "bvavo" (bravo), "kuh" (kruh). Najbliže slaganju riječi je kad kaže "nO nee" (u prijevodu - nos NE, kad ne želi da mu se ispire nos). Još to poprati odmahivanjem prstićem. Što se pelene tiče, zasad smo samo na tome da mi ujutro kad se pokaka kaže "kako". I kad ga perem na lavabou silom pokušava piskiti, kad mu uspije se smije. Micanje pelena ostavljam za ljeto, uopće se neću mučiti s tim sad.
    Počeo nas je malo više ljubiti sad pa smo sretniji. Cijepljenje nikako da obavimo jer je stalno bolestan. Jeste vi obavili ono sa godinu i pol? 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• Petrica_92

Broj poruka: 269

Prijavi adminu

Sto se tice govora, on se bas propricao. Poceo je i spajati “kisa pada”, “dodi mama”, “dodi tata”. A od rijeci favoriti pecnica perilica i pajajajz 😂Nismo jos obavili cijepljenje, isto zbog bolesti :/ ulovili neku virozu, pet dana je imal temperaturu 38.5-39.5, i nikako dolje. Danas se probudio bez temperature, ali nos je i dalje koma. Nadamo se da ce i to na bolje :). S tim da mi jos i moramo drugu dozu protiv meningokoka B.
    Do sad nismo imali izbirljivost, al sad je u bolesti jeo samo borovnice i grozde 😂 nadam se da je to samo bilo zbog manjka apetita - srecom je mrgica pa mu nije tesko palo par dana manje jesti. Drzte se svi, Jos 2 mjeseca do proljeca!

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.