Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • AM13
    08. Srpanj 2024. 09:08

Buhaca mi smo otkrili da raste cetvorka, tako da je ocito to razlog 🙈 sinoc sam mu dala lupocet i imali smo mirnu noc 🤷🏼‍♀️

Thinkpurple0
    08. Srpanj 2024. 13:16

Hvala na cestitkama! 
    Evo i mi proslavili 1.rodendan. 🤗 
    Na sami rodendan smo isli nas 4 na izlet, to muz i ja imamo zelju da za njihove rodendane im ne kupujemo neznam kakve poklone nego da ih odvedemo negdje. Poklona ce dobit hrpu od familije, a taj dan je uvijek rezerviran samo za nas 4 i to starija bas pamti i to nam je lijepo i pokusat cemo sto duze odrzati tu tradiciju. Vjerojatno do puberteta 🙈
    Za vikend smo proslavili s najuzom obitelji doma kod nas i bilo je super, slavljenica je uzivala, plesala, hodala od jednog do drugog, papala torte (obje, i djecju i odraslu) i u pola 8 mi se popela na rame i pokazala da je dosta i da idemo u sobu 🙈 
    Od mojih smo joj narucili piklerov trokut s toboganom i penjalicom i pun pogodak, non stop ide po tome. Pa eto preporuka ako neznate sto bi. 
    .
    Spavanje nam je i dalje ocajno. Bude budna po 3-5 sati usred noci u komadu, po danu spava po 20ak min, nekad jednom, nekad 2 puta. Evo zadnja 3 dana za redom smo na 1 dnevnom spavancu i nesto je bolja noc (budi se barem 3 puta dojiti i jos tolko dodat dudu ili ponunat al bar nije budna po 5 sati u komadu) pa se nadam da ce s konacnim prelaskom na 1 spavanje se i to poboljsat jer nemrem vise. 
    Problem je sto mi nekad ujutro zaspe 2 sata nakon sto se probudila i onda nemoze izdrzat do navecer. Tj moze, imamo i takvih dana al onda bude nervozna i lelujava sva popodne, samo pada i udara se. 
    Jos kad bi ju uspjela produzit i taj spavanac da bude duzi od 30 min ajme meni. 
    A problem mi je i sto starija nema vrtic i umire od dosade, samo cendra cijelo vrijeme, nis joj nije zabavno, sve traje 3 sekunde, a ja nedam da provede cijeli dan pred ekranom.  Tak da veselo dugo toplo ljeto.
    .
    Trudnice ajme vec i prvo tromjesjecje proslo, drzite se po ovim vrucinama! 

Thinkpurple0
    08. Srpanj 2024. 13:19

E i htjela sam pitati, jel imate preporuke za neke zastite za auto i autosjedalice? 
    Starija se prije 2 tj popiskila u as, nije mogla izdrzat do stanice da izademo, a prije koji dan se ispovracala po autu i sjedalici i jedva smo ju oprali vec 2.put u kratkom vremenu, sva sreca je ljeto pa se brzo susi. 
    Imamo na vozackom i suvozackom iza one navlake za zastitu al jel ima jos sta za zastititi as i auto? 

Ally007
    09. Srpanj 2024. 19:17

Pozdrav s mora i od nas!
    Am13- sretan rockas i držim fige da trudnoća i dalje bude tip top!
    Thinkpurple - i vama sretan, bas me uvijek iznenadi koliko je tvoja mala napredna za dob. Ako te tjesi kod nas spavanje i na moru koma. Buđenje bar 5x, i to računam pod dobru noć. Odustala sam već. Doslovno je spavanje neovisno o tome koliko ga izmorimo/nahranimo itd po danu. Na 1 spavancu smo već dugo. Ovdje na moru mi paše što na ide spavati taman oko 12,pol 1, pa do cca 14h,kad je toplo.
    Ne znam kako svi vi na moru, ali nas mališa je tek par puta bio i to vrlo kratko. Namazali ga s faktorom 50 (LRP) i svejedno je lagano pocrvenio po rukama. Tako da ga sad svaki 2.dan vodimo na plažu da dobiva po malo boje. Nismo još bili zapravo na dulje s njim jer na plaži nema puno hlada, a on nema mira da ko neka djeca sjedi i igra se u pijesku. Nego hop i na sunce. Šator iz baby centra je skroz beskoristan jer je odmah danas zaključio da ga treba razmontirati i vidjeti što je to. Pa se ustao i onaj dio koji radi sjenu spustio dolje i sjeo na njega 😔.
    Ugl, veselo je, sreća da imamo tu baku i dedu pa možemo malo i sami na plažu isplivati se dok on spava. 
    Ne mogu se sjetiti tko je ono išao sam na plažu s dvoje djece, al svaka joj čast. Oo

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Mia2023
    09. Srpanj 2024. 20:21

Sretan rođendan svima! Ne mogu vjerovati da je velika većina već proslavila veliki prvi.
    Am13 neka bude top i dalje! Svaka čast uz mališu, ja sam koma i bez trudnoće 🤣
    Mi smo na 2 spavanja i to mu paše, jedva i ovako izdrži. Nadam se da će tako što dulje 😅
    .
    Pokloni što ste dobili za prvi rođendan? Preporučite mi nešto jer ja stvarno ne znam što da kažem, a već svi pitaju na veliko. Ideja mi je piklerov i onaj kao aktivni stol, ali što još 🤷 robe ima brdo

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

• Petrica_92
    10. Srpanj 2024. 08:48

Sretni prvi rockasi svima! Proletilo je, nevjerojatno!

@Mia Ja sam, u nadi da necemo dobit hrpu robe i bespotrebnih igracaka s kojima se nikad nece igrati, vecini ljudi dala neke ideje. Kopiram listu:
    - ruksak za vrtic
    - toranj za ucenje
    - Snugi slapice za vrtic
    - Baobaby Pelice
    - Frodalice 
    - Ljulja.hr ljuljacka
    - Termosica sa slamkom
    - Trunki kofer
    - Lego duplo zabava u kadi
    - Aktivni stol Little Dutch
    - modu set
    - Bbox kutija za uzinu 

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

Thinkpurple0
    10. Srpanj 2024. 10:03

Ally ista je starija seka, nema da kasni sta za njom da nebi mama malo odmarala 🥴
    A za plazu, isto, nis kaj smo zamislili ne koristimo jer je ona prezivahna. Sad i kak hoda pa to nemoze bit u hladu nikakvom. A da sjedi i igra se, mos mislit, jela je pijesak i kamencice. Opet nista 🙈
    Idi rano ujutro i popodne iza 5 na kupanje. Jel imas onu uv majicu? Mi smo kupili u decathlonu i odlicna je i spasila nas je i na moru i sad kad odemo na bazen. 
    Moji u dvoristu imaju veliki bazen pa sad dodemo kod njih svaki dan na kupanjac. A za vikend sam im punila mali bazencic na balkonu. 
    Mia evo mi sad dobili piklerov trokut s daskom za penjanje/spustanje i super je, koristi ga. 
    Modu je isto fora, ona ga koristi a recimo starija ga je dobila za 2.rodendan i do 4.godine joj nije bio zanimljiv 🤷‍♀️
    Te didakticke pametne ploce/kocke/stolici su ok, al po meni previse prostora zauzme za tih par minuta igre. 
    Dobra ideja su termosice, bocice za vodu, posude za hranu... bbox ima super. 
    Za kasnije mozda onaj tricikl/romobil guralica i slicno. To oko godine i pol pocnu koristiti pa se moze vec sada kupiti. 
    Cipele (poklon bon u froddu recimo) je isto dobar poklon. 
    A ja kazem tko god pita radje poklon bon u dm, muller, babycentar pa cemo vec nesto kupiti. Ako nista, pelene. 

Mia2023
    10. Srpanj 2024. 21:30

Ally  mi imamo odjelce iz Pepca i super nam je. Namažem mu samo donji dio nogica i lice, ostalo je prekriveno. Nijednom još nije pocrvenio. Bili na moru do nekih 10:30 i onda od 17:30/18h ponovo, ostalo u hladu.
    Petrica, Thinkpurple hvala za ideje 🤗

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️

Ally007
    11. Srpanj 2024. 11:30

A kako im skidate ta odjelca/majce kad su mokre? Mene muz stalno uvjerava da zbog toga to nije dobra opcija. Ma bili smo na plaži već prije 10,al fakat je ovih dana sunce prejako. Jucer smo išli na plažu s većim hladom pa je bilo ok. Nisam baš zadovoljna s onim Fredovim kolutom. Nekak mi je nestabilan u njemu, stalno se bojim da se ne naguta vode, pogotovo kad su valovi, a on glavom prema naprijed. Radije bih onaj klasični, pa da možda i on dolje u vodi vidi svoje nožice.
    Pokloni za rockas - namjerno nisam nikome nis govorila, nego sam svima rekla da kupe što god žele. Jedino sam svojim starcima malo napomenula za taj bicikl guralicu. Još je malo mali za to, ali bit će mu super. Meni se jako dopao aktivni stol, nadala sam se da će dobiti i dobio je neki kao za malog astronauta, koji s poledjine ima i za stavljanje velikih kocki, a može se i na pod staviti. Meni je to super a i njemu se svidja. Dobio je i neki bager s 3 jezika koji pjeva, njega obožava. I neke stvari koje će mu bit dobre kad bude malo veći (tipa neka podloga za igru školice koja svira kad se skače po njoj). 
    Kaj bi vi još preporučili da im treba za vrtić? 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Mia2023
    12. Srpanj 2024. 22:12

Ally007

A kako im skidate ta odjelca/majce kad su mokre? Mene muz stalno uvjerava da zbog toga to nije dobra opcija. Ma bili smo na plaži već prije 10,al fakat je ovih dana sunce prejako. Jucer smo išli na plažu s većim hladom pa je bilo ok. Nisam baš zadovoljna s onim Fredovim kolutom. Nekak mi je nestabilan u njemu, stalno se bojim da se ne naguta vode, pogotovo kad su valovi, a on glavom prema naprijed. Radije bih onaj klasični, pa da možda i on dolje u vodi vidi svoje nožice.
    Pokloni za rockas - namjerno nisam nikome nis govorila, nego sam svima rekla da kupe što god žele. Jedino sam svojim starcima malo napomenula za taj bicikl guralicu. Još je malo mali za to, ali bit će mu super. Meni se jako dopao aktivni stol, nadala sam se da će dobiti i dobio je neki kao za malog astronauta, koji s poledjine ima i za stavljanje velikih kocki, a može se i na pod staviti. Meni je to super a i njemu se svidja. Dobio je i neki bager s 3 jezika koji pjeva, njega obožava. I neke stvari koje će mu bit dobre kad bude malo veći (tipa neka podloga za igru školice koja svira kad se skače po njoj).
    Kaj bi vi još preporučili da im treba za vrtić?

Pa nije neki problem skinuti. Malo se zaljepe za tijelo, ali ništa sad posebno. Imaju patent na ledjima. Ja spustim prvo robicu preko jednog ramena do lakta i onda povucem, pa s drugog isto tako. Nije neki problem, a stvarno stite.

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.