Dojenje imamo jedno-dva kroz dan (nekad nijedno, ovisi kakav mu je dan), pred spavanje, nekad jedno noćno, nekad tek pred jutro. U prosjeku je to 4-5 podoja dnevno. Možda previše još uvijek?
Tak i mi… oko 5 se vrtimo. Al nama je pred spavanje, to se vise mazi nego jede bi rekla, a ovo nocno bas jede 2 puta i nekad umejsto obroka ak joj nije pasao meni 😏
Ma da tak i kod nas. Al ajd sad dobro jede, kad je bio prehlađen jako slabo.
Za užinu mi isto voćku, voćni pireći, kombiniramo. Imamo sad dosta toga domaćeg (vrt, voćnjak) pa što se nađe.
I da, recept za sladoled:
100g borovnica
1 banana
1 žlica maslaca od indijskih oraščića
180g jogurta (ja stavljam veganski zbog alergije).
Sve izblednati.
Večeras sam miksala, sutra degustiramo. Našla sam u Lidlu slatke kalupiće za sladolede :)
Jooj mi smo na 7 dojenja, ne znam kako da srezem😂.
4 na dan, mislila sam ostavit jutarnje i vecernje kad uvedem meduobroke. Al noc nam je koma, tako se umiri, nemam snage ljuljat je.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Mi za užinu uglavnom bananu ili neko voće, rjeđe kombinacija palenta/jogurt (to u zadnje vrijeme voli-meni nikad ne bi pala na pamet kombinacija, ali vidjela sam u vrtickom meniju pa reko da probamo). Obično imamo 1 užinu na dan i to stignemo popodne oko 5- pol 6, sad kad ima samo 1 spavanje. Nama noć i dalje koma. Evo zaspao je u 9,sad nije niti 11 i već je 2x plakao. Pricekam ja malo prije tješenja, ali ako dugo čekam on stane na noge u krevetu, place i skroz se razbudi i nema šanse zaspati osim uz flašicu. Provala sam smanjiti/izbaciti flašicu oko ponoći (pa da tijekom noći samo u 5/6 ujutro ostane),ali nema šanse. Dam mu vode, povuče 2 gutljaja i samo još jače počne plakati. Ne znam kaj mu je. Ne želim ga navikavati na spavanje samnom u krevetu, iako ponekad tako najbolje zaspi. A i to bude pred jutro, oko 5. I dalje se ne usudim da cijelu noć spava samnom, bojim se da ga ne ugusim.
Rodjendan - ok, jesmo mi jedini roditelji koji svom bebaču daju da jede njihovu tortu? Neki dan je s nama lizao Quatro sladoled. Nekako ne vidim štete u tome da proba par zalogaja svake prijestupne, ako inače ne živi na slatkom.
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Ally i moji su degustirali običnu tortu za rođendan. Kaže degustirali jer ionako uzmu par zalogaja i to je to. Pa im manje više damo sve naše što žele probati. Nekako sam totalno olabavila po tom pitanju. U 9 mj trebaju krenuti u vrtić pa sam škicnula njihov jelovnik i došla do zaključka da je to sve samo ne zdravo. Mislim ima i ok stvari ali mislim da pizza nije za djecu u vrtiću ili pohana piletina recimo pa ustvari ne vidim svrhu da im branim ako žele probati kad će ionako za koji mjesec bili izloženi totalno drugačijoj prehrani.
Možda griješim ali eto ...
💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
02/22 IUI - beta 0, 9
05/22 IUI - beta 0,1
09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️
afrodita060606@gmail.com
Da se razumijemo i moja podjeli sladoled kontiki sa sestrom. I jela je ledo rodendansku tortu, i pizzu u pizzerii, i burek iz pekare, i przene srdele u restoranu, a i pohano doma.
Samo sam htjela za nju neku zdraviju verziju torte da ima kao konkretni obrok da se bas ne ubije u seceru taj dan jer bude i onako pojela sigurno jos nesto drugo skupa s nama i gostima.
Noc ocajna. Jedva disem kolko sam umorna. Jedva je zaspala u 21h (bila je budna od 14h), budenje i plakanje svakih 15 min, bila budna od 23.20-1.30, opet cicala u 3... kad je takva noc dode mi da si upalim film i ne spavam uopce jer mi nema gore nego kad me probudi 100x taman kad zaspem.
Thinkpurple ja sam svojima radila smash cake po receptu iz fb grupe Domace kasice za bebe, i bila je prefina i pun pogodak, a prelagana za napraviti. Mogu ti poslati ako zelis.
Naravno, uz to su jele telece pecenje i krumpir s nama, nije da ne damo nista.
.
Mi smo dobro, M i E jurcaju po stanu, imamo isto Froddo sandalice i navikavaju jos.
S ne hoda jos ali puno brblja, slaze puno slogova, pokazuje prstom, prepoznaje par stvari, likova..
.
Nemamo vec dugo nocnih hranjenja, spavaju cca od 19.30 do 6. Dnevni spavanci su jedno vrijeme postali tezi al smo pokusajem i pogreskom dosli do idealnog vremena - 10min gore/dolje je ok al sve ostalo se unervoze, tesko zaspu i spavaju samo pola sata.
Znaci od 9.45 do 11.15 prvi spavanac, i 14.30 do 15.30 ili 16 je drugi spavanac.
.
Boca oko 7, dorucak oko 8.30, boca oko 11.30, rucak oko 13.30, uzina nakon budjenja, vecera 17, boca oko 19.15 i spavanac.
I dalje sam pobornik rutine, i nama funkcionira. One puno manje nervozne.
.
Belinda sretan veliki prvi!! 🥳
Afrodita tvojim deckima takodjer 🥳🥳
I ostalima koje nisam upratila 😊
37 👩❤️👨 33 🌠 5/2020 biokemijska
🧔 teratozoospermija, 👩🏼🦰 zacepljen jajovod
9/2021 AIH ❌️
2/2022 Gonal, 2 folikula, 1 js ❌️
10/2022 Menopur, 7 folikula, 7js, 6 blastocista
5.11. ET 2 blastice, 4 ❄️ 🥰 6dnt + 🤞🍀
Beta 21.11. 4607 ✨️ 23.11. 8613 ✨️ UZV 5.12. ✨️ 6+4 ❤️❤️❤️ 16.6.2023. 💖💖💖
Znaci kod nas noci ocajne vec mjesecima, dode koja malo bolja ali ono strava i uzas uglavnom. Mene je dojenje pocelo enormno zivcirati, ne mogu si pomoci ali samo cekam da vise pusti i prestane jer u meni pocne kuhat neka zivcanoca. Samu sebe iznenadujem s tim. Prije bi je po noci pristekala i nastavila spavat, sad nema teorije da zaspim, samo cekam da me pusti i ludim od nervoze. I shvatila sam da je to sve samo ne dobro ni za mene ni za nju i bolje bi bilo da skroz prestanem. Aliii brine me kako ce onda dobivati mlijeko jer ona ima 10 mj sad, imamo jos nesto lufta do godine dana i treba jos piti mlijeko.
Bocicu do sad svaki put kad bi joj dala bi samo grizla i pljuvala i ne bi popila bas nista. I prekjucer ja reko ajmo opet probati i napravila joj 60 ml formule. Zenska prihvatila i popila pa sma.joj napravila jos 125 i to je sve popila. Ja u soku. To je bilo popodne pa sam joj za noc 180 napravila opet i popila je 150. Uspavala se cicom i zene moje, spavala je cijelu noc!! Cijelu! Bez komesanja, budenja, icega. Ja u soku opet. Pozitivnom jer sam se konacno i ja naspavala. I jucer vidim da joj je izbio zubic. To ju je valjda mucilo dane prije kad amo imali horor noci. No jucer opet nije htjela popiti nista na flasicu, tek nekih 20 ml. I noc opet uzasna.. probudila se 4 puta, plakala, nervozna, grize prste. Izgleda da su zubi opet problem i danas opet nece flasicu. Tak da ne znam ni sama sta da vise mislim. Jesu ovaj dobar dan i prespavana noc bili smo dar s neba ili ce se ponavljati, ne znam
Ali prestat cu dojiti uskoro, kazu da nije dobro kad ih smetaju zubi i to pa cu pricekat da opet zeli flasicu i onda vise nam i nema i gotovo. Bit ce mi u neku ruku tesko ali s obzirom na to koliko me zivcira, bolje je za sve da vise ne dojim. Koliko god je njoj to utjeha a ona je ogromni cicoljubac i mislim da bi dojila do 7.god da moze
30 god 💃 30 god 🏃♂️
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Thinkpurple ja sam svojima radila smash cake po receptu iz fb grupe Domace kasice za bebe, i bila je prefina i pun pogodak, a prelagana za napraviti. Mogu ti poslati ako zelis.
Naravno, uz to su jele telece pecenje i krumpir s nama, nije da ne damo nista.
.
Mi smo dobro, M i E jurcaju po stanu, imamo isto Froddo sandalice i navikavaju jos.
S ne hoda jos ali puno brblja, slaze puno slogova, pokazuje prstom, prepoznaje par stvari, likova..
.
Nemamo vec dugo nocnih hranjenja, spavaju cca od 19.30 do 6. Dnevni spavanci su jedno vrijeme postali tezi al smo pokusajem i pogreskom dosli do idealnog vremena - 10min gore/dolje je ok al sve ostalo se unervoze, tesko zaspu i spavaju samo pola sata.
Znaci od 9.45 do 11.15 prvi spavanac, i 14.30 do 15.30 ili 16 je drugi spavanac.
.
Boca oko 7, dorucak oko 8.30, boca oko 11.30, rucak oko 13.30, uzina nakon budjenja, vecera 17, boca oko 19.15 i spavanac.
I dalje sam pobornik rutine, i nama funkcionira. One puno manje nervozne.
.
Belinda sretan veliki prvi!! 🥳
Afrodita tvojim deckima takodjer 🥳🥳
I ostalima koje nisam upratila 😊
Sretan Rođendan! 🥳🎂🎉
Sretan Rođendan! 🥳🎂🎉
Hvala 😊
37 👩❤️👨 33 🌠 5/2020 biokemijska
🧔 teratozoospermija, 👩🏼🦰 zacepljen jajovod
9/2021 AIH ❌️
2/2022 Gonal, 2 folikula, 1 js ❌️
10/2022 Menopur, 7 folikula, 7js, 6 blastocista