Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tonkica1509
    14. Srpanj 2024. 21:00

Ovdje baš zatišje, svi pobjegli na more ☺️
    Ja imam za prijaviti malog hodača, odvažio se, pustio rukicu i ide ko veliki. Sad već cijeli parkić prođe sam.
    Za ročkas smo odlučili samo roštilj kod vikendice, par bliskih prijatelja i to je to. Ništ posebno, ali pripremili smo vodene pištolje i vodene balone, nadam se da ćemo se svi malo opustiti i "podjetinjiti".
    Pokloni - nisam iskreno ništ naručila, nek donesu što god, iskoristit će se. Samo je kuma obećala tricikl. Većina zna da je lud za autima i da ih vozi non stop, tak da ne sumnjam da će ići u tom smjeru 😅
    Mi se spremamo polako u planine pa malo možda na more koji dan.
    A u rujnu on kod tete čuvalice, a mama na posao. Malo se radujem razbijanju rutine, iako mislim da ću stalno samo razmišljati kako je on i što radi i jel ok. Al dobro. Prvih par dana će biti teže, dalje ćemo se naviknuti 🙂

• Tonkica1509
    14. Srpanj 2024. 21:02

I da, očajna sam od ovih vrućina, kak smo u Zg još uvijek, doslovno smo zatočeni u stanu. Ujutro malo van i malo navečer (premalo), ali odma je mokar, jednostavno nije humano. Vjerujem da je i njemu već puno predosadno sve u stanu

Ally007
    15. Srpanj 2024. 08:53

Tonkica - čestitke na hodanju!! Ne sumnjam da je u Zg pakleno, jer je i na moru prevruce. Imate li kakvo mjesto na balkonu za neki mini bazencic, cisto da se malo rashladi dok je vani. Mi na plažu s bebacem samo iza 18h. Povremeno oko 16h ga stavimo u hladu iza kuće u veliki lavor i to voli, odmah je manje nervozan. Kupila sam novi SPF (Nivea baby) i taj mi se cini da bolje štiti od LRP.
    Nas mališa je krenuo verglati neke npve riječi - uspio je reći "kvaka". "baka" i dalje ne želi reći. I jako je smiješan, kad je gladan onda se oblizuje i proizvodi neki grleni zvuk "gabn, gabn", ko da želi reći da hoće gablati 🤣. Ja sam prestala biti mama i sad sam ili "mimi" ili "eme". Pa kad je frka ide po kući i zaziva "Eemeee". Isto tako imitira sve živo. Sad po novom glumi indijanca (vice "aaa" I lupa se rukom po ustima). Jadan je izludio od vježbanja dok to nije svladao, jedno vrijeme se lupao rukom po ustima i šutio (nije mogao spojiti 2 radnje), pa se lupao po obrascicu dok viče "aaa", a sad je uspio i ponosan je. Jako je smiješan, bas je svaki dan sve interesantniji.
    Nadam se da ste svi ok! 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• Tonkica1509
    15. Srpanj 2024. 09:23

Ally ma nemamo mjesta za to, ali vodimo ga na bazene ili na selo pa tamo uživa.
    Isto glumimo indijanca 😂😂 i isto je strašno ponosan na to. Sad je naučio puhati pa puše u apsolutno svaku žlicu, presmiješan je. Od riječi je glavno auto, auti, moto, mama, tata, za papanje ide pa pa pa onako cmokče. Uglavnom je u fazi skupljanja kamenčića i po mogućnosti smeća po parkiću.
    A kak nam je hodanje sad hit, noć koma 🫤

• Buhaca
    15. Srpanj 2024. 09:27

Tonkica1509

I da, očajna sam od ovih vrućina, kak smo u Zg još uvijek, doslovno smo zatočeni u stanu. Ujutro malo van i malo navečer (premalo), ali odma je mokar, jednostavno nije humano. Vjerujem da je i njemu već puno predosadno sve u stanu

Čestitam na hodanju. Moja i dalje samo radi turneju po stanu, zna se koji put pustiti dok je uz kauc. Šta se vrućina tiće užas. Kod nas ni noću ne padne ispod 27. Ona se osula, tuširanje mlakom vodom. I mi izađemo ujutro da smo do 8.30 kuci i uvećer isto izađemo. Bilo je lakše prošle godine jer bi spavala u kolicima. Sad taman kad nestane sunca i padne mrvu temp moramo kuci na spavanje. 

• Buhaca
    15. Srpanj 2024. 09:44

Stvarno je ovde zatišje, nadam se da su svi dobro i veliki i mali. Mi smo uspješno uveli bjeljanjak, bademe, lješnjake i orahe. Od sutra napadamo kikiriki. 

Thinkpurple0
    15. Srpanj 2024. 10:07

Pozdrav iz paklenog zagreba dok priljepak spava na meni 🥵 
    Znaci neznam kak joj to pase, znoj se cijedi s nas di se spajamo al ne, neda se spustit i spava na meni s cicom u ustima 🤦‍♀️🤦‍♀️
    Sva sreca sam bar mob uzela sa sobom u sobu, slusalice sam zaboravila. Poludit cu. 
    Je, uzas je, nemremo van, ona je budna rano ujutro pa bi mogli al starija spava pa dok doruckuje vec je manjoj opet vrijeme za spavanje,a  navecer mala oko 19.30 ide spavati tak da nis od toga. Imamo 2 kontra ritma i grozno mi je, nikad pauze i mira. Plus zarobljeni smo u stanu 🥴
    Bravo za hodace! Novi level vjezbe zivaca za mame 🙈
    Moja vec trci, samo se derem polaaakoooo, uspori, stani. A popela bi se na sve kaj ni neznas da se moze popest na to, i stavila u usta sve sto nemozes ni zamislit da bi stavio u usta. Starija mi nije bila takva i muka mi je od stalnog gledanja u nju. Neki dan je wc ostao otvoren i u pola minute sto ju muz i ja nismo gledali je bila unutra i rukom grabila vodu iz skoljke i cuclala prste, ona fina plava voda od brefa 🤮🤮🤮
    Spavanje standardno lose, nema pomoci. Meni je dosta lose u zadnje vrijeme, vrti mi se, glava me boli, zlo ki je, neznam jel do opce iscrpljenosti, vrucina ili neceg desetog ili kombinacije svega. 
    Zubi, 10 komada, s tim da sam neki dan dok sam joj komad kucne vage vage cupala iz usta napipala da ima gore vec cijele cetvorke koje nisam imala pojma ni da izlaze jer se ovako ne vide kad otvori usta 🤷‍♀️
    Pricanje - mama, tata, papa (za jest, mahat, slapa, noga - papak jer ju ki tak zezamo), toto (to je to kad je gotova s jelom 😅) vava, kvakva (patka), mu (krava), seku zove bas imenom, da, ne, ba (kad nas plasi) i kuku. Bit ce ko seka zlabrava, ne gasi se. 
    Starija je s 1.5g spajala po 2 rijeci vec pa me bas zanima kako ce ona. 
    Prezivite mame 💪💪💪

• Buhaca
    15. Srpanj 2024. 13:06

Prijavljujem temperaturu 38.5. Ne smrca, ne kašlje grintava je. Ujutro smo u pedijatrice

• Tonkica1509
    15. Srpanj 2024. 15:07

Buhaca nadam se da nije ništa, neka prolazna virozica. Brzo ozdravite. I bravo za orašaste. Nama je ostao još badem i lješnjak. Ja sam alergična na lješnjake pa mi je to malo trta.
    Thinkpurple zvuči ko da si premorena na entu. Plus vrućine, niski tlak, dehidriraš u sekundi - pogotovo dojilje. Pij sokiće (iso sport ili hidra za elektrolite). Ja si recimo nakuham onog čaja za dojilje u čajnik i to u frižider pa ko ledeni čaj pijuckam.
    Držite se, budu i ove vrućine jednom popustile

Thinkpurple0
    15. Srpanj 2024. 15:32

Ja sam sve alergene dala osim plodova mora. Jela je ribu i lignje al nisam kozice i skoljke. Nekako se to ne usudim jos. Jel vi to dajete?
    Buhaca ima puno viroza... al mogu mislit jadna beba na ovim vrucinama s temp 😥 drzim fige da je prolazno! 
    Tonkica da, bas sam skuzila kak nakon dojenja moram popit vise vode nego inace, bas osjetim da mi tlak padne. A inace imam niski tlak i bas me skljoka. I skuzila sam da mi slatko ne pase sad nego slano. Ocito dehidracija preko znojenja. 
    I dobra ideja za caj, tnx! Nije mi palo na pamet da ga rashladim a nebi ga sad pila toplog nema sanse. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.