Thinkpurple nemam savjet ali saml da kazem da je meni isto preteska sa spavanjem. Oduvijek i onda ima dobre faze al imam osjecaj da su lose puno cesce. Evo trenutno se isto tesko uspava po danu, malo spava, po noci ludnica, budna stalno i place. Od nacicavanja mi je zlo. Mislim da ce neki zubic opet izbiti jer je prenervozna oko toga i zvace prste, kmeci ali mislimd a joj je i jako vruce. Jel se vase bebe puno znoje? Moja bas jako, u glavi, kosa joj je stalno mokra i pogotovo u spavanju. Oblacim je lagano, puno pije vode, kupam je.
Na moru smo i divno je ali smo bez tate pa vise meni fali muz nego njoj tata ali oke! Ne zalim se dok amo na moru a ne u prevrucem Zagrebu. I nama je lijepo, isto smo puno vani jer ima hlada ali ona nekad hoce nekad nece spavati na plazi. Kao sto sam napisala gore. Trenutno mi je neka teska faza a ja sam tak umorna… bas uzas
Moja se isto jadnica znoji puno. Kosica joj je stalno mokra. A samo u bodiju bez rukava je.
Thinkpurple0 moja je u ludoj fazi šta se spavanja tice. Ali i svega ostalog. Sitim se vas dvi svaki dan. Ujutro buđenje u 6, 6.30 do 9 već ili spava ili je spremna za spavanje, i drugi spavanac već oko 14.15. Em šta je na nogama, em zubi kaoss. E da orašasti? Kako, koliko i kolike pauze?
Ma mogu se na trepavice postavit kad ju nemogu produzit. Probala sam sve. Sretna sam da zaspe uopce. Oduvijek su joj spavanci do 45 min, od kad je bila beba. Stvarno vise neznam sta bi probala, a vjerujte sve sam probala, od nunanja, cice, dude, kolica, nosit, promrdat prije nego joj dode budenje, muz, ja, bjeli sum na najjace, mrak, svjetlo, spavanje na meni, pored mene....
Ona kad otvori oci je spremna za akciju, nema da trlja oci, zijeva ,proteze se ili place. Odma je na nogama i smjesak i zlabranje i pokazuje prstom - tamo - vadi me van iz kinderbeta
.
Znojenje uzas, mokra je non stop, kosa pogotovo. Preksinoc sam ju skinula i spavala je samo u peleni po noci, do onda se budila svakih 5-15 min i plakala.
Vanilla i moja jos puno cica. A ak ne cica je ko priljepak na meni. U ovo ljetno vrijeme samo se ljepimo. Oblacim duge majce da nam olaksam.
Neki dan smo joj probali opet bocicu dat, skoro se ispovracala a nije ni povukla jos mlijeko. Ja se nemrem pomirit s time da ni nakon godinu dana ona cica ko novorodence i da nece bocicu i svako malo isprobavam.
Ona je bas veznana za mene, starija nije bila takva.
Ma mogu se na trepavice postavit kad ju nemogu produzit. Probala sam sve. Sretna sam da zaspe uopce. Oduvijek su joj spavanci do 45 min, od kad je bila beba. Stvarno vise neznam sta bi probala, a vjerujte sve sam probala, od nunanja, cice, dude, kolica, nosit, promrdat prije nego joj dode budenje, muz, ja, bjeli sum na najjace, mrak, svjetlo, spavanje na meni, pored mene….
Ona kad otvori oci je spremna za akciju, nema da trlja oci, zijeva ,proteze se ili place. Odma je na nogama i smjesak i zlabranje i pokazuje prstom - tamo - vadi me van iz kinderbeta
.
Znojenje uzas, mokra je non stop, kosa pogotovo. Preksinoc sam ju skinula i spavala je samo u peleni po noci, do onda se budila svakih 5-15 min i plakala.
Vanilla i moja jos puno cica. A ak ne cica je ko priljepak na meni. U ovo ljetno vrijeme samo se ljepimo. Oblacim duge majce da nam olaksam.
Neki dan smo joj probali opet bocicu dat, skoro se ispovracala a nije ni povukla jos mlijeko. Ja se nemrem pomirit s time da ni nakon godinu dana ona cica ko novorodence i da nece bocicu i svako malo isprobavam.
Ona je bas veznana za mene, starija nije bila takva.
Mozda da krenete od postavljanja ww na novo, i da sigurno ce potrajat par dana dok ne orihvati, ali onda kad udje u fazon fakat ih je lakse uspavati. Ako je iko imao problema sa dnevnim spavanjem to smo mi glavom i bradim. Dojenje+nosanje po sat i po da bi ona spavala pola sata a sve zbog loseg ww, sve dok nisam upratila kako njoj odgovara i da je nekih 10 min ispod te granice. Sad je znam uspavati u minutu. A ako predje i 5-10 min od predvidjenog isto mi je tako kao sto si napisala. Nemoguce douspavat, odma akcija, i kroz sat i po slom zivaca od nervoze. Ne znam jel kod drugih tako ali ona je podesena kao svicarski sat, ujutro 3h max, dnevna 3:20 i nocno 3:40 max. Sve vise ili manje dovodi do sutuacije u kojoj ste vi. Noc nam je grozna ali to je sve zbog flasice, i jer je navikla nastavir uz nju, to pak ne racunam i nemam snage mijenjati. Kad napuni godinu ukidam taman mi vristala nocima i nakon sto mi mama dodje 😂
Eto moj prijedlog.
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
Ja se slazem za ww, isto je i nama, ako je stavim prerano- nema sanse, prekasno- traje dugo uspavljivanje.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
I mi smo upali u vrtic 🥳
Ally ma ovaj satoric iz babycentra je bas mini i samo za nju. Ja sam takav trazila. Ako hoces da vi isto stanete malo unutra, onda ces naci u Dechatlonu. Imaju taj najmanji i bas je to sto si opisala da vam treba. Sto se tice koluta, slazem se da svi pretjeruju ali evo taj Fredov je bas super, moja odlicno pliva u njemu. Bas je taj polozaj da su noge prema iza i moze kao zabica ici s njima kak i treba za plivanje.
Koji šator imaš? Ja sam kupila neki princes međutim nema šanse da ga sklopimo
Cestitke svima koji su upali u vrtic!
A oni koji niste, sve znam, evo mi smo sa starijom tek ove godine, 4.sreca 🤦♀️
.
Spavanje dal je netko presao sa 2 na 1 spavanje? Mi vec 2 tjedna imamo velike borbe sa spavanjem preko dana, jedva ju uspavam, pogotovo popodnevni spavanac. I onda su opcije da ospava oko 10h pola sata, 45 kin i to je to do 7 navecer🤦♀️ ludilo bude od raspolozenja. Sad zadnjij dana ju ni ujutro nemogu uspavati. Neznam jel do vrucina ili sto. Navecer, isto, koliko god bila budna, nekad i po 7, 8 sati, ona se neda uspavati. Ocekivao bi da ce zaspat cim ju spustis. I budenje u noci 392737 puta. Budenje prije 6 ujutro. 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Ne da sam na rezervi nego u minusu s energijom.
Tu smo🙋♀️
Sve češće bude jedno spavanje, navečer neće zaspati i treba mu sigurno sat i pol da odustane i zaspi.
Pred nekih mjesec dana je baš imao niz od 5-6 noći s jednim buđenjem, to mi je bio kao godišnji.
Odonda je bio šmrkav i bolestan i s temp, spavanje kaos i sad kad je ozdravio umjesto da ide na bolje, on sve gori.
Isto bude budan cca 6 sati u komadu. Vjerujem da je preumoran ali jednostavno ne znam šta drugo da radim. Da mi odspava poslijepodne, bio bi minimalno do ponoći aktivan.
2019.🦄
2023.🦁
Čestitke na upisu u vrtić svima 🤗
Vi koji niste upali želim da ostvare obećanja i osiguraju još slobodnih mjesta.
Nama je u trenutnom vrtiću kaos, četvrta teta najavila odlazak, to samo ove godine.
Znam da im je teško i da su uvjeti grozni ali ovo stvarno nije ok prema djeci. Prebacuju ih ko krumpire iz grupe u grupu, a nigdje skroz ne pripadaju.
Malo zavidnim ekipi na moru, ja se tek vratila na posao, umirem od umora😔
Totalno sam ispala iz đira.
Mi živimo na moru ali smo u prigradu i treba nam dosta do plaže pa kad idemo, idemo na cijeli dan sa ful opremom. Karavan bude krcat do krova, da imamo prikolicu i nju bi napunili glupostima🤣
2019.🦄
2023.🦁
Ma pustit cu jos ovih tjedan dana kako je da je s tim spavancima, a onda starijoj od 1.7.nema vrtica i bit cemo u drugom tempu pa cu vidjet. Mozda onda i prede skroz na 1 spavanje kroz ljeto.
Danas smo krenuli s novom vecernjom rutinom, necu ju vise uspavljivat na cici, prvo cica na svjetlu u boravku onda odlazak u sobu na citanje price i spustanje u krevet. Dosta mi je nacicavanja i nunanja u nedogled navecer i da samo ja uspavljujem.
Buhaca oraside moja jede sve vec mjesecima, odma sam ih uvela redom. U obliku maslaca sam krenula stavljat u smjesu za palacinkice ili tako nesto da je manja kolicina na pocetku dok vidim jel ima reakcije. Poslije sam ubacivala i mljevene koje sam imala doma (ljesnjake, bademe, orahe). A svaki dan u kasu ujutro dobije 1 zlicu nekog orasastog maslaca. Imam ih od kikirikija, badema, indijskih, ljesnjaka pa rotiram
Apple kak si se ti prilagodila na psoao i novi tempo? A maleni?
.
Zab sam napisat da je moje dijete skoz prohodalo. Vec 3 dana ide, pusta se po 10, 15, 20 koraka, evo danas samo hoda po cijelom stanu, pa stane pa nastavi hodat, pa se primi za zid, namjestaj, pa opet nastavi. Ide to brzo. Obukla sam joj sandale danas, e to je bio kaos, padanje, popikavanje, vucenje nogu. Sad to moram pomalo vjezbat po doma.
Ma pustit cu jos ovih tjedan dana kako je da je s tim spavancima, a onda starijoj od 1.7.nema vrtica i bit cemo u drugom tempu pa cu vidjet. Mozda onda i prede skroz na 1 spavanje kroz ljeto.
Danas smo krenuli s novom vecernjom rutinom, necu ju vise uspavljivat na cici, prvo cica na svjetlu u boravku onda odlazak u sobu na citanje price i spustanje u krevet. Dosta mi je nacicavanja i nunanja u nedogled navecer i da samo ja uspavljujem.
Buhaca oraside moja jede sve vec mjesecima, odma sam ih uvela redom. U obliku maslaca sam krenula stavljat u smjesu za palacinkice ili tako nesto da je manja kolicina na pocetku dok vidim jel ima reakcije. Poslije sam ubacivala i mljevene koje sam imala doma (ljesnjake, bademe, orahe). A svaki dan u kasu ujutro dobije 1 zlicu nekog orasastog maslaca. Imam ih od kikirikija, badema, indijskih, ljesnjaka pa rotiram
Apple kak si se ti prilagodila na psoao i novi tempo? A maleni?
.
Zab sam napisat da je moje dijete skoz prohodalo. Vec 3 dana ide, pusta se po 10, 15, 20 koraka, evo danas samo hoda po cijelom stanu, pa stane pa nastavi hodat, pa se primi za zid, namjestaj, pa opet nastavi. Ide to brzo. Obukla sam joj sandale danas, e to je bio kaos, padanje, popikavanje, vucenje nogu. Sad to moram pomalo vjezbat po doma.
Jeeej bravo za hodanje👏🤗
Makla si sticker ali ako sam dobro zapamtila rođendan je uskoro?
Sortiraj odgovore
Najstariji