Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tasm
    11. Ožujak 2022. 17:49

Teab

Tamsjel pijes zeljezo,ja da ga ne pijem bi bila uzasno anemicna,ovak mi je kak tak pod kontrolom

Nisam zapravo nikad nisam niti bila anemicna, jedino sam u prosloj trudnoci zadnjih 5 tjedana i 5 nakon poroda uzimala željezo slicna situacija kao sada, samo evo sad sam tek 25 t. Evo sad cekam ponedjeljak pa budem vidila sta mi predlaze doktor.. sto ti uzimas, koje ti se pokazalo najbolje?

Samoja6
    11. Ožujak 2022. 20:08

Koji broj robice ćete uzimati? 50, 56? 

23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
    Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

missR
    11. Ožujak 2022. 20:17

Samoja ja sam vecinu toga uzela u broju 56 (c&a, zara, h&m) cak sam i u paketu po 5 komada uzela u Zare 62 bodice kad skroz ugrije da imam. Nesto malo sam uzela 50 za slucaj ako bude sitna bebica iako mi se cini po mjerama do sad da ce mu i 56 biti kratko dobar jer je velik😅 

Trudimo se od 8/2020
    Missed ab 2/2021 9TT 🤍🕊
    PCOS
    13.9.2021.➕ 🌈 🐥
    05/2022. 🥰🧸❤️

• Tasm
    11. Ožujak 2022. 20:46

Samoja6

56, moja prva beba je bila krupna 4+ kg i ipak smo nosili h&m 56 dobrih 4-5 tjedana... 

Demetria
    11. Ožujak 2022. 22:16

Samoja6

Demetria

Eden

Sto se ticekozmetike, iz iskustva sa prvim zakupanjetreba samo hladno presano bademovo ulje (najbolje iz ljekarne jer nema dodataka), u pocetku se kupa samo u vodi i eventualno par kapi ulja. Kosicu povremeno sa mrvicu sampona, mi smo imali neki Melem baby koji nam je trajao do nedavno, znaci skoro 2 godine :D Sa istim tim bademovim uljem mozete nakon kupanja izmasirati bebu, pa vam na trebaju nikakvi losioni.
    Guzusmo u pocetku mazali svaki put, ali skroooz malo (kaze moja patronazna kao kad sebi mazete lice, ne onako tonu kreme), i to su po sastavu najbolje: Pavlovićeva mast (ali iz Gradske ljekarne Zagreb), baby balm od plant.hr, Alverde baby i Dr. Pasha. Vecina ostalih ima razne naftne derivate i/ili parfeme. Ako bi se pojavilo crvenilo pomagao je Bepanthen baby, a Sudocrem imam ali neznam jesmo ga sve skupa tri puta stavili. Kasnije kad vise nije dojenacka kakica onda nismo ni mazali ako nije crveno, samo bi dobro oprali i osusili.
    Vlazne maramiceisto nismo koristili nego u jednoj posudici cistu vodu i sa onim vecim vaticama, dobro ocistit i osusit, jer one isto vecinom imaju svasta u sebi. Najbolji sastav imaju: Hipp ultra sensitive, Pampers pure i Babylove 99% water (moj izbor zbog cijene), njih smo koristili kada smo vani i kad je malo narastao za ruke i sve ostalo.

Samo ću se nadovezati za masiranje posliej kupanja možete a i ne morate s uljem…bolje je ebz da im koža što više diše.

mi smo guzu mazali s ovime i ja sad mažem ruke od bure s njom.
    dobijete ju cure iz dalmacije u torbi od ljekarne.
    i pravilo je : MANJE JE VIŠE
    manje kreme bolje nego staviti više pa stvarati vlagu i poboljšavati uvjete za infekcije

U kojoj torbi od ljekarne? 😂 Di da idem?

S otpusnim pismom se ide u ljekarne splitsko dalmatinske županije tj muz ti ode i dobiješ torbu s par stvari.
    Svake godine budu različite a meni je torba super za kratke šetnje

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

Demetria
    11. Ožujak 2022. 22:21

Samoja6

https://www.roda.hr/portal/trudnoca/trudnoca-kroz-tromjesecja/sto-vam-sve-treba-od-opreme-za-bebu.html
    Ja sam se vodila ovim za prvu trudnoću i kupila 56,62 i 68. I onda sam skužila da mala stane u CA 56 bez problema a da joj HM 56 velik dosta i da moram podvrnuti rukave. Pa sam kupila par bodija 50 od HMa.
    Nemaju iste kalupe 

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

MfrauM
    12. Ožujak 2022. 01:34

Pozz cure! 
    Ništa od mog spavanja noćas,  pa imam par pitanja.
    1. Netko je spominjao avent akciju u bipi, za onaj set za uljepšavanje za bebicu- jel to još uvijek vrijedi?
    2. Sve moje prijateljice me odgovaraju od prematalice i kažu da se jako malo koristi, na kraju sam odlučila kupiti samo komodu s ladicama u ikei iz serije kakav je i naš krevet za bebine stvari, a jel mi treba ona "daska" /podloga za presvlacenje ili ne? One sve tvrde da ću na kraju bebu presvlaciti na krevetu, na nepremocivoj podlozi, nisam pametna više.
    3. Kakvi su vam rucnici za bebu iz ikee? Gdje gledati te stvarcice, znam da ste spominjale c&a, ako se dobro sjećam? 
    4. Koliko tetra peleni trebam? I jesu različite veličine? Gdje da to gledam?
    I opet strah me svega, počela bi te sitnice pomalo skupljati nakon pregleda 24.3.naravno prije onaj aventov kozmeticki set ako je još uvijek na akciji, nikako da se odvazim i krenem kupovati 🙈

Laparaskopija i histeroskopija
    Nizak amh 4,5
    15.11 . ➕❣
    15.11. Betahcg ✅
    24.11. Betahcg - ✅
    14.12 imamo ❤ (izvanredan pregled, hematom)
    16.12 prvi pregled bebica je super 🙌🙏
    -------------
    Termin 26.7.
    🕯💙 23.4. Beba K. 27tt

Anushka
    12. Ožujak 2022. 07:14

MfrauM

Pozz cure!
    Ništa od mog spavanja noćas, pa imam par pitanja.
    1. Netko je spominjao avent akciju u bipi, za onaj set za uljepšavanje za bebicu- jel to još uvijek vrijedi?
    2. Sve moje prijateljice me odgovaraju od prematalice i kažu da se jako malo koristi, na kraju sam odlučila kupiti samo komodu s ladicama u ikei iz serije kakav je i naš krevet za bebine stvari, a jel mi treba ona "daska" /podloga za presvlacenje ili ne? One sve tvrde da ću na kraju bebu presvlaciti na krevetu, na nepremocivoj podlozi, nisam pametna više.
    3. Kakvi su vam rucnici za bebu iz ikee? Gdje gledati te stvarcice, znam da ste spominjale c&a, ako se dobro sjećam?
    I opet strah me svega, počela bi te sitnice pomalo skupljati nakon pregleda 24.3.naravno prije onaj aventov kozmeticki set ako je još uvijek na akciji, nikako da se odvazim i krenem kupovati 🙈

Pozz draga moja, ja ću ti odgovoriti na ono što znam.Komodu smo uzeli Malm iz Ikee za stvari te podlogu prijenosnu za prematanje koju mogu staviti na kimbač(tako smo s prvom curkom, štedi prostor) ili si preneseš gdje ti treba.Tetrice, imam ih hrpu od prve curke i još sam sad kupila neke koje su mi bile slatke, tako da ih imam puno, 30 komada sigurno i imam ti još tetra gazice, one su manje, dimenzija maramica običnih, za bljuckanje. Ja sam uzimala sa neta Mali anđeo i Ethereal, oboje hrvatska proizvodnja, ali imas i po ovim dućanima, tipa Bubamara, Babycenter....Ručnike imam iz Kika, Nipcom i Pepco (meni su se pokazali odlični, cijena 35 kn, peri deri).biti će ti Sajam mama, beba i trudnica u WG sad od 01.-03.04. i tipa Ethereal, Nipcom će ti izlagati tamo a imaju super stvari naše proizvodnje.Nadam se da sam ti barem malo pomogla🙂

url=https://lilypie.com]

Crazypeach
    12. Ožujak 2022. 08:20

Mfrau kaj te tak muči nesanica u trunoći? Ja sam za sad još ok. Ponekad me probudi ili pišanje ili sin pa ne mogu oko 3,4 zaspat. Još me i ovi svjetski problemu zamaraju :D Meni je mama kupila Ikeinu prematalicu,na toj prematalici sam premotala sina možda 5 puta ako i toliko. Al to je neka Ikeaina pa se može pretvoriti u stol s ladicama. Tako da je sad stol s ladicama u kojem su njegove igračke. Onu podlogu za prematanje imamo. Pa nama je dobro došla. To smo imali na stolu u dnevnom boravku i tamo smo sina presvlačili jer nam je bilo najpraktičnije. Poslije kad je porastao pa počeo malo zezat sa spavanjem smo znali primtit tu tvrdu podlogu i ljuljat ga na tome. Stvarno ok. Tetra pelene treba,za svašta dobro dođe,za bljuckanje,znali smo staviti i na onaj jastuk za bebe,i u kolica,da ne leži baš na toj podlozi od kolica,... mislim da ti je samo jedna dimenzija. Meni je to dala frendica,imam ih baš puno. Obične su nemaju baš lijepi dizajn al nema veze. Sigurno oko 30 ćeš ih trebat. 

• sunchica555
    12. Ožujak 2022. 08:36

MfrauM

Pozz cure!
    Ništa od mog spavanja noćas, pa imam par pitanja.

Na avent ti je akcija do 16.03 u bipi, znači 135 kn ako se registriraš u onaj bipa klub, sto je ok cijena jer 240kn je redovna cijena u dmu, pa uz bodove i 15 posto bi tamo bio oko 190 kn. Što je opet dosta novaca s obzirom da nema sad nešto što tolko vrijedi u njemu, ja sam mislila odustati od seta i kupit sve posebno, ali onda sam vidjela tu akciju. Jer da kupim posebno i jos tak neku torbicu da je sve to upakirano i spremno za odlaske kod baka/ djedova/ godisnje ispalo bi me i više od tih 135 kn, sto je stvarno dobra cijena. 
    I pazi si jer tog seta nema u svim bipama, samo bolje opskrbljenim, slučajno sam bila u gradu i vidjela ga, pa si velim nije žurba kupit cu drugi dan, onda poslije Isla kod sebe u dvije bipe gdje im taj set nije uopće dio asortimana, tek ga našla u trećoj bipi.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.