Artarior jako lijepo si skinula. Ja sam 175, najbolje se osjecala sa 65/70 sto dugo dugo nisam imala. Zadnjih godinu dana oko 80 do 85 se vratila gore dole, ostala trudna s 85 sad sam na 91. ( Probijena granica moja neka, prvi put iznad 90) Al bila sam svjesna toga samo se nadam da necu preko 100 to bi me nekako dotuklo hh.
*
Demetria, nadam se da ima ovog s vrecicom iz Ljekarne u Zadru, bas cu Ici pitati. A za zidne naljepnice ma samo me zanimalo jel itko uzimao, di, jel zaljeoljeno, kvaliteta,cijena. Ništa konkretno. Meni djeluje to dosta skupo, za neke svemirske me trazilo 400 kn pa poludila bi da mi se odlijepi sve.
29/ZD
13.05. 2022. Beba Mario ❤️
26.8.2024. Nova Beba, termin, curica :)
Sunchica555 to pricas Aventov set? Joj idem danas u pohod, hvala ti. Nisam Jos nigdje uclanjena :)
29/ZD
13.05. 2022. Beba Mario ❤️
26.8.2024. Nova Beba, termin, curica :)
Sto se ticekozmetike, iz iskustva sa prvim zakupanjetreba samo hladno presano bademovo ulje (najbolje iz ljekarne jer nema dodataka), u pocetku se kupa samo u vodi i eventualno par kapi ulja. Kosicu povremeno sa mrvicu sampona, mi smo imali neki Melem baby koji nam je trajao do nedavno, znaci skoro 2 godine :D Sa istim tim bademovim uljem mozete nakon kupanja izmasirati bebu, pa vam na trebaju nikakvi losioni.
Guzusmo u pocetku mazali svaki put, ali skroooz malo (kaze moja patronazna kao kad sebi mazete lice, ne onako tonu kreme), i to su po sastavu najbolje: Pavlovićeva mast (ali iz Gradske ljekarne Zagreb), baby balm od plant.hr, Alverde baby i Dr. Pasha. Vecina ostalih ima razne naftne derivate i/ili parfeme. Ako bi se pojavilo crvenilo pomagao je Bepanthen baby, a Sudocrem imam ali neznam jesmo ga sve skupa tri puta stavili. Kasnije kad vise nije dojenacka kakica onda nismo ni mazali ako nije crveno, samo bi dobro oprali i osusili.
Vlazne maramiceisto nismo koristili nego u jednoj posudici cistu vodu i sa onim vecim vaticama, dobro ocistit i osusit, jer one isto vecinom imaju svasta u sebi. Najbolji sastav imaju: Hipp ultra sensitive, Pampers pure i Babylove 99% water (moj izbor zbog cijene), njih smo koristili kada smo vani i kad je malo narastao za ruke i sve ostalo.
Samo ću se nadovezati za masiranje posliej kupanja možete a i ne morate s uljem…bolje je ebz da im koža što više diše.
mi smo guzu mazali s ovime i ja sad mažem ruke od bure s njom.
dobijete ju cure iz dalmacije u torbi od ljekarne.
i pravilo je : MANJE JE VIŠE
manje kreme bolje nego staviti više pa stvarati vlagu i poboljšavati uvjete za infekcije
U kojoj ljekarni to daju, ili djele?
Pozz cure!
Ništa od mog spavanja noćas, pa imam par pitanja.
1. Netko je spominjao avent akciju u bipi, za onaj set za uljepšavanje za bebicu- jel to još uvijek vrijedi?
2. Sve moje prijateljice me odgovaraju od prematalice i kažu da se jako malo koristi, na kraju sam odlučila kupiti samo komodu s ladicama u ikei iz serije kakav je i naš krevet za bebine stvari, a jel mi treba ona "daska" /podloga za presvlacenje ili ne? One sve tvrde da ću na kraju bebu presvlaciti na krevetu, na nepremocivoj podlozi, nisam pametna više.
3. Kakvi su vam rucnici za bebu iz ikee? Gdje gledati te stvarcice, znam da ste spominjale c&a, ako se dobro sjećam?
4. Koliko tetra peleni trebam? I jesu različite veličine? Gdje da to gledam?
I opet strah me svega, počela bi te sitnice pomalo skupljati nakon pregleda 24.3.naravno prije onaj aventov kozmeticki set ako je još uvijek na akciji, nikako da se odvazim i krenem kupovati 🙈
1.Mi smo dobili u babinje ovaj set hhttps://www.magicbaby.hr/babymoov-set-za-higijenu-blue.html
moram priznati da mi je bolje pojedično kupovati
2.ako ćeš kupovati samo prematalicu onu podlogu onda kupi onu tvrdu ne mekanu jer će ti biti lakše mijenjati.
mi imamo baš prematalicu komodu iz ikee i moja leđa su jako zahvalna na tome
4.preporuka iz baby centra ili bubamare 10komada bijelih 80x80 cm tipa ove https://www.bubamara.eu/prematanje-i-njega/tetra-pelene/tetra-pelene-10-1-120-gr-31767 i možeš par s uzorkom za preko kolica kao zaštitu od sunca i radoznalih ljudi ili tako.
ja ih imam milijun...par puta mi nije bilo dovoljno a sad stoje u ladici ne koristimo ih više toliko često.
dok ove male
[ul]
[li]36 x 36 cm [/li]
[/ul]
koristimo stalno https://www.bubamara.eu/prematanje-i-njega/tetra-pelene/tetra-krpice/tetra-krpice-31765
imaš ih u dmu bipi to su baš male dobre su za brisanje guze mjesto vlažnih maramica ili poslije vlažnih malo čiste vode i obrisati gazom, brisanje usta lica šta god.
imam jednu veliku 120 x 120cm koja mi je služila nekada kao marama za dojenje ili kao lagana dekica ljeti. možeš prvih par mjeseci nju koristiti mjesto swaddle vrece
kupila sam u bubamari ali ne nađem link sada pa evo ovaj https://www.babycenter.hr/lassig-tetra-pelena-xl-120-x-120-heavenly-soft-swaddle-little-water-swan-776721.html
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Demetria, nadam se da ima ovog s vrecicom iz Ljekarne u Zadru, bas cu Ici pitati. A za zidne naljepnice ma samo me zanimalo jel itko uzimao, di, jel zaljeoljeno, kvaliteta,cijena. Ništa konkretno. Meni djeluje to dosta skupo, za neke svemirske me trazilo 400 kn pa poludila bi da mi se odlijepi sve.
Pa ne znam možda svaka županija ima tako šta probajte se raspitati ja sam napisala za našu županiju.
https://web.facebook.com/MagisWallHR
mi smo bili kupili zvjezdice i ribice za nešto sitno novaca i bili su nam zabunom poslali kružiće pa su nam to ostavili i ispalo je super pa smo napravili ovako https://ibb.co/ZmtPZ31
*
U kojoj ljekarni to daju, ili djele?
Splitsko dalmatinske županije...za svaku drugu županiju pitajte u vašim ljekarnama imaju li kakve pakete za trudnice ili bebe
Davno su davali i pri izlasku iz rodilišta ali to već ne daju kbcovi ima par godina. sramota ali šta ćeš
*
Sunchica555 to pricas Aventov set? Joj idem danas u pohod, hvala ti. Nisam Jos nigdje uclanjena :)
Da, da aventov :) ma dovoljna je online registracija.
Na avent ti je akcija do 16.03 u bipi, znači 135 kn ako se registriraš u onaj bipa klub, sto je ok cijena jer 240kn je redovna cijena u dmu, pa uz bodove i 15 posto bi tamo bio oko 190 kn. Što je opet dosta novaca s obzirom da nema sad nešto što tolko vrijedi u njemu, ja sam mislila odustati od seta i kupit sve posebno, ali onda sam vidjela tu akciju. Jer da kupim posebno i jos tak neku torbicu da je sve to upakirano i spremno za odlaske kod baka/ djedova/ godisnje ispalo bi me i više od tih 135 kn, sto je stvarno dobra cijena.
I pazi si jer tog seta nema u svim bipama, samo bolje opskrbljenim, slučajno sam bila u gradu i vidjela ga, pa si velim nije žurba kupit cu drugi dan, onda poslije Isla kod sebe u dvije bipe gdje im taj set nije uopće dio asortimana, tek ga našla u trećoj bipi.
ja te bodove u bipi ništa ne kužim...i imama možda dva tri boda maksimalno
*
ja te bodove u bipi ništa ne kužim…i imama možda dva tri boda maksimalno
Ma dovoljno je imati onu njihovu karticu, online ili baš pravu i tim brojevima s kartice se registrira u bipo klub, pa se samo skenira na blagajni bar kod, pa je cijena povoljnija, te cijene su označene plavom bojom. Ni ja ne skupljam njihove bodove jer ih je baš tesko skupiti, ubiti mi je za većinu dm povoljniji al evo marka avent se sada isplati s obzirom da je na 25 posto.
ja te bodove u bipi ništa ne kužim…i imama možda dva tri boda maksimalno
Ma dovoljno je imati onu njihovu karticu, online ili baš pravu i tim brojevima s kartice se registrira u bipo klub, pa se samo skenira na blagajni bar kod, pa je cijena povoljnija, te cijene su označene plavom bojom. Ni ja ne skupljam njihove bodove jer ih je baš tesko skupiti, ubiti mi je za većinu dm povoljniji al evo marka avent se sada isplati s obzirom da je na 25 posto.
Je imam i BIPA club i baby ali njihove bodove
*
Sortiraj odgovore
Najstariji