Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • sunchica555
    11. Ožujak 2022. 11:16

Crazypeach

Hvala na odgovorima za njegu pupka. Marta96 kaj ti imaš problema s tlakom? Svaki put kad dođem na pregled ja se ne mogu smiriti. Ne znam ni sama jel me strah ili sam općenito uzbuđena al bude mi povišen tlak. U srijedu kad sam bila na pregledu mi je bio 150/95. I onda je rekla sestra da će mi za 10 min opet mjerit tlak,i ja sam cijelo vrijeme razmišljala o tome da će mi opet mjeriti tlak i drugi put je opet bio isti. Ne mogu se smiriti. Sunchica 555-mi smo i jaje i kolica i većinu tih "većih stvari"kupili preko Amazona(Njemačkog) jer je stvarno dosta jeftinije. Međutim,ne znam kakva je sad situacija,muž se žali da puno stvari Amazon više ne dostavlja u Hrvatsku…. što nije fer. U Njemačkoj su ionako bolje plaće i viši standard,oni tamo imaju prilike kupit jeftinije,a nas tu deru nenormalno s takvim plaćama kakve imamo…. Arielnadam se da ćeš uskoro moć bit aktivna. Sanja 6velika fiziloška ti je za ćišćenje nosića. Male bebe ne znaju ispuhat nos pa kad su prehlađene malo im se fiziloške stavi u nosnice i onda s onim nastavkom za usisavač usiše sekret. Ili im se 10 ml fiziološke štrcne u jednu pa u drugu nosnicu i tak sve izađe van

Pogledaj Kaufland.de tamo bi trebala biti besplatna dostava, da i meni je nevjerojatno da nas s nižim standardom tolko deru.🙈🤷

• Eden
    11. Ožujak 2022. 11:26

Evo ja jutros odradila OGTT, uopce mi nije bilo tako strasno. U prvoj trudnoci sam si ponijela limun pa iscijedila u tu glukozu a sad zaboravila ali svejedno je proslo okej. Vadili su mi prvo kontrolno iz prsta, bilo je 4.8. nataste a onda ono standardno triput iz vene, popodne bi trebao biti rezultat pa se nadam da ce i to biti ok.

Sto se tice kozmetike, iz iskustva sa prvim za kupanje treba samo hladno presano bademovo ulje (najbolje iz ljekarne jer nema dodataka), u pocetku se kupa samo u vodi i eventualno par kapi ulja. Kosicu povremeno sa mrvicu sampona, mi smo imali neki Melem baby koji nam je trajao do nedavno, znaci skoro 2 godine :D Sa istim tim bademovim uljem mozete nakon kupanja izmasirati bebu, pa vam na trebaju nikakvi losioni.
    Guzu smo u pocetku mazali svaki put, ali skroooz malo (kaze moja patronazna kao kad sebi mazete lice, ne onako tonu kreme), i to su po sastavu najbolje: Pavlovićeva mast (ali iz Gradske ljekarne Zagreb), baby balm od plant.hr, Alverde baby i Dr. Pasha. Vecina ostalih ima razne naftne derivate i/ili parfeme. Ako bi se pojavilo crvenilo pomagao je Bepanthen baby, a Sudocrem imam ali neznam jesmo ga sve skupa tri puta stavili. Kasnije kad vise nije dojenacka kakica onda nismo ni mazali ako nije crveno, samo bi dobro oprali i osusili.
    Vlazne maramice isto nismo koristili nego u jednoj posudici cistu vodu i sa onim vecim vaticama, dobro ocistit i osusit, jer one isto vecinom imaju svasta u sebi. Najbolji sastav imaju: Hipp ultra sensitive, Pampers pure i Babylove 99% water (moj izbor zbog cijene), njih smo koristili kada smo vani i kad je malo narastao za ruke i sve ostalo.

2019 💙
    2022 💙
    2024 ❤️

• Eden
    11. Ožujak 2022. 11:30

A sto se tice torbe za rodiliste, meni se isto cini zgodno ruksak ili neka vrecica za box (samo osnovno), a ostalo u koferu ili onoj sportskoj torbi. Moj prvi se rodio taman prije korone pa je muz mogao donositi jos ulozaka i toga kad  god je trebalo a sad mislim da cu uzeti cijeli paket Chicco odmah da imam.
    Super mi je Rodina aplikacija za trudnocu (Expecting-Roda), jer imaju popise za doma, mamu, bebu, rodiliste koje mozete nadopuniti jos i sa necim svojim ako vam fali, a moze i muz skinuti pa i on vidi sto ima i sto fali. Tako da npr ako ranije zavrsite u bolnici odmah tamo vidi sto treba kupit, a mozete i za ostale stvari pratit sta jos fali oboje.

2019 💙
    2022 💙
    2024 ❤️

Crazypeach
    11. Ožujak 2022. 11:55

Eden hvala ti na ovim proizvodima koje si navela. Čitala sam da te kreme za guzu nisu najboljeg sastava pa onda u moru proizvoda i ne znaš kaj je najbolje za kupiti. Ja sam u početku koristila svašta u nekom ne znanju s prvim sinom. Al slažem se za brisanje guze sa vodom i vaticama a ne vlažnim maramicama kojem em nisu dobre em zagađuju okoliš. A ak se jako pokaka,da sve promoči najbolje guzu pod pipu :-) marta96 glavno da je sve ok

• Eden
    11. Ožujak 2022. 12:19

Za preporuke proizvoda mi je super blog Ana in mamaland (ja ju na Insta pratim), stvarno je za sve vrste kozmetike detaljno analizirala sastave. A bome i za drugu opremu, cini mi se da sve super istrazi, pa kod nje pogledam sta preporucuje. A za guzu pod pipu se slazem, dok jos nisu preteski :D
    Kad smo kod tog promocivanja, pokazalo mi se dobro cim krene curit prec na veci broj pelena jer je moj imao nekako debele nogice pa iako kilazom nije bio za sljedecu velicinu zapravo bi mu bolje leglo. I najbolje su mi bile Babylove pelene jer imaju onu gumicu iza na ledjima a mom je cesto na ledja znalo sve izletit van  Nisam nasla nijedne druge pelene sa tim,a ove su cak medju najpovoljnijima. Sad sa drugim se razmisljam okusati se i sa platnenim, mislila sam i sa njim ali mi ce cinilo previse jos i to pranje pelena uz sve ostale obaveze. A opet u zadnje vrijeme puno vise pazim na to da smanjim plastiku u kucanstvu pa sam osvijestila koliko je to smeca od pelena  Je li tko koristio platnene pelene, imate kakve preporuke=

2019 💙
    2022 💙
    2024 ❤️

Demetria
    11. Ožujak 2022. 12:27

artarior

Što se tiče ranijih postova na temu plana poroda o kojoj suDemetriaiTams, nekako imam osjećaj da su u našoj bolnici svi uhodani u ustaljene prakse i da bi plan poroda oni tumačili kao "šta sad ova izmišlja i izvoljeva". Mislim da ta razina korisničkog iskustva u hrvatskom bolničkom sustavu gdje je sve okrenuto zadovoljstvu korisnice još nije ostvarena, ali pojedinci vrlo dobro doprinose istom (iznimke koje potvrđuju pravilo).

jučer je rodila jedna cura iz mog kluba i ona se informirala dobro prije o planu poroda i što sve znači i dobro da je jer je imala trudove 30 sati i na kraju je rekla da želi ipak na carski jer za izgon više nije imala snage a doktori ma možeš ti to možeš...ali kako se ona dobro informirala i znala je sama što njeno tijelo može što ne može uspjela je izboriti ono što je na kraju stvarno bilo najbolje za nju i bebu.
    *
    kad sma ja rađala cura u boxu do mene je bila prije mene (te famozne maje) i rađala je još dva sata dok su mene šivali. sestre su prvih dva sata s njom bile dobre ljubazne ali jbg ova ni disati nije naučila i vrišti dere se tiska kad ne treba i tako svašta nešto, dok ove stvarno nisu već pomalo gubile strpljenje jer ih nije slušala...dva sata su one nju učile disati,
    tako da treba biti informiran a ne doći evo ja došla roditi.
    slažem se da doktori rade svoj posao i to je to ali mislim da se treba upoznati sa svim mogućim situacijama i znati kada nešto može a kada treba pričekati.

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

Demetria
    11. Ožujak 2022. 12:32

Demetria

https://ibb.co/XbZfv40
    https://ibb.co/LnPPr66
    https://ibb.co/pPYDJ86
    dugujem vam popis za rodilište pa evo…ako kome treba šta objasniti pitajte…davno je bilo ali mislim d asma baš ovo nosila
    u malom ruksaku i kovčegu na 4 kotača onaj mali za avion ili čak mislim da je bio onaj malo veći mrvicu
    vi gurate sami svoj kovčeg bez obzira na trudove…one nose vašu dokumentaciju pri ulazu i bebu pri izlazu..ono snađi se sam katastrofa…pogotovo sad kad nema pratnji

na stranici 692

*

Demetria
    11. Ožujak 2022. 12:33

Teab

Demetrianeznam jesam ja blesava il kaj,al ja opce nemogu nac popis za rodiliste,preletila 2 stranice ispred i 2 iza i nema nigdje🙄

692

*

MMMartinaaa
    11. Ožujak 2022. 12:38

TRUDNICE I PREGLEDI PRVI DIO 🥰

Mary10 - danas 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    marta96 - danas 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Sunchica555 - danas 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Arya - 14.03. 💙 it’s a BOY! 💙🤰 
    Dani30 - 14.03. ♥️🤰
    Atina25 - 14.03. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    ljubičica - 15.03. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Didi4321 - 15.03. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Limica - 15.03. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Ariel - 16.03. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Maajaa12344 - 16.03. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Bobica91 - 16.03. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Visibaba07 - 17.03. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Astera - 17.03. ♥️🤰
    Marijanaaa12345 - 17.03. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Zmya - 17.03. ♥️🤰
    Tinkica27 - 17.03. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Anushka - 18.03. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Comming072022 - 18.03. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Principessa007 - 22.03. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    BlaBla - 22.03. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Crazypeach - 23.03. ♥️🤰
    Krami - 24.03. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Poison_Ivy32 - 24.03. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    MfrauM - 24.03. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Mallla - 24.03. ♥️🤰
    Mare0722 - 24.03. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    MMMartinaaa - 25.03. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Ima333 - 28.03. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Demetria - 28.03. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    EnaEna - 28.03. ♥️🤰 x 2
    Visibaba07 - 29.03. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Leemma - 29.03. 💙 it’s a BOY! 💙🤰

MMMartinaaa
    11. Ožujak 2022. 12:39

TRUDNICE I PREGLEDI DRUGI DIO 🥰
    Ar5 - 29.03. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Pepsi2019 - 29.03. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Sweety - 30.03. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    missR - 30.03. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Teab - 31.03. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    marta96 - 01.04. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    AnnieP - 04.04. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Yopa - 04.04. ♥️🤰
    Tonkicaa - 04.04. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Lovely_ - 06.04. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Sunchica555 - 08.04. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Eden - 08.04. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Pikapolonka - 14.04. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    MamaH - 19.04. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Ariel - 27.04. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    BabyM - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    bubamara19 - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Mrvica722 - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Ina85 - … 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Gabi12 - … 💖 it's a GIRL! 💖🤰 
    Ivanana - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Tini_ - … 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    dunja03 - … 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Pepika - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Niki777 - … 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Nana6 - … 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Tams - … 💖 it's a GIRL! 💖🤰 
    Mama_anđela -  … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Angie24 - … 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Ninnek - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    IK_26 -  … 💙 it’s a BOY! 💙🤰

UKUPNO: 29 dječaka 💙 & 23 curice 🌸
    Popis testera za trudnice i bebe: str. 127 & 128🎁
    Popis stvari za bebu: str. 410 (& str 887/888 s iskustvima korištenja)📖✅
    Popis stvari za u rodilište: str. 695 🏥🧳
    Popis dućana za opremu/robicu za bebe: str. 513 & 514 🛍️👶
    Posljednja lista termina poroda (objavljuje se samo ponedjeljkom): str. 942 🤰🐣

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.