Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Crazypeach
    10. Ožujak 2022. 19:14

The Tina-kad sam išla privatno na pregled uvijek je bila slikica. Od kad sam krenula u visokorizičinu ambulantu dobim sliku cerviksa. Al jučer sam dobila lijepu sliku bebinog ličeka,neki ful dobar ultrazvuk. Valjda onaj 3d,ne.znam...kaj se tiče oblekice,tak i ja mislim,uzeti bodije s dugim rukavima za početak i duge tajice. Možda neku laganu pamučnu kapicu za prvi izlazak iz bolnice ili još neku laganiju vesticu. Peti mjesec zna još biti prohladan. E a od kozmetike u prvim danima fakat niš ne treba. Kak je Tina napisala,malo ulja,par blazinica za eventualno očistit pregibe,a-derma al tek kasnije ak se pojavi potreba. Samo ne znam vi curke koje ste rodile kak ide higijena pupka dok ne otpadne? Za to kupit one gazice i octenisept? Kak je prvi sin bio palčić,pupak mu je otpao u bolnici.

Yopa
    10. Ožujak 2022. 19:24

Crazypeach

The Tina-kad sam išla privatno na pregled uvijek je bila slikica. Od kad sam krenula u visokorizičinu ambulantu dobim sliku cerviksa. Al jučer sam dobila lijepu sliku bebinog ličeka,neki ful dobar ultrazvuk. Valjda onaj 3d,ne.znam…kaj se tiče oblekice,tak i ja mislim,uzeti bodije s dugim rukavima za početak i duge tajice. Možda neku laganu pamučnu kapicu za prvi izlazak iz bolnice ili još neku laganiju vesticu. Peti mjesec zna još biti prohladan. E a od kozmetike u prvim danima fakat niš ne treba. Kak je Tina napisala,malo ulja,par blazinica za eventualno očistit pregibe,a-derma al tek kasnije ak se pojavi potreba. Samo ne znam vi curke koje ste rodile kak ide higijena pupka dok ne otpadne? Za to kupit one gazice i octenisept? Kak je prvi sin bio palčić,pupak mu je otpao u bolnici.

Za pupak sterilne gazice i octenisept. Eventualno za svaki slucaj imati tyrosur, ali to ako bas bude curkao. Svako mijenjanje pelene promijeniti tu sterilnu gazicu i malo naspricati octeniseptom, sterilna se onako previje lagano oko tog pupka, a pelena se za to vrijeme preporuca zavrnuti u gornjem da nema dodir s pupkom, pogotovo ako promoci. Izazovnije je kod svakako kod deckica 😅a

Ina85
    10. Ožujak 2022. 19:38

Nas pregled prosao dobro. Sa bebicom sve u redu. A moji bolovi dolje nisko su vezani uz probavu kazu, pa malo beba na to pritisce. Nista, trpimo i idemo dalje do kraja. Jesti lagano, mirovanje... uputili me na ogtt 😳 uff . Al to cu sad za koji tjedan obaviti. 

👸 35, AMH 22 🤴32-normozoospermia
    Spontani u 8 tt, 9 tt , 15 tt. Bligted ovum 2.2020
    Biokemijske xxx puta , zadnja 8.2021
    Eutirox 50 mg hipotiroza, , folat , almagea vit, vit D, feritin
    Utrogestan 3x1, decortin1/2
    trombofilia -pai 1 heterozigot (aspirin) + nmh

Panorama uredna, stize nam curica 💞

marta96
    10. Ožujak 2022. 20:17

Ja nisam jos skoro nista kupila. Jučer došao krevetić i madrac, od kozmetike, robe, kolica nista. Sve odgađam kao još je rano za to pa 🤦‍♀️ sutra imamo pregled, bas sam uzbuđena i strah me mjerenja tlaka. Nadam se da bude sve dobro i da napokon počnemo ozbiljno pripremati jer dani odmiču ❤️😇

👩‍🦰 28g
    🧔33g

06/2021 👼💔
    27.09. '21➕ ❤️
    5+4 07.10 Beta = 7901
    It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀

22. 9.'23 👼💔

❤️25.06.2024👶❤️

• sunchica555
    10. Ožujak 2022. 20:22

Ja imam spremnu sobicu, fale neke finese, tepih, zavjese mi moraju stići jer su naručene online, kao i jos neke stvari, kao sto su naljepnice za zid, kupljene na aliexpressu jer su puno povoljnije nego kod nas, a jednaka kvaliteta. Primjetila sam da u Njemackoj online shopovi imaju puno jeftinije stvari, ogradice, pletenice, gnijezda, i to do 40 eura manje a jednake kvalitete kao kod nas, cak su ona velika i kvalitetna koja su kod nas 500 kn, tamo 25 eura. Nevjerojatno kolko nas ovdje deru s cijenama. 
    Btw. u bipi vam je avent 25 posto ako imate baby klub, ja sam si uzela set za njegu (ima škarice, češalj, termometar, te neke stvarcice za njegu, a zgodan je jer je u kompaktnoj torbici pa se lako spremi ako se ide negdje na put), u dmu je 240 kn, u bipi je isti set trenutno 135kn sto je velika razlika, bas treba gledati gdje se sta uzima. I nazalost ove godine im više ne vrijedi akcija ako potrosite 150 kn za bebu da dobijete poklon paket sa raznim stvarčicama. To je bilo u 2021.g, bas sam danas pitala...

Demetria
    10. Ožujak 2022. 20:36

TheTina

Hellou svima 🙋‍♀️
    Kaj se ticekupovanja stvariza bebice, u prvoj trudnoci smo poceli oko 30tt sve, napisala sam na papir sve kaj nam treba i kad smo vidjeli nekaj na akciji a da nam se svida isli smo kupiti. Od pocetka smo novce stavljali na stranu kak smo imali da nam nebi bio sok odjedanput sve poplacati. Oko 33-34tt sam krenula prati robicu i taman sam sve oprala, speglala i poslozila i otisla rodit 😅 Tak da sam sad odlucila ipak koji tjedan ranije sve pripremit jer eto nikad se nezna 😆.
    Stanje u trudnoci- ja mogu rec da sam stvarno sretnica, ni u prvoj a ni sad u drugoj trudnocu nikakve tegobe ni bolove nemam, ne hvata me nikakva depresija ili neke emocije, sve normalno. Jedino sam imala velike mucnine i povracanja u obje trudnoce. U prvoj je to trajalo do 28tt, a sad sam u 25tt pa znam jos povracati tu i tamo, al bolje to nego bolovi neki 💪 Curke koje imate bolove i koje morate mirovati, sretno!
    .
    Curke jel vi dobivate slike ultrazvuka na svakom pregledu ili ne?

Ne na svakom. Evo pretprosli put nisam inače ako se ne okrene lijepo onda ni ne dobijem. Ja idem samo na 2d

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

Demetria
    10. Ožujak 2022. 20:43

Samoja6

Ajme kad vidim vas, imam osjećaj da sa svime kasnim… Ja nemam još ni jedan bodić! Krevetić još nije spreman, ormarić niti kupljen…
    I kakve torbe vi nosite u rodilište? Uopće nemam ideju kakve bi mogle biti i što ćete sve ponijeti? Kakvu robi u ćete pripremiti za bebu s obzirom da je već "ljetno" doba? Bar će kod nas u Dalmaciji sigurno biti… Koju kozmetiku koristite ili ćete kupiti za bebu? Jučer u Dm-a gledam i na kraju sam otišla bez ičega!

Srednji kofer i malu torbu za box.
    Dosta cura sam vidjela da nose cijeli paket Chicco ulozaka sastane kofera objeseno.
    U Dalmaciji kod nas vuces sam kofer pa vam je preporuka na 4 kotacica po mogućnosti da vam ne pada lijevo desno.
    Prva tri tjedna bebe nemaju termoregulaciju i pripremiti cu mu i dugi rukav obavezno tako da cu provjeravati svako malo ili pri presvlačenju prsa i leđa.
    Strah me pothladivanja
    Kozmetiku za bebe- mi smo malu kupali u cistoj vodi dosta dugo. Samo kosicu bi oprala s šamponom jednom u desetak dana. Sto manje to bolje i sve pregibe nakon kupanja dobro posušiti.
    Evo ima 17 mjeseci nikakvu kozmetiku ne koristimo za nju i koza joj je zahvalna i bez osipa pucanja i ostalih problema.
    Dok neke cure s jesenske teme moraju koristiti zbog atropijskog dermatitisa

*

Demetria
    10. Ožujak 2022. 20:46

Crazypeach

The Tina-kad sam išla privatno na pregled uvijek je bila slikica. Od kad sam krenula u visokorizičinu ambulantu dobim sliku cerviksa. Al jučer sam dobila lijepu sliku bebinog ličeka,neki ful dobar ultrazvuk. Valjda onaj 3d,ne.znam…kaj se tiče oblekice,tak i ja mislim,uzeti bodije s dugim rukavima za početak i duge tajice. Možda neku laganu pamučnu kapicu za prvi izlazak iz bolnice ili još neku laganiju vesticu. Peti mjesec zna još biti prohladan. E a od kozmetike u prvim danima fakat niš ne treba. Kak je Tina napisala,malo ulja,par blazinica za eventualno očistit pregibe,a-derma al tek kasnije ak se pojavi potreba. Samo ne znam vi curke koje ste rodile kak ide higijena pupka dok ne otpadne? Za to kupit one gazice i octenisept? Kak je prvi sin bio palčić,pupak mu je otpao u bolnici.

Octanisept tirosul prasak i sterilne gaze i to je to 
    Mi smo iz Dalmacije pa sam koristila samo kremu za guzu i to od splitsko dalmatinske županije labartorija.
    Sudocream samo par puta kad je bio osip ili rana jer je pun parabena

*

Demetria
    10. Ožujak 2022. 20:50

Marijanaaa12345

Jel itko kupovao stikere neke za na zid? Tipa tockice, zvjezdice, nesto?

Ja preko magic wallsa mislim.
    Sto te zanima?

Yopa

Za pupak sterilne gazice i octenisept. Eventualno za svaki slucaj imati tyrosur, ali to ako bas bude curkao. Svako mijenjanje pelene promijeniti tu sterilnu gazicu i malo naspricati octeniseptom, sterilna se onako previje lagano oko tog pupka, a pelena se za to vrijeme preporuca zavrnuti u gornjem da nema dodir s pupkom, pogotovo ako promoci. Izazovnije je kod svakako kod deckica 😅a

Zaboravih napisati da su nama preporucavali laganu kapicu ispod 18 stupnjeva jer im je fontanela otvorena 

*

Teab
    10. Ožujak 2022. 20:52

Demetria neznam jesam ja blesava il kaj,al ja opce nemogu nac popis za rodiliste,preletila 2 stranice ispred i 2 iza i nema nigdje🙄

👱‍♀️28 🧔30
    6/21 biokemijska
    25.9. ➕
    13.10 prvi pregled ❤ kuca
    9.11. Drugi pregled (velki smo 4,43 cm)
    23.11. Nifty-nizak rizik, dolazi nam mali hahar 💙
    26.11.-sve uredno veliki smo 7.7 cm
    7.12. Treci pregled 110 g,rastemo ❤
    3.1. 250g,sve u najboljem redu
    14.1. Anomaly scan+kontrolni pregled petrova 393 g,sve je kak treba bit
    27.1. ..

31.3. Predzadnji pregled soc gin,imamo kilu i 800,mamina mrstilica 🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.