Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • sunchica555
    12. Siječanj 2022. 19:35

Prošao i moj pregled, sve super, samo što mi tlak uvijek skoči na pregledu pa moramo više puta mjeriti dok se ne stabilizira. Misli da je curica, ali nije još sigurna🙈. Sljedeći pregled 10.02. tada imam i anomaly scan. Eh sada imam uputnicu za anomaly scan u bolnici u 20. tjednu, a taman ću ga tada imati i na redovitom pregledu kod nje, rekla je da u bolnicu mogu i ne moram ići, da će mi svakako i ona to raditi. Ima super ultrazvuk bolji nego u Petrovoj gdje sam bila na kombiniranom, ne znam jel potrebno raditi oba isti tjedan? 
    Jeste li vi radile oba? Hvala♥️

Demetria
    12. Siječanj 2022. 19:48

bubamara19

Bravo cure za dobre preglede 🤗🤗 Moj je isto prosao dobro, rastemo i beban i ja 😬 Jedino sto su mi leukociti na onoj trakici opet poviseni, to mi je jos od pocetka trudnoce, nikako se toga rijesiti, ima li mozda koja isto s tim problema? Dobila sam do sad 5 kila, nisam se vagala zadnjih tjedan dana uopce pa mi je danas ujutro malo bio sok kad sam konacno na vagu stala 🤣
    Iduci pregled mi je isto 9.2. a termin poroda 29.5.
    Koliko sam stigla popratiti, vidim da pisete puno o opremi. Mi smo se odlucili za cybex balios s kolica, a na poklon smo dobili AS stokke besafe pa sad pokusavamo saznati da li bi se to moglo prikaciti i na ta kolica. Neki dan smo bili u babycentru i nisu bas tete bile pristupacne, cak dosta i bezobrazne. Ne znam da li smo samo naletili na krivi dan i raspolozenje ili je i inace tako 🤷🏼‍♀️
    Od cura koje imate vec djecu i iskustva, koliko vam je znacilo da se kolica tj konstrukcija moze sklopiti zajedno sa sportskim djelom? Jedina mi je mana tih kolica to kaj se ne mogu sklopiti zajedno sa sjedalom nego se sjedalo mora posebno odvojiti a nije bas malo..

To je mana novog cybexa.
    Meni je to bas bilo bitno nekako zbog prostora u autu a sad ne znam koliko zauzima kad je odvojeno.
    Stvarno mi nije jasno zašto su tako napravili ovu novu seriju kolica?!

sunchica555

Prošao i moj pregled, sve super, samo što mi tlak uvijek skoči na pregledu pa moramo više puta mjeriti dok se ne stabilizira. Misli da je curica, ali nije još sigurna🙈. Sljedeći pregled 10.02. tada imam i anomaly scan. Eh sada imam uputnicu za anomaly scan u bolnici u 20. tjednu, a taman ću ga tada imati i na redovitom pregledu kod nje, rekla je da u bolnicu mogu i ne moram ići, da će mi svakako i ona to raditi. Ima super ultrazvuk bolji nego u Petrovoj gdje sam bila na kombiniranom, ne znam jel potrebno raditi oba isti tjedan?
    Jeste li vi radile oba? Hvala♥️

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

• limica
    12. Siječanj 2022. 19:59

Demetria suosjecam se s tobom. Mene je danas bas uhvatilo i grlo i uzasna malaksalost groznica ma svee.. sinoc me stomak uzasno bolio kao da cu dobiti maternica mi se grcila plakala sam od bolova. Danas na poslu me tako neki žig uhvatio da nisam mogla hodati i evo lezim kod kuce pila sam Mexalen tablete dva put danas al nije mi bolje, ne znam kako cu raditi sutra.

Poison bas mi je zao ali tako je to sa trudnicama i kod nas u Bosni ista situacija ako ne i gora. Ja sam dobila posao na neodredjeno u drzavnoj firmi ali sam na probnom jos dva mjeseca pa me strah pitati da ostanem koji dan kod kuce jer se stvarno ne osjecam dobro iako uglavnom volim se junaciti i govoriti nije meni nista pritom raditi sto na sat sa temperaturom, sad mi nije svejedno jer samo razmisljam kako mi je beba i kako ona sve to podnosi 

MomM.94
    12. Siječanj 2022. 20:02

Evo i nas s pregleda. Sve super. Beba zivahna, ni sekunda mira, samo je mahala s rukicama i nogicama ko da je znala da ju gledamo. 🥰 Dala mi je terapiju euthyrox od 25, jer mi je tsh 3,60. I ja moram obaviti anomaly scan u 20.tjednu, al ne znam di se narucit. Rekla je da mogu u Petrovu di i kombimirani, a sestra mi je rekla da bolje u bolnici di planiram rodit, a to je Merkur. El bila koja na anomaly scanu u Petrovoj ili Merkuru? 

🙋‍♀️ 29
    🙋‍♂️30
    14.06.2016 💙👶
    Someone i love was never born. 💓😇
    22.02.2022 💔 21.tt
    27.12 ➕
    Baby girl 💗

MomM.94
    12. Siječanj 2022. 20:25

Mrvica72

Pitanjce cure, od 5.2 idem na komplikacije e sad koliko mogu očekivat da će mi biti primanja, čitala sam da se gledaju zadnjih 6 plaća. U prosjeku meni je plaća od 7200 do 8000kn.Dal ja mogu sad očekibat tolike iznose ili to ide puno manje 🤷‍♀️

Na komplikacijama je maksimalni iznos 4250kn. Na porodiljnom se prvih 6 mjeseci dobiva puna placa, tj.kolko oni izracunaju prosjek.

🙋‍♀️ 29
    🙋‍♂️30
    14.06.2016 💙👶
    Someone i love was never born. 💓😇
    22.02.2022 💔 21.tt
    27.12 ➕
    Baby girl 💗

Leemma
    12. Siječanj 2022. 20:27

Mrvica72

Pitanjce cure, od 5.2 idem na komplikacije e sad koliko mogu očekivat da će mi biti primanja, čitala sam da se gledaju zadnjih 6 plaća. U prosjeku meni je plaća od 7200 do 8000kn.Dal ja mogu sad očekibat tolike iznose ili to ide puno manje 🤷‍♀️

Dok si na komplikacijama, puno manje. Ocekuj 4200, to je maksimum iznad kojeg ne ide.
    Kasnije kad otvoris rodiljni i porodiljni bit ce vise (za rodiljni cini mi se 100% osnovice).

👩33 👦39
    Pokusavamo od 10/19 (PCOS, anovulacija)
    01/21 iui ➖, 02/21 iui ➖, 04/21 IVF stim.➖
    09/21 IVF stimulirani - hospitalizacija OHSS
    4.11. kuca ❤ (6+3)
    14.12. 54 mm, Nifty (12+1) - uredan, stize deckic 💙
    Termin - 27.6.2022. 🌞

Visibaba07
    12. Siječanj 2022. 20:42

mrvica20

Ja sam cula da su dignuli maksimum za onih drugih 6 mjeseci sa 5600 na 7 i nesto. Je to istina? Kad googlam ne pronalazim nista o tome

To je prijedlog zakona ali nije još izglasan ako se ne varam,trebalo bi biti to i očinski dopust 10dana za očeve..navodno bi to trebalo biti izglasano do polovice ove godine e sad dali ćemo mi uć u to 😒 možda neke od nas i budu 😆

🙋‍♀️29
    👨‍💼31
    07/21 spontani (8tt)
    30.09.21. +
    Panorama ✔️✔️
    Baby girl M 💞

missR
    12. Siječanj 2022. 21:22

Cure koje ste u slicnim tjednima ko ja da li vas bebe ponekad udaraju nisko jako? Ja evo imam osjecaj ponekad da me nogom u cerviks udara.. nije bolno vise je neugodno nekako jer osjecam kao lupanje u vagini. Cini mi se to dosta nisko 🤷🏻‍♀️

Trudimo se od 8/2020
    Missed ab 2/2021 9TT 🤍🕊
    PCOS
    13.9.2021.➕ 🌈 🐥
    05/2022. 🥰🧸❤️

Didi4321
    12. Siječanj 2022. 21:32

missR

Cure koje ste u slicnim tjednima ko ja da li vas bebe ponekad udaraju nisko jako? Ja evo imam osjecaj ponekad da me nogom u cerviks udara.. nije bolno vise je neugodno nekako jer osjecam kao lupanje u vagini. Cini mi se to dosta nisko 🤷🏻‍♀️

Upravo mi to radi. Zadnjih dana jako nisko udara, prije toga je udarao vise prema pupku. Sad imaju dosta mjesta pa udaraju gdje god stignu ovisno kako se okrecu.

5/21 ektopicna
    12.06.2022. 💙

MMMartinaaa
    12. Siječanj 2022. 21:38

missR

Ista stvar i meni! I baš sam se pitala ako je to normalno, a čini se da je. 
    Bila sam nedavno na anomaly uzv i doktor mi ništa nije spomenuo da je beba prenisko ili slično. 
    Al bas zna biti neugodno i sva se stresem 🤣

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.