Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • sunchica555
    05. Studeni 2023. 18:39

E nisam sigurna za tih 0,5, ubiti po njegovim uputama ako je zelena boja na ekranu temperatura je normalna, ako je narančasta već je povišena i mislim da ne treba oduzimati tih 0,5 jer se prije mjerenja uzima u obzir i dob bebe. Ja svakako ne dajem po danu paracetamol ako je neka srednja temperatura, pred noć ću dati , procjenim gdje mi više naginje, prema bolesti ili nekim privremenim simptomima i u kakvom je ona stanju. 
    Uglavnom kod nje mi i je dosada bila uglavnom ta neka mala temperatura, jednom je zakurila na 39,5 al se spustila i nestala jednim paracetamolom, kod bronhitisa je vukla neku graničnu temperaturu.
    Moja mala je prije nekih mjesec dana imala 12,5 osjetim da mi je sad teža pod rukama, jel narasla ili sta ne znam, al mislim da je već blizu 13 ako nije i stigla, baš ću ju izvagat. Znam da me u vrticu pitaju kolko ima kg, kao ona im je domet, jedna mala ima 9 kg a isto su rodjene u sedmom mjesecu, moja je kraj nje ko Rambo malial ajd kako je u Montessoriju i skupini do tri godine barem da se može adekvatno braniti od ovih starijih 

• Tinchy300
    05. Studeni 2023. 19:57

sunchica555

E nisam sigurna za tih 0,5, ubiti po njegovim uputama ako je zelena boja na ekranu temperatura je normalna, ako je narančasta već je povišena i mislim da ne treba oduzimati tih 0,5 jer se prije mjerenja uzima u obzir i dob bebe. Ja svakako ne dajem po danu paracetamol ako je neka srednja temperatura, pred noć ću dati , procjenim gdje mi više naginje, prema bolesti ili nekim privremenim simptomima i u kakvom je ona stanju.
    Uglavnom kod nje mi i je dosada bila uglavnom ta neka mala temperatura, jednom je zakurila na 39,5 al se spustila i nestala jednim paracetamolom, kod bronhitisa je vukla neku graničnu temperaturu.
    Moja mala je prije nekih mjesec dana imala 12,5 osjetim da mi je sad teža pod rukama, jel narasla ili sta ne znam, al mislim da je već blizu 13 ako nije i stigla, baš ću ju izvagat. Znam da me u vrticu pitaju kolko ima kg, kao ona im je domet, jedna mala ima 9 kg a isto su rodjene u sedmom mjesecu, moja je kraj nje ko Rambo malial ajd kako je u Montessoriju i skupini do tri godine barem da se može adekvatno braniti od ovih starijih

Hahaha moja mala ima oko 9kg, cak bi rekla i malo manje a rodjena je krajem 7mjeseca. Mislim da nije utrostrucila tezinu. Imamo cijepljenje 14.11 pa cemo vidjeti. Mislim mene to malo sekira malo ne, kako koji put. Ona jede, al ako nes nece ne tjeram ju. Vecinom zeli meso i ribu, prilog bas i ne :). 
    Crazypeach ne sekiraj se zbog te gospodje. Ne shvaca ocito da  dijete ne raste samo u sirinu nego i u visinu. Meni je fakat dosta tog usporedjivanja oko kilaze. Meni su u trudnoci rekli da ce beba biti mala. A onaj i suprug i ja smo nizi kakvo bi dijete onda trebalo biti. Rodila se sa 2900 i 50cm. Normalna beba, al eto svatko ima nesto svobe za reci na tu temu🤣🥰.
    Ja ne oduzimam od usnog toplomjera 0.5 nego gledam te boje koje pokazuju. Ocito sve imamo isti toplomjer 🙂. 

• Burito
    05. Studeni 2023. 20:58

Moj je bas precizan, eventualno 0.1 bude razlika u vise mjerenja. A tak je i pisalo u uputama. Kao noviji model di je to unaprijedjeno. Nama je sad to jedini toplomjer. Ne oduzimam, od 38.5 dajemo lijek, za manje ne. Osim ako je dijete i dalje sretno i igra se (kao sto je moj malac uvijek bio) onda cekamo i duze. Mada mi se cini da je pedijatrica rekla da se lijek daje na 38.2 u uhu, pa cu morat provjerit jos jednom s njom.
    E infuzija nam je oba puta trajala po cca 6 sati, stvarno cijeli dan ti prodje. A ona je prvi put bila toliko iscrpljena da je vecinu prespavala/cicala, bezvoljno prelezala na meni. Danas je bio miks lezanja i igranja. Pa je neko vrijeme cak sjedila i drugom rukom vozila autice i tak. Zgura se. Al cinjenica je da djeca kaj idu na infuziju su generalno iscrpljena vec i od bolesti i igli i svega i samo se prepuste na kraju, tak je bio moj dojam.
    Ma to mrsavo/debelo tak nije bitno. Ja znam iskomentirat isto takve promjene kod beba, al nikad u smislu da se dobro ne hrane ili slicno, vec cisto cinjenicu kaj se tak brzo mjenjaju. Nemojte opce razmisljat u tom smjeru, ima i debljih i dugackih i mrsavih i buckastih beba. Sto je faktora za to. A i ako je do prehrane, i dalje nije bitno dokle god beba jede kolko se njoj jede. Mi nismo uopce zaduzeni da ih 'dobro nahranimo'. Zaduzeni smo da im ponudimo, a one biraju kolko ce. Al cinjenica je da ljudi cesto na bebe i djecu (pogotovo ta stara garda) ne gledaju ko na osobe nego kao da su oni neke lutke na konce. Meni je svaki put rucak sa svekrvom muka kad gledam kako ga nutka, skace mu oko tanjura, pa mu reze na sto nacina nebi li nesto pojeo, doslovce ko da samo cijeli rucak bleji u njega i gleda di ce sto napravit da ga 'nagovori' da pojede. Pa pocne alternative nudit. I ne mozes joj objasnit, ne znam jel vec to zbog godina ili je tvrdoglavost, al svaki put iste scene. 

• Burito
    05. Studeni 2023. 21:01

Inace moja ima oko 8800, sad su je u bolnici vagali. A ja sam bila uvjerena da je oko 10kila. Ona se rodila s 2500 kile i nekak ocekujem da ce ostati sitnije dijete, kao i malac. 

Crazypeach
    05. Studeni 2023. 23:17

Da,najbitnije da su živi i zdravi,a sad debeli,mršavi,bucmasti, ovakvi manje bitno jer istina da se to mjenja tokom godina i života. Recimo moj stariji je grozan što se hrane tiče od momenta od kad smo krenuli s dohranom. Već sam pisala,taj u životu sirovo povrće nije probao. Sad ima 5 i ajde hvala Bogu pa je neke stvari krenuo jesti. Mršav je ali jako visok za svoju dob. A to kaj veliš Burito stara garda. Moja svekrva i mama isto skaču kad dečki dolaze. Najvažnije je jesti. Ako nisu jeli,odmah se razočaraju.
    Drago mi je da se infuzija izdrži,nisam imala pojma da to toliko traje. 

• Tinchy300
    06. Studeni 2023. 08:59

Ma joj takvi su i moji i od supruga. Ocito su svi isti. Samo govore jedi jedi pa joj nude, ja kazek pustite ju, ali nista. 
    E pitanjce koje cipelice preporucujete za ovo kisno vrijeme, da su tople i nepropusne i da ih moze nositi dijete koje nije prohodalo jos samostalno 🙂

• sunchica555
    06. Studeni 2023. 17:57

Burito i mi smo kupili ovaj unaprijedjeni model al svejedno je bacalo razliku, mislim da je nekad i problem do same temperature, na jednom djelu tijela hladna, na drugom vruća, nije ravnomjerna. 
    Hahah tako i moje svekrva i mama, al njoj nije problem sve pomete, al da ju znaju bespotrebno šopat znaju. Ma ja ne znam otkud mojoj tolki apetit, znači čim dodjemo iz vrtića primi hranilicu i gura ju i dere se (njezino iskazivanje gladi) i Neda mi mira dok joj nedam jesti , tete kazu da super jede i da je već tak gladna čim dodjemo doma ne mogu vjerovati . Valjda su joj male te porcije ili pola prolije okolo, tko će ga znat.  
    Tinchy i mi smo mučili s tom obućom, bilo mi je glupi kupit nesto skupo jer je kombinirala puzanje i hodanje i dugo je bila u toj fazi pa mi glupo bilo kupit nesto skupo a da jedva hoda u tom i preraste brzo. Kad bi pala bi samo sjela i nije htjela dalje. Tako sam uzela privremeno neke svjetleće tene lagane za obući u pitarelu, sad kak je zima dosla imamo i neke iz Deichmanna samo futrirane, i ima kožne pepino, to sam joj kupila preko about you. Imamo i bogs čizme kupljene na sniženju i mislim da sam fulala broj jer sam kupovala prošlu zimu, uzela 21 al noga joj pliva u tome, realno je 20, skida ih. Ja se nadam da će moći za dva mjeseca makar. 
    Sljedeće za proljeće planiram froddo, ovo sad je bilo za tu fazu dok se još usavršava. Al evo već dva tjedna neka samo hoda i ne pada, od puzanja je odustala. 

• Burito
    07. Studeni 2023. 03:23

Tinchy, bas sam isla gledat. Te mekane prewalker vodonepropusne nalazim samo na stranim stranicama. A za prve cipke bi bilo dobro da ih proba. A ja bi na tvom mjestu uzela u froddu. Mi imamo njihove cipke. Mekane su i namjenjene za prve korake. I cini mi se da ne propustaju. Ako ne hoda sama, ne bude valjda puno ni isla po kisi, ne? Ja cekam dok joj noga malo poraste da kupim barefoot, za ovak male nogice nema barefoot modela... Tak da je ona nama i dalje non stop bosa, jedino joj obucemo te cipke kad idemo van (sto je zbog bolesti u zadnje vrijeme nikad). I veceras je mali opet zakurio. Smracilo mi se, mislim da cemo muz i ja prosvikat. Cijeli mjesec smo svi doma bolesni i taman kad se cinilo da se nazire kraj, opet evo mali. Ajme meni hhhhhhh

Crazypeach
    07. Studeni 2023. 08:26

Burito ima li kakvih novosti u vezi curice? Jel prošla temperatura? Joj nikad kraja s tim bolestima. Ja samo čekam kad smo mi opet na redu

Crazypeach
    07. Studeni 2023. 08:32

Mi smo u Frodu kupilu ko neke čizmice,valjda sad za ovo prijelatno razdoblje dok ne dođe zima. Razmišljam o tome da im kupim i gumene čizme za dane kad pljušti kiša.  

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.